Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 178 Hebt u in 2021 btw betaald in andere EU-landen? Zo vraagt u btw terug

[Top] 178 Hebt u in 2021 btw betaald in andere EU-landen? Zo vraagt u btw terug

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 178 Hebt u in 2021 btw betaald in andere EU-landen? Zo vraagt u btw terug dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

BTW Teruggaaf voor zonnepanelen
BTW Teruggaaf voor zonnepanelen

Gepubliceerd: 26-08-2022, laatst gewijzigd:
26-08-2022

Maakt u als ondernemer kosten in andere EU-landen? Dan kunt u de inbegrepen buitenlandse btw niet terugvragen via de reguliere aangifte omzetbelasting in Nederland. In dit artikel vertellen we hoe u die buitenlandse btw wél terug kunt vragen.

Vóór 1 oktober 2022

U moet het verzoek voor teruggave van de btw die u in 2021 in andere EU-landen heeft betaald, uiterlijk op 30 september 2022 indienen. De meeste landen hanteren deze termijn strikt. Bij overschrijding van de termijn is de kans groot dat het betreffende land een teruggaaf weigert. Zorg er dus voor dat u het teruggaafverzoek tijdig indient.

Voorwaarden

Er geldt een aantal voorwaarden om btw terug te kunnen vragen:

  • de onderneming die de buitenlandse btw wil terugvragen, is in Nederland gevestigd;
  • de onderneming is geen btw verschuldigd in het land waarvan de btw wordt teruggevraagd. Is dat wel het geval, dan moet in dat betreffende land btw-aangifte worden gedaan en kan daarmee de btw worden teruggevraagd;
  • de onderneming heeft de goederen of diensten gebruikt voor met btw-belaste activiteiten;
  • de betaalde btw moet in het betreffende land aftrekbaar zijn, anders zal het land geen teruggaaf verlenen. Daarbij is de regelgeving van dat land doorslaggevend en niet de Nederlandse regelgeving;
  • het is belangrijk dat uw inkoopfacturen juist zijn en voldoen aan de btw-factuurvereisten van het betreffende land. Deze factuurvereisten kunnen afwijken van de Nederlandse vereisten;
  • de terug te vragen btw is minimaal € 50 als het verzoek heel 2021 betreft. Bij een kortere periode van minimaal 3 maanden, moet het terug te vragen btw-bedrag minimaal € 400 zijn.

Manier van terugvragen

U kunt de buitenlandse btw alleen digitaal terugvragen, via een elektronisch portaal bij de Belastingdienst in Nederland. Om een teruggaafverzoek in te dienen, heeft u inloggegevens nodig. Het gaat hier om aparte inloggegevens die u alleen kunt gebruiken voor het terugvragen van buitenlandse btw. Wanneer u deze inloggegevens nog niet heeft, kunt u ze aanvragen via een formulier op de website van de Belastingdienst. Vraag de inloggegevens tijdig aan. De verwerking van de aanvraag bij de Belastingdienst kan namelijk 4 weken in beslag nemen.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: btw duitsland terugvragen

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 178 Hebt u in 2021 btw betaald in andere EU-landen? Zo vraagt u btw terug. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *