Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 174 Verbruikt je iPhone ineens veel meer data? Zo los je het op!

[Top] 174 Verbruikt je iPhone ineens veel meer data? Zo los je het op!

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 174 Verbruikt je iPhone ineens veel meer data? Zo los je het op! dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Efficiënt e-mailen
Efficiënt e-mailen

© CIDimport

Verbruikt je iPhone ineens veel meer data? Zo los je het op!

Smartphone & tablet

Geplaatst: 5 oktober 2015 – 07:30

Aangepast: 2 december 2022 – 14:26

Redactie

Veel iOS 9-gebruikers klagen over rekeningen plotseling erg hoog zijn, en datalimieten die al na een paar dagen bereikt worden. Het nieuwe besturingssysteem heeft namelijk een functie waarbij je gebruik maakt van 4G/LTE als de wifi even slecht is. We laten je in dit artikel zien hoe je dat uit zet.

Het gaat om de functie ‘WiFi-assistentie’, die sinds deze maand in iOS 9 zit.
Wil je alles leren over iOS 9? Lees dan ook dit artikel om te leren hoe je moet beginnen met het nieuwe besturingssysteem.
‘WiFi-assistentie’ zorgt ervoor dat je altijd de sterkste verbinding hebt op je toestel. Dat betekent dat je automatisch overschakelt van je thuis-wifi naar 4G/LTE, als blijkt dat die laatste sterker is dan je eerste.
In de praktijk houdt dat in dat je bijvoorbeeld YouTube-filmpjes kijkt via een wifi-verbinding, maar als die heel even wat trager blijkt schakelt je iPhone/iPad automatisch over naar mobiel internet. En als je daarop filmpjes gaat kijken zit je zo over je databundel heen.

Voor wie is dit een probleem?

De functie zit in iOS 9, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad dat sinds eerder deze maand te downloaden is. WiFi-assistentie zit in zowel iOS 9.0 als in 9.0.1 en 9.0.2. De functie staat standaard aan, waardoor veel mensen niet doorhebben dat zij zo veel data verbruiken.
Omdat het om mobiele data gaat, zullen het vooral iPhone-bezitters zijn die last hebben van het probleem. Er zijn echter ook iPads waar een sim-kaart in past, dus als je ook op je iPad mobiel internet gebruikt kun je de functie maar beter uitzetten.

Hoe zet je het uit?

De functie is te vinden in je ‘Instellingen’, onder ‘Mobiele data’.
Je vindt daar een lange lijst met hoeveel data je individuele apps verbruiken.
Een andere handige tip is om eens door deze lijst met apps heen te gaan. Je kunt hier namelijk goed zien welke apps je grootste data-vreters zijn. Apps als YouTube en Netflix verbruiken meer data dan alleen chat-apps. Als een app zoals Facebook veel data verbruikt, kun je er ook voor zorgen dat die app geen data verbruikt als je op mobiel internet zit. Dat doe je door het schuifje uit te zetten.
WiFi-assistentie uitschakelen
Scroll helemaal naar onderen in deze lijst. Daar staat het schuifje met ‘WiFi-assistentie’. Zet het schuifje uit, en je kunt onbezorgd van je gewone wifi gebruik maken!

© CIDimport

© CIDimport

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/hoeveel-mb-kun-je-mailen-g0qoeqyq

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 174 Verbruikt je iPhone ineens veel meer data? Zo los je het op!. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *