Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 157 Bol.com zakelijk verkopen: de ultieme gids

[Top] 157 Bol.com zakelijk verkopen: de ultieme gids

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 157 Bol.com zakelijk verkopen: de ultieme gids dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

€20.000 Verloren Op 1 Dag Met Bol Verkopen (DOE DIT NIET!)
€20.000 Verloren Op 1 Dag Met Bol Verkopen (DOE DIT NIET!)

Bol.com zakelijk verkopen: de ultieme gids

Zakelijk verkopen op bol.com

Wil je starten met zakelijk verkopen op bol.com? Een zakelijk verkoopaccount biedt veel voordelen. Zo heb je toegang tot miljoenen consumenten in Nederland en België, betaal je alleen voor de producten die je verkoopt én heb je binnen een mum van tijd een nieuwe verkoopplek zonder opstartkosten.

In deze blog lees je hoe je start met zakelijk verkopen via bol.com, hoe je een van de sterspelers van het platform wordt en hoe je achter de schermen zo efficiënt mogelijk samenwerkt.

Waarom je zakelijk wilt verkopen op bol.com

bol.com heeft een geschat marktaandeel van 10% in Nederland. Het aantal verkopen via derde partijen op het online platform groeide met maar liefst 110% in het vierde kwartaal van 2020*. Als je via bol.com verkoopt, heb je dus toegang tot een groot deel van de Nederlandse consumenten.

Ook blijkt uit ons onderzoeksrapport, dat 41% van de Nederlandse consumenten graag besteld bij een grote webwinkel als bol.com. Het is vertrouwd en het aanbod is groot. Als je wilt starten met zakelijk verkopen op bol.com is het goed om na te denken over een duidelijke strategie. Als je eenmaal verkoper bent, hoe zorg je er dan voor dat je je onderscheid van de concurrentie?

Zo start je als zakelijke verkooppartner bij bol.com

Kies je ervoor om zakelijk te verkopen via bol.com, dan moet je je eerst aanmelden als verkooppartner. Je doorloopt hiervoor de volgende stappen:

Controleer of je aanbod geschikt is

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn voor bol.com erg belangrijk. De consument koopt tenslotte iets waar ook het bol.com label aan hangt. Daarom is je eerste stap het controleren van de voorwaarden en de verkooprechten. Voldoe je hieraan? Dan kun je bol.com partner worden

Meld je aan als verkooppartner

Aanmelden is simpel, je maakt een zakelijk verkoopaccount aan via de website. Je ontvangt vervolgens binnen 3 werkdagen een verificatiecode per brief. Als je deze activeert, kun je direct aan de slag.

Start met verkopen

Vanaf nu heb je toegang tot de miljoenen consumenten die naar bol.com surfen. Maar wil je meer uit je zakelijke account halen én een sterspeler worden, dan ben je pas net begonnen.

Een uitgebreider stappenplan? Ga dan naar het partnerprogramma van bol.com.

Word een sterspeler op bol.com

Wil je eruit springen voor de consument? Dan is je producten te koop zetten alleen niet genoeg. Je moet je onderscheiden van de concurrentie. bol.com staat voor goede klantenservice. Hoe beter je als zakelijke partner presteert, hoe groter de kans is dat jouw producten getoond worden in het koopblok. Kortom, hoe beter je service, hoe beter je scoort.

Houd je aan de servicenormen

Om te zorgen dat klanten de kwaliteit krijgen die ze verwachten, heeft bol.com een aantal servicenormen opgesteld. Dit zijn bijvoorbeeld het op tijd leveren van de producten, een goede bereikbaarheid en snelle reactietijd. Elk van deze servicenormen zorgt ervoor dat goede service hoog in het vaandel staat. Doe er je voordeel mee en vink ze allemaal af.

Zorg voor een duidelijke informatievoorziening

Een potentiële klant wil alle informatie over je product in één oogopslag zien. Zorg er voor dat je klanten voedt met zoveel mogelijk relevante informatie over je product. Wat zijn de afmetingen? Welke voordelen heeft het product? En van welk materiaal is het product gemaakt? Zo minimaliseer je de kans op klantvragen. Heeft een klant toch een vraag? Dan is dit je kans om goede en snelle service te leveren.

Vraag klanten om een review

Een goede beoordeling is essentieel om een sterspeler te worden op bol.com. En wie niet waagt, wie niet wint. Vraag daarom altijd je klanten om een beoordeling. Dit kan op verschillende momenten: bijvoorbeeld na het ontvangen van het product of na contact met de klantenservice. Ons advies is om dit proces te automatiseren, zo hoef je er niet meer over na te denken en staat de vraag altijd uit.

3 tips om zo efficiënt mogelijk te werken als bol.com partner

Proactieve klantenservice kost tijd. Een klantenservice platform als Trengo integreert al je communicatiekanalen in één inbox. Dit helpt je je kanalen efficiënt te managen en verbetert de samenwerking van je team. Ook biedt het mogelijkheden om je klantenservice te automatiseren. Zo werk je achter de schermen efficiënt samen voor de ideale klantbeleving op bol.com en al je andere kanalen.

1. Kies voor een klantenservice platform

Misschien herken je wel dat een klantvraag binnen is gekomen en je niet zeker weet of een collega de vraag al heeft opgepakt. Je zoekt naar het bericht op al je verschillende kanalen, maar je kan het niet direct vinden. Omslachtig. En dit hoeft het niet. In Trengo zie je direct al je inkomende berichten van elk kanaal (inclusief bol.com) in één gedeelde inbox. Zo hoeven jij en je team nooit meer heen en weer te klikken tussen verschillende schermen.

2. Integreer de juiste systemen

Als je een bol.com verkoopaccount hebt, kun je een koppeling maken tussen je eigen computersysteem en je zakelijke account. Als je vervolgens een aanpassing doorvoert in je eigen systeem, staat dit ook gelijk in je bol.com aanbod. Daarnaast zijn er meerdere partijen die integraties aanbieden. Afhankelijk van je product, kun je het Trengo platform koppelen aan bijvoorbeeld Lightspeed en Picqer.

3. Automatiseer je klantenservice

Als je veel dezelfde vragen binnenkrijgt, typ je vaak ongeveer hetzelfde berichtje terug. Met Trengo kun je quick replies gebruiken om antwoord te geven op veelgestelde vragen. Ook kun je regels activeren waardoor bijvoorbeeld vragen over retouren altijd bij dezelfde collega terecht komen of automatische antwoorden instellen buiten openingstijden. Op deze manier krijgt de klant altijd een antwoord en versimpel je je klantenservice proces.

Zelf aan de slag

Een sterspeler worden op bol.com? Zet de klant op nummer een. Geef snel antwoord, voorzie de klant van de juiste informatie en zorg ervoor dat je altijd en overal bereikbaar bent. Met Trengo’s klantenservice platform gaat dit moeiteloos. Sluit vandaag nog gratis je proefperiode af en probeer het zelf uit.

Probeer Trengo gratis uit 🚀

Bij Trengo is thuiswerken alleen geen obstakel meer om ons werk goed te kunnen blijven doen. Ben je benieuwd naar onze gedeelde team inbox? Probeer het zelfs dan eens uit, dat kan twee weken helemaal gratis.

Begin je gratis trial

Meer dan 20.000 bedrijven gingen je voor.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/bol-zakelijk-verkopen-erma0zgs

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 157 Bol.com zakelijk verkopen: de ultieme gids. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *