Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 177 Wat kost het om een domeinnaam uit quarantaine te halen

[Top] 177 Wat kost het om een domeinnaam uit quarantaine te halen

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 177 Wat kost het om een domeinnaam uit quarantaine te halen dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Odoo – Ik heb een dag doorgebracht met de oprichter van een UNICORN ter waarde van € 3,5 miljard!
Odoo – Ik heb een dag doorgebracht met de oprichter van een UNICORN ter waarde van € 3,5 miljard!

De kosten voor het uit quarantaine halen van een .nl domeinnaam zijn enorm verlaagd

Regelmatig gebeurt het dat een domeinnaam door een Registrar of door een Registrant wordt opgezegd bij het SIDN. De redenen kunnen zijn dat het domein niet meer in gebruik is of omdat de Registrant er niet meer voor wil betalen waardoor de Registrar besluit het domein op te zeggen. Anders draait de Registrar zelf voor de kosten van registratie op en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

In het verleden rekende het SIDN een enorme prijs voor het opnieuw activeren van een .nl domeinnaam maar door het verzet vanuit de vereniging van Registrars is hier verandering in gekomen.

Tarieven uit quarantaine halen gehalveerd

Het tarief voor het uit quarantaine halen van een opgeheven .nl domeinnaam door de (oorspronkelijke) houder is sinds 1 juli 2013 gehalveerd en wordt 10 euro (dit was 25 euro); dit is de kostprijs voor de Registrar. Helaas blijven de kosten wel extreem hoog wanneer een nieuwe Registrar een .nl uit quarantaine wil halen. De kostprijs voor de Registrar is nu 50 euro; aanmerkelijk minder dan de 100 euro die voorheen in rekening werd gebracht door het SIDN aan de Registrar.

De werkelijke kostprijs van het uit quarantaine halen van een .nl domeinnaam is natuurlijk hoger. Een nieuwe Registrar moet handmatig vaststellen of de partij die vraagt om de .nl domeinnaam uit quarantaine te halen ook de rechtmatige houder is. Omdat een beherende Registrar zelf de domeinnaam heeft vastgelegd is dit op hem niet van toepassing waardoor de kostprijs lager blijft. De huidige Registrar kan dus zonder veel risico de domeinnaam uit quarantaine halen voor zijn klant. Natuurlijk kost dit ook tijd omdat hiervoor toegang tot het SIDN systeem en veelal ook de eigen DNS server en hostingserver noodzakelijk is om het verkeer weer opnieuw in te richten.

Hoe komt een .nl domeinnaam in quarantaine?

Een aanzienlijk deel van domeinnamen wordt tegen relatief lage kosten door particulieren en startende ondernemers vastgelegd. Het probleem met deze partijen is dat er door de beperkte klantleverancier binding weinig contact is tussen afnemer en leverancier. Vaak weten de afnemers niet dat ze domeinnamen hebben en geven ze verhuizingen en wijzingen niet door. Dit heeft onbetaalde facturen tot gevolg en is zeer frustrerend voor een Registrar. Omdat het tarief nu verlaagd is naar 10 euro is het een eenvoudig pressiemiddel om de afnemer te stimuleren actie te ondernemen en de factuur te voldoen.

Het heractiveren van een domeinnaam bij de initiële hoster / Registrar is dan niet veel duurder dan de 10 euro die het SIDN rekent. Een nieuwe Registrar zal echter 100 tot 200 euro moeten rekenen. Door het hogere SIDN tarief en het onderzoek dat hij moet doen naar de identiteit van de claimende domeinnaamhouder. in veel gevallen zal de wanbetaler dan besluiten om zijn verplichtingen na te komen bij de huidige Registrar.

Een domeinnaam terug krijgen / uit quarantaine halen

Binnen 40 dagen kunt u een .nl domeinnaam weer activeren als u kunt aantonen dat u de eigenaar bent van de .nl domeinnaam. Dat kan via uw huidige Registrar of via een nieuwe Registrar.

  1. Bij Alothosting bedragen de kosten €25 als het domein in het verleden door ons voor u is vastgelegd;
  2. Indien Alothosting niet de huidige Registrar is van het domein dat u uit quarantaine wilt halen dan bedragen de kosten €100 onder de voorwaarde dat u ook daadwerkelijk de eigenaar bent.

Is het verstandig een domeinnaam te laten verlopen en na 40 dagen opnieuw te registreren?

Dat is niet verstandig. Er zijn in Nederland zeer veel domeinkapers actief die erg geïnteresseerd zijn in ‘oude’ domeinnamen met een historie of wanneer het conceptueel een goed verkoopbare naam. Dit is interessant vanuit SEO perspectief of gewoon als snelle winst door het domein te verkopen aan de hoogste bieder. Domeinkapers hebben een geheel geautomatiseerd systeem om uw domeinnaam op te eisen na de quarantaine. Het moment van ‘vrijgeven’ van een domein door het SIDN wordt namelijk niet aangekondigd; alleen de dag is bekend maar niet het tijdstip. Een geautomatiseerd systeem zal vanaf verschillende locaties elke zoveel seconden een check doen. Handmatig is dit niet te doen.

Wanneer wordt de quarantaine precies opgeheven?

Het SIDN houdt uw domeinnaam in quarantaine voor de duur van 40 dagen. Ze maken niet bekend of het domein om 11.38 of om 18.59 vrij komt. Een domeinnaam kaper verifieert vrijwel elke minuut het SIDN systeem vanaf verschillende IP locaties.

Samenvattend

Het is verstandig een domeinnaam zo snel mogelijk uit quarantaine te halen. Dat voorkomt een hoop ellende en hoge kosten wanneer u hem moet kopen van een commerciële domeinnaam opkoper.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/hoe-lang-blijft-een-domeinnaam-in-quarantaine-2j5gyv06

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 177 Wat kost het om een domeinnaam uit quarantaine te halen. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *