Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 188 Favoriete websites snel openen in Safari op iPhone en iPad

[Top] 188 Favoriete websites snel openen in Safari op iPhone en iPad

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 188 Favoriete websites snel openen in Safari op iPhone en iPad dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Uitleg website op beginscherm iPad
Uitleg website op beginscherm iPad

Favorieten in Safari

In Safari kun je helaas geen standaard startpagina instellen. Heb je een favoriete website, dan zijn er gelukkig wel allerlei manieren om toch snel toegang te krijgen. In deze tip leggen we uit hoe je deze favorieten in kunt stellen en hoe je het snelst bij je favoriete websites komt.

Favoriete websites instellen op iPhone en iPad

Er zijn drie manieren om een favoriete website snel te openen op iPhone en iPad. We bespreken hieronder het instellen van favorieten, het maken van een bladwijzer (bookmark) of het plaatsen van een snelkoppeling (shortcut) op het beginscherm. Welke methode het handigst voor jou is, ontdek je al snel. Welke optie je ook kiest, als je Safari aangezet hebt in de iCloud-instellingen, worden alle opgeslagen websites tussen verschillende apparaten gesynchroniseerd.

Optie 1: Snelkoppeling op beginscherm zetten in iOS

Je kunt snelkoppelingen naar websites op je beginscherm zetten. Zo’n snelkoppeling heet een webclip en ziet eruit als een gewoon appicoontje. Pas wanneer je op het icoontje tikt, zul je merken dat je niet een app opent, maar dat er een webpagina wordt geopend in Safari. Sommige webapps zijn zo knap gemaakt, dat je nauwelijks ziet dat het een webpagina is. Knoppen en andere interactieve functies wekken de indruk dat het een app is.

Het maken van snelkoppelingen naar websites wordt belangrijker vanaf iOS 16.4 omdat apps dan ook pushberichten kunnen sturen, net zoals normale apps. In onze aparte uitleg lees je stap voor stap hoe je een website aan het beginscherm van je iPhone toevoegt en wat de exacte voordelen daarvan zijn.

Optie 2: Favorieten instellen in iOS

Een andere handige optie is om meestbezochte websites als favorieten in te stellen. Hierdoor kun je meteen naar deze websites doortikken zodra je een nieuw tabblad opent. Zo stel je een website als favoriet in:

  1. Open de pagina die je wil instellen als favoriet.
  2. Tik op het deel-icoon (vierkant met pijltje omhoog) in de taakbalk onderin.
  3. Selecteer Zet in favorieten.

Je favorieten verschijnen in het startscherm van Safari. Synchroniseer je Safari op de iPhone en iPad ook met Safari op de Mac, dan verschijnen je favoriete websites ook daar in het startscherm.

Wist je trouwens dat je op de Mac een snelkoppeling naar een website in je Dock kunt zetten? Ook dat is een snelle manier om je favoriete websites snel terug te vinden.

Optie 3: Bladwijzer maken in iOS

Net als op de desktop kun je bij Safari ook bladwijzers (bookmarks) aanmaken. Om een pagina toe te voegen aan je bladwijzer, volg je onderstaande stappen:

  1. Open de pagina die je wil opslaan.
  2. Tik op het deel-icoon (vierkant met pijltje omhoog) in de taakbalk onderin.
  3. Tik op Bladwijzer, zie de afbeelding hierboven.
  4. Geef de bladwijzer een makkelijk herkenbare naam en kies vervolgens de locatie (favorieten, bladwijzers of bladwijzermenu).

Om nu snel naar een website te gaan die in je bladwijzer staat, hoef je in Safari alleen op het boekje onderaan het scherm te tikken en vervolgens de juiste locatie te selecteren waar de webpagina opgeslagen is.

Je hebt nu vast een handige manier voor jou gevonden om een favoriete websites snel te openen. Wil je meer tips over Safari? Check dan onze speciale gids!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Artikelcorrectie, spelfout of -aanvulling doorgeven?>

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: website op beginscherm iphone

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 188 Favoriete websites snel openen in Safari op iPhone en iPad. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *