Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 196 Wat is LAN en een LAN Kabel? Uitleg van L tot N

[Top] 196 Wat is LAN en een LAN Kabel? Uitleg van L tot N

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 196 Wat is LAN en een LAN Kabel? Uitleg van L tot N dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Cách Giúp Mầm Gốc Hoa Lan Phát Triển Tốt
Cách Giúp Mầm Gốc Hoa Lan Phát Triển Tốt

LAN is een afkorting van ‘Local Area Network’, een LAN-kabel is de verbinding tussen computers, printers, switches, etc. waardoor er een netwerk (LAN) ontstaat. Vanaf 1973 is LAN (en ethernet) door het bedrijf Xerox bedacht, toen de vraag kwam om computers met elkaar te verbinden. Een LAN-kabel kan zowel een optische kabel (glasvezel) als een UTP-kabel (van koper) zijn.

TIP: Koop een LAN Kabel in onze webshop!

Netwerkkabel of LAN-kabel?

Goed, we weten nu wat een LAN is: een lokaal netwerk. Maar is een netwerkkabel hetzelfde als een LAN-kabel? Ja, het zijn twee benamingen (de Engelse en de Nederlandse) voor dezelfde soort kabel. Ook Wi-Fi (WLAN) gaat uiteindelijk via een LAN-kabel naar het netwerk (en internet). Je hebt dus in elk type netwerk een netwerkkabel nodig.

Meest voorkomende LAN-kabels

Heel vaak kom je Foiled Twisted Pair kabels (FTP) tegen als LAN-kabel. Deze zijn met een RJ-45 connector afgewerkt. Zo passen ze meteen in de meeste computers, printers, routers, switches en dergelijke. Uiteraard passen ze niet in tablets en telefoons, die zijn daarvoor te dun. De meest gebruikte netwerkkabels zijn:

  • Cat5e (budgetvriendelijk)
  • Cat6 (onze favoriet, tot 50 meter)
  • Cat6a (snelste kabel, verder dan 50 meter)

Tegenwoordig willen steeds meer mensen zo optimaal mogelijk voorbereid zijn op de toekomst, en leggen ze zelfs al een Cat7-netwerk aan!

Welke LAN-kabel is het beste geschikt voor mijn netwerk?

Om erachter te komen welke LAN-kabel je het beste kunt kiezen, kan je het makkelijkst onze kabelkiezer gebruiken. Voor alle situaties, of het nu binnens- of buitenshuis is (voor internet in je tuinhuisje), vind je met onze kabelkiezer makkelijk de juiste kabel. Kom je er toch niet uit, of wil je gewoon iemand erover spreken, start dan een chat! Samen vinden we dan de beste LAN-kabel voor jou.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/wat-betekent-lan-rubh3je0

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 196 Wat is LAN en een LAN Kabel? Uitleg van L tot N. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *