Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 160 Hoe verander ik het default DNS serveradres van mi…

[Top] 160 Hoe verander ik het default DNS serveradres van mi…

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 160 Hoe verander ik het default DNS serveradres van mi… dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

The Ziggo Connect Box Sucks….. Getting Faster Internet
The Ziggo Connect Box Sucks….. Getting Faster Internet

BosJA

,

Het invoeren van het IP-adres van de RP, in de TC-7210 bij “Network / “LAN IPv4 DNS Servers” hebt gedaan zou in principe voldoende moeten zijn.

Misschien dat er nog een paar dingetjes spelen.

1.

Soms willen instellingen bij een (Ziggo-) router beter werken, nadat je de modem-router opnieuw hebt laten opstarten.

2.

Je hebt weliswaar IPv4 firmware op de Ziggo-modem-router, maar dat wil niet zeggen dat Windows geen IPv6 gebruikt.

In de uitdraai van ipconfig /all kan je ook iets zien van een Tunnel-adapter voor Teredo-Tunneling; Jouw netwerk-kaart heeft ook nog een IPv6 Link Local Adress.

Hoe het precies werkt weet ik niet absoluut zeker, maar volgens mij moet je het zo zien:

Dat Teredo Tunneling heeft Microsoft in het besturingssysteem gestopt om alles compatibel te maken / te kunnen laten werken met websites die IPv6 vereisen / gebruiken. De netwerkkaart heeft hiertoe een tunnel verbinding voor IPv6 over IPv4 (of zo iets) met servers van Ome Bill G.. Dit tunnel-verkeer loopt dacht ik over poort 3544.

Op mijn TC-7210 heb ik thans (tijdelijk) experimentele Dual Stack firmware. Vanaf die tijd heb ik de Dual Stack-mogelijkheid ook in mijn eigen router en in de PI-Hole geactiveerd.

Voor die tijd heb ik wel geëxperimenteerd (in mijn eigen router) met een firewall-regel om poort 3544 te blokkeren (kan niet bij de TC-7210) en / of IPv6 bij de netwerk-kaart (in de PC) uit te schakelen. Ik heb toen geen nadelige zaken kunnen ontdekken.

Wat ik destijds niet geprobeerd heb, is om te kijken of de Pi-Hole beter werkt (bij gebruik van Teredo Tunneling) als je IPv6 ook activeert in de PI-Hole. Mogelijk / hopelijk verlopen dan de IPv6 DNS-verzoeken niet via de DNS-servers van Microsoft maar via de Pi-Hole. Probeer dat eerst eens.

Maar…….omdat de DHCP van de TC-7210 geen weet heeft van de IPv6 mogelijkheden van de Pi-Hole, zou je voor dit experiment de DHCP-server van de TC-7210 moeten uitschakelen en de DHCP-server van de Pi-Hole moeten activeren! Ja, de Pi-Hole kan ook als DHCP-server werken. De DNS-server adressen (Ipv4 en IPv6) hoef je in de Pi-Hole dan niet in te vullen. De Pi-Hole “weet” dat de DNS-verzoeken via hem lopen.

(dan wel weer even ipconfig /release en /renew

plus

/release6 en /renew6 en eventueel ook /flushdns)

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/dns-verkeer-ziggo-v3cv1ia9

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 160 Hoe verander ik het default DNS serveradres van mi…. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *