Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 197 Zakelijk verkopen op Bol.com: waar moet je op letten?

[Top] 197 Zakelijk verkopen op Bol.com: waar moet je op letten?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 197 Zakelijk verkopen op Bol.com: waar moet je op letten? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

De Waarheid Over Het Verkopen Op BOL.COM in 2023
De Waarheid Over Het Verkopen Op BOL.COM in 2023

Top! Je hebt besloten om te gaan verkopen op bol.com, of bent reeds begonnen. Een mooie stap om online verkopen te realiseren via een sterk kanaal in Nederland en België.

Maar één probleem: je levert goederen of producten aan zakelijke klanten.. En daar komen toch wat andere regels en aandachtspuntjes bij kijken. Wij leggen je graag uit waar je op moet letten:

Inhoudsopgave:

 • KVK en BTW nummer
 • De regels van BTW
 • Een factuur met de BTW erop versturen
 • Algemene voorwaarden
 • White label vs private label verkopen
 • Reviews

1. KVK en BTW nummer

Als je gaat verkopen via bol, dan komen er ook een paar spelregels om de hoek kijken. Want je wordt dan immers gezien als ondernemer. Om een bol verkoper te worden moet je wel wat doen:

Zo dien je jezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook heb je een btw-nummer nodig. Deze krijg je automatisch bij een inschrijving bij de kamer van koophandel.

Dit betekent dat je óók verplicht bent om een btw-aangifte te gaan opstellen en versturen en een juiste administratie bij te houden. Dus ook boekhouding is iets dat je zult moeten leren. Let wel: het is mogelijk om de kleine ondernemersregeling aan te vragen als je minder dan 20.000 euro omzet per jaar te verdienen. Zo hoef je geen BTW af te dragen en ben je aan minder regels verbonden!

Zowel een KVK inschrijving als een BTW nummer zijn verplicht om een zakelijk verkoopaccount bij bol aan te maken. Zakelijk verkopen bol is niet mogelijk voor particulieren.

2. De regels van BTW

In Nederland kennen wij de belastingdienst en daarmee ook de BTW. Dit is een trucje van de belastingdienst om te bepalen hoeveel belasting er betaalt moet worden in een land door alle partijen die waarde toevoegen. BTW staat namelijk voor “Belasting Toegevoegde Waarde”.

Als je zakelijk gaat verkopen op bol dan ben je dus automatisch ook gebonden aan deze regels betreffende BTW. De belastingdienst wil exact weten wat iedere schakel toevoegt, en hier betaal je als ondernemer dus ook belasting over (omzetbelasting).

Verkoop je aan consumenten? Dan biedt je de prijs standaard incl. BTW aan. Verkoop je echter zakelijk? Dan wordt je geacht de BTW inzichtelijk te maken, voor deze belasting.
Daarom is het belangrijk dat je een zakelijk factuur mét BTW aanduiding verstuurt bij zakelijke verkopen.

3. Een factuur met BTW erop versturen

De bol partner verkoper is verplicht de BTW factuur op te stellen en uit te reiken. Technisch gezien is bol.com namelijk de tussenpartij en niet de verkopende partij. De bol partner moet dus zelf deze factuur met het berekende btw bedrag van de bol verkoop opstellen Gelukkig is dit gemakkelijk te doen, zie hieronder.

Je kunt zelf handmatig de BTW factuur voor je bol.com verkoop maken, bijvoorbeeld met een Word template en dan copy & pasten van de productregels, gegevens klant en het BTW bedrag berekenen. Maar dat proces is toch ontzettend omslachtig en kost veel tijd als je meer en meer gaat verkopen. Gelukkig is er een geautomatiseerd alternatief.

Met Bolmate.nl kun je namelijk de BTW Facturen van bol.com automatisch versturen.

Overzicht van Bolmate - bol orders worden opgehaald en de factuur automatisch gemaakt en per mail verzonden naar de klant.

Geen saai handmatig werk meer.
Automatiseer je BTW facturen voor je bestellingen op bol.com

Bolmate haalt automatisch je orders op, maken de factuur en verzenden deze per mail aan elke klant.

Probeer het zelf 14 dagen gratis!

4. Algemene voorwaarden

Vaak verkoop je via bol.com aan consumenten. En daar zitten regels aan, welke zijn vastgelegd door de Autoriteit Consument en Markt. En bol houdt zich daar uiteraard aan en doet er zelf nog wat regels bij.

Maar als je verkoopt aan zakelijke klanten, dan spelen er ook andere dingen.

5. White label vs Private label

Verkoop jij producten die van jou zijn, of merken die iedereen mag (ver)kopen en zelfs merkloze producten? Het is belangrijk om hier over na te denken als je via bol verkoopt. Want het bepaald in welke mate concurrentie jou kan navolgen en in dezelfde markt kan stappen!

6. Bovenaan bol zoekresultaten komen ->
Reviews verzamelen ⭐

Ook reviews zijn ontzettend belangrijk voor je bol account. Dit is namelijk een van de belangrijkste criteria om je producten hoger in de bol zoekresultaten te krijgen. Dat geldt zowel voor reviews voor jou als bedrijf als voor het product zet.

Standaard stuurt bol wel een uitnodiging voor het schrijven van een review, maar deze zijn:

 1. Niet uitnodigend
 2. Je hebt er zelf geen controle over

Bolmate kan dit proces óók voor je automatiseren. Probeer het zelf uit óf neem een kijkje bij de werking van Bolmate.

Je kunt zelf een mooie productreview mail samenstellen en je voldoet aan de richtlijnen van bol met betrekking tot communicatie, want we sturen ook de factuur in de bijlage mee (verplicht).

Voorbeeldje van een productreview mail aan een bol klant via Bolmate

Bolmate helpt met zakelijk verkopen via bol

Hoe werkt Bolmate?

 1. Stel je factuur template samen – kies uit onze professionele templates, of stel helemaal zelf je ontwerp samen in onze editor.
 2. Koppeling met bol.com – De gegevens van elke factuur worden automatisch en veilig opgehaald via de bol.com API. De gegevens worden versleuteld opgeslagen en alleen jij kan erbij. Ook voor ons is dit afgesloten.
 3. Automatisch verzonden – Klaar! Wij versturen de BTW Factuur van elke nieuwe bol.com order naar de klant per mail. Zo ben je de klantenvragen voor!

Wil de klant iets anders op de factuur? Je kunt eenvoudig iets aanpassen of toevoegen.
Vind de factuur, en pas aan. Mail of download de nieuwe versie.

Bolmate voldoet aan de AVG privacywetgeving.
Alle facturen zijn beschikbaar voor de boekhouding.
Alle data wordt met AES-256 encryptie opgeslagen, alleen jij hebt toegang.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: bol zakelijk verkopen

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 197 Zakelijk verkopen op Bol.com: waar moet je op letten?. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *