Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 24 Wat is webhosting? En hoe werkt het?

[Top] 24 Wat is webhosting? En hoe werkt het?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 24 Wat is webhosting? En hoe werkt het? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

What is Web Hosting and How Does It Work? (For Complete Beginners)
What is Web Hosting and How Does It Work? (For Complete Beginners)

Als je een online aanwezigheid wilt opbouwen, is het essentieel om te begrijpen wat webhosting is. Of je nu zelf een website bouwt of meer wilt weten over het onderwerp, we zijn er om je te helpen met alles wat je moet weten over hoe webhosting werkt.

Laten we beginnen!

Wat is webhosting en hoe werkt het?

Webhosting is het proces van het kopen van online ruimte om je website op internet op te slaan. Als je je aanmeldt voor een webhostingservice, kun je je website online bij hun publiceren.

Wanneer je een WordPress website maakt, heb je twee dingen nodig: een domeinnaam en een hostingoptie.

WordPress, ’s werelds beste contentmanagementsysteem (CMS), is gratis te gebruiken, maar vereist een webhost – die je websitebestanden levert en opslaat – en een domeinnaam, het adres van je website.

Een webserver is een fysieke computer die andere gebruikers met jouw website verbindt. Telkens wanneer iemand het adres van je website in zijn browser typt, verzendt je host alle bestanden die nodig zijn om aan dat verzoek te voldoen.

Naast het opslaan en leveren van bestanden, helpen hostingdiensten je meestal ook met websiteonderhoud, zoals backups, beveiliging en uptime. Aangezien de features en prijzen van hostingproviders sterk kunnen variëren, is het van cruciaal belang om een hostingabonnement te kiezen dat bij je behoeften past.

Webhosting en domeinnaamsysteem

We hebben al vermeld dat WordPress websites een host en domeinnaam vereisen.

Wanneer gebruikers toegang willen tot je website, typen ze je domeinnaam in hun browser. Hun computer stuurt een verzoek om verbinding te maken met de webserver die jouw bestanden bewaart.

Voordat het je webserver bereikt, gaat het verzoek door een netwerk van naamservers, die samen het domain name system (DNS) vormen. Bij de DNS zoekt het verzoek de IP-adressen van de server op en stuurt het verzoek naar hen door.

Kortom, de DNS zorgt ervoor dat de browser verbinding maakt met de juiste server.

Je kunt de webserver zien als de locatie van je huis en de domeinnaam als het adres. Je huis kan overal ter wereld zijn, maar met de domeinnaam kunnen mensen je lokaliseren.

De DNS is ontstaan omdat websites communiceren via IP adressen, reeksen getallen die moeilijk te onthouden zijn. Het koppelen van een makkelijk te onthouden domeinnaam aan het IP adres van een website maakt het navigeren op het web eenvoudiger.

Website-eigenaren kunnen domeinnamen kopen bij domeinnaamregistrars.

Soorten webhosting

Nu je weet wat webhosting is, gaan we kijken naar de verschillende soorten webhostingabonnementen die er zijn.

Verschillende klanten hebben verschillende behoeften. Een online bedrijf dat meerdere mediabestanden gebruikt en veel bezoekers ontvangt, heeft meer hostingvereisten dan een persoonlijke website die wordt gebruikt om te bloggen.

Hostingproviders houden rekening met snelheid, opslagruimte en prijs voor hun hostingpakket. Elke optie heeft verschillende voordelen.

Laten we eens kijken naar de meest populaire beschikbare opties.

Gedeelde hosting

Gedeelde WordPress hosting

Naarmate je leert wat webhosting is, hoor je waarschijnlijk over gedeelde webhosting. Gedeelde hosting is het beste als je op zoek bent naar basic features om aan de slag te gaan. Omdat het gericht is op beginners, worden gedeelde hostingpakketten vaak geleverd met websitebuilders, templates en e-mailfeatures.

Met gedeelde hosting deel je serverresources zoals schijfruimte en bandbreedte met andere websites, waardoor dit de meest betaalbare optie is. Omdat je echter ruimte deelt met meerdere websites op één server, zijn er risico’s aan verbonden.

Gedeelde hosting kan de prestaties van de website beïnvloeden. Als een van de andere websites bijvoorbeeld veel verkeer ervaart, zal dit je website vertragen. Er zijn ook beveiligingsrisico’s bij gedeelde hosting die kunnen leiden tot een gehackte website.

Websites op een gedeelde host delen ook een IP adres. Als een naburige website een illegale activiteit uitvoert, wordt jouw IP adres geblokkeerd, waardoor gebruikers of zelfs Google geen toegang krijgen tot je website.

Het beste voor: nieuwe websites die minimaal webverkeer ontvangen, zoals websites voor kleine bedrijven.

Pluspunten:

 • Goedkoop
 • Vooraf geconfigureerde serveropties
 • Vereist weinig tot geen technische kennis
 • Host zorgt voor serveronderhoud

Minpunten:

 • Gedeelde resources met andere websites kunnen de veiligheid en snelheid beïnvloeden
 • Gedeeld IP adres
 • Weinig tot geen controle over de serverconfiguratie

Dedicated hosting

Dedicated WordPress hosting.

Dedicated hosting is het tegenovergestelde van gedeelde hosting. Het is meestal het duurste type hosting omdat het website-eigenaren de meeste controle over hun servers geeft.

Met dedicated hosting huur je de hele server, dus je hebt alles in eigen hand, van het kiezen van het besturingssysteem tot het onderhoud.

Het beste voor: website-eigenaren die veel verkeer hebben of controle over hun servers nodig hebben.

Pluspunten:

 • Je eigen serverruimte
 • Snellere websitesnelheid
 • Schaalbaar en aanpasbaar

Minpunten:

 • Duurste type hosting
 • Vereist technische expertise

Virtual Private Server (VPS) hosting

VPS hosting.

Virtual Private Server (VPS) hosting is het midden tussen gedeelde hosting en dedicated hosting.

VPS hosting bootst dedicated hosting na omdat elke website zijn eigen ruimte op de server heeft, maar websites delen bij VPS hosts nog steeds serverruimte met anderen.

Het beste voor: Website-eigenaren die meer controle over hun servers nodig hebben, maar niet per se een dedicated server zoeken.

Pluspunten:

 • Biedt dedicated serverruimte zonder het hoge prijskaartje
 • Website-eigenaren kunnen hun serverruimte configureren
 • Vereist niet veel technische kennis

Minpunten:

 • Kan hoge verkeersniveaus of -pieken niet aan
 • De prestaties worden nog steeds beïnvloed door andere websites op de server

Cloud hosting

Cloud hosting.

Wat is de meest betrouwbare optie binnen webhosting? Cloud hosting. In tegenstelling tot reguliere hosting, die een gecentraliseerde aanpak hanteert door de data van meerdere websites op een fysieke server op te slaan, werkt cloud hosting dankzij virtualisatie.

Bij virtualisatie lijkt data op één server te zijn opgeslagen, maar delen meerdere opslagapparaten de capaciteit van de fysieke server. Omdat data op verschillende locaties wordt opgeslagen, kunnen deze eenvoudig worden gebackupt en opgehaald. Het is daarnaast flexibeler omdat het makkelijker is om opslagruimte toe te voegen.

Het beste voor: websites met veel verkeer die veel rekenkracht, bandbreedte en schijfruimte nodig hebben, zoals e-commercewinkels.

Pluspunten:

 • Weinig tot geen downtime
 • Betalen per behoefte
 • Resources kunnen worden aangepast aan de behoeften van gebruikers

Minpunten:

 • Moeilijk om de werkelijke kosten in te schatten omdat deze maandelijks variëren
 • Afhankelijk van internet

Webhosting bestaat vaak uit een van die vier abonnementen, maar hostingpakketten zijn ook geschikt voor specifieke markten.

WordPress hosting

Managed WordPress hosting (of simpelweg WordPress hosting) is een vorm van gedeelde hosting voor WordPress gebruikers.

Servers zijn speciaal geconfigureerd voor WordPress, zodat je website sneller en soepeler werkt. WordPress hostingabonnementen bevatten daarnaast speciale features, zoals:

 • Vooraf geïnstalleerde plugins.
 • Met één klik WordPress installeren
 • Ontworpen en geoptimaliseerd voor WordPress
 • Drag-and-drop builders.
 • Klantondersteuning begrijpt WordPress door en door.

E-Commerce hosting

Kinsta's WooCommerce hostingpagina

Dankzij de opkomst van e-commerce winkels, hebben steeds meer hostingproviders speciale e-commercehosting geïntroduceerd.

Net als WordPress hosting biedt e-commercehosting unieke features die zijn afgestemd op het bedrijf. Deze omvatten vaak:

 • Gratis SSL certificaten
 • Hulp bij het opzetten van betalingsgateways
 • Extra beveiliging

WooCommerce hosting is een subtype van e-commercehosting dat je misschien wilt overwegen als je site winkel hebt dat door WooCommerce wordt aangedreven.

Wat je moet overwegen voordat je je aanmeldt voor webhosting

Nu we hebben besproken wat webhosting is en de verschillende hostingabonnementen hebben behandeld, zullen we op elke feature ingaan om je te helpen bij het kiezen van de juiste webhostingserviceprovider – en waarom Kinsta de beste keuze is boven andere webhosts.

Het kiezen van het juiste hostingabonnement en bedrijf is essentieel om het succes van je bedrijf te verzekeren. Beide hebben invloed op de snelheid, beveiliging, schaalbaarheid en bruikbaarheid van je website.

Hier zijn enkele standaardfeatures die hostingabonnementen bieden en waar je op moet letten bij het kiezen van een host.

1. Schijfruimte

Wat is webhosting zonder schijfruimte?

Schijfruimte

Alle hostingabonnementen bieden een bepaalde hoeveelheid schijfruimte die je kunt gebruiken om je bestanden op te slaan.

We raden je aan de opslagvereisten van je website te bepalen voordat je een hostingabonnement kiest. Door dit te doen, kun je beter inschatten welk abonnement je moet gebruiken.

Elke website heeft zijn eigen opslagvereiste. Als je website vol zit met media, investeer dan in een abonnement met extra opslagruimte, want die bestanden nemen veel ruimte in beslag.

Als je je opslagvereisten nog niet kunt inschatten, plan dan voor groei door een hostingprovider te kiezen waarbij je meer schijfruimte kunt kopen als dat nodig is

Het voordeel van Kinsta: extra schijfruimte

Bij Kinsta bieden we niet alleen meerdere hostingabonnementen, maar je hebt ook de mogelijkheid om extra schijfruimte aan te schaffen — wat niet alle hostingbedrijven doen.

Schijfruimte kopen bij Kinsta is eenvoudig: je kan je aanmelden voor extra schijfruimte via je MyKinsta dashboard. Je kunt daarnaast via MyKinsta de facturering en het gebruik van schijfruimte tracken.

2. Bandbreedte

Een webhostingservice is niet compleet zonder bandbreedte.

Toegestane bandbreedte (ook losjes aangeduid als “data transfer” of “verkeer”) is de maatstaf voor de capaciteit van een server om data binnen een bepaald tijdsbestek over te dragen. Het wordt uitgedrukt in megabytes per seconde (MB/s) of gigabytes per seconde (GB/s).

Bandbreedte is een cruciale feature als je wilt dat je website sneller werkt, omdat de bandbreedte de maximale hoeveelheid data bepaalt die van je site naar je gebruikers wordt verzonden.

Als je een hogere bandbreedte wilt, heb je je eigen server nodig, of een server die zijn resources deelt met minder websites. Maar vergeet niet dat een hogere bandbreedte een hogere prijs met zich meebrengt, aangezien er minder gebruikers zijn om de kosten van het huren van de server te verdelen.

Hostingpakketten bieden een vast bedrag aan bandbreedte per maand. Bepaal, voordat je een hostinggpakket kiest, de geschikte bandbreedte voor je website door de grootte van je website en het aantal bezoekers te schatten.

Het voordeel van Kinsta: op bezoekers gebaseerd prijsmodel

In tegenstelling tot de meeste webhostingbedrijven biedt Kinsta geen op bandbreedte gebaseerde abonnementen. In plaats daarvan zijn we overgestapt op een op bezoekers gebaseerd prijsmodel omdat het voor onze klanten makkelijker te begrijpen en te berekenen is.

Hoewel we zijn afgestapt van een op bandbreedte gebaseerd model, kun je nog steeds zowel bandbreedte als bezoekersaantallen volgen op je MyKinsta dashboard.

Onze klanten kiezen ervoor om bij ons te hosten omdat we een geweldige service leveren – en ook omdat we niet factureren op basis van bandbreedte.

3. Uptime en downtime

Bij de beste webhosts heb je geen downtime of onderbrekingen, zodat je website altijd bereikbaar is.

Als de server dan toch uitvalt, zorgen de beste hostingabonnementen ervoor dat deze snel weer operationeel is.

Uptime meet het percentage van de tijd dat je website in de lucht is en beschikbaar is voor bezoekers – hoe dichter bij 100% uptime, hoe beter. Kinsta biedt een uptime garantie van 99,9% omdat we worden gehost op het Google Cloud Platform.

Het voordeel van Kinsta: Private Cloud hosting

De volledige infrastructuur van Kinsta is gebouwd op het Google Cloud Platform, waardoor de capaciteit van onze fysieke server kan worden verspreid over meerdere opslagapparaten. Omdat data op verschillende locaties wordt opgeslagen, is je website binnen de kortste keren weer up-to-date als de server waarop je website wordt gehost uitvalt.

4. Websitesnelheid

Gebruikers verwachten dat websites binnen vijf seconden of minder worden geladen.

Naast het beïnvloeden van de gebruikerservaring, heeft de websitesnelheid ook invloed op SEO. Niet alle webhostingbedrijven kunnen snelle websitesnelheden garanderen.

Een van de dingen die Kinsta’s hostingabonnementen doet opvallen, is dat we niet in een van de traditionele hostingcategorieën vallen. In plaats daarvan is onze webhosting gebouwd op Google Cloud en Cloudflare, waardoor elke website die op ons platform wordt gehost, kan worden uitgevoerd in een geïsoleerde softwarecontainer die alle software bevat die nodig is om je website te laten draaien (Linux, NGINX, PHP, MySQL).

De geïsoleerde softwarecontainer zorgt ervoor dat elke software 100% privé is en zelfs niet tussen je websites wordt gedeeld. Naast de beveiligingsvoordelen hebben klanten een daling van 50% in de laadsnelheid van websites gemeld, wat resulteert in een klantverloop van minder dan 5%.

Het voordeel van Kinsta: meerdere wereldwijde datacenters

Kinsta zorgt voor websitesnelheden door je te laten kiezen tussen verschillende Google Cloud datacenterlocaties voor je websites. Dat stelt je in staat je website dicht bij je bezoekers te plaatsen, wat zorgt voor een lage latency en time to first byte (TTFB) en snelle laadtijden.

Al deze features in combinatie met HTTP/3 CDN en de nieuwste versies van PHP 8 zorgen ervoor dat je de beste performance stack in de branche hebt.

5. Beveiliging

Kinsta biedt veilige webhostingabonnementen

Websitebeveiliging is iets om serieus te nemen.

Naast schijfruimte en bandbreedte hebben websites ook de beveiliging nodig die hostingproviders bieden.

Hoewel WordPress veilig is, zorgt zijn populariteit ervoor dat het een gewild doelwit is voor datalekken.

We raden aan om de standaard beveiligingsfeatures van elk hostingpakket te vergelijken als je niet technisch onderlegd bent. Veel goedkope of gratis webhostingabonnementen bieden mogelijk enkele standaard beveiligingsfeatures, maar bieden geavanceerde features als add-ons, tegen betaling dus.

Alle websites die op Kinsta worden gehost, worden geleverd met een gratis SSL certificaat. We ondersteunen daarnaast tweefactorauthenticatie en IP geolocatieblokkering. We dwingen sterke wachtwoorden af voor alle nieuwe installaties en bannen automatisch IP adressen met meer dan zes mislukte inlogpogingen in een minuut.

We bieden zelfs een belofte van malwarebeveiliging. Als je website wordt gehackt, repareren we deze gratis.

En omdat geen enkele website 100% hackproof is, maken we ook automatisch voor twee weken aan backups.

Het voordeel van Kinsta: de zakelijke firewall van Cloudflare

Kinsta maakt gebruik van de zakkelijke firewall van Cloudflare om de websites van klanten te beschermen. Met de firewall van Cloudflare kunnen we kwaadaardig verkeer blokkeren, en onze Cloudflare integratie bevat gratis bescherming tegen denial of service (DDoS) aanvallen. Dat betekent een betere bescherming van je site.

6. Configuratiescherm

Hoewel het geen directe invloed heeft op de prestaties van de website, moet je ook in het configuratiescherm van je hostingaccount kijken.

Met configuratieschermen kun je serverprocessen beheren. Je kunt verschillende tools vinden om:

 • Webpagina’s, domeinen en subdomeinen te uploaden en te beheren
 • Privacy en beveiliging te beheren
 • Bezoekers te redirecten naar een andere locatie
 • Applicaties te installeren
 • E-mailaccounts aan te maken en te beheren
 • Backup van data te maken
 • Mappen te beschermen

Via configuratieschermen heb je ook toegang tot het bestandsoverdrachtsprotocol (FTP), waarmee je bestanden tussen je computer en een online server kan overdragen.

Wanneer je op zoek bent naar een hostingabonnement, vergeet dan niet om beoordelingen te lezen over de bruikbaarheid van het configuratiescherm van het bedrijf. Je kunt de functies van je website niet verkennen of maximaliseren als deze ingewikkeld of verwarrend is bij gebruik.

Het voordeel van Kinsta: MyKinsta

MyKinsta landingspagina.

MyKinsta is het configuratiescherm van Kinsta. Het is ontwikkeld als alternatief voor cPanel of Plesk en is helemaal gebouwd rond WordPress.

MyKinsta stelt je in staat om:

 • Eenvoudig meerdere WordPress websites te beheren
 • Plugins vooraf te installeren
 • Je WordPress website te migreren
 • Je bestaande sites te klonen
 • Domeinen toe te voegen en te beheren
 • Prestaties en analyses bij te houden

Samenvatting

Nu je weet wat webhosting is, de verschillende soorten en waar je rekening mee moet houden voordat je je aanmeldt voor een abonnement, is het tijd om je website te bouwen.

Of je nu van plan bent om een persoonlijke website te maken, een bureau te runnen, een app te bouwen of een database op te zetten, Kinsta heeft het perfecte plan voor je.

Alle WordPress pakketten Kinsta bevatten:

 • Gratis WordPress installaties
 • Gratis SSL certificaten
 • Zakelijke Cloudflare integraties
 • Premium testomgevingen
 • 24/7 uptimemonitoring
 • Technische support

Krijg dat allemaal en nog veel meer met een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.Lees over onze tevreden klanten of neem contact met ons op om het juiste abonnement voor jou te vinden.

Zet al je applicaties, databases en WordPress site online en onder één dak. Ons uitgebreide, krachtige cloudplatform boordevol functies omvat:

 • Eenvoudige installatie en beheer in het MyKinsta-dashboard
 • 24/7 deskundige ondersteuning
 • De beste Google Cloud Platform-hardware met bijbehorend premium netwerk, mogelijk gemaakt door Kubernetes voor maximale schaalbaarheid
 • Enterprise-niveau Cloudflare-integratie voor snelheid en veiligheid
 • Globaal bereik met 35 datacenters en 275 PoPs verspreid over de wereld

Test het zelf met een gratis proefperiode voor Applicatie Hosting of Database Hosting. Bekijk onze pakketten of neem contact op met sales om het best passende pakket te bepalen.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/wat-is-een-hosting-zemzqpbs

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 24 Wat is webhosting? En hoe werkt het?. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *