Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 185 Toegang krijgen krijgen tot een andere computer via je eigen computer

[Top] 185 Toegang krijgen krijgen tot een andere computer via je eigen computer

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 185 Toegang krijgen krijgen tot een andere computer via je eigen computer dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Bestanden delen in je netwerk
Bestanden delen in je netwerk

Dit artikel is nagelezen door onze redactie, die artikelen controleert op juistheid en compleetheid.
Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen.
Dit artikel is 22.902 keer bekeken.

In dit artikel lees je hoe je op afstand een andere computer kunt binnendringen en controleren door zowel op de computer als op de computer waarvandaan je toegang wilt krijgen een software voor een extern bureaublad te installeren. Zodra je de software op allebei de computers geïnstalleerd hebt, kun je een van de computers als ‘gast’ instellen, zodat je hem overal vandaan kunt controleren, als allebei de computer tenminste op het internet en op een energiebron zijn aangesloten, en voorzien zijn van de juiste software. Programma’s als Team Viewer en Chrome Remote Desktop kun je op zowel een pc als op een Mac installeren. Windows Remote Desktop daarentegen kun je het beste installeren op een gastcomputer met Windows (en waarop Windows 10 Professional draait) die je probeert binnen te dringen vanaf een andere pc met Windows of een Mac.

Stappen

Methode 1
Methode 1 van 3:Remote Desktop in Chrome

 1. 1Installeer op allebei de computers de Chrome Remote Desktop-app. Het is een gratis hulpmiddel van Google waarmee je vanaf een computer op afstand een andere computer kunt controleren. Je kunt het programma alleen hulpmiddel als je Google Chrome hebt geïnstalleerd als je webbrowser, dus als je Chrome nog niet op je computer hebt, moet je het eerst downloaden vanaf https://www.google.com/chrome. Volg op beide computers de volgende stappen:

  • Open Google Chrome.[1] X Bron
  • Ga naar https://remotedesktop.google.com/access
  • Klik op het blauwwitte pijltje. Zo open je een nieuw venster naar de website van de Chrome Remote Desktop-app in de webstore van Chrome.
  • Klik op Toevoegen aan Chrome in de webstore van Chrome en klik vervolgens op Extensie toevoegen om te bevestigen.
  • Sluit het venster van de webstore zodat je de oorspronkelijke pagina weer te zien krijgt.
  • Klik op de blauwwitte knop ACCEPTEREN & INSTALLEREN en verleen vervolgens alle gevraagde toestemmingen om verder te gaan.
  • Voer een naam voor je computer in en klik op VOLGENDE.
  • Voer een pincode van 6 tekens in en bevestig de code. Zodra je de pincode bevestigd hebt, wordt Remote Desktop opgestart.
 2. 2Creëer op de computer die je wilt binnendringen een ondersteunende code. Nu je de Chrome Remote Desktop-app op alletwee de computers geïnstalleerd hebt, moet je een code aanmaken die de andere computer kan gebruiken, zodat jij toegang tot die computer kunt krijgen. De code zal maar vijf minuten geldig zijn vanaf het moment waarop je hem hebt aangemaakt, dus je moet dit doen vlak voordat je de verbinding gaat maken. Zo maak je de code aan op de computer die de verbinding gaat ontvangen:

  • Klik op de tab Externe ondersteuning bovenaan op de pagina.
  • Klik op de knop CODE AANMAKEN.
 3. 3Ga naar https://remotedesktop.google.com/support op de computer waarvandaan je de verbinding gaat maken. Bedenk dat je hiervoor als webbrowser Google Chrome moet gebruiken.
 4. 4Typ in het veld ‘Ondersteuning verlenen’ de ondersteuningscode in en klik op Verbinden. Het is het tweede veld op de pagina. Er wordt dan een uitnodiging gestuurd naar de computer die je wilt binnendringen.
 5. 5Klik op Delen op de computer die de verbinding gaat ontvangen. Even later zal het bureaublad van de computer op afstand in Chrome op de computer die verbinding maakt verschijnen.
 6. 6Klik op Delen stoppen op de delende computer om het moment waarop je de verbinding wilt verbreken.Advertentie

Methode 2
Methode 2 van 3:TeamViewer

 1. 1Ga naar https://www.teamviewer.com/en/download in een webbrowser. Je kunt TeamViewer gebruiken vanaf je eigen computer op afstand een andere pc of een Mac te controleren. TeamViewer is gratis voor privé-/niet-commercieel gebruik.[2] X Bron

  • Als TeamViewer niet op de juiste manier vaststelt welk besturingssysteem je hebt, klik dan op de OS van je computer in de rij met opties op het midden van de pagina.
 2. 2Scroll omlaag en klik op TeamViewer downloaden. Het is een groene knop bijna helemaal bovenaan op de pagina. Zo start je het downloaden van het installatiebestand van TeamViewer naar je computer.

  • Afhankelijk van de instellingen van je browser kan het zijn dat je het bestand eerst moet opslaan, of een downloadlocatie moet aangeven voordat het eigenlijke downloadproces van het bestand kan beginnen.
 3. 3Klik twee keer op het bestand TeamViewer. Op een pc met Windows is dit een installatiebestand met de titel ‘TeamViewer_Setup’, terwijl je als je een Mac gebruikt twee keer op het bestand ‘TeamViewer.dmg’ moet klikken.
 4. 4Installeer TeamViewer. Doe hiervoor het volgende:

  • Op een pc met Windows – Vink het hokje ‘Installeren om op afstand toegang tot deze computer te krijgen’, vink het hokje ‘Persoonlijk / Niet-commercieel gebruik’ aan en klik op Accepteren – Beëindigen.
  • Op een Mac – Klik twee keer op het installatiepakket, klik vervolgens op OK, open het Apple-menu, klik op Systeemvoorkeuren, klik op Beveiliging en privacy, klik op Toch openen naast het bericht ‘TeamViewer’ en klik op Openen wanneer dat gevraagd wordt. Volg de aanwijzingen op het scherm.
 5. 5Bekijk de ID van je computer. Links op het venster van TeamViewer zul je een onderdeel zien getiteld ‘Je ID’, naast het kopje ‘Externe controle Control toestaan’. Je zult deze ID nodig hebben om toegang te krijgen tot de gastcomputer.
 6. 6Pas het wachtwoord aan. Doe dit als volgt:

  • Veeg over het huidige wachtwoord.
  • Klik op het cirkelvormige pijltje links van het wachtwoord.
  • Klik op Persoonlijk wachtwoord instellen in het uitklapmenu.
  • Voer in de velden ‘Wachtwoord’ en ‘Wachtwoord bevestigen’ het door jou gekozen wachtwoord in.
  • Klik op OK.
 7. 7Download, installeer en open TeamViewer op de andere computer. Dit moet de computer zijn die je gaat gebruiken om toegang te krijgen tot de gastcomputer.

  • Je kunt TeamViewer ook op je iPhone of Android downloaden.
 8. 8Voer de ID van de eerste computer in in het veld ‘Partner-ID’. Dit veld staat rechts van het venster van de TeamViewer, net onder het kopje ‘Externe computer controleren’.
 9. 9Zorg ervoor dat ‘Op afstand besturen’ is aangevinkt. Als dat niet zo is, klik dan op het cirkeltje links van deze optie.
 10. 10Klik op Verbinding maken met partner. Deze optie staat bijna onderaan op het venster van de TeamViewer.
 11. 11Voer het wachtwoord in. Dit is het wachtwoord dat je gecreëerd hebt in het onderdeel ‘Op afstand besturen toestaan’ van TeamViewer op de gastcomputer.
 12. 12Klik op Aanmelden. Je vindt deze knop onderaan op het Authenticatievenster van TeamViewer.
 13. 13Bekijk het scherm van de computer waar je verbinding mee gemaakt hebt. Al snel zal het scherm van de eerste computer in het TeamViewer-venster van de tweede computer verschijnen.

  • Zodra je het scherm van de gastcomputer ziet, kun je op die computer werken alsof het je eigen computer is.
  • Klik om de verbinding te verbreken op het kruisje (X) bovenaan op het TeamViewervenster.

  Advertentie

Methode 3
Methode 3 van 3:Remote Desktop in Windows

 1. 1Open Start

  • Met Remote Desktop kun je alleen verbinding maken met een pc met de Pro-editie van Windows 10.[3] X Betrouwbare bron Microsoft Support Ga naar de bron Als de externe computer gebruikmaakt van een andere versie van Windows 10, zoals de editie Windows 10 Home, zul je een andere methode moeten gebruiken.
 2. 2
 3. 3Klik op Systeem. Dit icoontje in de vorm van een computertje staat bijna helemaal bovenaan op de Instellingenpagina.
 4. 4Scroll omlaag en klik op de tab Over. Je vindt hem onderaan in de kolom met opties, links op het venster.

  • Je moet met de cursor van je muis over deze kolom vegen.
 5. 5Noteer de naam van je computer. Hij staat bovenaan op de pagina, meteen naast het kopje ‘Naam pc’. Je zult de naam nodig hebben om vanaf de tweede computer verbinding te kunnen maken met de eerste.
 6. 6Klik op Systeemgegevens. Je vindt deze optie onder het kopje ‘Gerelateerde instellingen’ helemaal rechtsboven in de hoek van de pagina.

  • Het kan ook zijn dat deze optie onderaan op de pagina staat als je de versie Windows 10 Creators nog niet hebt.
 7. 7Klik op Geavanceerde systeeminstellingen. Deze optie staat helemaal linksboven op het Systeemvenster.
 8. 8Klik op de tab Extern. Deze optie staat rechtsboven in de hoek van het venster Systeemeigenschappen.
 9. 9Vink het hokje ‘Verbindingen met besturen op afstand toestaan op deze computer’ aan. Je vindt het onder het kopje ‘Besturen op afstand’ op het midden van de pagina.

  • Als dit hokje als is aangevinkt, hoef je hier niks te veranderen.
 10. 10Klik op OK en verlaat het Systeemvenster. Zo sla je de instellingen op.
 11. 11Scroll naar boven en klik op Energie & slaapstand. Deze tab staat bijna helemaal bovenaan in de kolom met opties aan de linkerkant van het Instellingenvenster.
 12. 12Klik op de twee uitklapmenu’s en selecteer voor allebei Nooit. Hiermee voorkom je dat de gastcomputer computer in de slaapstand gaat of helemaal uitgaat terwijl je er op afstand mee verbonden bent.
 13. 13Open Remote Desktop op de tweede computer. Doe dit als volgt:

  • Op een pc met Windows – Open Start
  • Op een Mac – Download Microsoft Remote Desktop in de App-store, open Launchpad en klik op de oranje app Microsoft Remote Desktop.
 14. 14Voer de naam van de gastcomputer in. Doe dit in het veld ‘Computer:’ bijna helemaal bovenaan in het venster Extern bureaublad.

  • Klik op een Mac eerst op + Nieuw in de hoek helemaal linksboven van het venster van de app. Voer vervolgens in het veld ‘Naam PC’ de naam van de computer in.
  • Je kunt ook het IP-adres van de gastcomputer in het veld met de naam van de computer intypen.[4] X Betrouwbare bron Microsoft Support Ga naar de bron
 15. 15Klik op Verbinden. Je vindt deze optie onderaan op het venster Extern bureaublad. Wanneer de verbinding tot stand is gekomen, zal het scherm van de gastcomputer in een venster op jouw computer verschijnen.

  • Klik op een Mac twee keer op de naam van de verbinding die je net in het uitklapmenu Mijn bureaubladen gecreëerd hebt.

  Advertentie

Tips

 • Kijk of je de tijdsinstellingen voor ‘Slapen’ of ‘Sluimeren’ op de gastcomputer kunt uitschakelen. Met een computer die in de slaap- of in de sluimerstand staat, kun je namelijk geen verbinding maken.
 • Als er op je computer met Windows geen wachtwoord zit terwijl je Remote Desktop probeert te gebruiken, zul je voordat je het hulpprogramma kunt gebruiken eerste een wachtwoord moeten aanmaken.

Waarschuwingen

 • De computer waartoe je toegang probeert te krijgen moet aan staan, anders zul je er vanaf een andere computer geen toegang toe kunnen krijgen.

Bronnen

 1. ↑ https://support.google.com/chrome/answer/1649523?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en
 2. ↑ https://www.teamviewer.com/en/products/teamviewer/
 3. ↑ https://support.microsoft.com/en-us/help/4028379/windows-10-how-to-use-remote-desktop
 4. ↑ https://support.microsoft.com/en-us/help/17463/windows-7-connect-to-another-computer-remote-desktop-connection

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/verbinding-maken-met-andere-pc-via-netwerk-7otzapdd

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 185 Toegang krijgen krijgen tot een andere computer via je eigen computer. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *