Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 160 Nieuwe functies van je MacBook Air

[Top] 160 Nieuwe functies van je MacBook Air

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 160 Nieuwe functies van je MacBook Air dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

How to Remote Desktop from Mac to Windows
How to Remote Desktop from Mac to Windows

Nieuwe functies van je MacBook Air

Een MacBook Air met op het bureaublad het bedieningspaneel en diverse geopende apps.

macOS Ventura introduceert nieuwe functies en verbeteringen om je te helpen je Mac optimaal te gebruiken.

Je kunt nog productiever en creatiever zijn met nieuwe manieren om meer te doen:

 • Mail: Maak het versturen van een net verstuurde e‑mail ongedaan, verstuur e‑mail op een gepland tijdstip en ontvang herinneringen voor vervolgmails of e‑mails waar je nog niets mee hebt gedaan. Als je in Mail zoekt, krijg je nu suggesties voor onlangs gedeeld materiaal, zoals documenten en links. Bovendien zijn de zoekresultaten nauwkeuriger: Mail corrigeert typefouten en zoekt naar synoniemen voor je zoektermen. Zie Mail.

 • Stage Manager: Orden je apps en vensters automatisch om je bureaublad overzichtelijk te houden. Datgene waar je mee bezig bent staat midden op het scherm, terwijl je andere vensters aan de zijkant staan en met één klik toegankelijk zijn. Zie Vensters beheren op de Mac.

 • Spotlight: In Spotlight kun je snelle taken uitvoeren, zoals een timer instellen. En omdat het zoeken naar afbeeldingen in Spotlight is verbeterd, kun je zoeken naar afbeeldingen in Foto’s, Berichten en andere apps. Ook kun je met Livetekst zoeken naar tekst in afbeeldingen. Zie Spotlight op de Mac.

 • Safari: De snelste browser ter wereld, waarin de bescherming van je privacy centraal staat. * Safari heeft nu passkeys, zodat inloggen nog veiliger is en je beschermd bent tegen phishing en datalekken. Zie Safari.

 • Focus: Je hebt meer mogelijkheden om een focus aan te passen aan wat je op dat moment aan het doen bent. Ook kun je instellen dat je wel meldingen ontvangt van bepaalde mensen of apps, voor telefoongesprekken of komende activiteiten, enzovoort. Deel je focus met je andere apparaten en gebruik focusfilters om afleidingen te verbergen in apps als Agenda, Berichten, Safari en Mail. Zie Meldingencentrum op de Mac.

Deel ervaringen en werk soepeler samen in je favoriete apps:

 • Berichten: In Berichten kun je nu een uitnodiging versturen om samen te werken aan projecten in andere apps, zoals Keynote, Numbers, Pages, Notities, enzovoort. Bovendien heeft Berichten nu diverse andere nieuwe functies, inclusief de mogelijkheid om een pas verstuurd bericht tot 2 minuten na het versturen ongedaan te maken en tot 15 minuten na het versturen te wijzigen. Zie Berichten.

 • Gedeelde iCloud-fotobibliotheek: Zet foto’s en video’s in een bibliotheek die je met maximaal vijf anderen kunt delen. Iedereen kan elkaars bewerkingen, opmerkingen en nieuwe foto’s of video’s zien. Met slimme suggesties kun je automatisch bepaalde foto’s en video’s vanuit je persoonlijke bibliotheek toevoegen, zoals foto’s waar bepaalde personen op staan of die op een bepaalde datum zijn gemaakt. Zie Foto’s.

 • Activiteitenoverzicht: Met het activiteitenoverzicht kun je precies bijhouden wat er is gewijzigd in Numbers-, Keynote- en Pages-documenten waar je samen met anderen aan werkt. Een gedetailleerde lijst in de navigatiekolom laat alle bewerkingen, opmerkingen en andere wijzigingen in het beheer van het bestand zien. Zie Pages, Keynote en Numbers.

Je kunt je Mac en je andere apparaten op nieuwe manieren combineren:

 • Continuïteitscamera: Je kunt nu je iPhone als draadloze webcam voor videogesprekken gebruiken. Ook kun je met Bureauweergave anderen laten zien wat er voor je op je bureau ligt terwijl jezelf ook in beeld blijft. Beschikbaar op de iPhone 11 en nieuwer. Zie Continuïteitscamera op de Mac.

 • FaceTime: FaceTime-gesprekken kun je nu overzetten naar een ander apparaat. Als je onderweg bent en een FaceTime-gesprek start op je iPhone, kun je dat gesprek overzetten naar je MacBook Air als je weer thuis bent. Of je kunt van achter je bureau een FaceTime-gesprek starten en dat met je meenemen als je de deur uitgaat. Zie FaceTime.

 • Woning: De Woning-app heeft een compleet nieuwe vormgeving, zodat je gemakkelijker al je accessoires kunt instellen, ordenen, bekijken en bedienen. Je kunt in een oogopslag je hele woning bekijken, categorieën met alle relevante accessoires per kamer bekijken, en door alle accessoires, categorieën en kamers bladeren via een bijgewerkte navigatiekolom en nieuw ontworpen tegels. Zie Woning.

En dat is nog lang niet alles. macOS Ventura heeft ook de volgende nieuwe functies:

 • Notities: Je kunt notities nu vergrendelen met het inlogwachtwoord van je Mac. Ook kun je je notities eenvoudiger ordenen in slimme mappen waar notities automatisch in komen te staan op basis van tags, vermeldingen, snelle notities, aanmaakdatum, enzovoort. Zie Notities.

 • Herinneringen: De lijsten ‘Vandaag’ en ‘Gepland’ zijn verbeterd en groeperen notities op basis van datum en tijd, zodat het eenvoudiger is om notities te bekijken en toe te voegen. Ook kun je een lijst bewaren als sjabloon die je later opnieuw kunt gebruiken, bijvoorbeeld een paklijst voor als je op reis gaat of een checklist voor een project. Zie Herinneringen.

 • Klok: De Klok-app die je kent van je iPad en iPhone is nu ook beschikbaar op je Mac. Je kunt niet alleen wereldklokken, timers en wekkers in de app instellen, maar ook je eigen Klok-opdrachten aanmaken die je kunt uitvoeren via de menubalk of de Finder of door het aan Siri te vragen. Zie Klok in de macOS-gebruikershandleiding.

 • Systeeminstellingen: Systeemvoorkeuren is vernieuwd. Zie Systeeminstellingen op de Mac.

 • Toegankelijkheid: Bekijk live bijschriften (bèta) als je videobeelden bekijkt, naar audio luistert, met anderen praat of FaceTime-gesprekken voert. Speel achtergrondgeluiden af om je beter te kunnen concentreren. Kies uit nieuwe talen en stemmen voor VoiceOver en gesproken materiaal. Gebruik VoiceOver om op algemene opmaakproblemen te controleren. Gebruik stembediening om FaceTime-gesprekken te beëindigen en aangepaste spelling letter voor letter te dicteren. Koppel met partnercontroller twee controllers aan elkaar als je aan het gamen bent. Zie Toegankelijkheid op de Mac.

 • News: In de News-app kun je met ‘My Sports’ je favoriete teams, competities en sporters volgen, instellen welke nieuwe artikelen je te zien krijgt, hoogtepunten bekijken, en scores, speelschema’s en standen bekijken van de teams en competities waar je fan van bent. Zie News.

 • Weer: De Weer-app is nu beschikbaar op de Mac, geoptimaliseerd voor een groter scherm, met onder andere fraaie animaties, gedetailleerde kaarten en modules voor weersvoorspellingen waar je op kunt klikken. Zie Weer in de macOS-gebruikershandleiding.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: mac extern bureaublad

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 160 Nieuwe functies van je MacBook Air. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *