Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 168 Domeinnaam verhuizen in een paar stappen

[Top] 168 Domeinnaam verhuizen in een paar stappen

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 168 Domeinnaam verhuizen in een paar stappen dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

How to get free domain name for a lifetime .com, .org, .net, .uk in 2023
How to get free domain name for a lifetime .com, .org, .net, .uk in 2023

Wil je jouw domein verhuizen naar een andere hostingprovider? Bij STRATO vertellen we graag hoe dat werkt! Op die manier blijf je ook na de overstap naar een nieuwe hostingprovider onder je vertrouwde internetadres bereikbaar.

Wil je overstappen naar een andere hostingprovider? Goed nieuws, want je kunt op ieder moment jouw domeinnaam verhuizen. Volg onderstaande stappen om jouw domeinnaam gemakkelijk over te zetten:

Allereerst moet je weten naar welke hostingprovider je wilt overstappen. Wil je jouw domeinnaam overzetten naar STRATO? We leggen je in onderstaande video uit hoe dit in zijn werk gaat.

Je huidige hostingprovider beschikt over het token. Dit is het unieke identificatienummer dat je nodig hebt om jouw domeinnaam te verhuizen. Hoe je het token aanvraagt verschilt per hostingprovider. We raden je daarom aan om dit na te gaan bij jouw registrar. Zij zijn verplicht om het token over te dragen binnen vijf dagen na je aanvraag.

Geef jouw nieuwe hostingprovider daarna de opdracht om jouw domeinnaam over te zetten. Hierbij vermeld je het token dat je ontvangen hebt van je oude registrar.

Heb je jouw domeinnaam naar STRATO laten overzetten? Dan regelen wij de rest! We voeren de verhuizing direct door en sturen een bevestiging per mail toe.

Domeinen worden vaak, samen met de benodigde opslagruimte voor je website, bij een hostingprovider gekocht. Dat betekent echter niet dat een domein onlosmakelijk verbonden is met de provider: domeinregistratie en hosting zijn onafhankelijke diensten. Als je ontevreden bent over je webhost, kun je je domeinnaam verhuizen naar een andere provider. Zo’n domeinverhuizing wordt ook wel een domein-transfer genoemd.

Met de aanschaf of registratie van een domein verzeker je jezelf van een passend internetadres voor je website. De benodigde webspace kun je huren bij hostingproviders. Meestal kun je kiezen uit pakketten van verschillende groottes. Er kunnen veel verschillende redenen zijn om je domeinnaam over te zetten naar een andere provider. Veelvoorkomende redenen zijn:

Gebruik de domeinchecker en start nu je domeinverhuizing:

Of het de moeite waard is om over te stappen, verschilt per situatie. Als je ontevreden bent over de prestaties van je huidige provider, hoef je niet meteen van provider te wisselen. Doorgaans heb je bij een webhost de keuze tussen verschillende opslagcapaciteiten of servertypes (zoals virtuele of dedicated servers). Vaak is het al voldoende om te wisselen naar een ander pakket van dezelfde provider, zodat een domeinverhuizing helemaal niet nodig is.

Wanneer je echter ontevreden bent over de basisvoorwaarden van de hostingprovider, zoals de kwaliteit van de klantenservice of de beschikbare functies, is het tijd om na te denken of je wilt overstappen. Hetzelfde geldt als je meerdere domeinen hebt geregistreerd bij verschillende providers; dan is het zinvol om alle domeinen bij dezelfde host onder te brengen, zodat je tijd en kosten kunt besparen.

Behalve je domein, wisselt ook je e-mail naar de nieuwe provider. Dit geldt niet voor je postvak met alle tot dan toe ontvangen mails. Wanneer je de oude host behoudt, kun je ervoor kiezen om je mails gewoon als vanouds te beheren en de mailserver van de oude provider toe te voegen aan het MX-record van je domeinnaam.

Je kunt er ook voor kiezen om je volledige e-mailpostvak naar de nieuwe server over te zetten – wat je zeker moet doen als je je contract opzegt bij je oude host. Dat kan handmatig, wat vooral bij goed gevulde postvakken behoorlijk veel werk is, of je kunt gebruikmaken van een e-mailverhuisservice, die veel webhostingbedrijven inmiddels aanbieden.

Tijdens een domeinverhuizing wordt het IP-adres van jouw domeinnaam aangepast. De domeinnaam zal voortaan verwijzen naar een andere server. Iedere internetprovider controleert regelmatig of alle gegevens nog kloppen. Zo zorgen ze ervoor dat de juiste website getoond wordt en dat al jouw mails naar de juiste mailbox verstuurd worden. Veel providers checken dit minimaal één keer per dag.

Als je jouw website verhuist naar een andere server met dezelfde domeinnaam, zal iedere internetprovider dat vroegtijdig opmerken en verwerken. Wanneer dit precies gebeurt, is afhankelijk van de provider zelf. Als je een bestaande website opnieuw uploadt bij een nieuwe provider, blijft je huidige website zichtbaar. Ook na de verhuizing. Heb je bij een nieuwe provider een nieuwe website gemaakt? Dan wordt deze na de verhuizing getoond. Als je helemaal niets doet, zal je na de verhuizing in de meeste gevallen een statuspagina zien. Er verschijnt dan een tekst als ‘Deze domeinnaam werd geregistreerd bij STRATO‘.

Het is mogelijk om meerdere domeinnamen tegelijkertijd te verhuizen. Let er hierbij wel op dat je voor iedere domeinnaam een unieke verhuiscode nodig hebt. Ook kan het proces en de duur van de verhuizing per domeinextensie verschillend zijn. Wanneer je de verhuizing van meerdere domeinen tegelijk hebt aangevraagd, kan het gebeuren dat het ene domein sneller is verhuisd dan het andere.

Een domeinnaam verhuizen is over het algemeen eenvoudig en snel afgehandeld. Meestal hoef je niet langer dan een dag te wachten tot je domein actief is bij je nieuwe provider. Alleen in uitzonderingsgevallen is een domeinverhuizing niet één-twee-drie geregeld; soms is het verhuizen van je domeinnaam niet mogelijk als je het webadres pas recent hebt verkregen. In dat geval kan een domain transfer lock een domeinverhuizing gedurende een bepaalde periode verhinderen.

Heb je nog aanvullende vragen over domeinverhuizingen? Misschien staat het antwoord hier tussen!

Een domeinverhuizing is in de regel gratis. Je betaalt bij je nieuwe provider het standaardtarief voor een domeinregistratie. Wel kan het zijn dat je bij je huidige registrar al voor een bepaalde periode vooruit hebt betaald. Deze kosten worden doorgaans niet vergoed.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/website-en-domeinnaam-qkga3ww7

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 168 Domeinnaam verhuizen in een paar stappen. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *