Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 167 Wat is een URL?

[Top] 167 Wat is een URL?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 167 Wat is een URL? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Een website laten maken: wat kost dat eigenlijk?
Een website laten maken: wat kost dat eigenlijk?

Wat is een URL?

URL staat voor Uniform Resource Locator. Een URL is een uniek adres voor een website, webpagina of een bestand op het internet. De URL van deze pagina is bijvoorbeeld

In onze artikelen en op onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Waar vind ik mijn URL?

Een URL typ je in de adresbalk van je browser. Op deze manier bezoek je de websitepagina die gekoppeld is aan de URL die je intypte.

Hoe ziet een URL link eruit?

Een URL is opgebouwd uit verschillende segmenten. Laten we nog een voorbeeld erbij pakken van de website WPLounge.

Divi theme & Divi Builder

Bij Elegant Themes ontvang je meer dan

85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»

Lees meer over Divi.

  1. Iedere URL start met de letters http:// of https://
    http is een afkorting voor Hyper Tekst Transfer Protocol. De ‘s’ van https staat voor Secure. Deze protocollen regelen de communicatie tussen je webbrowser en de webserver. Het verschil tussen de twee is dat https dit via een veilige verbinding doet, en http niet. Dit betekent dat de gegevens die je op een website invoert, zoals wachtwoorden of andere gevoelige data, kunnen worden onderschept. Om ervoor te zorgen dat jouw website het veilige https-protocol gebruikt moet je een SSL-certificaat installeren.
  2. Het volgende gedeelte, www.wplounge.nl, is de domeinnaam van de website.
  3. Dan volgt /beginners/, dit is een zogenaamde submap. Deze submap hebben wij aangemaakt en hierin verzamelen we alle WordPress-materie voor, je raad het al… beginners.
  4. Het laatste gedeelte is /wordpress-admin/, dit is de blog zelf. Deze blog is een subpagina van de eerder genoemde submap /beginners/. Dit laatste gedeelte van de URL wordt de slug genoemd.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: wat is een webadres

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 167 Wat is een URL?. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *