Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 23 Een simpele webpagina maken met HTML: 11 stappen (met afbeeldingen)

[Top] 23 Een simpele webpagina maken met HTML: 11 stappen (met afbeeldingen)

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 23 Een simpele webpagina maken met HTML: 11 stappen (met afbeeldingen) dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Website maken met HTML en CSS
Website maken met HTML en CSS

X

wikiHow is een wiki, wat inhoudt dat veel van onze artikelen meerdere auteurs hebben. Aan dit artikel hebben 109 mensen bijgedragen, waarvan een aantal anoniem.

Dit artikel is 12.369 keer bekeken.

Je kunt een webpagina maken zonder enige kennis van HTML, maar je zult hoe dan ook tegen problemen oplopen en dan weet je niet hoe je ze moet oplossen. Er bestaan veel websites waar je kunt leren programmeren in HTML, maar door het lezen van dit artikel leer je alvast wat basisbegrippen van HTML. Na deze introductie zal het niet lang meer duren voordat je zelf je eigen website kunt bouwen!

Stappen

Methode 1
Methode 1 van 1:Het gebruik van HTML

Methode 1

 1. 1Begrijp wat HTML is. HTML is een programmeertaal waarmee je webpagina’s kunt maken. Om te zien hoe HTML er uit ziet kies je in de browser voor “Bekijk Bron” of woorden van die strekking. Nu verschijnt er een pagina met HTML-code. Je browser leest deze code en zet het om in het uiterlijk van een webpagina zoals je dat gewend bent.

  • In Internet Explorer kies je onder “Weergave” voor “Bron”. In Mozilla Firefox druk je op [Ctrl]+U om de broncode te kunnen zien. In Safari kies je onder “Weergave” voor “Toon bronversie”.
 2. 2Maak de eerste webpagina zo simpel mogelijk. Als je dat niet doet word je al snel overweldigd door de HTML-taal en de bijbehorende scripttalen.

  • Ten eerste moet je weten dat je alle informatie schrijft tussen een ‘tag’ waarmee je de HTML opent en een ‘tag’ waarmee je de HTML sluit. De eerste tag ziet er als volgt uit: <___>. De sluitende tag ziet er zo uit: </___>. Het ‘___’-gedeelte wordt vervangen door code, het gaat om de haken en de schuine streep.
 3. 3Open een simpele teksteditor. Op Windows: Start –> Programma’s –> Bureau-accessoires –> Notepad. Op een Mac: Programma’s –> Textedit.
 4. 4Vertel de browser welke taal je gebruikt. Typ <html>. Deze tag vertelt de computer dat je een webpagina begint. Je sluit het pas helemaal aan het eind van de code, daarvoor typ je </html>.
 5. 5Voeg de ‘head’ toe zoals in het plaatje.
 6. 6Geef de pagina een titel. Een titel is belangrijk want het laat de gebruikers zien waar de pagina over gaat. Je ziet de titel van elke pagina bovenin de browser staan. In html geef je als volgt de titel aan: <title>de-titel-van-de-pagina</title>.
 7. 7Werk aan de body van de pagina. Het merendeel van de code die de pagina vormt staat tussen de tags <body> en </body>.

  • Door een style toe te voegen aan de body kun je de webpagina bijvoorbeeld een achtergrondkleur geven. Schrijf bijvoorbeeld: <body style=”background-color:silver”> of vervang ‘silver’ door een hex code. De woorden tussen de aanhalingstekens noemen we “attributen”.
 8. 8Schrijf wat tekst tussen de tags van de body.

  • Als je de tekst op de volgende regel wilt hebben (alsof je op “enter” drukt) gebruik je de tag
   voor de tekst. De br-tag hoeft niet afgesloten te worden.
  • Als je een “marquee” wilt toevoegen, oftewel een woord dat over het scherm beweegt, typ dan <marquee>tekst</marquee>.
 9. Als je de tekst op de volgende regel wilt hebben (alsof je op “enter” drukt) gebruik je de tag
 10. 9Voeg wat plaatjes toe. Als je een plaatje van internet wilt toevoegen aan je pagina gebruik je de volgende HTML-code: <img src=”URL”>. De img-tag hoeft niet afgesloten te worden.
 11. 10Controleer of alle tags afgesloten zijn. De webpagina zou er ongeveer zo uit moeten zien:
  <title>Mijn webpagina</title>
  <body bgcolor=”yellow”>
  Ik vind WikiHow geweldig want
  <marquee>het is de beste website ter wereld!</marquee>
  <img src=”http://www.wikihow.com/skins/common/images/wikiHow_logo_5.gif”></body>
 12. 11Sla je werk op. Ga naar “bewaar als” en geef een bestandsnaam op met de extensie .html (bijvoorbeeld mijnwebpagina.html). Dubbelklik op je webpagina en als het goed is zie je het resultaat in een browser.Advertentie

Tips

 • Je kunt een goede indruk maken op vrienden als je laat zien hoe snel je een simpele webpagina kunt maken.
 • In plaats van een teksteditor kun je ook Adobe Dreamweaver gebruiken. Het is ingewikkelder in het gebruik, maar je hebt wel veel meer mogelijkheden.
 • je kunt een sluitende tag niet op een willekeurige plek plaatsen. De laatste openingstag moet als eerste weer gesloten worden, dus bijvoorbeeld: <tag1><tag2> code </tag2></tag1>
 • Sommige tags, zoals <img> hoeven niet afgesloten te worden. Maar sluit de tag altijd bij twijfel.
 • Test eerst wat je veranderd hebt voordat je het online zet.
 • Veel mensen verdienen hun brood met het ontwerpen van webpagina’s. Werk aan je vaardigheden, dan kun jij er misschien ook geld aan verdienen.
 • Er zijn veel online cursussen te vinden om HTML onder de knie te krijgen. Zoek eens op Google.

Advertentie

Waarschuwingen

 • De marquee-tag is geen officiële tag, het wordt niet ondersteund door W3C (World Wide Web Consortium) en werkt misschien niet in alle browsers.

Advertentie

Benodigdheden

 • Een tekstedit-programma zoals Notepad (Windows) of Textedit (Mac).
 • Een browser
 • Computer

Bronnen

Over dit artikel

In andere talen

Português:Criar uma Página Simples da Web com HTML

Español:hacer una página web en HTML

Bahasa Indonesia:Membuat Halaman Web Sederhana Dengan HTML

Tiếng Việt:Tạo một trang web đơn giản với HTML

Deze pagina is 12.369 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: html website maken

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 23 Een simpele webpagina maken met HTML: 11 stappen (met afbeeldingen). De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *