Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 16 Verkoopanalyse in je verkoopaccount

[Top] 16 Verkoopanalyse in je verkoopaccount

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 16 Verkoopanalyse in je verkoopaccount dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Verkopen via Bol.com vanaf €0 in 2023
Verkopen via Bol.com vanaf €0 in 2023

Verkoopanalyse in je verkoopaccount

Op deze pagina lees je informatie omtrent de locatie van jouw verkoopanalyse in het verkoopaccount en over wat er in de verkoopanalyse staat.

Totaal verkopen vandaag

Bij het kopje ‘Verkoopanalyse’ in je verkoopaccount kun je nu op elk moment van de dag zien hoeveel artikelen je per uur hebt verkocht. Deze data wordt constant geüpdatet. Het aantal verkopen is in dit geval: het aantal verkochte artikelen min eventuele annuleringen. Retouren worden er niet in verwerkt.

In de grafiek daaronder vind je naast je dagelijkse verkopen ook jouw omzet (exclusief btw), klantbezoeken en conversie over een bepaalde periode. Je kunt hierbij zelf een periode selecteren.

Hiermee kun je onder andere:
• tijdens een drukke dag even snel op je telefoon bekijken hoeveel artikelen je tot dan toe hebt verkocht.
• een betere inschatting maken van hoe druk je het de rest van de dag zal gaan hebben met het inpakken en versturen van bestellingen.
• door een blik op de historische data gemakkelijk zien hoeveel euro omzet er is binnengekomen in een door jou geselecteerde periode.

Wat staat er in de verkoopanalyse?

 • Product
  Onder dit kopje vind je de hoofdafbeelding van het artikel, de titel en de EAN.
 • Mijn prijs en levertijd
  Je huidige verkoopprijs en levertijd. Bij Logistiek via bol.com staat er ‘Lvb’. De levertijd van Logistiek via bol.com is standaard ‘voor 23.59, morgen in huis’. De levertijd kan echter in sommige situaties verruimd worden.
 • NL/BE Koopblok
  Onder dit kopje is te zien of je aanbod het koopblok heeft in Nederland en/of België. Het percentage geeft aan hoe vaak je aanbod in het koopblok heeft gestaan in de afgelopen 28 dagen. Wanneer je aanbod het koopblok niet heeft, vind je onder het percentage de prijs die het artikel in het koopblok heeft. Wil je meer inzicht in je koopblokpositie? Klik op het koopblok icoontje of het koopblokpercentage om naar de pagina ‘Aanbieders’ te gaan.
 • Aanbieders
  Het totaal aantal aanbieders van dit artikel in Nederland en België.
 • Verkopen
  Een overzicht van hoeveel stuks je van het artikel de afgelopen 28 dagen verkocht hebt, verminderd met het aantal annuleringen. Bestellingen die achteraf door de klant geretourneerd worden zijn hier in meegenomen. Wil je meer inzicht in je verkopen en voorraad, bijvoorbeeld over een langere periode? Klik op een van de cellen van de tabel om op de juiste pagina uit te komen of bekijk de tabel bovenaan de pagina.
 • Vrije voorraad
  Dit betreft de huidige voorraadstand van het artikel.
 • Voorraaddagen
  Verwachte aantal dagen voordat je artikel uit voorraad raakt. Dit is gebaseerd op je huidige voorraadstand en de verkoopprognose, met de veronderstelling dat je het koopblok hebt.
 • Verkoopprognose
  Verwachte totale verkopen op het bol.com platform (in stuks) voor de komende 28 dagen.
 • Klantbezoeken
  Het aantal klantbezoeken op de productpagina toen jouw aanbod het koopblok had de afgelopen 28 dagen – vandaag niet meegerekend. Let op: het toont dus alleen de klantbezoeken van de momenten dat je het koopblok had en niet de klantbezoeken toen andere aanbieders het koopblok hadden.
 • Bestellingen
  Het aantal bestellingen van klanten die jouw artikel hebben gekocht de afgelopen 28 dagen – vandaag niet meegerekend. Let op: dit aantal hoeft niet overeen te komen met het aantal verkopen. Een klant kan binnen één bestelling namelijk meerdere stuks van een artikel hebben besteld, en; bij ‘mijn verkopen’ zijn het aantal annuleringen eraf gehaald, en bij ‘mijn bestellingen’ niet. Dit komt omdat een klant is overgegaan tot een aankoop, en dit dus wordt meegerekend in het conversie percentage.
 • Conversie
  De getoonde conversie is het percentage klanten dat jouw artikel bekijkt en vervolgens tot een bestelling overgaat, gerekend over de afgelopen 28 dagen. Let op: dit percentage gaat enkel over de periodes waarin jij het koopblok hebt. Verkoop je een artikel terwijl je niet het koopblok hebt? Dan heb je één order en geen klantbezoek, dus 100% conversie. De formule van de ‘Mijn conversie’ is als volgt opgesteld:‘Mijn conversie’ = Mijn bestelling / Mijn klantbezoeken* *Annuleringen van klanten worden hierin meegenomen.Voorbeeld
  Je had de afgelopen maand de gehele periode het koopblok. 100 unieke klanten bekeken toen je artikel. 7 van die 100 unieke klanten hebben je artikel besteld. Je had dus een conversie van 7% (7/100).Mijn conversie = 7% (7 orders / 100 klantbezoeken x 100%)Wil je meer inzicht in je conversie en klantbezoeken? Klik op een van de cellen van de tabel om op de juiste pagina uit te komen.
 • Productinfo
  Dit onderdeel geeft aan hoe goed de productinformatie gevuld is. Goed ingevulde productinformatie zorgt ervoor dat het artikel goed vindbaar is en verhoogt de conversie.

Filters en sortering

Het assortiment is standaard gesorteerd op meeste klantbezoeken. Het is ook mogelijk om te sorteren op ‘Verkopen’, ‘Prijs’, ‘Voorraad’ en ‘Artikelnaam’. Er wordt gewerkt aan het verder ontwikkelen van filter- en sorteringsopties. Rechts bovenin het scherm is het mogelijk om een Excel en CSV export te maken. Deze bestanden kun je gebruiken de data te sorteren en te filteren.

Chat met een medewerker van de partnerservice

Maandag t/m vrijdag:
09.00 – 17.00 uur

Gerelateerde topic en verhalen op een rijtje

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: bol zakelijk verkopen

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 16 Verkoopanalyse in je verkoopaccount. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *