Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 188 Afbeeldingen omzetten naar JPG of andere extensies

[Top] 188 Afbeeldingen omzetten naar JPG of andere extensies

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 188 Afbeeldingen omzetten naar JPG of andere extensies dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

#15 .JPG, .PNG, .GIF, .SVG – Các Định Dạng Ảnh Phổ Biến
#15 .JPG, .PNG, .GIF, .SVG – Các Định Dạng Ảnh Phổ Biến

Dit artikel is nagelezen door onze redactie, die artikelen controleert op juistheid en compleetheid.
Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen.
Dit artikel is 9.514 keer bekeken.

Er zijn veel verschillende bestandsextensies voor afbeeldingsbestanden. De indeling van het bestand bepaalt met welke software het bestand kan worden geopend of bewerkt, en de bestandsextensie (dat wat na de punt komt) bepaalt de indeling. De meeste mensen die werken hebben met afbeeldingen/foto’s, zullen op een bepaald moment deze bestanden moeten converteren naar een andere indeling, en dus is het wel zo handig om verschillende manieren te kennen om dit aan te pakken! JPEG (dit is hetzelfde als JPG) is een bekende extensie voor afbeeldingen, en een die je waarschijnlijk zelf op een gegeven moment zult willen maken.

Stappen

Methode 1
Methode 1 van 4:Met behulp van standaard beeldbewerkingssoftware

 1. 1Open het beeldbestand. Wanneer je een beeldbestand wilt omzetten naar een ander formaat, dan is de standaard beeldbewerkingssoftware van je besturingssysteem, vaak de gemakkelijkste oplossing. In Windows gebruik je ‘Paint’ en op de Mac ‘Preview’.

  • Opmerking: JPG en JPEG zijn verschillende namen voor dezelfde bestandsextensie. Kijk in het keuzemenu van je software om deze extensies te vinden.
  • Er zijn diverse andere programma’s die ook prima werken – open de afbeelding in de software waar je het meest vertrouwd mee bent; maar ben je niet zeker, dubbelklik dan op het bestand om te zien welke standaardoptie op je computer aanwezig is.
 2. 2Selecteer ‘Bestand’ in het hoofdmenu. Je zou nu een keuzemenu te zien moeten krijgen met opties voor het beeldbestand.
 3. 3Bewaar op exporteer het beeldbestand. De nieuwe indeling zal vanzelf worden toegepast wanneer je een nieuwe versie van het bestand opslaat. Dit is handig, omdat je op deze wijze het origineel bewaart, voor het geval er iets mis gaat en je een versie terug wilt gaan. Je zult een optie als ‘Opslaan als’ of ‘Exporteren’ (op de Mac) moeten gebruiken om het proces af te ronden.

  • In sommige softwareversies moet je het bestand eerst ‘dupliceren’ (er een kopie van maken), waarna je de kopie in de nieuwe indeling bewaart.
 4. 4Hernoem en converteer het bestand. Er hoort nu een venster te verschijnen waarmee je de bestandsnaam kunt wijzigen, evenals de bestandsextensie/indeling. Binnen het menu dat hoort bij de optie ‘Indeling’ of ‘Opslaan als type’ zou je ongeveer 12 opties moeten krijgen, waaronder ‘.jpeg’ (ook bekend als ‘.jpg’).

  • Wijzig de naam van het bestand of de locatie van het bestand, indien gewenst. Je kunt de afbeelding bijvoorbeeld op je Bureaublad plaatsen, zodat je er gemakkelijk bij kunt.
  • Kun je de gewenste extensie niet in het keuzemenu vinden, probeer dan andere beeldbewerkingssoftware (bijv. Photoshop), of probeer een andere methode.
 5. 5Bewaar het bestand. Ben je klaar met het wijzigen van de bestandsnaam, -extensie en –locatie op je computer, klik dan op ‘Opslaan’. Dit is wat het bestand daadwerkelijk zal omzetten naar de nieuwe extensie, als kopie van het origineel.

  • Software zoals bijvoorbeeld Preview kan ook overweg met de conversie van meerdere bestanden tegelijkertijd – selecteer gewoon de bestanden die je wilt converteren en rechtsklik erop voor meer opties.[1] X Bron

  Advertentie

Methode 2
Methode 2 van 4:Met behulp van conversiesoftware

 1. 1Ga op zoek naar de juiste software. Voor de meeste gangbare bestandsconversies, kunnen de standaard afbeeldingseditors meestal het karwei wel klaren. Zo niet, zoek dan op internet voor de juiste software om je te helpen bij de conversie. Gebruik zoektermen als ‘extensie_A naar extensie_B’ waarbij je de gewenste bestandsextensies invult in de zoekterm.

  • Bijvoorbeeld, een zoekterm als ‘doc to pdf’ of ‘jpg to gif’ levert je diverse gratis conversieopties op. Soms is het even zoeken, want er bestaan ook betaalde websites.
 2. 2Upload je beeldbestanden. De meeste conversieservices worden gratis aangeboden en zonder dat je software moet downloaden. Ga op zoek naar een optie waar je een beeldbestand kunt uploaden om te converteren.
 3. 3Volg de instructies. Soms zal een conversiesite je vragen om een e-mailadres, waarna het voltooide bestand naar je toe wordt verzonden. Op andere momenten moet je even wachten, waarna je het bestand direct kunt downloaden.

  • Hoed je voor websites die hier geld voor vragen of meer privégegevens van je willen hebben, voorafgaand aan het converteren van je bestanden – vergeet niet dat er veel gratis opties zijn, en dat je in de meeste gevallen niet meer gegevens hoeft over te dragen dan je e-mailadres.

  Advertentie

Methode 3
Methode 3 van 4:Het omzetten van afbeeldingen op een mobiel

 1. 1Doe onderzoek naar conversie-apps. Er zijn diverse opties te vinden in zowel de Android als de iOS app-store. Lees de gebruikerservaringen wel goed, voor je iets gaat downloaden, zowel om erachter te komen wat de kwaliteit is van de app app, als om er zeker van te zijn dat je gewenste conversie kan worden gedaan.
 2. 2Download een converter-app voor afbeeldingen. Heb je er een geselecteerd, download dan de app. Je moet ook je beeldbestand downloaden (als je dat nog niet hebt gedaan) en nagaan waar zich deze op je toestel bevindt. Sommige apps kunnen je afbeeldingen automatisch vinden, en andere vereisen dat je aangeeft waar het bestand zich bevindt.
 3. 3Converteer je afbeelding. Eenmaal gedownload op je mobiele toestel zou de conversie van de afbeelding met een app eenvoudig moeten verlopen door gewoon de app te openen en de instructies op te volgen.Advertentie

Methode 4
Methode 4 van 4:Het bestand handmatig aanpassen

 1. 1Zoek het bestand. Wat beeldbestanden betreft kun je deze verandering vaak ook aangeven door gewoon de naam van het bestand met je toetsenbord te wijzigen (dus de oorspronkelijk extensie verwijderen en een andere typen). Dit is meestal een goed idee, wanneer de huidige bestandsextensie het openen van het bestand onmogelijk maakt (aangegeven door een foutmelding als ‘ongeldige bestandsindeling’).

  • De computer gebruikt bestandsextensies als afkorting om te achterhalen welke software er gebruikt dient te worden voor het openen van het bestand. Ga hier wel behoedzaam mee om en maak, voor je dit probeert, altijd een back-up van je bestand.[2] X Bron
  • Deze methode kan de beeldkwaliteit van de afbeelding verminderen. Meestal kun je beter ‘Opslaan als’ gebruiken in je beeldbewerkingssoftware.[3] X Bron
 2. 2Maak de bestandsextensie zichtbaar. Afhankelijk van je systeeminstellingen zijn de bestandsextensies (de 3 letters na de punt achter de bestandsnaam) niet altijd zichtbaar in de standaardweergave. In Windows moet je het ‘Weergave’-tabblad onder ‘Mapopties’ aanpassen. Deze vind je onder ‘Vormgeving en Persoonlijke instellingen’. Op een Mac zoek je ‘Finder voorkeuren > Geavanceerd’ om de extensies zichtbaar te maken.

  • Je kunt op wikiHow ook meer lezen over bestandsextensies en hoe je die zichtbaar kunt maken.
 3. 3Hernoem het bestand. Rechtsklik je beeldbestand en selecteer ‘Naam wijzigen’. Verwijder de oude extensie en voeg in plaats daarvan de nieuwe extensie toe.

  • Bijvoorbeeld, stel de naam van het bestand is ‘myimage.png’, dan kun je dat hernoemen naar ‘myimage.jpg’ en vanaf nu zal je computer het behandelen als een ‘.jpg’.

  Advertentie

Tips

 • Bestandsextensies zijn niet hoofdlettergevoelig, hoewel het standaard is om ze met kleine letters te schrijven.
 • .jpg en .jpeg betekenen hetzelfde en kunnen worden uitgewisseld op moderne besturingssystemen. Het verschil komt door een oude beperking op sommige systemen waarbij een extensie niet meer dan 3 letters mocht bevatten.[4] X Bron

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig dat je de originele afbeelding NIET overschrijft – maak altijd eerst een kopie als back-up, of sla het op onder een nieuwe bestandsnaam, waarmee je ook een kopie maakt.

Benodigdheden

 • Beeldbestand ter conversie
 • Computer
 • Beeldbewerkingssoftware (Paint, Preview, Photoshop, etc…)

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/is-jpg-hetzelfde-als-jpeg-xbvrs80h

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 188 Afbeeldingen omzetten naar JPG of andere extensies. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *