Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 158 Windows Subsystem voor Linux komt standaard beschikbaar via Microsoft Store

[Top] 158 Windows Subsystem voor Linux komt standaard beschikbaar via Microsoft Store

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 158 Windows Subsystem voor Linux komt standaard beschikbaar via Microsoft Store dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

💪 Van BURGER naar GROEN, het begin van de AMO | IK WORD MILITAIR | #1
💪 Van BURGER naar GROEN, het begin van de AMO | IK WORD MILITAIR | #1

Het Windows Subsystem for Linux is vanaf nu algemeen beschikbaar in de Microsoft Store voor Windows 10 en 11. Daarmee wordt de voorgaande WSL-versie, die als optionele Windows-component geïnstalleerd kon worden, vervangen.

Microsoft meldt in een blogpost dat de WSL-versie in de Microsoft Store niet langer een ‘preview’ is en daarmee algemeen beschikbaar komt voor Windows-gebruikers. Deze Store-versie van het Windows Subsystem for Linux is voortaan de standaardversie en is te downloaden voor Windows 10 en Windows 11.

Het bedrijf stapt hiermee af van het leveren van WSL als een optionele component in Windows zelf. De Store-versie wordt voortaan namelijk ook geïnstalleerd wanneer gebruikers het commando wsl --install gebruiken in de terminal. Gebruikers van de voorgaande WSL-versie kunnen deze daarnaast overzetten naar de Store-versie met het commando wsl --update.

Volgens de techgigant betekent dit dat WSL voortaan sneller updates krijgt, omdat updates voor de Store-versie niet doorgevoerd hoeven te worden via OS-updates voor Windows zelf. Bij de huidige in-Windows-versie van WSL is dat wel het geval. De in-Windows-versie krijgt volgens Microsoft nog wel kritieke bugfixes, maar nieuwe features en functionaliteiten worden enkel nog in de Store-versie geïntroduceerd. Microsoft waarschuwt wel dat de Store-versie standaard WSL 2 betreft. Gebruikers die een distro gebruiken met de originele WSL-versie, moeten handmatig de optionele WSL-component voor Windows installeren. Gebruikers kunnen dat handmatig doen voor bestaande installaties, of instellen bij een nieuwe installatie met het commando wsl --install --enable-wsl1.

Het Windows Subsystem voor Linux werd in 2018 geïntroduceerd als een compatibiliteitslaag om Linux-binaries op Windows te draaien via de terminal. In mei 2019 volgde WSL 2 met onder meer betere prestaties en ondersteuning voor het draaien van de volledige Linux-kernel binnen een soort VM. Met WSLg volgde ook ondersteuning voor Linux-apps met een grafische interface.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/hoe-word-ik-commando-zx0qugsy

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 158 Windows Subsystem voor Linux komt standaard beschikbaar via Microsoft Store. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *