Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 20 Onnodige bestanden op je pc verwijderen

[Top] 20 Onnodige bestanden op je pc verwijderen

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 20 Onnodige bestanden op je pc verwijderen dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Virus verwijderen van een computer of laptop zonder verlies van bestanden
Virus verwijderen van een computer of laptop zonder verlies van bestanden

Dit artikel is nagelezen door onze redactie, die artikelen controleert op juistheid en compleetheid.
Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen.
Dit artikel is 5.716 keer bekeken.

Hoe langer je een PC hebt, hoe meer onnodige, tijdelijke of redundante bestanden zich gaan ophopen op je harde schijf. Deze bestanden nemen ruimte in op je harde schijf, waardoor je PC langzamer kan gaan draaien. Door het verwijderen of ordenen van deze bestanden kun je de prestaties van je PC een boost geven en komt er ruimte vrij voor nieuwe bestanden.

Stappen

Methode 1
Methode 1 van 3:Je harde schijf opschonen

 1. 1Open ‘Mijn computer’. Klik met rechts op het station dat je wilt opschonen en selecteer ‘Eigenschappen’ onderin het menu.
 2. 2Selecteer ‘Schijfopruiming’. Dit vind je in het menu ‘Schijfeigenschappen’. Schijfopruiming is een functie van Windows waarmee je overbodige bestanden van je PC kunt verwijderen.
 3. 3Bepaal welke bestanden je wilt verwijderen. Je wilt waarschijnlijk wel dingen als tijdelijke bestanden, logbestanden, bestanden in je Prullenbak, en andere onbelangrijke bestanden verwijderen, en je kunt dit doen door het vakje naast de naam ervan aan te vinken.[1] X Bron
 4. 4Verwijder overbodige bestanden. Heb je de bestanden geselecteerd die je wilt verwijderen, klik dan op ‘Ok’. Hiermee verschijnt er mogelijk een venster om het verwijderen te bevestigen. Klik op ‘Ja’.

  1. Het kan zijn dat er systeembestanden zijn die je wilt verwijderen, maar die niet in het menu Schijfopruiming te zien zijn. Om toegang te krijgen tot deze bestanden ga je naar ‘Systeembestanden opschonen’ onderin het venster van Schijfopruiming.
 5. 5Ga naar ‘Meer opties’. Als het tabblad Meer opties verschijnt, kijk dan bij onder de afdeling ‘Systeemherstel en schaduwkopieën’ en selecteer ‘Opschonen’. Dit kan een paar minuten vergen om af te ronden.
 6. 6Rond het af. Nu je overbodige of tijdelijke bestanden op je computer hebt verwijderd, dan zou je PC sneller en soepeler moeten draaien. Je kunt vaststellen hoeveel ruimte er is vrijgemaakt op je harde schijf door naar Computer te gaan en je harde schijf te selecteren. De hoeveelheid vrije ruimte die je hebt zie je onderin het venster staan.Advertentie

Methode 2
Methode 2 van 3:Verwijderen tijdelijke internetbestanden

 1. 1Ga naar ‘Internetopties’. Deze vind je via Start > ‘Configuratiescherm’ en daarna ‘Netwerk en internet’. Bij deze methode ga je tijdelijke internetbestanden verwijderen die zich ophopen wanneer je bepaalde websites bezoekt. Ze dienen als browsercache en het bewaren van pagina’s en content zoals video’s en muziek, zodat je de volgende keer dat je die website bezoekt, hij sneller zal laden.
 2. 2Selecteer het tabblad ‘Algemeen’. Onder Browsergeschiedenis selecteer je ‘Verwijderen’. Hiermee wordt een venster geopend met de vraag om het verwijderen van deze bestanden te bevestigen. Selecteer ‘Alles verwijderen’ en daarna ‘Ja’.[2] X Betrouwbare bron Microsoft Support Ga naar de bron
 3. 3Klik op ‘Ok’. Hiermee verwijder je alle tijdelijke internetbestanden op je computer om schijfruimte vrij te maken.
 4. 4Rond het af. Heb je dit gedaan, sluit het programma dan af en bepaal de hoeveelheid ruimte die je hebt vrijgemaakt on je harde schijf. Je kunt dit doen door in Windows verkenner of het menu Start op Computer te klikken en daarna in het grote kader rechts ervan te kijken. De hoeveelheid vrije ruimte die je hebt staat onder elke stationsaanduiding.Advertentie

Methode 3
Methode 3 van 3:Het verwijderen van dubbele bestanden

 1. 1Gebruik een applicatie voor het vinden van dubbele bestanden. Er zijn een aantal applicaties die je kunt downloaden waarmee je dubbele bestanden op je harde schijf kunt vinden en verwijderen, om schijfruimte vrij te maken. Een aantal van de meer populaire opties zijn dupeGuru, VisiPics, Duplicate File Finder en DigitalVolcano’s Duplicate Cleaner Free.[3] X Bron
 2. 2Start het programma. Je krijgt een venster te zien waar je bestanden en mappen in aan kunt geven die je wilt scannen. Heb je een aantal bestanden aangegeven, klik dan op ‘Scan’.
 3. 3Verwijder dubbele bestanden. Heeft het programma de geselecteerde bestanden gescand, dan zal het je de locaties tonen van de dubbele bestanden. Verwijder ze door ze te selecteren en op ‘Delete’ te drukken.[4] X Bron
 4. 4Rond het af. Heb je de gewenste mappen gescand, sluit het programma dan af en stel vast hoeveel ruimte je hebt vrijgemaakt op je harde schijf. Wellicht wil je twee of drie mappen scannen voor je de hoeveelheid ruimte die je hebt vrijgemaakt gaat controleren. Doe dit weer door naar Computer te gaan en op je harde schijf te klikken. De hoeveelheid vrije ruimte die je hebt staat in het rechter kader.Advertentie

Tips

 • Dit hoef je niet elke dag te doen, maar wellicht wel maandelijks, of wanneer je PC langzaam lijkt te draaien.
 • Er zijn veel programma’s op internet om je te helpen bij het opruimen van rommel op je PC. Kijk op www.tucows.com en andere freeware-sites voor deze tools.
 • Je kunt ook je schijfruimte analyseren door het downloaden van een applicatie waarmee je kunt vaststellen welke bestanden of programma’s veel schijfruimte innemen.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig dat je geen essentiële bestanden of je eigen documenten verwijdert. Als je dit artikel nauwgezet volgt, zou dit niet mogen voorkomen, maar het is altijd een goed idee om de ‘Prullenbak’ te controleren voor je het gaat leegmaken, gewoon voor alle zekerheid!

Bronnen

 1. ↑ http://windows.microsoft.com/en-us/windows/delete-files-using-disk-cleanup#delete-files-using-disk-cleanup=windows-8
 2. ↑ https://support.microsoft.com/en-us/kb/260897
 3. ↑ http://www.pcworld.com/article/2039794/automatically-delete-a-huge-amount-of-duplicate-files.html
 4. ↑ http://www.pcworld.com/article/2039794/automatically-delete-a-huge-amount-of-duplicate-files.html

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/bestanden-verwijderen-laptop-wudzojdh

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 20 Onnodige bestanden op je pc verwijderen. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *