Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 164 Producten inkopen en doorverkopen

[Top] 164 Producten inkopen en doorverkopen

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 164 Producten inkopen en doorverkopen dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Online producten verkopen zonder eigen webshop? Het kan!
Online producten verkopen zonder eigen webshop? Het kan!

Producten inkopen en doorverkopen

Voordat je je webshop lanceert moet je producten inkopen. Er zijn verschillende wegen om goedkoop aan artikelen te komen die je kan doorverkopen. Van een product zelf importeren uit Azië tot het gemak van Europese dropshipping. Welke leverancier of groothandel past bij jouw onderneming?

Inhoud:

  • Producten kiezen
  • Waar koop je producten in?
  • Groothandel en leverancier
  • Producten inkopen in China
  • Dropshipping

Producten inkopen en doorverkopen

Zelf goedkoop een product inkopen en deze voor een hoger bedrag door verkopen klinkt als een simpele manier om geld te verdienen. Als jij als hobby via online marktplaatsen wat wilt bijverdienen is dat zeker mogelijk. Als je serieus aanpakt kun je ook actief inkopen en hiermee een eigen webshop beginnen.

Al ben je niet de enige die een webwinkel begint. Er is veel concurrentie op de markt, waardoor het inkopen van een goed assortiment voor je webshop erg belangrijk is. Met unieke producten en een specifieke doelgroep onderscheidt jouw webshop zich van de concurrentie.

Is je productaanbod al op orde of moet je nog producten inkopen? Orderchamp heeft lage aankoopdrempels en minimumafnames. Ideaal om groothandels of leveranciers te ontdekken.

Snel en goedkoop producten inkopen

Zodra je weet welke producten je door wilt verkopen, moet je ze ergens inkopen. Startende webwinkeliers bezoeken vaak beurzen waar verschillende leveranciers komen. Ook via online platforms of kringloop-winkels kun je unieke spullen vinden. Als je meteen meerdere producten in je webshop wil doorverkopen, is het handiger om je producten in te kopen bij een betrouwbare leverancier of groothandel.

Groothandels

Ben je van plan om eigen producten in bulk te kopen en op te slaan? Dan kun je deze bij een groothandel inkopen. Groothandels en leveranciers verkopen een groot assortiment in grote oplage, wat ervoor zorgt dat de (inkoop)prijs per product goedkoper is dan wanneer je het product in een winkel koopt.

Orderchamp

Het b2b-platform Orderchamp staat vol met groothandels voor de retail met lage aankoopdrempels en minimumafnames. Grotere retailers gebruiken het platform vaak om leveranciers met leuke aanvullingen te vinden maar kleine boetiekjes en conceptstores kunnen hier echt een totaalaanbod vinden.

BigBuy

De Spaanse dropshipping leverancier BigBuy heeft een groot aanbod van meer dan 150.000 producten. Het heeft een internationale insteek, maar is zeker ook op zoek naar Nederlandse retailers. De verzending gaat snel en artikelen zijn allemaal geschikt voor de Europese markt.

B2B GRIFFATI

De Italiaanse groothandel B2B GRIFFATI biedt verschillende designermerken, inclusief enkele exclusieve Europese modemerken, tegen groothandelprijzen. Met de dropshipping-plugin Sync2Fashion kun je eenvoudig producten toevoegen aan een Shopify-webshop. De groothandel regelt dan de opslag en verzending.

Salehoo

Voor 67 dollar per jaar krijg je bij Salehoo toegang tot hun complete database met ruim 8.000 leveranciers. Naast grote dropshipping-leveranciers uit China zitten er ook veel Europese groothandels tussen. Als je goed zoekt kun je hier een leuke kleine groothandel voor Spaanse jurken of Italiaanse schoenen en rokjes vinden.

goedkope leverancier met verschillende producten

Inkopen bij een groothandel kost moeite

Als een groothandel al levert aan andere webwinkels zit die niet echt te wachten op startende webshops. Een groothandel heeft geen interesse in klanten die eenmalig een bestelling plaatsen. Veel groothandels hanteren daarom lastige spelregels om kansloze aanvragen te weren.

Zo zijn de inkoopprijzen bij de start hoger of hanteren ze een minimum orderwaarde als je voor het eerst producten inkoopt. Soms eist een groothandels dat je ook een fysieke winkel hebt, of accepteren ze geen retourzendingen. Veel beginnende webshops haken al snel af omdat het lastig is om die eisen te halen.

Veel groothandels hanteren voorwaarden zoals een minimale afname voor je er producten mag inkopen.

Volumekorting

Toch is het ook prima mogelijk om met een nieuwe webshop leveranciers te vinden, als je serieus bent. Geef aan dat je vaker bestellingen wilt plaatsen, en vraag welk maandelijks volume je nodig hebt voor (inkoop)korting. Vergelijk dat met je eigen overzicht van je bezoekers- en (verwachte) verkoopaantallen.

Als het lukt richten starters zich vaak op die ene groothandel die wél interesse heeft. Je kunt heel je webshop gemakkelijk vullen met het aanbod van één groothandel. Als je werkt met meerdere leveranciers is het lastiger om volumevoordeel te bereiken of om eenheid te krijgen in je aanbod en presentatie.

Al maken meerdere leveranciers het wel makkelijker om onafhankelijk te blijven. Stel dat je levering vertraging oploopt, kan je toch nog producten in je webwinkel verkopen van andere leveranciers.

Inkopen in China

In je zoektocht naar een leverancier is het ook handig om rekening te houden met de locatie ervan. Doordat de meeste producten gefabriceerd worden in China, kopen veel retailers daar rechtstreeks bij fabrikanten in. De inkoopprijzen zijn daar lager dan bij een Europese groothandel.

Er bestaan tegenwoordig genoeg platforms die het makkelijker maken om contact te leggen met een Chinese leverancier, zoals AliExpress, of het meer b2b-gerichte Alibaba. De tarieven van leveranciers op AliExpress of Alibaba zijn soms lager dan die van Europese groothandels wat het inkopen en met winst door verkopen van deze producten extra aantrekkelijk maakt voor startende webshops.

Regels voor je een artikel in Europa mag verkopen

Nieuwe producten importeren uit China is eenvoudig, maar er zijn wel wat zaken waarop je moet letten als je bij buitenlandse leveranciers gaat inkopen. De veiligheidseisen in Azië zijn anders dan die in Europa, waardoor hier materialen of producten op de markt zijn die je niet aan Europese consumenten mag doorverkopen. Controleer vooraf of de leverancier voldoet aan de Europese veiligheidseisen.

Wil je producten inkopen in het buitenland? Controleer dan of deze zijn goedgekeurd voor de Europese markt.

Hoewel de inkoopprijs van een Aziatische leverancier een stuk lager is, zijn er vaak veel extra kosten. De verzendkosten zijn bijvoorbeeld hoger dan die van een Europese groothandel. Vergeet ook douanekosten niet. Het inkopen bij een Aziatische speler heeft dus zo zijn voordelen, maar zeker ook nadelen.

Dropshipping

In plaats van producten eerst in te kopen en hiermee een eigen voorraad aan te houden kun je ook dropshipping overwegen.

Je koopt dan geen voorraad in, maar je dropshipping-leverancier stuurt de artikelen na een bestelling rechtstreeks naar jouw klant. Aangezien je geen inkoopkosten hebt, heb je minder startkapitaal nodig voor je webshop.

Wil je producten inkopen maar is de ruimte in je magazijn beperkt? Dan kun je ook dropshipping overwegen. Zie onze pagina met dropshipping-leveranciers.

Een dropshipper biedt vaak koppelingen

Een dropshipper heeft software waarmee je makkelijk de producten synchroniseert met je eigen webwinkel. Je kan vaak ook deze producten op marktplaatsen aanbieden, waardoor je meteen een groter publiek bereikt.

Bedenk je wel dat jij verantwoordelijk bent voor de verzending, ook al heb je er geen directe invloed op. Onderzoek daarom wat de ervaringen van andere webshops zijn en bestel hier eerst testproducten.

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen over hoe je producten kunt inkopen zijn:

Waar kan ik het beste producten inkopen voor mijn webwinkel?

Webshops kunnen op verschillende manieren hun inkoop regelen. Beginnende retailers starten vaak op grote Chinese inkoopplatforms, maar er zijn ook voldoende Europese groothandels en zelfs Nederlandse leveranciers waarmee je een goed assortiment voor een webwinkel kunt opbouwen. Met dropshipping kun je ook een webwinkel beginnen.

Mag ik producten importeren uit het buitenland?

Artikelen importeren uit China is eenvoudig, maar er zijn wel wat zaken waarop je moet letten bij grote buitenlandse leveranciers. Door Europese veiligheidseisen mag je niet alles aan Europese consumenten doorverkopen. Zoek dus uit of de leverancier voldoet aan de Europese veiligheidseisen, zoals het CE-keurmerk. Daarnaast zijn er vaak extra kosten zoals hogere verzendkosten en douanekosten.

Welke producten kun je verkopen?

Op bol.com of Amazon kopen mensen veel generieke producten en daarvan is het aanbod groot. Grote, gevestigde spelers verkopen goedkope producten die ze exclusief mogen inkopen bij een groothandel. Met een nieuwe webwinkel concurreren met vrijwel dezelfde producten is vaak onmogelijk. Je webshop maakt meer kans met een specifieke, kleine doelgroep. Kies artikelen die passen bij een niche of een segment in de markt en ga daarvoor actief op zoek naar een leverancier waar je deze goedkoop kunt inkopen.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: producten online verkopen

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 164 Producten inkopen en doorverkopen. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *