Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 168 Automatisch een back-up maken van foto’s naar Google Drive

[Top] 168 Automatisch een back-up maken van foto’s naar Google Drive

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 168 Automatisch een back-up maken van foto’s naar Google Drive dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

How to turn off auto backup on Google photos | Google photos backup
How to turn off auto backup on Google photos | Google photos backup

Een foto zegt meer dan duizend woorden, zo luidt het gezegde. Iets dat zo waardevol is, moet veilig worden bewaard. Het kan een goed idee zijn om uw mobiele apparaat zo in te stellen dat al uw foto’s en video’s op een andere locatie worden opgeslagen, voor het geval dat.

Begrijp me niet verkeerd, mobiele telefoons worden tegenwoordig geleverd met aanzienlijke hoeveelheden gegevensopslag. Meer dan genoeg voor een paar duizend foto’s als u dat wilt. Mobiele telefoons zijn echter allesbehalve veilig. Je kunt het vergeten en op je werk laten liggen, het tijdens een filmvertoning uit je zak laten glijden, het tijdens het winkelen kwijtraken of het laten stelen tijdens een avondje uit. Elk van deze mogelijkheden vormt een ernstig veiligheidsrisico voor uw privacy. Tel daarbij op dat die foto’s misschien uniek zijn en dat de kans dat je ze ooit nog terugziet nul is, en dan begin je misschien het belang van een back-upproces te begrijpen.

‘Oké, je hebt me overtuigd. Ik heb veel te veel foto’s die veel voor me betekenen. Hoe kan ik ze beschermen?”

Een geweldige manier om te voorkomen dat uw foto’s in de ether verdwijnen, is door ze te back-uppen naar Google Drive, of meer specifiek, Google Foto’s. U kunt dit doen vanaf uw pc en vanaf uw mobiele Android- en iOS-apparaten.

Een back-up maken van foto’s naar Google Drive

Ongeacht welk mobiel apparaat u gebruikt, u moet de Google Drive-app al hebben gedownload en geïnstalleerd op het apparaat. Voor de pc-versie kunt u de site gewoon bezoeken via uw browser of de Backup & Sync desktop-app downloaden.

Ga voor de Google Drive-app naar de iOS App Store of Google Play Store om het te downloaden en op uw apparaat te installeren. De Back-up & Sync-app is te vinden HIER.

Laten we beginnen met mobiele apparaten.

iOS-apparaten

Google Drive kan worden gebruikt als een geweldige manier om een back-up te maken van de meeste inhoud op uw iOS-apparaat. Er wordt specifiek een back-up gemaakt van foto’s in Google Foto’s. Het proces is eenvoudig, maar voordat u begint met de back-up:

 • Zorg ervoor dat uw apparaat momenteel is verbonden met een wifi-netwerk.
 • Houd er rekening mee dat wanneer u meerdere keren een back-up van uw foto’s maakt, alleen de nieuwere foto’s worden opgeslagen en opgeslagen.
 • Als je momenteel de maximale opslagcapaciteit hebt, wordt er geen back-up van je foto’s gemaakt in Google Foto’s. Dit kan worden voorkomen door de opslagcapaciteit te upgraden naar uw Google Drive.
 • Foto’s die in albums zijn ingedeeld, worden verplaatst, maar de albums zelf niet.

Zodra de Google Drive-app is gedownload en op uw apparaat is geïnstalleerd:

 1. Open de Google Drive-app op uw iOS-apparaat en tik op het menu (drie verticaal gestapelde lijnen) in de linkerbovenhoek.
 2. Tik in de lijst op Instellingen.
 3. Kraan back-up.
 4. Tik ten slotte op Back-up starten om het back-upproces te starten.

Als de back-up niet is voltooid en u de foutmelding “Back-up is niet voltooid” hebt ontvangen, moet u het een tweede keer proberen. Het probleem kan slechts tijdelijk zijn. Als het opnieuw mislukt, zorg er dan voor dat je verbinding met het wifi-netwerk stabiel is.

Android-apparaten

Net als bij het iOS-proces, moet je de Google Drive-app hebben gedownload en geïnstalleerd op je apparaat voordat je kunt beginnen.

Ga je gang en:

 1. Start de Google Drive-app vanaf uw Android-apparaat en tik op het menupictogram (drie verticaal gestapelde lijnen) linksboven.
 2. Open instellingen.
 3. Kraan Automatisch toevoegen om uw foto’s toe te voegen aan Google Drive.

Bekijk en bewerk je foto’s via de Google Drive-app of de Google Foto’s-app. Mocht de back-up mislukken, volg dan dezelfde stappen voor probleemoplossing als beschreven in de iOS-apparaten sectie.

Desktop computer

Een van de gemakkelijkste manieren om in één keer een back-up van uw foto’s, video’s en andere gegevens te maken, is door de Desktop-app Back-up en synchronisatie te gebruiken. Er moet aan de volgende vereisten zijn voldaan voordat u kunt beginnen met uploaden:

 • Je internetverbinding moet sterk zijn. Het is het beste om een ethernetverbinding te gebruiken bij het overzetten van gegevens.
 • Alle foto’s mogen niet kleiner zijn dan 256 x 256 pixels en mogen niet groter zijn dan 75 MB. Dit is een vereiste per foto.
 • De enige toegestane bestandstypen zijn .jpg, .png, .webp en enkele andere RAW-bestanden.

Zodra aan de vereisten is voldaan en u Back-up en synchronisatie op uw computer hebt geïnstalleerd:

 1. Log in op Google Drive, klik op het tandwielpictogram en selecteer ‘Back-up en synchronisatie voor uw computer ophalen’.
 2. Scroll naar beneden en selecteer “Download” onder Back-up en synchronisatie.
 3. Installeer de app Back-up en synchronisatie en log in met uw Google Drive-account.
 4. Selecteer de mappen waarvan u automatisch een back-up wilt maken. Zorg ervoor dat u het vakje voor ‘Google Foto’s’ aanvinkt.
 5. Kies of u de inhoud van uw Drive naar uw computer wilt synchroniseren. Als je klaar bent, klik je op ‘Start’.

Afsluiten

Heeft u tips, trucs of vragen over het maken van back-ups van uw foto’s naar Google Drive? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/foto-s-automatisch-uploaden-naar-google-drive-w2lh8e0u

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 168 Automatisch een back-up maken van foto’s naar Google Drive. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *