Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 179 Wat is een Let’s Encrypt-certificaat?

[Top] 179 Wat is een Let’s Encrypt-certificaat?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 179 Wat is een Let’s Encrypt-certificaat? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Let’s Encrypt Explained: Free SSL
Let’s Encrypt Explained: Free SSL

SSL via Let’s Encrypt: hoe werkt dat?

SSL via Let’s Encrypt: hoe werkt dat?

Met het SSL-certificaat Let’s Encrypt Wildcard kun je gratis een beveiligde verbinding opzetten tussen je website en je websitebezoeker. Dat nog lang niet alle bedrijfwebsites beschikken over een beveiligde verbinding, blijkt wel uit onderzoeken van Open State Foundation en van SIDN in samenwerking met MKB Servicedesk. Wil jij meer weten over Let’s Encrypt? In dit artikel vind je een uitgebreide uitleg!

In dit artikel lees je over:

  • Wat is een SSL-certificaat?
  • Wat is Let’s Encrypt?
  • Wat zijn de voordelen van een SSL-certificaat via Let’s Encrypt?
  • Wat zijn de nadelen van een SSL-certificaat via Let’s Encrypt?
  • Hoe zet je SSL via Let’s Encrypt op jouw website?

Wat is een SSL-certificaat?

Je vraagt je wellicht af: wat is SSL? Een SSL-certificaat is een klein bestand dat bij je website op een webserver wordt geplaatst. Een website met een correct ingesteld SSL-certificaat verstuurt gegevens van de websitegebruiker versleuteld naar de server via een https-verbinding (in plaats van een http-verbinding). Doordat de gegevens versleuteld zijn, kan alleen de server ze uitlezen. De gegevens zijn hierdoor onbruikbaar voor kwaadwillende derden. Een website met een beveiligde verbinding herken je aan het slotje in de browser en aan ‘https’ voor de domeinnaam.

Https url

Een geverifiërde website-eigenaar

Er bestaan ook SSL-certificaten waarbij het mogelijk is om de website-eigenaar te laten verifiëren. Als zo’n certificaat correct is ingesteld, krijgt een websitebezoeker de complete bedrijfsnaam te zien als diegene op het slotje klikt. Hierdoor kan de websitebezoeker zien waar zijn gegevens naartoe worden gestuurd.

Ontdek ook het Extended Validation-certificaat: EV SSL.

Wat is Let’s Encrypt?

Let’s Encrypt biedt gratis, gebruiksvriendelijke en geautomatiseerde SSL-certificaten voor websites aan. De organisatie achter Let’s Encrypt is Internet Security Research Group (ISRG). De organisatie streeft ernaar de privacy van internetgebruikers te waarborgen en het web veiliger te maken.

Voordelen van SSL via Let’s Encrypt

SSL via Let’s Encrypt brengt een hoop voordelen met zich mee. Hieronder zet ik de belangrijkste voor je op een rij:

1. Het is gratis

SSL-certificaten via Let’s Encrypt zijn gratis en daardoor zeer aantrekkelijk voor starters. Naast het gratis certificaat via Let’s Encrypt kun je bij Hostnet ook betaalde SSL-certificaten kopen. Kijk hiervoor op onze SSL-pagina.

2. Je scoort hoger in Google

Het hebben van een SSL-certificaat weegt voor websites steeds zwaarder mee in de positie in Google. Google merkt websites zonder beveiligde https-verbinding namelijk aan als ‘not-secure’. Website zonder SSL-certificaat komen hierdoor minder hoog in de zoekresultaten in Google te staan. Met SSL via Let’s Encrypt voorkom je deze ongemakken.

3. Je stuurt een betrouwbaar signaal naar je bezoeker

Websites met een SSL-certificaat zijn visueel herkenbaar (denk bijvoorbeeld aan het slotje in de browser). Dit geldt ook voor websites met SSL via Let’s Encrypt. Door deze visuele herkenbaarheid zien websitebezoekers dat de sitebeheerder aandacht besteedt aan de veiligheid op zijn website.

Wist je trouwens dat net als Google ook browsers soms ‘not-secure’ voor je domeinnaam zetten als je geen SSL-certificaat gebruikt?

4. Je gaat veilig met persoonsgegevens om

Een SSL-certificaat draagt bij aan de bescherming van de gegevens van de klant. Bovendien verplicht de Nederlandse wet websites passende technische en organisatorische maatregelen te nemen om persoonsgegevens te beveiligen tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

5. SSL-certificaat wordt automatisch verlengd

Waar je andere SSL-certificaten soms handmatig moet verlengen, heb je hier met SSL via Let’s Encrypt bij Hostnet geen omkijken naar. Wij zorgen er namelijk voor dat je SSL-certificaat iedere 3 maanden automatisch wordt verlengd. Je website zal dus nooit onbereikbaar worden voor je bezoekers doordat je vergeten bent je certificaat te verlengen.

Let's Encrypt SSL

Nadelen van SSL via Let’s Encrypt

Naast voordelen, kent het gebruik van SSL via Let’s Encrypt ook enkele nadelen. Hieronder zet ik ze voor je op een rij:

1. Je hebt geen validatie

SSL-certificaten via Let’s Encrypt worden zonder validatie geïnstalleerd. De gegevensuitwisseling tussen je site en je bezoeker is dus wel beveiligd, alleen je bezoeker kan niet zien wie de website-eigenaar is en waar zijn gegevens naartoe worden verzonden. Bij sommige betaalde certificaten verschijnt de bedrijfsnaam in de browser, zo is verificatie wel mogelijk.

2. Je moet extra handelingen uitvoeren

Heb je een bestaande website? Dan moet je na de installatie van een SSL-certificaat de nodige handelingen doen om je website draaiende te houden. Allereerst moet je instellen dat je bezoekers automatisch worden doorverwezen van http naar https. Heb je dat gedaan, dan moet je daarna ervoor zorgen dat je url’s goed werken, dat ze doorlinken en dat Google je website goed indexeert. Meer informatie over de overgang van http naar https vind je in onze handleiding ‘Aan de slag met SSL‘.

Belangrijk: Gebruik je WordPress-plugins of add-ons op je website? Het kan zijn dat deze SSL niet goed ondersteunen. Hierdoor kan jouw site problemen ervaren. Controleer dit dus altijd goed!

3. Je hebt extra onderhoud

Een SSL-certificaat op je website kan leiden tot extra onderhoud. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, maar loop voor de zekerheid regelmatig je website door en kijk of alles nog werkt zoals het hoort. Werken er namelijk onderdelen zoals plugins, add-ons of linkjes niet? Dan kunnen je websitebezoekers een melding ontvangen.

Hoe zet je Let’s Encrypt op je website?

Wil jij gebruikmaken van gratis SSL via Let’s Encrypt? Dan vraag je jezelf nu vast af hoe je zo’n certificaat op je (toekomstige) website zet. Ik leg dit graag aan je uit:

Je hebt een bestaande website bij Hostnet

Heb je jouw webhostingpakket of hosting voor WordPress op of na 30 augustus 2017 bij Hostnet aangevraagd? SSL via Let’s Encrypt is in dat geval al op je pakket geïnstalleerd. Heb je jouw webhostingpakket vóór 30 augustus 2017 aangevraagd? Dan kun je het certificaat activeren via Mijn Hostnet.

Je hebt nog geen website

Wil je een (nieuwe) website met gratis SSL via Let’s Encrypt? Bijna al onze websitepakketten beschikken over dit certificaat. Na oplevering van je gekozen pakket wordt jouw certificaat direct voor je geactiveerd.

Heb je vragen? Laat dan een reactie achter!

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/let-s-encrypt-certificaat-maken-8jlsq2ub

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 179 Wat is een Let’s Encrypt-certificaat?. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *