Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 189 Afstandsverkopen, zoals e-commerce, van buiten de EU

[Top] 189 Afstandsverkopen, zoals e-commerce, van buiten de EU

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 189 Afstandsverkopen, zoals e-commerce, van buiten de EU dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Feit of fabel: Krijg je BTW terug voor zonnepanelen? | Kieskeurig Helpt
Feit of fabel: Krijg je BTW terug voor zonnepanelen? | Kieskeurig Helpt

Afstandsverkopen, zoals e-commerce, van buiten de EU

Verkoopt u goederen van buiten de EU aan klanten die geen btw-aangifte doen? Dan moet u die btw meestal aangeven in het EU-land waar de goederen heen gaan. U berekent dan de btw van dat EU-land. Bijvoorbeeld als u producten uit China via uw webwinkel rechtstreeks levert aan particulieren in Duitsland. Dat kan ook op een vereenvoudigde manier. Centraal. Met de ‘Invoerregeling’ in het éénloketsysteem.

Handelt u in deze situatie via een platform? Kijk dan bij Afstandsverkopen, zoals e-commerce – platformfictie.

Klanten die geen btw aangifte doen, zijn: particulieren, ondernemers die alleen vrijgestelde prestaties leveren en rechtspersonen die geen ondernemer zijn. Voor deze ondernemers en rechtspersonen geldt een drempel. Als zij meer afnemen dan het drempelbedrag, moeten ze wél btw-aangifte doen. U kunt de Invoerregeling dan niet gebruiken.

Zijn uw goederen al in de EU en hoeft u ze niet eerst in te voeren? Gebruik dan de ‘Unieregeling’. Kijk hiervoor bij Ik lever goederen binnen de EU.

Zo gebruikt u de Invoerregeling

U mag de ‘Invoerregeling’ gebruiken als het om zogenoemde afstandsverkopen gaat van goederen van buiten de EU. Dat betekent dat u aan deze voorwaarden moet voldoen:

  • U levert goederen van buiten de EU aan een klant in een EU-land.
  • U levert rechtstreeks aan klanten die geen btw-aangifte doen. Dit zijn alle particulieren. Maar bijvoorbeeld ook ondernemers die geen btw-aangifte hoeven doen.
  • De Invoerregeling is er voor zendingen van maximaal € 150. Staan er kosten voor verzekering en verzending op de factuur? Dan tellen die niet mee. Een zending kan bestaan uit een pakket met verschillende goederen. Voor een zending gebruikt u 1 transportdocument, een airwaybill bijvoorbeeld.
  • U kunt deze regeling niet gebruiken voor ‘accijnsgoederen’, zoals bier, wijn en tabaksproducten.
  • U vervoert deze goederen zelf of deze worden voor uw rekening vervoerd.

Met de Invoerregeling meldt u iedere maand de btw voor al deze leveringen. En betaalt die in 1 keer. Als u de Invoerregeling gebruikt, betaalt u geen btw bij de invoer. Voor facturering gelden de Nederlandse regels. Dit betekent dat u voor de btw geen factuur hoeft uit te reiken.

Lees meer over de Invoerregeling bij Invoerregeling: registratie, melding, administratie en facturering.

Ik mag de Invoerregeling niet gebruiken

Mag u de Invoerregeling niet gebruiken – bijvoorbeeld omdat de waarde van uw zending hoger is dan € 150? En voert u de goederen in? Dan betaalt u de btw bij invoer in het land waar u uw zending invoert. Die btw kunt u terugvragen. De btw over de levering betaalt u in het land waar uw zending heen gaat.

Ik wil de Invoerregeling niet gebruiken

Voldoet u wel aan de voorwaarden, maar wilt u de Invoerregeling niet gebruiken? Dan moet de btw bij invoer worden betaald in het land waar uw zending heen gaat. Meestal zorgt een post- of koeriersbedrijf er voor dat de btw bij invoer wordt betaald en brengt deze in rekening bij de afnemer.

Hulpmiddel

Snel zien in welk land u btw verschuldigd bent? Gebruik dan ons hulpmiddel: Ik lever goederen naar het buitenland – hoe zit het met de btw?

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: btw duitsland terugvragen

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 189 Afstandsverkopen, zoals e-commerce, van buiten de EU. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *