Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 24 Bestanden of mappen van OneDrive verwijderen

[Top] 24 Bestanden of mappen van OneDrive verwijderen

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 24 Bestanden of mappen van OneDrive verwijderen dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Windows 10: software verwijderen
Windows 10: software verwijderen

U kunt specifieke bestanden of foto’s verwijderen op Microsoft OneDrive, of u kunt hele mappen en alle items erin verwijderen. Als dat nodig is, kunt u mogelijk verwijderde bestanden herstellen uit de prullenbak van OneDrive.

Opmerking: Als u bestanden van uw lokale computer wilt verwijderen terwijl u ze toch op OneDrive wilt houden, of omgekeerd, raadpleegt u Items verwijderen uit uw OneDrive, uw harde schijf of beide.

 1. Ga naar de website van OneDrive. Mogelijk moet u zich aanmelden met uw Microsoft-account of werk- of schoolaccount.

 2. Selecteer de bestanden of mappen die u wilt verwijderen door elk item aan te wijzen en op het cirkelvak te klikken dat wordt weergegeven. (Op de linkerafbeelding worden items weergegeven in de lijstweergave. Op de rechterafbeelding worden items weergegeven in de tegel- of fotoweergave.)

 3. Als u alle bestanden in een map wilt selecteren, schakelt u het bovenste keuzerondje in of drukt u op Ctrl+A op het toetsenbord. (U kunt ook meerdere bestanden tegelijk selecteren door één bestand te selecteren, omlaag door de lijst te schuiven en vervolgens de Shift-toets ingedrukt te houden terwijl u met de linkermuisknop klikt op het laatste item dat u wilt selecteren.)

 4. Selecteer verwijderen op de balk boven aan de pagina. (U kunt ook met de rechtermuisknop op het geselecteerde bestand of de geselecteerde map klikken en Verwijderen selecteren.)

  Opmerking: Als u het pictogram Verwijderen niet ziet in de bovenste navigatiebalk of als u met de rechtermuisknop op een geselecteerd item klikt, bent u mogelijk niet gemachtigd om dat bestand of die map te verwijderen.

 5. Als u een map wilt verwijderen, in plaats van alleen de inhoud, moet u mogelijk een niveau omhoog of teruggaan om de hele map te selecteren.

  Notities:

  • Een persoonlijke OneDrive-map hoeft niet leeg te zijn voordat u deze verwijdert. U kunt echter vooraf controleren of er geen bestanden of submappen zijn die u wilt behouden.

  • MetOneDrive voor werk of school-accounts moet een map leeg zijn voordat u deze kunt verwijderen, als uw beheerder retentie in OneDrive voor werk of school-accounts heeft ingeschakeld.

De Prullenbak leegmaken

Uw verwijderde bestanden en mappen gaan naar de OneDrive Prullenbak van waaruit u bestanden kunt terugzetten als dat nodig is.

Selecteer eerst Prullenbak in de OneDrive navigatie aan de linkerkant.

 • Als u bepaalde bestanden of mappen definitief uit de Prullenbak wilt verwijderen, selecteert u deze items en selecteert u vervolgens Verwijderen in de bovenste navigatiebalk.

 • Als u de hele prullenbak in één keer definitief wilt verwijderen, selecteert u Prullenbak leegmaken in de bovenste navigatiebalk.

Opmerking: Zodra u bestanden uit de prullenbak van OneDrive verwijdert, kan er een korte vertraging optreden die wordt weergegeven in de beschikbaarheid van uw OneDrive-account.

Items verwijderen van uw OneDrive, uw harde schijf of beide

Verwijderen van uw OneDrive, maar niet van uw harde schijf

Als u een bestand, foto of map op uw computer wilt behouden, maar niet op OneDrive, gebruikt u Bestandenverkenner (of Mac Finder als u een Mac gebruikt) om het bestand buiten uw OneDrive map te verplaatsen naar een andere map op de harde schijf.

Verwijderen van uw harde schijf, maar niet van uw OneDrive

Als u een bestand, foto of map op uw OneDrive wilt behouden, maar niet op uw computer (omdat u niet wilt dat het ruimte inneemt), plaatst u het bestand in uw OneDrive map en schakelt u Vervolgens Bestanden op aanvraag (Windows) ( of Bestanden op aanvraag (Mac)) in. U ziet het bestand nog steeds in de map OneDrive op uw computer, maar het neemt geen ruimte op de harde schijf in beslag.

Verwijderen van zowel uw OneDrive als uw harde schijf

Als u uw OneDrive hebt gesynchroniseerd met uw bureaublad/harde schijf, gebruikt u Bestandenverkenner (of Mac Finder als u een Mac gebruikt) om het bestand, de foto of de map te zoeken en te verwijderen.

Notities: Wanneer meer dan 200 gesynchroniseerde OneDrive- of Teamsite-bestanden in één keer worden verwijderd, vraagt de OneDrive-synchronisatie-client om te bevestigen of het opzettelijk was.

 • Als het per ongeluk is, kunt u op Bestanden herstellen tikken om ze terug te brengen.

 • Als de actie opzettelijk was, kunt u op Verwijderen tikken om de bestanden te verwijderen.

 • Als u deze nieuwe functie wilt omzeilen, selecteert u het vak Bestanden altijd verwijderen voordat u op Verwijderen tikt om de prompt voor toekomstige massaverwijderingen over te slaan.

 • De limiet van 200 kan momenteel niet worden geconfigureerd, maar dit kan in de toekomst veranderen.

Items kunnen niet worden verwijderd uit de lijst Recent, alleen verwijderd.

Opmerking: Deze instructies zijn alleen van toepassing als u bent aangemeld met een Microsoft-account (OneDrive voor thuisgebruik). Ze zijn niet van toepassing op OneDrive voor werk of school.

 • Als u items wilt verwijderen uit de weergave Recent , selecteert u de bestanden of mappen die u wilt verwijderen door naar elk item te wijzen en op het cirkelvakje te klikken dat wordt weergegeven. Selecteer verwijderen op de balk boven aan de pagina.

 • Als u een item in de lijst Recent wilt verwijderen, gaat u naar de map waarin het item zich bevindt. Als u de map wilt vinden, bekijkt u de details van het item om het exacte pad te zien.

Open de gedeelde weergave en selecteer de bestanden of mappen die u wilt verwijderen door elk item aan te wijzen en op het cirkelvak te klikken dat wordt weergegeven.

Als u een item wilt verwijderen dat door andere gebruikers is gedeeld, selecteert u het item en selecteert u vervolgens Verwijderen uit gedeelde lijst op de balk bovenaan de pagina.

Als u een item wilt verwijderen uit Gedeeld door mij, selecteert u het item, selecteert u Informatie in de rechterbovenhoek om het deelvenster Details te openen en selecteert u vervolgens Toegang beheren.

 • Voor bestanden die worden gedeeld met een koppeling, selecteert u Iedereen met deze koppeling… en selecteert u vervolgens Koppeling verwijderen.

 • Voor bestanden die met andere personen worden gedeeld, selecteert u Kan bewerken of Kan weergeven onder hun naam en selecteert u vervolgens Delen stoppen.

  Tips:

  • Als u de gedeelde gegevens niet kunt zien, hebt u mogelijk meer dan één item geselecteerd. Selecteer slechts één item om het delen te wijzigen.

  • Lees Het delen van OneDrive-bestanden of -mappen stoppen of machtigingen wijzigen voor meer informatie.

 1. Selecteer Verkenner

  op de taakbalk.

 2. Selecteer uw OneDrive map, selecteer de items die u wilt verwijderen en druk op de toets Delete op het toetsenbord.

 1. Open een Mac Finder-venster .

 2. Navigeer naar de juiste OneDrive map en selecteer het item of de items die u wilt verwijderen.

 3. Klik met de rechtermuisknop op het item of de items en selecteer vervolgens Verplaatsen naar prullenbak. U kunt het item of de items ook vanuit de map naar de Prullenbak slepen en neerzetten.

Meer hulp nodig?

Contact opnemen met ondersteuning

Voor technische ondersteuning gaat u naar Contact opnemen met Microsoft-ondersteuning, voert u uw probleem in en selecteert u Hulp vragen. Als u nog steeds hulp nodig hebt, selecteert u Contact opnemen met de ondersteuning om te worden doorgeleid naar de beste ondersteuningsoptie.

Beheerders

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/bestanden-verwijderen-laptop-wudzojdh

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 24 Bestanden of mappen van OneDrive verwijderen. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *