Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 195 Als u op de Mac geen e-mail kunt versturen of ontvangen

[Top] 195 Als u op de Mac geen e-mail kunt versturen of ontvangen

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 195 Als u op de Mac geen e-mail kunt versturen of ontvangen dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Een e mail verzenden, hoe doe je dat
Een e mail verzenden, hoe doe je dat

Als uw Mac is verbonden met het internet maar plotseling geen e-mail meer verstuurt of ontvangt, kunt u het over het algemeen later opnieuw proberen, maar het is ook mogelijk dat u uw e-mailaanbieder moet raadplegen voor een oplossing. Als u iCloud Mail van Apple gebruikt, leest u hoe u problemen met iCloud Mail oplost.

Controleren op statusberichten

U ziet mogelijk een statussymbool zoals een bliksemschicht of waarschuwingssymbool naast de postbus ‘Inkomend’ in de navigatiekolom van uw Mail-account of rechtsboven in het Mail-venster. Klik erop voor meer informatie.

  • Als de status ‘Netwerk offline’ is, controleert u of de Mac verbinding heeft met het internet en probeert u het vervolgens opnieuw.
  • Als de status ‘Inloggen mislukt’ is, raadpleegt u uw e-mailaanbieder om te controleren of uw account naar behoren is geconfigureerd op de Mac.
  • Als u in Mail wordt gevraagd om uw wachtwoord maar het ingevoerde wachtwoord wordt geweigerd, leest u hier waarom uw wachtwoord wordt geweigerd door uw e-mailaanbieder.
  • Als uw e-mailvoorziening een tijdelijke storing heeft, heeft uw e-mailaanbieder mogelijk een statusbericht op zijn website geplaatst. Op de Apple pagina Systeemstatus kunt u bijvoorbeeld zien wat de status is van iCloud Mail. Statuspagina’s zijn ook beschikbaar voor andere e-mailservices zoals Gmail en Outlook. Korte uitvalperiodes worden mogelijk niet weergegeven op de systeemstatuspagina. In die gevallen kunt u het beste enkele uren wachten en het daarna opnieuw proberen.

Testen via webmail

Veel aanbieders van e-mailservices bieden een webmailvoorziening, waarmee u e-mail kunt gebruiken via een webbrowser zoals Safari, in plaats van met een e-mailapp zoals Mail. Als u bijvoorbeeld een iCloud Mail-account hebt, kunt u iCloud.com gebruiken om e-mail te versturen en ontvangen.

Webmail is een goede manier om te controleren of uw account geldig is, maar het bewijst niet dat uw account naar behoren is geconfigureerd in Mail. Uw e-mailaanbieder kan u helpen bij het controleren van uw e-mailinstellingen en nagaan of er mogelijke andere problemen zijn die gevolgen hebben voor het versturen of ontvangen van e-mail.

Uw e-mailaccount verwijderen en weer toevoegen

Als geen van de andere oplossingen werken, volgt u deze stappen:

  1. Verwijder uw e-mailaccount in Mail.
  2. Voeg uw e-mailaccount weer toe in Mail.
  3. Probeer e-mail te verzenden en te ontvangen.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: kan geen mails versturen

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 195 Als u op de Mac geen e-mail kunt versturen of ontvangen. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *