Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 17 De 14 Beste WP Thema’s in 2023

[Top] 17 De 14 Beste WP Thema’s in 2023

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 17 De 14 Beste WP Thema’s in 2023 dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

WordPress website maken? Bekijk deze stap voor stap handleiding | 2022
WordPress website maken? Bekijk deze stap voor stap handleiding | 2022

WordPress kent zoveel verschillende thema’s dat het erg lastig is om de beste WordPress themes te vinden. Het is dan ook niet gek dat je als ondernemer of hobbyist geen idee hebt waar je op moet letten bij het kiezen van het beste WordPress thema.

Je kunt een WordPress thema vergelijken met de fundering van een huis. In een fundering wil je namelijk investeren om te voorkomen dat de woning op termijn gaat verzakken. Wanneer een woning namelijk verzakt heeft dit grote gevolgen, want vaak brengt dit grote reparatiekosten met zich mee.

Dit werkt precies hetzelfde bij een WordPress thema. Een WordPress thema is dan alleen niet de fundering van een huis, maar wel van jouw website of webshop. Investeer je niet in een goed WordPress thema? Dan gaat dit op termijn grote, vaak negatieve, gevolgen hebben.

In dit artikel ga ik jou daarom helpen bij de zoektocht naar het beste WordPress thema voor jouw website of webshop. Laten we maar direct beginnen met het bespreken van de beste WordPress thema’s. Daarna wil ik ook nog een aantal andere belangrijke punten bespreken om het beste WordPress theme vinden makkelijker te maken.

Beste WordPress Themes 2023: Dit zijn de 11 beste WordPress thema’s

Heb jij zelf al wat onderzoek gedaan naar WordPress thema’s? Dan zul je ongetwijfeld gemerkt hebben dat de keuze echt gigantisch is. Wanneer je alleen al kijkt naar de populairste WordPress thema’s heb je al de keuze uit tientallen thema’s. Doordat je waarschijnlijk niet precies weet waar je op moet letten is het kiezen van het beste WordPress thema lastig.

Om jou hier zo goed mogelijk bij te helpen zal ik hieronder de 11 beste WordPress themes van dit moment met jou gaan bespreken. Na het lezen van deze blog weet ik 100% zeker dat jij het beste WordPress thema voor jouw website of webshop hebt gevonden.

1. Divi

Het Divi WordPress Theme van Elegant Themes is zonder twijfel een van de beste WordPress themes dat jij kunt gebruiken bij het maken van een WordPress website. Het thema is gebouwd door Elegant Themes dat al meerdere jaren actief in deze markt. Naast alleen het thema beschikt Divi ook over de beste page builder waardoor je zonder kennis van code volledige websites kunt maken.

Divi is een enorm populair systeem, omdat ze hier echt snappen wat webbouwers nodig hebben. Het hebben van een snelle en zoekmachine vriendelijke website staat voor hun veruit op een. Daarnaast maken ze het toegankelijk voor iedereen om een website te bouwen met hun eigen page builder. Om het nog makkelijk te maken hebben ze zelfs meer dan 110 demo websites en 880 pagina templates. Deze templates zijn volledig naar jouw smaak te maken met de divi page builder. Divi biedt demo websites voor letterlijk elk type website waardoor iedereen zich volledig uit kan leven met dit thema.

Een groot voordeel van Divi is dat ze veel verder gaan dan hun concurrenten. De snelheid en zoekmachine vriendelijkheid van een website is volgens hen pas de basis. Door een goede snelheid en vindbaarheid krijg je maar bezoekers op jouw website, maar hoe maak je deze bezoekers klant? Divi heeft een heel team zitten om dit te onderzoeken en hier bepaalde tools voor aan te brengen in Divi zelf. Zo hebben ze nu de mogelijkheid tot split-testing wat we nog bij geen ander thema hebben gezien. Ook bevat dit thema een popup builder en plugins voor sliders en formulieren.

Op het moment heeft Divi meer dan 700.000 gebruikers die erg positief zijn over het thema, de functionaliteiten en de support. Met dit WordPress theme zit je daarom zeker goed en kun je de komende jaren zonder problemen vooruit.

Wanneer we de prijs kwaliteitverhouding gaan bekijken is het niet gek dat Divi met hun thema strak bovenaan aan. Je krijgt namelijk zoveel functionaliteiten, alles werkt zoals het moet werken, een bijzonder goede klantenservice en je kunt met dit thema daadwerkelijk echte de grootste resultaten gaan halen. Op het moment kost Divi $89 dollar per jaar wat wij er zeker voor over zouden hebben!

2. Elementor Pro

Op nummer twee staat Elementor Pro. Ook Elementor is eigenlijk een page builder, maar ze hebben ook een eigen WordPress thema. Dit thema is op het moment een van de beste thema’s op de markt en het is ook nog eens gratis. Wat we hier wel bij moeten zeggen is dat je aan dit thema zelf weinig hebt. Het thema is namelijk helemaal kaal waardoor je met de page builder alle vrijheid krijgt en je de maximale prestaties uit jouw website kunt halen.

Elementor Pro is na Divi zeker de beste keuze als thema om jouw website mee te gaan bouwen. Ze hebben namelijk een erg beginners vriendelijk systeem waarmee je makkelijk en website kunt maken. Wij durven zelfs te zeggen dat jouw oma nog een website met deze page builder zou kunnen maken. Volgens mij zijn velen het met mij eens, want Elementor heeft op het moment meer dan 5.000.000 gebruikers. De page builder werkt zo makkelijk en je hebt geen kennis van code nodig. Je kunt letterlijk een volledige geautomatiseerde website bouwen met Elementor Pro zonder ook maar één regel code te schrijven. Hier ligt dan ook zeker de kracht van dit thema.

Naast de gebruiksvriendelijkheid van de page builder heeft ook Elementor een groot assortiment aan WordPress website templates. Deze zijn met één druk op de knop te importeren en volledig te customizen met de page builder. Wij hebben deze page builder zelf uitgebreid getest en hebben hiermee bizarre resultaten behaald. Nog een mooi voordeel is dat je met deze page builder jouw website al binnen één uur live kunt hebben staat!

Verder hebben ze bij Elementor Pro ook gedacht aan de conversie van jouw website. Je wilt namelijk zoveel mogelijk bezoekers klant maken. Om dit te realiseren zijn pop ups een erg goede toevoegingen. Je kunt deze pop ups zelf bouwen of gebruik maken het grote assortiment aan popup templates waar je gratis toegang tot krijgt met Elementor Pro.

De prijs van Elementor Pro is erg goed. Het goedkoopste pakket kost $49 dollar per jaar. Met deze licentie krijg je toegang tot alle functionaliteiten van Elementor Pro, de popup builder, woocommerce builder, updates en een van de beste support afdelingen die wij ooit hebben gezien! Mocht je meer websites willen bouwen dan heeft Elementor ook nog een licentie voor 3 of 1,000 websites.

3. Astra Theme

Astra is een enorm kracht WordPress thema dat met name wordt gebruikt in combinatie met page builders. Ze zijn met hun thema al langere tijd erg populair en hebben inmiddels meerdere WordPress plugins. Een groot voordeel van het Astra WordPress theme is dat ze extreem licht en snel zijn waardoor jij goed kunt gaan scoren in Google.

Astra heeft goed weten te kunnen onderscheiden van de andere WordPress thema’s. Zo is het Astra theme nog geen 50KB groot, terwijl een normaal WordPress theme over de 300KB gaat. Dit zorgt ervoor dat een Astra website gemiddeld binnen 0,5 seconden geladen is. Met deze prestaties weten wij zeker dat jij erg veel concurrenten gaat kunnen verslaan in Google.

Elementor Pro en Beaver Builder, Brizy en Gutenberg zijn op het moment aardig populaire page builders. Daarom heeft Astra besloten om hun thema’s volledig compatibel te maken met deze page builders. Het is trouwens niet verplicht om met een page builder te werken, want je kunt ook met de standaard editor werken. Toch denken wij dat het wel erg handig is om een van de page builders te gaan gebruiken. Let er wel op dat de page builder niet bij de prijs in zit en dat je die er zelf dus nog bij moet kopen.

Ook Astra werkt met een groot aantal demo websites die je gratis kunt gebruiken met Astra Pro. Om de beste website template te kiezen is het handig om de juiste page builder te kiezen. Astra heeft hun templates namelijk gebouwd met verschillende page builders waardoor je deze met een andere pagebuilder niet kunt gebruiken. Wel kunnen wij zeggen dat de templates echt heel goed zijn, er veel keuze is en dat het een pretje is om hiermee te werken!

De prijs van het Astra theme is op het moment $47 dollar. Dit is goedkoper dan veel van de bovenstaande thema’s, maar het is goed om te kijken naar de functionaliteiten. Wanneer je namelijk echt het maximale uit jouw website wilt gaan halen zul je naast Astra ook een page builder moeten aanschaffen. Wil je echt het beste? Dan raden wij je aan om Astra te gebruiken in combinatie met een page builder. Mocht je dit te duur vinden dan zijn de andere thema’s voor jouw misschien een betere optie.

4. Neve Theme

Het Neve WordPress Theme is een super populair WordPress thema van ThemeIsle. Het is dus niet raar dat ook dit thema zeker een plaats verdient in deze lijst met beste WordPress themes van dit moment.

Het Neve Theme is speciaal ontwikkeld voor zoekmachines. Dit wil zeggen dat het thema super licht en snel is waardoor jij makkelijker gevonden kunt worden in Google. Neve is daarom echt een super goede keuze wanneer jij een website of webshop wilt bouwen waarmee je goed gevonden wilt worden in Google.

Uiteraard is dat niet het enige, want het Neve theme beschikt over nog veel meer functionaliteiten. Zo is het thema volledig compatibel met verschillende page builders, waaronder Elementor. Je kunt dus zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website bouwen met dit thema.

Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Dan kun je ook nog eens gebruik maken van een groot aantal website templates die jij met één druk op de knop kunt importeren. Vervolgens kun jij deze template met de page builder volledig naar eigen wens maken, mocht dit nodig zijn.

5. OceanWP

Een ander thema dat ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste WordPress themes is het OceanWP WordPress Theme. In principe is dit thema te vergelijken met Neve en Astra. Er zitten dus weinig andere extra’s op. Toch is dit thema ook bijzonder snel wat jou echt veel resultaat op kan gaan leveren.

OceanWP heeft ook een groot assortiment aan demo websites die jij met één druk op de knop kunt importeren. Al deze demo websites voldoen aan de strikte eisen die OceanWP stelt. Zo zijn ze echt gigantisch snel, klantvriendelijk en zoekmachine vriendelijk. Je hebt vervolgens alle vrijheid om deze demo websites te gaan bewerken met verschillende page builders. Op het moment heeft OceanWP koppelingen met Elementor, Brizy, Visual Composer, Divi, Thrive Architect en Beaver Builder. Echt alle keuze om de beste page builder voor jouw website te kiezen.

Zoals we ook al bij Astra zeiden is het voor dit thema ook aan te raden om gebruik te maken van een page builder. Zonder page builder is het thema namelijk vrij kaal en heb je weinig mogelijkheden voor aanpassingen. OceanWP kost $29 dollar per jaar voor één website. Dit is een zeer goede prijs voor het WordPress thema en daarmee erg aantrekkelijk. Wanneer jij bereid bent om er een page builder bij te kopen is dit echt een heel goed thema en raden wij hem zeker aan!

6. GeneratePress

Ook het GeneratePress WordPress theme mag zeker niet ontbreken in deze lijst met beste WordPress thema’s. Dit thema is namelijk weer vrij vergelijkbaar met OceanWP, Neve en Astra, maar toch ook weer erg uniek. Zo zijn al deze thema’s compatibel met verschillende page builders, maar GeneratePress weer niet. GeneratePress beschikt namelijk over een eigen page builder.

Verder is het GeneratePress theme speciaal gebouwd volgens de richtlijnen van Google. Hierdoor is het thema super licht, bijzonder snel en volledig zoekmachine vriendelijk. Doordat het thema beschikt over een eigen page builder is de kans op problemen een stuk kleiner, omdat alles perfect op elkaar is afgestemd. Zoals je waarschijnlijk al wel kunt raden heb je voor de page builder van GeneratePress geen enkele technische kennis nodig waardoor jij zelf makkelijk jouw website of webshop kunt bouwen.

Om het helemaal af te maken ontvang je ook bij het GeneratePress WordPress theme een groot aantal website templates die jij met één druk op de knop kunt importeren. Na het importeren van de template kun jij deze met de page builder volledig naar wens maken.

7. TheGem Theme

Op de zeve plek staat het TheGem WordPress theme. Dit is een multifunctioneel WordPress thema waar je alle soorten websites mee kunt maken. Zo hebben ze meer dan 400 demo websites variërend van blogs website templates tot webshop templates en van one pagers tot bedrijfswebsites. Je kunt echt alles bouwen met dit thema en dat is ook een van de reden waarom dit thema zo gigantisch populair is.

Het TheGem WordPress theme is ontwikkeld door CodexThemes dat al langere tijd actief is met het bouwen van WordPress thema’s en plugins. Ze van hun TheGem theme erg snel een groot succes kunt maken. Ze hebben op ThemeForest zelfs een elite auteur label wat betekent dat ze meer dan $2 miljoen dollar aan omzet hebben gedraaid. Dat zijn meer dan 47.000 gebruikers! Uit de reviews van al deze gebruikers scoort TheGem maar liefst 4.83 van de 5 sterren. Dit zijn beoordelingen die je niet vaak ziet bij WordPress thema’s. Daarnaast staat TheGem ook in de top 10 van beste klantenservices op ThemeForest. Met dit thema weet je dus zeker dat je een goede keus hebt gemaakt.

TheGem beschikt zelf niet over een eigen page builder, maar ze hebben wel een erg goede koppeling met de WPBakery page builder. Deze page builder kost normaal $64 dollar en krijg je gratis wanneer je dit thema gaat gebruiken. Ook voor deze page builder geldt dat je geen kennis van code nodig hebt en je binnen een mum van tijd jouw website live hebt staan. Om het nog beter te maken krijg je ook toegang tot Slider Revolution en LayerSlider 6. Deze plugins hebben normaal een prijs van $37, maar zijn gratis als je een TheGem gebruiker bent. Je kunt Slider Revolution gebruiken om sliders toe te voegen aan jouw website wat erg professioneel oogt en LayerSlider voor het toevoegen van pop ups aan jouw website.

Daarnaast is dit WordPress thema 100% compatibel met andere WordPress plugins. Het hema heeft onder andere erg goede koppelingen met Yoast SEO, Contact Forms 7, WooCommerce, W3 Total Cache, MailChimp voor e-mailmarketing en Jetpack om jouw website zo veilig mogelijk te houden.

Op het moment kost TheGem $59 dollar wat niet veel is wanneer we het gaan vergelijken met andere thema’s van ThemeForest. Ondanks dat dit thema niet zijn eigen page builder heeft werkt het allemaal erg soepel en makkelijk via de WPBakery page builder. Onthoudt ook dat TheGem een van de beste support teams heeft van alle bedrijven op ThemeForest. Concluderend is TheGem een zeer geschikt WordPress theme!

8. Avada Theme

Ik wist zelf niet zo goed of we Avada of plek zeven of acht moesten plaatsen, omdat het thema erg gelijk op gaat met TheGem WordPress theme. Laten we het daarom maar houden op een gedeelde zevende plaats.

Het Avada WordPress theme is razend populair en is al 6 jaar op rij het best verkochte WordPress theme op ThemeForest. Daarnaast hebben ze in deze 6 jaar meer dan 600.000 nieuwe gebruikers weten te krijgen. De beoordelingen van dit thema zijn ook erg goed. Avada scoort namelijk 4.76 van de 5 sterren op basis van 23.356 reviews. Als we naar deze resultaten kijken kunnen we wel zeggen dat ze bij Avada een aantal unieke functionaliteiten hebben die erg concurrerend zijn.

Wanneer je met Avada gaat werken heb je de volledige controle met de Avada page builder. Deze page builder is speciaal gebouwd voor Avada waardoor alles enorm soepel werkt en je kunt doen wat je wilt. Zo kun je de header & footer volledig aanpassen wat bij veel thema’s niet kan, kun je zelf 404 pagina’s bouwen, kun je templates maken voor berichten, archieven, product paginas en portfolio pagina’s. Door deze templates te maken hoef je maar eenmalig een bepaalde pagina te maken waar vervolgens elk type bericht of portfolio gebruik van kan maken.

Naast alle functionaliteiten heeft Avada meer dan 67 demo websites. Deze zijn met één druk op de knop te importeren en volledig aan te passen naar jouw wensen. Avada heeft echt demo websites voor alles. Zo hebben ze demo’s voor restaurant websites, makelaar websites, online cursussen, fotografie websites, portfolio websites, schoonmakers, fitness, restaurant, taxi, clubs, crypto, seo, spa’s en ga zo nog maar even door. Je kunt er echt voor alles terecht.

Het Avada WordPress theme is gigantisch uitgebreid WordPress thema met een tal van opties. Voor de eenmalige prijs van $60 dollar zouden wij dit thema zeker niet laten liggen. Het enige nadeel dat wij bij dit thema hebben gevonden is dat de page builder niet zo uitgebreid is als Divi en Elementor, maar voor de rest is het thema echt top!

9. BeTheme

Avada wordt gevolgd door BeTheme. Ook het BeTheme is namelijk een grote speler op de WordPress thema markt. Zo heeft het thema meer dan 200.000 gebruikers en scoort het 4.82 van de 5 sterren op basis van 5.954 reviews.

BeTheme valt ook onder de categorie multifunctioneel, omdat je ook met dit WordPress thema alle kanten op kunt gaan. Om dit te laten zien heeft BeTheme meer dan 500 demo websites die je met één klik op de knop kunt importeren. Het enige wat jij vervolgens nog hoeft te doen is het aanpassen van de inhoud. Het BeTheme biedt onder andere thema’s voor scholen, cultuur, auto’s, fotografie, agency’s, fashion, blogs, sport, vakanties, restaurants en andere ondernemingen.

Muffingroup heeft het met hun BeTheme WordPress theme erg makkelijk gemaakt voor de gebruikers. Ze beschikken namelijk over een eigen page builder, genaamd the muffin builder. Deze werkt erg goed en is op maat gemaakt voor dit thema, maar mocht je nou een andere page builder willen gebruiken dan kan dat ook. Het BeTheme is namelijk 100% compatibel met WPBakery en Elementor.

Een mooie toevoeging aan het BeTheme is dat je voor $118 dollar aan gratis WordPress plugins ontvangt. De eerste plugin is WPBakery die normaal een prijs heeft van $64 dollar. Ook krijg je nog toegang tot Slider Revolution die normaal $29 dollar kost en Layer Slider met een prijs van $25 dollar. Het is dus zeker geen slechte keuze om voor het BeTheme te kiezen.

De klantenservice van het BeTheme is erg goed. Je kunt ze op ieder moment bereiken en ze doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen. Naast de klantenservice is er over het BeTheme erg veel informatie op Youtube te vinden waardoor je nog sneller een probleem kunt oplossen. Zelf zijn wij daarom een groot van dit soort populaire WordPress themes. Het BeTheme heeft daarom zeker een verdiende plek in deze lijst met de beste WordPress themes van dit moment!

10. Soledad Theme

Het Soledad WordPress Theme is zeker een van de beste WordPress themes dat jij kunt gebruiken voor jouw website. Dit thema is multifunctioneel wat betekent dat je het voor alle soorten websites en ondernemingen kunt gebruiken. Dit laten ze onder andere zien met de demo websites, want Soledad beschikt over meer dan 6.886 demo websites & templates.

Er is dus echt voor alle soorten websites wel een geschikte demo te vinden. Zo hebben ze op dit moment demo websites voor bloggers, fotografen, magazines, nieuwswebsites, bezorgdiensten, wasstraat, sportscholen & personal trainers, kappers, stylisten, online marketing bureau’s, bouwbedrijven, advocaten, tandartsen, freelancers en ga zo maar door. Je kunt met dit thema echt alle kanten op.

Soledad is volledig compatibel met Elementor, Visual Composer & WPBakery. Deze page builders zorgen ervoor dat je erg snel en makkelijk een website kunt bouwen, maar nog belangrijker is dat je geen technische kennis nodig hebt om hiermee te werken! Heb je liever een webshop? Dan kan dat, want Soledad heeft ook erg goede koppelingen met WooCommerce. Ook voor de webshops zijn er genoeg demo’s en templates te vinden. Het Soledad theme mag dus zeker niet ontbreken in de lijst met de beste WordPress themes van dit moment.

11. Enfold Theme

Ook het Enfold WordPress theme is een erg goede keuze. Dit is een van de enige thema’s dat niet als grote doel het design had. Voor hun was het namelijk veel belangrijker dat een website bezoekersvriendelijk is. Dit wil zeggen dat de bezoeker duidelijk ziet wat hij op de website kan verwachten en waar hij moet zijn voor bepaalde informatie.

Enfold heeft op het moment meer dan 210.000 gebruikers en scoort 4.82 van de 5 sterren op basis van 9.988 reviews. Dit is erg goed wat betekent dat het thema erg positief wordt ontvangen door de gebruikers en ook door ons. Wij hebben dit thema voor verschillende projecten gebruikt. Zoals we net al zeiden is dit thema niet zo schreeuwend als de bovenstaande, maar juist rustig en clean waardoor het voor iedereen duidelijk is. Er zijn namelijk bedrijven die een strakke website nodig hebben en niet op allemaal poespas zitten te wachten. Voor deze mensen is dit thema ideaal.

Het Enfold WordPress theme beschikt net als veel andere WordPress thema’s over hun eigen page builder. Deze page builder werkt erg fijn en werkt goed. Doordat de page builder is gebouwd door hetzelfde team als het thema werkt alles vlekkeloos samen. Ook voor deze page builder heb je geen programmeerkennis nodig wat het bouwen van een website met Enfold voor iedereen mogelijk maakt.

12. Jupiter Theme

Het Jupiter WordPress theme is een thema dat uitermate geschikt is voor het bouwen van een website. Dit thema is namelijk erg snel en licht waardoor je erg goed kunt scoren in Google. Daarnaast is dit thema gebouwd voor de Elementor page builder. Je kunt dit thema daarom erg makkelijk uitbreiden of aanpassen. Helemaal top!

Op dit moment heeft het Jupiter Theme meer dan 139.000 gebruikers. En scoort het 4.71 van de 5 sterren op basis van 5.311 reviews. We kunnen daarom wel stellen dat het Jupiter theme een verdiende plek heeft in de lijst van de beste WordPress themes voor 2020.

Wanneer jij Jupiter gaat gebruiken krijg je ook toegang tot meer dan 300 demo websites. Deze demo’s zijn met één druk op te knop te importeren. Vervolgens zijn ze helemaal naar jouw wens te maken met de Elementor page builder. Doordat het Jupiter Theme multifunctioneel is heeft dit thema ook voor alle soorten ondernemingen demo websites en templates! Wij raden je daarom zeker aan om deze even te bekijken.

13. X Theme

Het X Theme zal voor velen een erg goed thema zijn. Dit thema is namelijk niet duur en biedt toch erg veel mogelijkheden. Op het moment heeft dit thema meer dan 212.000 gebruikers en scoort het 4.76 van de 5 sterren op basis van 6.593 reviews. Voor een prijs van $29 dollar is dat echt heel goed. Daarnaast heeft het X Theme ook nog eens het label elite auteur wat ze erg betrouwbaar maakt!

X Theme werkt met hun eigen page builder genaamd Cornerstone. Deze page builder werkt erg fijn en doet wat het moet doen. Zo heb je geen kennis van code nodig en is het erg duidelijk voor de beginnende WordPress gebruiker. Ook kun je in de page builder direct zien wat het effect is van de wijzigingen die je hebt gedaan waardoor je efficiënter kunt werken. Mocht je tijdens het editen een foutje maken dan kun je makkelijk terug naar de vorige versie. Ook is het goed om te weten dat niet elke wijziging direct live gaat. Jij ziet de wijzigingen als enige totdat je op opslaan hebt geklikt.

Dit thema heeft ook een enorme bibliotheek aan demo websites die je erg simpel kunt importeren. Al deze demo’s zijn vervolgens te bewerken via de page builder. Wanneer je met dit thema aan de slag gaat krijg je hier natuurlijk toegang tot. Ook krijg je toegang tot de page builder, 24/7 support en toekomstige updates. Wanneer je opzoek bent naar een goed WordPress thema, maar niet teveel wilt betalen zit je met dit thema zeker goed!

Beste WordPress Themes Bonus: Porto Theme

We hebben in deze blog al een aantal thema’s besproken die goed gebruikt kunnen worden voor webshops, maar het Porto WordPress theme is echt het beste thema voor webshops. Porto is op de markt gebracht door P-themes in maart 2015. Bij P-themes hadden ze al langere tijd veel ervaring in de e-commerce. Ze wisten hierdoor precies wat er belangrijk was voor een webshop, maar dit konden ze in geen enkel WordPress thema vinden. Daarom hebben ze hun eigen thema gebouwd, genaamd het Porto theme. Een WordPress webshop maken is dan ook super makkelijk met het Porto theme.

Met het Porto theme weet je zeker dat je gebruik maakt van de beste functionaliteiten voor een webshop. Het thema is namelijk niet voor niets het best beoordeelde WordPress theme voor webshops. Porto is erg snel en zoekmachine vriendelijk, want dit is het belangrijkste onderdeel voor een webshop.

Om het bouwen makkelijker te maken beschikt Porto ook over verschillende demo websites. Op dit moment zelfs meer dan 30 die speciaal gebouwd zijn voor webshops. Deze demo’s zijn met één druk op de knop te importeren en vervolgens volledig naar jouw wens te maken via Elementor, Visual Composer of WPBakery.

Beste WordPress Thema kiezen? Hier moet je op letten

Het selecteren van een WordPress theme is een erg lastige klus. De keuze is namelijk reuze en alle thema’s verschillen ook weer erg van elkaar. Door de gigantische keuze wordt het als consument erg lastig om het beste WordPress thema te kiezen en worden er grote fouten gemaakt.

Veel mensen kiezen voor een gratis of goedkoop WordPress thema wat al direct de eerste fout is. Zij denken namelijk dat het WordPress thema niet zo belangrijk is, maar dat hebben ze fout. Het WordPress thema is de basis van jouw website en bepaald welke resultaten jouw website kan halen. Om er zeker van te zijn dat jij het beste thema kiest hebben wij een aantal tips. De onderstaande tips zijn essentieel voor het vinden van het beste WordPress thema voor jouw website of webshop.

1. Wat voor website ga je maken?

De eerste vraag die jij jezelf moet stellen wanneer je opzoek bent naar de beste WordPress themes is: “Wat voor website ga ik maken”. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een blog, magazine, portfolio, fotografie, freelancer of andere bedrijfswebsite. Na het beantwoorden van deze vraag kun je verder gaan naar de volgende tip.

Inmiddels zijn er een aantal grote multifunctionele WordPress thema’s. Deze thema’s zijn voor de meeste ideaal, omdat je er alle typen websites mee kunt maken. Mocht je liever gebruik maken van een WordPress thema dat specifiek is gebouwd voor één type website dan kan dat ook. Houd er dan wel rekening mee dat je vaak erg vast zit aan bepaalde stijlen en zelf weinig kunt aanpassen.

In de meeste gevallen raden wij onze klanten daarom bijna altijd aan om te kiezen voor een multifunctioneel WordPress thema. Je hebt hier simpelweg veel meer vrijheid en een enorm aantal functionaliteiten en opties. Daarnaast zijn deze thema’s razend populair wat betekent dat er veel informatie over op internet is te vinden en de klantenservice vaak erg goed is.

2. Heb je technische kennis nodig?

Als tweede is het erg belangrijk om te kijken hoe het thema in elkaar zit. Er zijn namelijk veel WordPress thema’s die wat ouder zijn en niet compatibel zijn met page builders. Dit betekent in de meeste gevallen dat je een website moet gaan bouwen met programmeertalen als HTML, CSS, PHP en JavaScript. Als beginner is dit zeker geen goed plan, omdat dit heel geavanceerd is en erg lang gaat duren.

Bij de WordPress themes die wij in deze blog behandelen hebben ze daar wat op gevonden. Ze hebben namelijk allemaal een eigen page builder of een erg goede koppeling met een externe page builder. Een page builder zorgt ervoor dat je snel en zonder kennis van code een website kunt bouwen. Dit is erg handig en daarnaast scheelt het ook gigantisch veel tijd.

Page builders maken gebruik van een drag & drop systeem. Dit systeem is erg populair en wordt inmiddels in alle page builders gebruikt. De werking van dit systeem is ook erg simpel. Het systeem beschikt namelijk over een menu met alle elementen die je kunt gebruiken om jouw website te bouwen. Om de website te gaan bouwen hoef je vervolgens alleen de elementen die jij wilt gebruiken naar jouw website te slepen. Hierna opent er een nieuw venster waar je wijzigingen kunt aanbrengen aan het element. Het mooiste is dat je voor dit systeem geen kennis van code nodig hebt wat ervoor zorgt dat letterlijk iedereen met een website kan maken met een page builder.

3. Is het thema zoekmachine vriendelijk & snel

Als derde is het erg belangrijk om te kijken naar de zoekmachine vriendelijkheid en snelheid van het thema. Dit is een erg belangrijke tip, omdat dit een grote invloed heeft op de rankings van jouw website in Google en daarmee op het aantal bezoekers dat jij gaat bereiken. Wij hebben gezien dat mensen gebruik maakten van een niet geoptimaliseerd thema waardoor de website enorm traag was. Dit resulteert in erg lage rankings in Google. Sommige websites haalden nog niet eens 10 bezoekers per dag!

De snelheid van WordPress thema’s in makkelijk te controleren. Je kunt dit als eerste controleren door zelf door de site te navigeren en te kijken of alles snel reageert. Dit is deels ook afhankelijk van de internetverbinding die je zelf gebruikt. Je kunt op basis hiervan dus niet zeggen dat een thema sloom is. Om een beter beeld te krijgen kun je ook de snelheid van een website controleren via GTmetrix. Dit is website waar je de URL van een website kunt plaatsen om vervolgens de laadtijd te zien. Aangezien dit de 9 beste WordPress themes zijn hebben wij vooraf al goed onderzoek gedaan naar de laadtijd van WordPress thema’s. Je zult daarom niet bang hoeven te zijn dat je hier een sloom thema gaat vinden.

Wij hebben ook al goed onderzoek gedaan naar zoekmachine vriendelijkheid van een groot aantal WordPress thema’s. Alle WordPress thema’s in deze blog zijn zeker goed gekeurd, maar wanneer je een andere thema wilt gebruiken moet je hier zelf op gaan letten. Het is hiervoor belangrijk dat je kijkt naar de grootte van het thema, waar het thema in is gebouwd, hoeveel plugins er standaard actief zijn en wanneer het thema voor het laatste is geupdate. Op basis van deze gegevens kun je een goede schatting maken van de zoekmachine vriendelijkheid van een thema. Als het thema zoekmachine vriendelijk is ben je al één stap dichterbij het vinden van de beste WordPress themes!

4. Is het thema compatibel met andere plug-ins

Waarschijnlijk heb jij al een idee van hoe jouw website eruit moet gaan zien en welke functionaliteiten jouw website nodig gaat hebben. De meeste WordPress thema’s zijn compatibel met alle WordPress plugins, maar toch is het goed om het even te controleren. Je zal namelijk maar net een plugin willen gebruiken, maar die blijkt niet te werken met het thema dat je gebruikt.

Vaak kun je op de website van het thema al zien of het thema compatibel is met andere plugins. Mocht dit niet het geval zijn dan kan het beter zijn om verder te zoeken. De WordPress themes die wij zo gaan behandelen zijn de allerbeste van dit moment. Dit betekent dat ze met bijna alle plugins compatibel zijn en dat er geen problemen gaan ontstaan. Om dit extra te controleren is het ook handig om even te kijken naar de reviews van het thema. Mochten ze allemaal erg positief zijn dan kun je er vanuit gaan dat het thema voor jou ook gaat werken.

Let er wel op dat een plugin een website trager maakt. Om het maximale uit jouw website te gaan halen raden we jou daarom aan om zo min mogelijk plugins te gebruiken.

5. Hoe is de klantenservice?

Als laatste is het erg handig om te kijken hoe de klantenservice van een WordPress thema wordt beoordeeld. Om dit te doen is het als eerste slim om te kijken naar het aantal gebruikers. Dit heeft elk thema wel op hun website staan. Als tweede kun je kijken naar het aantal sterren dat ze krijgen van hun gebruikers. Het is ook goed om een aantal van deze reviews te lezen. Mocht er een slechte review tussen staan dan hoeft dit geen probleem te zijn. Vaak zal de klantenservice van het thema snel op deze minder goede review antwoorden om deze persoon te helpen. Mocht er geen reactie komen van het thema op een slechte review? Dan is dit in de meeste gevallen een slecht thema en kun je beter verder gaan zoeken naar een ander thema, want dat zijn dit niet de beste WordPress themes voor jou.

Alle thema’s die wij hieronder gaan bespreken beschikken over een klantenservice. De klantenservice van deze thema’s reageert snel, is altijd klantvriendelijk en helpt altijd zoeken naar de juiste oplossing. Hoe lang dit dan ook mag duren.

Omdat deze WordPress thema’s zo populair zijn hebben ze erg veel gebruikers. Dit betekent ook dat er veel informatie te vinden valt op Youtube. Zelf zijn wij hier dol op, omdat je makkelijk en snel jouw problemen op Youtube kunt vinden. Door het bekijken van de video vind je snel de oplossing op het probleem en kun je precies doen wat ze in de video ook doen. In de meeste gevallen is dit de snelste oplossing om een probleem op te lossen.

Beste WordPress Themes: Is het gratis WordPress thema kiezen slim?

Veel mensen willen goedkoop een eigen website maken. Dit begint al met het uitzoeken van een goedkope hosting provider. Zodra ze een WordPress thema moet installeren is dit vaak een gratis WordPress thema dat ze uit de WordPress bibliotheek konden halen. Vaak totaal niet wetende wat dit voor jouw website of webshop kan betekenen.

Een gratis WordPress thema raad ik altijd af. Het grootste deel van deze thema’s is namelijk echt dikke troep. Zo zijn gratis thema’s sloom, niet zoekmachine vriendelijk, slecht beveiligd en beschikken ze niet over een klantenservice. Het resultaat is een slechte en trage website of webshop die niet goed gevonden wordt in Google en in veel gevallen regelmatig problemen vertoond. Ik raad je daarom altijd aan om de investeren in een goed een premium WordPress thema!

Beste WordPress Thema: Wat kost een WordPress thema?

Zoals je net hebt gelezen is het gebruik van een gratis WordPress thema niet de beste keuze. Je kunt daarom het beste kiezen voor een Premium WordPress thema, maar deze brengen natuurlijk weer kosten met zich mee. Een belangrijke vraag is daarom wat een WordPress thema jou gaat kosten.

Hoeveel een WordPress thema jou gaat kosten is afhankelijk van het thema dat jij wilt gaan gebruiken. Daarbij is het ook belangrijk om te kijken of het thema beschikt over een eigen page builder, want vaak brengt dit extra kosten met zich mee.

Een gemiddeld WordPress thema kost ongeveer $50 dollar. Dit is een erg goede prijs waarmee je zeker de komende jaren vooruit kan. Bij deze prijs zitten namelijk ook de toekomstige updates en klantenservice inbegrepen.

Conclusie: Wat is het beste WordPress thema voor jou?

Inmiddels zijn we aan het einde van deze blog gekomen en dat betekent dat het tijd is voor een conclusie, want wat is nu namelijk het beste WordPress thema voor jouw website of webshop.

Zoals je misschien al wel kunt raden is Divi veruit het beste WordPress theme dat jij op dit moment kunt gebruiken voor jouw website of webshop. Divi is namelijk niet alleen een thema, maar een totaaloplossing waarmee je erg eenvoudig een volledige website mee kunt bouwen.

Andere thema’s die ik ook zeker kan aanraden zijn Elementor Pro, Astra & Neve. Met deze thema’s maak jij namelijk een erg goede keuze en zul je goed gevonden gaat worden in Google.

Beste WordPress themes – Veelgestelde vragen

Wat is een thema in WordPress?

Hoe kun je een thema kiezen in WordPress?

Je kunt eenvoudig een WordPress thema kiezen door op de volgende punten te letten:

  1. Kies een thema dat regelmatig wordt geupdate
  2. Kies een thema dat snel is
  3. Kies een thema met een goede klantenservice
  4. Kies een thema dat aansluit bij jouw wensen
  5. Kies een thema dat zoekmachine vriendelijk is

Wat is een goed WordPress thema?

Is het slim om een gratis WordPress thema te kiezen?

Kun je zomaar overstappen van WordPress thema?

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/wordpress-hoe-werkt-het-m3pps2aj

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 17 De 14 Beste WP Thema’s in 2023. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *