Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 156 Borstvoeding en het coronavirus

[Top] 156 Borstvoeding en het coronavirus

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 156 Borstvoeding en het coronavirus dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

DE en HET
DE en HET

Kan ik borstvoeding blijven geven als ik besmet ben met het coronavirus?

Ja, één van de grote voordelen van borstvoeding is dat het op verschillende manieren bescherming biedt tegen luchtweginfecties. Moeders die zijn blootgesteld aan het virus gaan antistoffen en andere immuun-factoren aanmaken die via de moedermelk aan de baby worden doorgegeven. Hierdoor is er minder kans dat de baby ziek wordt.

Als een moeder of een ander gezinslid besmet raakt met het coronavirus, is er een hele grote kans dat de baby ook al is blootgesteld aan het virus. De gezinsleden zijn namelijk al besmettelijk vóórdat ze symptomen beginnen te krijgen. Juist omdat de baby waarschijnlijk al blootgesteld is aan het virus, is het héél belangrijk om de borstvoeding niet te onderbreken. De immunologische bestanddelen in de moedermelk helpen te voorkomen dat de baby ziek wordt en ondersteunen zijn immuunsysteem.

Bij een besmetting in het gezin is het niet nodig om de borstvoeding te onderbreken, of om moeder en baby van elkaar te scheiden. Als een baby geen borstvoeding krijgt, krijgt het ook de beschermende stoffen niet meer. Verder kan het (tijdelijk) onderbreken van borstvoeding veel extra stress opleveren, zowel praktisch als emotioneel. Mochten moeder en baby toch gescheiden worden, bijvoorbeeld bij een ziekenhuisopname, dan kan moeder geholpen worden om haar melkproductie in stand te houden door af te kolven. Acuut stoppen met borstvoeding verhoogt het risico op borstontsteking.

Goede hygiëne

Om besmetting te voorkómen is het belangrijk om goede hygiëne te handhaven, zoals handen wassen en als de moeder besmet is met het corronavirus mogelijk dragen van een beschermend mondkapje.

Nuttige links

De WHO heeft hier inmiddels richtlijnen voor gegeven: https://www.unicef.org/stories/novel-coronavirus-outbreak-what-parents-should-know

La Leche League is een wereld wijde organisatie. Ze hebben de WHO adviezen praktisch verwoord: https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/313-borstvoeding-en-het-coronavirus-covid-19

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/de-of-het-lettertype-bhce6jce

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 156 Borstvoeding en het coronavirus. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *