Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 156 Je domeinnaam verhuizen

[Top] 156 Je domeinnaam verhuizen

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 156 Je domeinnaam verhuizen dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Domeinnaam en Hosting | Wat kost het starten van een WordPress website?
Domeinnaam en Hosting | Wat kost het starten van een WordPress website?

Je domeinnaam verhuizen

Een domeinnaam is verbonden aan de domeinnaamhouder, niet aan de registrar die je domeinnaam beheert. Dat betekent dat je op elk moment kan beslissen je domeinnaam te verhuizen naar een andere registrar. Als je nog geen nieuwe registrar gekozen hebt, vind je hier de lijst van alle registrars voor .be, .vlaanderen en .brussels.

Je .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam verhuizen

Je .be-domeinnaam verhuizen

Stap 1: vraag een transfercode aan

Het eerste wat je moet doen is een transfercode aanvragen. Dat doe je via onderstaand invulveld of je vraagt het aan je huidige of nieuwe registrar. Die vraagt dan op zijn beurt een transfercode voor je domeinnaam aan bij DNS Belgium. Lees hier alles over de transfercode.

Stap 2: ontvang je transfercode

We versturen de transfercode naar het e-mailadres van de huidige domeinnaamhouder in ons registratiesysteem. Het is dus zeer belangrijk dat je e-mailadres in ons registratiesysteem correct is en dat je je domeinnaamgegevens laat aanpassen als dat nodig is.

Stap 3: bezorg je nieuwe registrar je gegevens

Bezorg je nieuwe registrar alle gegevens, zoals je die ook bij een nieuwe registratie moet geven. Bezorg hem ook de transfercode. Daarna doet je registrar het nodige om je domeinnaam te verhuizen.

Veelgestelde vragen over de verhuis van je domeinnaam

Bij je nieuwe registrar of reseller betaal je een bijdrage voor de transfer van je domeinnaam. Ook je huidige registrar of reseller kan voor de transfer een kleine overdrachtskost aanrekenen. Zoek dit op voorhand dus even uit en laat je informeren bij je huidige en je nieuwe registrar/reseller.

Wanneer je contactgegevens niet up-to-date zijn, kunnen wij je natuurlijk niet meer contacteren. Als domeinnaamhouder ben je echter contractueel verplicht om je gegevens up-to-date te houden.

Het is dus belangrijk dat je de contactgegevens die aan je domeinnaam gekoppeld zijn aanpast wanneer dat nodig is. Je kan dat niet rechtstreeks bij DNS Belgium doen. Enkel je registrar is gemachtigd om je contactgegevens te wijzigen.

Als de registrar weigert het e-mailadres te wijzigen op jouw vraag, kan je als domeinnaamhouder een klacht (met verstuurde e-mails in bijlage) indienen bij de juridische dienst van DNS Belgium via legal@dnsbelgium.be.

Onze juridische dienst onderzoekt de klacht en contacteert de registrar. Indien die geen geldige argumenten heeft en weigert de update uit te voeren, doen wij het in zijn plaats en factureren wij de gemaakte kosten aan de registrar.

De huidige registrar kan een domeinnaam verwijderen tussen het moment van het aanvragen van de transfercode (de code is 7 dagen geldig) en het lanceren/uitvoeren van de transfer door de nieuwe registrar.

De transfer kan nog steeds doorgaan, maar wordt dan een transfer uit quarantaine.

Een transferblokkering betekent dat de registrar de domeinnaam heeft geblokkeerd voor transfer. Dat kan enkel op vraag van de domeinnaamhouder.

1. Vroeg je zelf aan je registrar of webmaster om je domeinnaam te blokkeren (locken)? Vraag om deze op te heffen zodat je opnieuw de transfercode kan aanvragen.

2. Je registrar of webmaster heeft jouw domeinnaam automatisch geblokkeerd? Log in in het klantenpaneel en schakel deze optie zelf uit, zodat je daarna opnieuw de code kan aanvragen. Lukt dat niet, contacteer je registrar of webmaster om de blokkering op te heffen.

Wanneer je ook je website en mailboxen wilt verhuizen, is het eenvoudigst om een hostingpakket aan te schaffen bij de registrar die gaat instaan voor de webhosting na de verhuis.

Je kan je website dan al op een voorlopige domeinnaam plaatsen. Daarna pas verhuis je je domeinnaam. Maak altijd een back-up van je website (de teksten, afbeeldingen, bestanden…) voor je de transfer start.

De duur van de transfer is afhankelijk van de domeinnaamextensie. Heb je een .be-domeinnaam? Dan kan dit in 1, 2, 3 afgerond worden. Nadat je de verhuis hebt aangevraagd, checkt ons registratieplatform of de opgegeven transfercode correct is.

Als dat zo is, wordt de transfer onmiddellijk uitgevoerd. Binnen enkele uren kan je domeinnaam al verhuisd zijn!

Wanneer kan een transfer niet?

  • Wanneer kan je geen transfercode opvragen?

    In sommige gevallen kan je geen transfercode opvragen omdat de domeinnaam beschermd wordt.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: website en domeinnaam

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 156 Je domeinnaam verhuizen. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *