Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 161 Tips en trucs om uw Thunderbird-ervaring te verbeteren

[Top] 161 Tips en trucs om uw Thunderbird-ervaring te verbeteren

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 161 Tips en trucs om uw Thunderbird-ervaring te verbeteren dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

How to make Thunderbird Email Larger and easier to see
How to make Thunderbird Email Larger and easier to see

E-mailclient is ongetwijfeld een van de toepassingen waarmee u het grootste deel van uw werktijd doorbrengt. Zeker, het verbeteren van uw gebruikerservaring is altijd welkom, vooral als het je niets kost en je veel tijd en moeite bespaart, elke dag. In dit artikel, we presenteren twaalf tips om uw dagelijks leven te vereenvoudigen wanneer u in Mozilla Thunderbird werkt.

Tip #1. Het Thunderbird-welkomstscherm volledig verwijderen

Bij verstek, elke keer dat u Thunderbird start, wordt een welkomstscherm weergegeven in het berichtengebied:

Waarschijnlijk, dit voor het eerst zien 20 of 30 tijden was ok, maar nu wil je dit stoppen. Hier is hoe.

 1. Klik op de “Gereedschap – > Opties”menu. Als je het hoofdmenu niet ziet, druk op Alt eenmaal op je toetsenbord.
 2. Schakelen naar de “Globaal” tabblad en deselecteer de “Toon de startpagina”Optie.

Hierdoor wordt het welkomstscherm uitgeschakeld na elke Thunderbird-start.

Hoewel, je kunt het scherm nog steeds op elk moment weergeven. Bijvoorbeeld, als je besluit te doneren. De startpagina weergeven, druk gewoon op Alt + Huis. Of klik op de Thunderbird Menu-knop, dan klikken “Gaan” en kies “Startpagina van e-mail”.

Tip #2: E-mail overzetten van Thunderbird naar Outlook

Hoewel Mozilla Thunderbird niet voor niets in de top-5 van e-mailclients blijft staan, het heeft nog steeds zijn gebreken. Dus soms besluiten gebruikers dat ze moeten overschakelen naar Outlook en beginnen ze zich af te vragen hoe ze alle e-mail van Thunderbird naar Outlook kunnen overbrengen. We hebben een aantal redenen besproken om over te stappen naar Outlook in Dit artikel, dus hier zullen we je alleen de weg wijzen.

Alle e-mails van Thunderbird naar Outlook overbrengen, we raden aan om onze Thunderbird to Outlook Transfer gereedschap. Deze semi-automatische software elimineert de meeste problemen waarmee gebruikers doorgaans worden geconfronteerd wanneer ze proberen te migreren naar Outlook, zoals: verloren e-mails, beschadigde coderingen, gedeeltelijk geconverteerde e-mails, problemen bij het importeren van e-mails van Thunderbird naar Outlook enzovoort.

Hier is een gedetailleerde handleidingen over het overbrengen van e-mails naar Outlook, zelfs als er gigabytes van zijn.

Tip #3: Een berichtkop bekijken

Deze is een beetje technisch. Zoals je misschien weet, elk e-mailbericht heeft een koptekst – een stuk technische informatie dat laat zien hoe het bericht is afgeleverd, welk formaat is heeft, wanneer het is verzonden, welke codering het heeft enzovoort. Soms, deze informatie kan cruciaal zijn, maar het standaardgedrag van de meeste e-mailclients, inclusief Thunderbird, is om de e-mailheaders volledig te verbergen.

Als u berichtkoppen wilt weergeven, heb je twee opties:

 • Selecteer een bericht in de berichtenlijst, klik vervolgens op de knop “Meer” en selecteer “Bron weergeven”.

Dit opent de bron van het e-mailbericht in een apart venster, waar je alle headers kunt zien:

 • De tweede optie is om de . te openen Uitzicht menu en selecteer”Kopteksten – > Alle”Optie. Als je het hoofdmenu niet ziet, druk de Alt eenmaal knop.

Op deze wijze, u ziet koppen in het berichtengedeelte van het programma:

Tip #4: Meerdere berichten markeren als gelezen in Thunderbird

Stel dat je niet door een bijzonder lang gesprek wilt scrollen waarvan de essentie je al bekend is. Om nog maar te zwijgen over het lezen van elk bericht in de thread. Hoe markeer je deze thread als gelezen in Thunderbird zonder dat je elke e-mail hoeft te openen?? Hier is een simpele truc:

 1. Selecteer een map of een berichtenreeks.
 2. Druk op Shift+C.

Makkelijk.

Als u meerdere berichten in een map als gelezen wilt markeren (maar niet de hele map), u kunt in plaats daarvan de volgende methode gebruiken::

 1. Selecteer meerdere berichten die u als gelezen wilt markeren. Zie de volgende tip voor een snelle manier om dit te doen.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde berichten en selecteer “Markering -> Zoals gelezen” in het contextmenu.

Merk op dat je berichten ook kunt markeren als gelezen op datum. Bijvoorbeeld, om alle e-mails vóór de specifieke datum of in een datumbereik als gelezen te markeren. Om dit te doen, Selecteer”Zoals gelezen op datum…” menu onderdeel.

Tip #5: Meerdere berichten selecteren in Thunderbird alleen met de muis

Als u langer dan een paar dagen met een computer werkt, hoogstwaarschijnlijk weet je al hoe je multi-selectie kunt doen met het toetsenbord. Houden Verschuiving voor bereikselectie, uitstel Ctrl voor individuele selecties.

Echter, in veel situaties heeft meervoudige selectie met de muis de voorkeur. Ten slotte, waarom beweeg je je handpalmen naar het toetsenbord?, als u een all-mouse-gebruiker bent van Thunderbird? En ja, Thunderbird biedt wel een dergelijke optie.

Meerdere berichten selecteren in Mozilla Thunderbird:

 1. In de berichtenlijst, klik op het pictogram Kolommenselectie in de kop van de lijst.
 2. Klik op “Berichten selecteren”. Hierdoor wordt de kolom weergegeven waarin u een willekeurig aantal berichten kunt selecteren met uw muis.

Tip #6: Hoe het antwoord boven de geciteerde tekst in Thunderbird in te stellen

Velen van ons citeren liever het originele bericht onder het antwoord. Het standaardgedrag van Thunderbird kan anders zijn, hoewel. Hier leest u hoe u de stijl van reageren-boven-aanhalingstekens inschakelt:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het e-mailaccount in de linkerlijst waar al uw e-mailprofielen zich bevinden.
 2. Selecteer”Instellingen” om het venster Accountinstellingen van het geselecteerde e-mailaccount te openen.
 3. In het venster Accountinstellingen, overschakelen naar de “Samenstelling & Adressering” sectie.
 4. Schakel de optie “Automatisch het originele bericht citeren” in en selecteer de manier om uw antwoord te plaatsen: boven het citaat of eronder.

Tip #7: Hoe het donkere thema in Thunderbird in te stellen

Deze tip is voor degenen onder jullie die nachtmensen zijn. Donkere thema’s zijn ontworpen om vermoeide ogen te verminderen bij het werken bij weinig licht. Sommige mensen gebruiken zelfs overdag donkere thema’s, dat is ook helemaal ok. Gelukkig, Mozilla Thunderbird heeft ook een ingebouwd donker thema. Hier leest u hoe u het kunt inschakelen:

 1. Klik op de “Gereedschap”Menu en selecteer“Add-ons”. Als u het Thunderbird-hoofdmenu bovenaan het venster niet ziet, druk op Alt eenmaal op je toetsenbord. Alternatief, u kunt de Thunderbird Menu-knop gebruiken.
 2. In het Beheer van add-ons raamschakelaar naar de “Thema’s” sectie
 3. Selecteer het donkere thema en klik op de in staat stellen knop ernaast.

Tip #8: Hoe Thunderbird naar het systeemvak te minimaliseren

Misschien wilt u Thunderbird naar het systeemvak minimaliseren om wat ruimte op uw taakbalk te besparen. Het systeemvak is een gebied in de buurt van de klok, meestal in de rechterbenedenhoek van het scherm. Er is een ingebouwde optie om Thunderbird naar het systeemvak te minimaliseren.

 1. Klik op de “Gereedschap -> Opties”menu. Als je er geen ziet, druk de Alt eenmaal op je toetsenbord.
 2. Op de “Algemeen”Tab, Selecteer”Wanneer Thunderbird is geminimaliseerd, verplaats het naar de lade”Optie.

Soms, u ziet mogelijk het Thunderbird-pictogram niet in de lade. Dit kan zijn omdat Windows systeemvakpictogrammen verbergt om ruimte te besparen. In dit geval, klik op de pijl in de buurt van de pictogrammen in de lade, en er verschijnt een pop-upvenster met alle pictogrammen. Sleep het Thunderbird-pictogram naar de lade om het altijd zichtbaar te maken.

Tip #9: Hoe u uw e-mailwachtwoord kunt bijwerken

Af en toe update je je wachtwoorden om veiligheidsredenen. En nadat het wachtwoord voor uw e-mailaccount is gewijzigd, u moet uw e-mailwachtwoord ook in Thunderbird bijwerken. Hier is hoe dit te doen.

 1. Nadat u het wachtwoord op uw e-mailserver hebt gewijzigd, sluit Thunderbird als het actief is en start het opnieuw.
 2. Als Thunderbird is geconfigureerd om te controleren op nieuwe e-mail bij het opstarten, u ziet mogelijk een foutmelding die u vertelt dat Thunderbird geen verbinding kon maken met de e-mailserver. Dit bericht negeren.
 3. Klik op de knop met de drie horizontale lijnen (de “Thunderbird-menu weergeven”Knop), Selecteer vervolgens”Opties”.
 4. In de “Opties” venster, overschakelen naar de “Privacy & Veiligheid” sectie. Scroll naar beneden naar “wachtwoorden” en klik op de “Opgeslagen wachtwoorden…”Knop.
 5. In het venster “Opgeslagen aanmeldingen”, klik op de “Wachtwoorden tonen”Knop. Antwoord Ja op de beveiligingsvraag.
 6. Wachtwoorden voor de e-mailaccounts worden weergegeven in de lijst. Trouwens, this is a convenient way to recall a forgotten password in Thunderbird.
 7. Right-click the email account you want to update the password for. Selecteer”Edit Password”. Enter the new password for your email account. This is it!

Tip #10: How to group messages

Grouping messages is a simple yet efficient way to organize emails so that they would not overwhelm you in time. There are other tools to help you organize your correspondence. Mastering all of them can skyrocket your productivity. But we digress. Here is how to group your messages by various parameters.

 1. Select an Inbox or a folder.
 2. Klik op de “Gereedschap”menu. If you don’t see it, druk op Alt on your keyboard.
 3. Open the “Sort by” submenu. Hier, you can select how to sort messages in the selected Inbox or folder. Let’s suppose you want to sort items by Priority.
 4. nutsvoorzieningen, berichten met hoge prioriteit worden als eerste getoond. Maar Thunderbird stelt je ook in staat om deze nu gesorteerde berichten te groeperen op soort. Zie het laatste item in het menu? Dat is precies waar we het over hebben. Na het toepassen van de sortering, open het menu opnieuw en selecteer “Gegroepeerd op sortering”.

Zien? Berichten worden nu niet alleen gesorteerd, maar zijn ook gegroepeerd op prioriteit, waarbij de berichten met hoge prioriteit bovenaan staan.

Vanzelfsprekend, je kunt dezelfde techniek gebruiken om berichten op onderwerp te groeperen, ontvanger, afzender en andere e-mailvelden. Hiermee navigeer je gemakkelijk door je berichten, vinden wat uw onmiddellijke reactie vraagt, en stel alles uit wat niet.

Tip #11: Alleen ongelezen berichten weergeven

Een simpele tip om ervoor te zorgen dat Thunderbird alleen berichten weergeeft die u nog niet hebt gelezen. Geen sortering, groepering of geavanceerde filtering betrokken. In plaats daarvan, we zullen de Thunderbird-functie genaamd “Quick Filter” gebruiken.

Op de berichtenlijst werkbalk, klik op de “Snel filteren”Knop. Hierdoor wordt het Quick Filter-paneel weergegeven waar u kunt selecteren hoe berichten in de lijst moeten worden gefilterd, in letterlijk één klik.

Bijvoorbeeld, om snel alleen ongelezen berichten weer te geven, klik op de “Snel filteren”Knop, Klik vervolgens op Ongelezen.

Tip #12: Hoe u CC en BCC naar meerdere geadresseerden kunt verzenden

Stel dat u documenten naar meerdere ontvangers wilt verzenden, plus stuur een kopie naar verschillende andere ontvangers, EN je wilt dezelfde e-mail ook naar een aantal andere contacten BCC. in Thunderbird, je kunt dit vrijwel moeiteloos doen.

Wanneer u een bericht opstelt of antwoordt, je kunt deze knoppen in de adresbalk zien:

Als u op deze knop klikt, worden de bijbehorende adresvelden weergegeven, zodat u met één klik meer contacten als ontvangers kunt toevoegen.

Bovendien, u kunt een contactpersoon ook gemakkelijk tussen velden verplaatsen. Laten we zeggen dat u een contactpersoon in het veld “Aan” hebt geplaatst, maar besloot later om het in plaats daarvan te CC. Geen probleem, klik met de rechtermuisknop op het contact in de adresbalk en selecteer “Verplaatsen naar Cc”.

Lees ook:

 • 8 Beste e-mailclients voor Windows
 • Beste Outlook Hacks aan het beste van te maken
 • Gratis Outlook Accounts Backup en Password Recovery
 • IncrediMail naar Thunderbird omzetter

Het spijt ons dat dit bericht is niet nuttig voor u!

Laten we dit bericht te verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/thunderbird-mail-overzetten-jbo65xuf

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 161 Tips en trucs om uw Thunderbird-ervaring te verbeteren. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *