Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 170 Verschillende manieren om WordPress te installeren

[Top] 170 Verschillende manieren om WordPress te installeren

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 170 Verschillende manieren om WordPress te installeren dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Doordat je met WordPress eenvoudig zelf een website kunt beheren, is WordPress het populairste CMS (content management system) van deze tijd. Steeds meer mensen en bedrijven stappen over op dit CMS, dat ook nog eens gratis te downloaden is. Heb je ook besloten om WordPress te gebruiken, maar weet je niet goed hoe je WordPress moet installeren? Wij zullen je hier alles vertellen over het installeren van WordPress en de verschillende manieren waarop dit gedaan kan worden. In principe is het niet moeilijk om WordPress te installeren, je moet alleen wel een paar details en begrippen kennen om een WordPress installatie succesvol uit te kunnen voeren.

Er zijn twee mogelijkheden om een installatie van WordPress te volbrengen; je kunt WordPress automatisch installeren met de one-click installation of je kunt WordPress handmatig installeren. Voordat we hier dieper op ingaan, is het belangrijk om te weten dat je voor de WordPress installatie eerst een webhostingpakket aan moet vragen en een domeinnaam dient vast te leggen.

Nadat je een webhostingpakket en domeinnaam hebt aangevraagd, kun je WordPress installeren. Indien je dit bij STRATO doet, log je in via de klantlogin. Dit is het controlepaneel van je hostingpakket en de plek waar je alle informatie van jouw hosting terug kunt vinden. Met de volgende stappen voer je de WordPress installatie eenvoudig en snel uit.

Wanneer je je WordPress website gaat maken via wordpress.com, hoef je geen software te installeren en kun je meteen online aan de slag. Bovendien kun je je website op deze manier kosteloos laten hosten. Een wordpress.com-website heeft echter ook nadelen. Kies je voor een gratis WordPress website, dan heb je weinig vrijheid bij het bouwen en beheren ervan: je hebt beperkte webruimte, beschikt alleen over standaard templates, kunt geen plugins installeren, hebt geen controle over de advertenties op je website en je domeinnaam bevat altijd het onderdeel ‘wordpress.com’. Extra opties zijn wel mogelijk, maar daar zijn kosten aan verbonden. Vooral als je voor meerdere extra’s kiest, is externe hosting vaak voordeliger.

Behalve door WordPress zelf, kun je je WordPress website ook laten hosten door een externe webhost. Je downloadt WordPress dan via wordpress.org, waarna je je site kunt uploaden naar de door jou gekozen host. Voor de hosting betaal je een maandelijks bedrag, maar je krijgt er veel flexibiliteit voor terug: je stelt zelf je domeinnaam samen, bepaalt zelf of er advertenties op je website komen te staan en je kunt iedere gewenste template of plugin installeren.

Ga je een WordPress site maken via wordpress.org, dan dien je op zoek te gaan naar een passende hostingaanbieder. Controleer hierbij altijd of de pakketten van een webhost geschikt zijn voor een WordPress website. De servers van de hostingaanbieder moeten PHP versie 5.6 of hoger, en MySQL versie 5.6 of hoger of MariaDB versie 10.0 of hoger ondersteunen. Daarnaast wordt een Apache mod_rewrite module aangeraden. Er zijn ook webhosts, waaronder STRATO, die speciale WordPress hostingpakketten aanbieden. Daarmee weet je zeker dat je goed zit.

Het voordeel aan STRATO webhosting is dat het WordPress ondersteunt. Mocht je voor een webhost hebben gekozen die geen WordPress ondersteunt, dien je WordPress te installeren via FTP. Het klinkt een stuk technischer dan het automatisch installeren van WordPress, maar in de praktijk vereist dit enkel een paar extra stappen.

Nadat je dit allemaal hebt gedownload, kun je WordPress installeren via het FTP programma. WordPress slaat namelijk alles op in een database als een soort van harde schijf. Zo’n database wordt ook wel een MySQL Database genoemd en moet aangemaakt worden voordat je de WordPress installatie start. Hiervoor ga je naar je controlepaneel en klik je op het kopje ‘Databases’ om vervolgens op ‘MySQL Databases’ te klikken. Maak een nieuwe database en gebruiker aan, en koppel deze aan elkaar door ze simpelweg te selecteren en op ‘Toevoegen’ te klikken. Houd er rekening mee dat de gegevens van de database worden gevraagd tijdens de installatie van WordPress.

Als je deze stappen hebt doorlopen, kun je WordPress gaan installeren.

Als je eenmaal een website bent gestart met WordPress, dan zal je zo nu en dan je lay-out willen updaten of veranderen. Je kunt ervoor kiezen dit online te doen, maar soms is het aan te raden je website offline aan te passen. Op deze manier vermijd je, op het moment dat er iets fout gaat, dat je website tijdelijk niet werkt. Hoe kun je WordPress lokaal installeren?

Sinds 2015 is het ook mogelijk om de desktop app van WordPress op de MAC te installeren. WordPress downloaden voor de MAC gaat precies hetzelfde als hierboven beschreven. Het enige verschil is dat je gebonden bent aan het programma MAMP. Dit is een gratis applicatie waarmee je WordPress voor de MAC kan installeren. Om WordPress te downloaden op de MAC met het programma MAMP volg je de stappen die we hebben uitgelegd om WordPress lokaal te installeren.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/wordpress-lokaal-installeren-lz0gtkmd

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 170 Verschillende manieren om WordPress te installeren. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *