Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 159 Schrijftraining Klantgericht E-mailen

[Top] 159 Schrijftraining Klantgericht E-mailen

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 159 Schrijftraining Klantgericht E-mailen dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Je doet je best, maar toch bereik je niet het gewenste resultaat …

 • Heb je het gevoel dat je mailtjes niet worden gelezen? En mist je klant of collega hierdoor belangrijke informatie?
 • Stel je vragen in een e-mail of brief, maar krijg je geen of slechts half antwoord?
 • Kost het schrijven van de tekst je (te) veel tijd? En krijg je alsnog vragen over de inhoud?
 • Stel je de klant centraal, maar komt dit nog niet uit de verf op papier?
 • Vind je het 10 keer makkelijker om aan de telefoon iets uit te leggen dan op papier?

Veel professionals hebben last van ‘schrijfpijn’. Ze moeten tijdens hun werk mails en brieven schrijven, maar het kost veel tijd en energie. En de hoge inspanning wordt helaas niet vertaald naar hoge resultaten… Dit is te veranderen áls je gemotiveerd bent.

schrijftraining -

Hoe schrijf je zonder moeite klantgerichte en heldere brieven en e-mails?

In deze praktische schrijftraining leer je prettig leesbare brieven en e-mails schrijven aan onder andere klanten en collega’s. Je schrijft positief, bouwt een fijne relatie op met de lezers en activeert ze om snel te reageren.

Tijdens je studie heb je waarschijnlijk ‘degelijk’ leren schrijven. Maar met een hartelijke tekst bereik je makkelijker je doel. Bovendien hoef je echt niet met moeilijke woorden te gooien om zakelijk of professioneel over te komen. In deze schrijftraining leer je schrijven van mens tot mens. Dit zorgt voor een klik met je lezers.

Wil jij écht contact maken met lezers en klanten?

“We worden de hele dag overladen met informatie. Op de automatische piloot checken we of het nuttig is voor ons. Wat kan ik hiermee? Wat heb ik hieraan? What’s in it for me? Dat is heel logisch, menselijk gedrag.

Als schrijver van een brief of e-mail is het ook heel logisch dat je vooral druk bent met jouw verhaal opschrijven. Jij hebt iets te vertellen. Hierdoor verlies je makkelijk de vragen van je lezer uit het oog.

In deze schrijftraining leer ik je bewust denken over je lezer vóór je gaat schrijven. Dit hoeft echt geen half uur te zijn. Als je de lezer goed kent, kan dit ook in 30 seconden.”

– Paula van Gemen, jouw schrijftrainer

Paula van Gemen

“We worden de hele dag overladen met informatie. Op de automatische piloot checken we of het nuttig is voor ons. Wat kan ik hiermee? Wat heb ik hieraan? What’s in it for me? Dat is heel logisch, menselijk gedrag.

Als schrijver van een brief of e-mail is het ook heel logisch dat je vooral druk bent met jouw verhaal opschrijven. Jij hebt iets te vertellen. Hierdoor verlies je makkelijk de vragen van je lezer uit het oog.

In deze schrijftraining leer ik je bewust denken over je lezer vóór je gaat schrijven. Dit hoeft echt geen half uur te zijn. Als je de lezer goed kent, kan dit ook in 30 seconden.”

– Paula van Gemen, jouw schrijftrainer

Jouw resultaat na het volgen van de training

De training Klantgericht E-mailen helpt je sneller de juiste woorden vinden. Teksten schrijven wordt pas echt leuk als je ziet dat je bericht het gewenste effect heeft.

 • Je schrijft klantvriendelijk en positief. Dit zorgt voor een klik met je lezer.
 • Je e-mails en brieven zijn helder. Je woordkeuze en opbouw brengen je boodschap duidelijk over. Dit scheelt veel vragen achteraf.
 • Je schrijft activerend. Lezers reageren tijdig en geven antwoord op al je vragen.

Goede brief schrijven op taalniveau b1

Het resultaat voor je bedrijf

Maasterclass voor Schrijfcoaches

 • Je laat zien dat je écht klantvriendelijk bent. Je schrijft in eigentijdse, positieve taal en houdt rekening met de belevingswereld van je lezer. Dit zorgt voor verbondenheid.
 • Je berichten worden beter gelezen. De e-mails en brieven zien er aantrekkelijk en overzichtelijk uit.
 • Je krijgt minder vragen over je tekst doordat hij zo helder is. Mogelijke vragen zijn al beantwoord in het bericht. Dit scheelt je veel tijd (mailtjes/telefoontjes).

Wil jij met plezier teksten schrijven die hun doel behalen?

Ook deze cursisten raden deze schrijftraining aan

MARIELLE HENDRIKSEN - Schrijftraining voor het onderwijs

MARIELLE HENDRIKSEN

Schoolleider, CNS Basisschool Cavaljé

“Vóór de training schreef ik duidelijk, maar ook erg zakelijk. Ik maakte lange zinnen en gebruikte veel schrijftaal. Ik structureer mijn teksten nu beter waardoor ze nóg duidelijker zijn. Daarnaast lukt het mij beter persoonlijker en meer klantgericht te schrijven.

Ik heb veel positieve reacties gekregen van ouders (mijn klanten). Ik krijg van hen terug dat mijn brieven duidelijk en vriendelijk zijn.

Paula, ik vond je training heel leuk en inspirerend! Je denkt mee, je bent persoonlijk in je reacties op berichtjes en draagt kennis zichtbaar met plezier aan mensen over.

Ik ben ook zó blij met de gratis 26 schrijftips. Het is iedere keer weer een feestje om de mailtjes met tips te openen! Dankjewel!”.

Marjolein

MARJOLEIN EEKHOF

Accountmanager Binnendienst, IT4SUCCES

“In mijn schrijfstijl gebruikte ik niet meer de hele ouderwetse woorden. Ik gebruikte ook al wel alinea’s, maar deze manier met kopjes is echt nieuw en ik pas het ook toe in mijn mailtjes. Ik vind het er zo netjes uitzien.

Nu let ik veel meer op dat ik geen te lange zinnen gebruik en te veel zinnen daar weer achter zet. En de kopjes vind ik helemaal super. Pas ik ook toe uiteraard.

Door kleine wijzigingen heb je al een compleet betere stijl. En kom je veel vriendelijker over op de klant. En dat is uiteindelijk waar je naartoe wilt.

Het is zeker de moeite om de training te volgen”.

Alice

ALICE LINTHUIS

kwaliteitscoördinator en interne auditor, Jongerius Gerechtsdeurwaarders

“Voordat ik met de training begon schreef ik vrij formeel. Lange zinnen, clichés en moeilijke woorden, gewoon afstandelijk.

Ik heb de training over een aantal weken uitgesmeerd en ontdekte dat er steeds meer dingen goed bleven hangen. Vooral het positief blijven is een uitdaging. Maar ik vind het wel een stuk fijner zo.

In de cursus was ik blij met alle voorbeelden, tips en aandachtspunten. Ik denk dat in onze branche het van belang is dat de mensen (die het toch al moeilijk hebben) zoveel mogelijk positief benaderd worden. Ik denk dat we daar als bedrijf een goede stap in hebben gezet.

Fijne training!! Heel erg bedankt daarvoor.”

Dit kun je verwachten van de training Klantgericht E-mailen

Voor deze training heb je geen specifieke vooropleiding of functie nodig. Wel is het belangrijk dat je minimaal mbo-niveau hebt. En natuurlijk dat je ervoor openstaat om eenvoudiger te communiceren met klanten, collega’s en externe partijen.

Online training

Wil je het liefst zo snel mogelijk starten met de training? Binnen 5 minuten kun je de eerste lesvideo bekijken. Schrijf je in en begin vandaag al met de online schrijftraining.

On demand lessen

De schrijftraining bevat 5 modules. Vol levendige video’s, voorbeelden en schrijfoefeningen. Je volgt de lessen waar en wanneer je wilt. In jouw tempo. In totaal bevat de training zo’n 6 uur aan lesmateriaal.

Snel resultaat

Het zware werk is al voor je gedaan. De training bevat een berg met voorbeeldteksten ter inspiratie. Deze mag je ook kopiëren, herschrijven en inzetten voor je bedrijf. Dit geeft je een vliegende start.

Persoonlijke begeleiding

De training is online, maar tóch krijg je een persoonlijke leerervaring. Heb je een vraag? Wil je feedback op een eigen tekst? Meld je dan in de online leeromgeving. Je krijgt snel en uitgebreid antwoord.

Certificaat

Er ligt een certificaat op je te wachten als je de schrijftraining afrondt met goede resultaten. Maar dat komt goed, want je mag onbeperkt vragen stellen in de online leeromgeving.

14 dagen garantie

Het is heel belangrijk dat cursisten een plezierige leerervaring hebben. Vind je de training toch niet leerzaam? Bel of mail binnen 14 dagen. Dan krijg je het geld terug.

De inhoud van de online training

Alle lessen van Klantgericht E-mailen staan 24/7 in je persoonlijke online leeromgeving. Neem de video’s, voorbeelden en oefeningen door wanneer je er tijd en focus voor hebt.

Module 1. Kennismaking

Ik stel me voor en laat zien hoe je de online leeromgeving gebruikt. Natuurlijk hoor ik ook graag wie jij bent!

Module 2. Structuur van een duidelijke tekst

E-mails en brieven hebben een logische structuur nodig. Het zorgt ervoor dat teksten er overzichtelijk uitzien. Ik laat zien hoe je een tekst opbouwt die uitnodigt tot lezen.

 • Je bepaalt welke informatie noodzakelijk is voor je lezer.
 • Je leert een inleiding schrijven die de lezer verleidt om verder te lezen.
 • Je ontdekt hoe je voor overzicht zorgt als je veel te vertellen hebt.
 • Je gaat oefenen om de kern van je boodschap te bepalen.

Module 3. Schrijfstijl

Een goede schrijfstijl zorgt voor een prettig leesbare tekst. Het draagt bij aan jouw succes als je helder, positief en actief schrijft. We gaan aan de slag om jouw schrijfstijl te updaten.

 • Je leert waarom een zakelijke tekst echt geen ouderwetse taal of vakjargon nodig heeft om professioneel over te komen.
 • Je kijkt met een analytische blik naar (te) lange zinnen. Hoe kan dat korter en duidelijker?
 • Je ontdekt waarom je met verzorgde spreektaal eerder je doel bereikt.
 • Je gaat aan de slag om actief en vriendelijk te schrijven.

Module 4. Schrijven met gevoel

Connectie maken met je lezer zit in kleine dingen. Ik leg uit hoe je teksten schrijft die de juiste snaar raken. Want met positiviteit bereik je meer.

 • Je kruipt in de huid van je lezer. Hiermee maak je goede teksten nóg beter.
 • Je begrijpt waarom dreigen of boos zijn niet werkt om iets gedaan te krijgen. En hoe je de lezer wel activeert.
 • Je kijk op klantvriendelijk communiceren is veranderd. Je schudt makkelijker hartelijke teksten uit je toetsenbord.
 • Je gaat de ‘perspectief-check’ gebruiken om te bepalen of je tekst positief en duidelijk is voor de lezer.

Module 5. Extra voorbeelden & eindtoets

Veel bedrijven gebruiken templates voor e-mailberichten en standaardbrieven. Dat is superhandig als je vaker dezelfde boodschap vertelt aan bijvoorbeeld klanten. Daarom vind je hier een verzameling voorbeeldteksten die jij ook vaak zal versturen. Kijk de kunst af en gebruik het ter inspiratie voor je eigen teksten.

 • Lees de voorbeeldbrief over de sleuteloverdracht van een woning. Zo zie je hoe je een lang verhaal ook helder en positief kunt brengen.
 • Bekijk de voorbeeldmail over een mislukte incasso. Zo ontdek je hoe je jouw lezer vriendelijk eraan herinnert dat de betaling niet is gelukt.
 • En leer van twee voorbeelden over administratief ‘gedoe’. Je ontdekt hoe je ook een administratief moetje vriendelijk en snel oplost.

Op naar de eindtoets! Show je vooruitgang van de afgelopen tijd. En ontvang een welverdiend certificaat bij goed resultaat.

Deelnemers geven deze training gemiddeld een 9,8

Online schrijftraining

Klantgericht E-mailen

Al meer dan 18.000 professionals hebben dit programma succesvol afgerond.

 • 5 modules met lessen om heldere en positieve e-mails en brieven te schrijven
 • online lesmateriaal: video’s, oefeningen, tekstvoorbeelden en een naslagwerk in pdf
 • onbeperkt online vragen stellen
 • 4 weken, 1,5 uur per week (je mag er ook langer over doen, of korter)
 • certificaat bij goede resultaten

€ 749

€ 549,-

excl. btw

Start over 5 minuten

PS Inclusief niets-geleerd-geld-terug-

Met je team of hele organisatie de training volgen? We maken een scherpe offerte en adviseren je over de succesfactoren. Stuur een mailtje naar Paula of bel +31 6 50 481 484.

Jouw schrijftrainer

Hoi, ik ben schrijftrainer Paula van Gemen.

In 2002 startte mijn carrière. Sindsdien geef ik dagelijks schrijftrainingen aan bedrijven en overheden door heel Nederland en België.

Als klein meisje van 8 was ik al gefascineerd door de kracht van woorden. Woorden die de lezer pakken, emotioneren en in beweging brengen. Ik ging me erin verdiepen. En ja, ik verloor mezelf erin. Het werd een passie (vergeef me voor het cliché).

Met veel enthousiasme geef ik al mijn kennis door over het schrijven van positieve en heldere teksten. En ook jou help ik graag met het verbeteren van je schrijfstijl en aanpak bij het schrijven van e-mails en brieven.

Wil je samen met collega’s een schrijftraining volgen?
Dat lijkt me gezellig! En een goede stap voor je bedrijf. Neem even contact met me op. Dan overleggen we of een online teamtraining iets voor jullie is. Ook deel ik met je hoe je je collega’s kunt motiveren om mee te doen én hoe je het geleerde kunt borgen in de organisatie (ook weer een cliché, ik weet het). Laten we even bellen: +31 6 50 481 484.

Jouw schrijftrainer

Paula van Gemen

Hoi, ik ben schrijftrainer Paula van Gemen.

In 2002 startte mijn carrière. Sindsdien geef ik dagelijks schrijftrainingen aan bedrijven en overheden door heel Nederland en België.

Als klein meisje van 8 was ik al gefascineerd door de kracht van woorden. Woorden die de lezer pakken, emotioneren en in beweging brengen. Ik ging me erin verdiepen. En ja, ik verloor mezelf erin. Het werd een passie (vergeef me voor het cliché).

Met veel enthousiasme geef ik al mijn kennis door over het schrijven van positieve en heldere teksten. En ook jou help ik graag met het verbeteren van je schrijfstijl en aanpak bij het schrijven van e-mails en brieven.

Wil je samen met collega’s een schrijftraining volgen?
Dat lijkt me gezellig! En een goede stap voor je bedrijf. Neem even contact met me op. Dan overleggen we of een online teamtraining iets voor jullie is. Ook deel ik met je hoe je je collega’s kunt motiveren om mee te doen én hoe je het geleerde kunt borgen in de organisatie (ook weer een cliché, ik weet het). Laten we even bellen: +31 6 50 481 484.

Veelgestelde vragen

Alles wat je wilt weten over de schrijftraining Klantgericht E-mailen. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail of bel me even. Ik geef altijd eerlijk advies. Ik zeg het ook als ik de training niet bij je vind passen.

Ben jij klaar om complimenten te krijgen over je fijne e-mails en brieven?

Na de schrijftraining Klantgericht E-mailen typ je sneller en vol zelfvertrouwen e-mails en brieven. Je gebruikt ‘gewonemensentaal’ om duidelijk én professioneel je boodschap over te brengen. Bovendien schrijf je positief en hartelijk, waardoor je fijner contact hebt met klanten en collega’s. Hierdoor activeer je ze op een vriendelijke manier om sneller en volledig antwoord te geven op de vragen in je mail of brief.

Je vernieuwde schrijfstijl is een win-winsituatie voor iedereen. Klanten en collega’s vinden je teksten prettig leesbaar en duidelijk. En jij behaalt makkelijker je doel met de tekst. Heerlijk!

Betaal direct online en start al over 5 minuten

Ook deze cursisten raden deze schrijftraining aan

Mascha

MASCHA VREDEBREGT

Medewerker Communicatie, SallandWonen

“Ik schreef met een hoop vakjargon en afkortingen. Soms zelfs oude taal omdat ik dit chique vond. Ik schreef in een taal die ik zelf begreep, maar keek veel te weinig naar de behoefte van de lezer.

Mijn grootste inzicht is dat simpel niet betekent dat de tekst onprofessioneel is of betuttelend. Het is juist een middel waardoor iedereen (ongeacht taalniveau) op een prettige manier de tekst kan lezen. Volg deze training. Het zet dingen in een ander daglicht.”

Eveline

EVELINE MAAS

Medewerker coördinatie Verkoop & schrijfcoach, Woonstichting Casade

“Ik merk dat ik het heel leuk vind om zo met taal bezig te zijn. En dat ik dit enthousiasme ook over weet te brengen op collega’s. Na het volgen van deze Masterclass ga je echt op een andere manier om met het schrijven van brieven en e-mails. Het is leuker voor jezelf om zo te schrijven, en vast ook veel leuker voor de ontvanger om deze brieven te lezen. Heldere, duidelijke taal en de kernboodschap bovenaan. To the point.”

Ciska

CISKA PROOS

Marketing Communications Manager, B. Braun Medical

“Deze training helpt niet alleen met klantgericht schrijven, je volledige content- en tekstbeleving wordt anders. Ik vind echt dat de titel ‘Klantgericht E-mailen’ de training tekort doet. Content verbeteren, zo noem ik het als iemand er nu naar vraagt. Ik krijg complimenten en sowieso meer en betere respons”

CONTACTGEGEVENS
tekstmodel schrijftraining
telefoon: +31 6 50 481 484
info@tekstmodel.nl
KvK-nummer: 61512389

Best opleider van Nederland

Tekstmodel is een erkende onderwijsinstelling

CRKBO

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/voorbeeldbrief-vrij-vragen-84eeafgr

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 159 Schrijftraining Klantgericht E-mailen. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *