Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 177 Een app laten maken, wat kost dat?

[Top] 177 Een app laten maken, wat kost dat?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 177 Een app laten maken, wat kost dat? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Mijn ervaring met de kosten van een app
Mijn ervaring met de kosten van een app

Een app laten maken: de kosten

Het kost € 51.500,- om de app uit ons voorbeeld te laten ontwikkelen. De applicatie uit ons voorbeeld is ontwikkeld in vier stappen, ontdekken, ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden. De kosten zijn als volgt opgebouwd:

  • Ontdekken: € 4.000,-

  • Ontwerpen: € 4.000,-

  • Ontwikkelen: € 37.500,-

  • Onderhouden: € 6.000,

  • Totaal prijs: € 51.000,-

Schrik niet van prijs: De app die we gebruiken in het voorbeeld is best een ingewikkelde app, dan zijn de kosten voor het ontwikkelen van de app altijd hoger. We maken bijvoorbeeld ook al apps voor rond de € 5000, er is nog van alles mogelijk. Neem vooral de tijd om eens met een bureau in gesprek te gaan en de mogelijkheden samen te verkennen!

Ontwikkelen van een app, het complete plaatje

Je wilt een app laten maken, maar hoe zit dat proces in elkaar en welke kosten kan je verwachten? Aan de hand van een voorbeeldapp wil ik je meenemen in de wereld van app ontwikkeling, na het lezen van dit artikel weet jij wat je kan verwachten en waar je op moet letten als je een eigen app laat maken.

Een deel van het ontwerp van een app

Een app laten maken, het proces

Een app laten ontwikkelen is geen lineair proces maar een iteratieve, elke keer dat er iets ontworpen en ontwikkeld is komt er feedback van de gebruikers. Deze feedback gebruiken we om de applicatie nog beter aan te laten sluiten op de eisen en wensen van de gebruikers. Daarnaast is technologie een constant veranderende factor, applicaties moeten mee met de veranderende technologie om veilig en betrouwbaar te blijven.

Als je een app laat maken bestaat dat grofweg uit vier fases: Ontdekken, ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden. Je zou deze fases voor het ontwikkelen van een app altijd moeten doorlopen, zoek een bureau die je bij deze verschillende fases kan helpen en begeleiden, dan weet je zeker dat je eindproduct straks een professionele app is!

Aan de hand van het voorbeeld omschrijven we in dit artikel het process van een app laten maken en welke kosten daarbij komen kijken. Ons voorbeeld is een app die we bij Savvy.codes in-house ontwikkelen, dit is een app voor oefen- en fysiotherapeuten waarmee ze oefenschema’s kunnen delen met cliënten. Deze app heet Boris.

Ontdekken | Hoe werkt de applicatie die je wilt laten maken?

Vaak heb je al een goed idee van wat je app moet doen en wat de doelgroep straks met de app moet kunnen voor je zoekt naar een bureau om de app te laten maken. Het ontdekken is al begonnen en nu moet alle kennis die jij al hebt over de applicatie worden overgedragen naar het bureau dat je app gaat ontwikkelen. Dat gebeurd meestal in een reeks gesprekken waarbij wij onze klant aan de tand voelen over de ideeën en de markt die de applicatie moet bestormen.

In het geval van Boris willen we een scheiding in de app, een deel voor de therapeut waar de schema’s en oefeningen kunnen worden beheerd en gemaakt en een deel voor de cliënt waar de schema’s kunnen worden afgespeeld. Beide partijen moeten natuurlijk kunnen registreren en inloggen op het systeem.

Tijdens het ontdekken verwerken we onze bevindingen in een functioneelontwerp, dit bespreken we met de klant tot we het hierover eens zijn en we een goed beeld hebben van het fundament van de app. Dit is door de verschillende rollen een wat ingewikkelder functioneel ontwerp, wij zouden hier minimaal 40 uur voor begroten. Een marktconform uurtarief voor dit soort werk ligt rond de € 100 per uur.

€ 4000,-

Ontwerpen | Hoe ziet de app eruit die je laat ontwikkelen?

Met een goed functioneelontwerp gaat het user interface design vaak een stuk sneller. Tijdens het ontwerpen stellen we een huisstijl voor de applicatie samen met herbruikbare componenten die later makkelijk vertalen naar code tijdens het ontwikkelen.

De huisstijl is voor de klant beschikbaar om op door te ontwikkelen, met of zonder ons. Voor de klant leveren we een high fidelity prototype op, dit is het een prototype van de app met het uiteindelijke ontwerp. Hiermee is het voor definitieve ontwikkeling mogelijk om de app te voelen en te zien hoe het reageert op de interactie met de gebruiker. In het geval van Boris waren we net zoveel tijd kwijt aan het functioneelontwerp van de app als aan het user interface design.

€ 4000,-

Ontwikkelen | Met wat voor technologie laat je de app ontwikkelen?

Met het functioneelontwerp en user interfase design zijn de blauwdrukken voor de app beschikbaar en kan je écht beginnen met de app laten ontwikkelen. Natuurlijk laat je deze app voor Android en iOS ontwikkelen, want je wilt zo min mogelijk mensen uitsluiten! Feitelijk maak je dus niet één applicatie maar twee. Bij veel bureau’s betaal je daar dan ook voor en hebben ze een specialist in dienst voor iOS en een specialist in dienst voor Android. Overigens zijn dat geen goedkope specialisten, gemiddeld kosten ze al snel meer dan € 100,- per uur. Natuurlijk is dat het meer dan waard want achter jouw applicatie zit een slim businessmodel waarmee je deze investering gaat terug verdienen.

Bij Savvy.codes ontwikkelen we applicaties in het React Native framework, door dit framework te gebruiken hoeven we maar één applicatie te ontwikkelen die vervolgens gebruikt kan worden op iOS en Android. Onze applicatie Boris is ook in React Native ontwikkeld, met twee specialisten is er ongeveer 5 weken gewerkt aan de eerste versie. Een werkweek bij ons duurt 37,5 uur en zoals we eerder al omschreven kost een developer gemiddeld € 100 per uur. De ontwikkeling van de app komt neer op € 37.500,- als je ervoor kiest om geen gebruik te maken van een slim framework zoals React Native zijn deze kosten ongeveer twee keer zo hoog omdat er dubbel ontwikkelwerk moet worden verricht.

€ 37.500,-

Tussenstand kosten app ontwikkelen

In principe is de app nu klaar voor gebruik, hij is ontworpen, ontwikkeld, getest en gepubliceerd in de Google Play store en Apple App store. Tot nu toe zijn de totale kosten € 45.500,- en dat valt mee omdat we slim gebruik hebben gemaakt van het React Native framework om deze app te laten maken.

Onderhoud, hosting, beheer en support

Je applicatie wordt gedownload en met plezier gebruikt door je doelgroep, nu wil je wel dat de applicatie bereikbaar blijft en dat die goed werkt, daarom betaal je voor hosting, onderhoud en beheer. De kosten voor hosting zijn bij onze app Boris ongeveer € 200,- per maand, elke keer dat onze gebruikersaantallen groeien stijgen deze kosten mee. De kosten voor hosting van een beginnende app zijn rond de € 25 per maand.

Onderhoud en beheer aan de app is ongeveer 2 uur per maand, voor support rekenen we 1 uur per maand. De jaarlijkse kosten voor de Boris app zijn € 6000,- per jaar.

€ 6000,-

Dus, kosten app laten maken:

€ 51.500,-

Het kost € 51.500,- om een app te laten maken, specifiek de Boris app dan. Zoals ik al eerder aangaf; Je kan ook prima voor €5000,- een app laten maken. En werk je met een bepaald budget? Een goed bureau denk graag met je mee over wat er voor dat budget wel mogelijk is!

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: kosten app laten maken

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 177 Een app laten maken, wat kost dat?. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *