Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 185 Dit zijn de mogelijkheden voor soepele betalingsregelingen bij…

[Top] 185 Dit zijn de mogelijkheden voor soepele betalingsregelingen bij…

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 185 Dit zijn de mogelijkheden voor soepele betalingsregelingen bij… dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

KVK EN BELASTING VOOR DROPSHIPPING?
KVK EN BELASTING VOOR DROPSHIPPING?

Heb jij wegens corona uitstel van betaling van belastingen gekregen? Dan heb je in april 2022 een overzicht van de uitstaande belastingschuld van de Belastingdienst ontvangen. In de meeste gevallen krijg je vanaf aankomende oktober vijf jaar de tijd om deze schuld te betalen. Maar na ons aandringen, biedt de overheid ook de mogelijkheid om de aflossingstermijn te verlengen tot zeven jaar.

Als je je schulden en kostenpatroon duidelijk hebt, weet je ook wat jouw aflossingsmogelijkheden zijn. Daarom is het belangrijk om goed inzicht te hebben in jouw financiële positie. De Kamer van Koophandel heeft een stappenplan opgesteld om jou te helpen met het in kaart brengen van je schulden en het eventueel terugbetalen van coronasteun. Ook hebben zij een webpagina met alle belastingmaatregelen in coronatijd. Is een betalingsregeling bij de Belastingdienst uiteindelijk niet voldoende? De Belastingdienst kan in individuele situaties een vordering geheel of voor een deel kwijtschelden. Bijvoorbeeld bij een akkoord op basis van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

Na ons aandringen biedt de Belastingdienst nu de mogelijkheid om de aflossingstermijn voor het terugbetalen van belastingschuld tot zeven jaar te verlengen nadat een lichte levensvatbaarheidstoets is uitgevoerd. Ook krijg je de mogelijkheid om bijvoorbeeld per kwartaal af te lossen of een aflossingspauze aan te vragen. Hoe je een verzoek kunt doen voor een betalingsregeling of de verlengde terugbetaaltermijn staat in de brief van de Belastingdienst die je in april 2022 hebt ontvangen. De overheid wil deze mogelijkheden niet standaard aanbieden, omdat er dan ook bedrijven zijn die er gebruik van maken terwijl dat niet nodig is.

Dat de terugbetaaltermijn verlengd is naar zeven jaar komt voort uit een debat in de Tweede Kamer over financiële coronasteun voor ondernemers dat begin juli plaatsvond. Wij vonden het belangrijk dat het kabinet in ieder geval zou komen met de mogelijkheid voor een verlenging van de termijn om belastingschulden terug te betalen. Daarom hebben we de Kamerleden verzocht om het kabinet op te roepen om verlenging van de terugbetalingstermijn van de belastingschuld mogelijk te maken met toepassing van een lichte levensvatbaarheidstoets. Die oproep is opgepakt door de VVD, die hierover een motie indiende. Deze motie werd door een grote meerderheid van de Kamer gesteund. Goed nieuws, want het verlicht de aflossingsdruk en geeft daarmee meer ruimte om te blijven ondernemen.

Meer informatie over de financiële regelingen van de overheid vind je op onze website.

In dit artikel heb je een voorbeeld kunnen zien van het werk van onze lobbyisten. Meer weten over hoe dat lobbyen in de praktijk gaat? Bekijk dan onze lobbyvideo.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/webshop-belasting-betalen-19ea3zu0

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 185 Dit zijn de mogelijkheden voor soepele betalingsregelingen bij…. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *