Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 155 Wat is het verschil tussen JPG, PNG en GIF?

[Top] 155 Wat is het verschil tussen JPG, PNG en GIF?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 155 Wat is het verschil tussen JPG, PNG en GIF? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Wat is het verschil tussen JPG, PNG en GIF?

Verschil tussen JPG PNG GIF

JPG, JPEG, PNG, GIF. Allemaal verschillende bestandstypes, maar wat betekenen ze nu eigenlijk en welk type is het beste voor het gebruik op jouw website? Dit zijn vragen die regelmatig naar boven komen op het moment dat je aan de slag gaat met het online beter op de markt zetten van jouw eigen bedrijf.

In deze blog zal ik het verschil toelichten tussen JPG, PNG en GIF. Daarnaast zal ik ook toelichten welk bestandtype je in welke situatie het beste kan gebruiken. Laten we eerst starten met een korte richtlijn. Meer weten over de camera zelf? Lees dan eens onze blog over het verschil tussen een spiegelreflexcamera en een systeemcamera.

  • PNG is het meest ideaal voor het gebruik van afbeeldingen met een transparante achtergrond.
  • JPG komt het best tot zijn recht bij foto’s met veel kleur en detail.
  • GIF wordt toegepast bij abstracte afbeeldingen zoals logo’s, grafische tekeningen, tekst afbeeldingen ect.

Wat is een JPG bestand?

JPG staat afgekort voor Joint Photographic Group en is het meest gebruikte bestandtype voor foto’s. JPG is een gecomprimeerd beeld wat ervoor zorgt dat de bestandsgrootte wordt verkleind.
Dit heeft als voordeel dat een JPG bestand sneller kan worden geladen. Het nadeel daar tegen over is wel dat het bestand wat kwaliteit verliest. Dit neemt toe naarmate je de compressie hoogte vergroot. Voor Online gebruik is dit geen probleem. Wil je deze gecomprimeerde afbeelding offline gebruiken of laten afdrukken, dan zal het kwaliteitsverlies zichtbaar worden.

Daarnaast zijn JPG afbeeldingen ook geschikt voor op Social Media. Deze kanalen hanteren namelijk strenge regels m.b.t. de bestandsgrootte.

Wat is het verschil tussen JPG en JPEG?

Laten we je maar meteen even uit de verwarring halen. JPEG en JPG zijn namelijk precies hetzelfde. Waar JPG afgekort staat voor ‘Joint Photographic Group’, staat JPEG afgekort voor ‘Joint Photographic Expert Group’. Dit is de officiële benaming van het bestandstype. Echter konden de computer systemen van vroeger nog niet overweg met extensie benamingen van 4 letters. Om deze reden is JPEG toen afgekort naar JPG.

Wat is een PNG bestand?

PNG is een bestandstype dat eigenschappen van JPG en GIF combineert. PNG is het meest geschikt voor als je een afbeelding zonder achtergrond wilt plaatsen op je website. Doordat je de achtergrond van een afbeelding weg haalt, zal de afbeelding kleiner worden qua bestandsgrootte. Ideaal dus voor online gebruik. Je website zal er een stuk sneller op worden en het bevordert zo ook je SEO prestatie. Heb je een afbeelding met veel kleur en een mooie achtergrond die je graag wilt behouden? Dan moet PNG je toch teleur stellen. In dit geval is de bestandstype namelijk groter dan een JPG formaat. Je vraagt je nu vast af hoe dit mogelijk is. Het zit namelijk zo. Een PNG bestand wordt net als een JPG bestand gecomprimeerd. Echter heeft een PNG bestand geen beeldkwaliteit verlies, wat betekent dat hij niet zo ver comprimeert als een JPG bestand. In dit geval kan je dus beter voor een JPG bestand kiezen.

Wat is een GIF bestand?

Een GIF bestand bevat weinig gekleurde pixels wat er voor zorgt dat de bestandsgrootte ook beperkt blijft. Hierdoor is het geschikt voor strakke lijnen, logo’s en tekstafbeeldingen, maar niet voor foto’s. Foto’s zullen hierdoor zichtbaar sterk in kwaliteit dalen.Oké, een hoop informatie om te verwerken. Laten we even praktisch kijken naar wat dit betekent voor SEO.

Afbeelding type bij SEO

Je wilt natuurlijk zo hoog mogelijke SEO prestaties leveren. Daarnaast is het ook wel zo prettig wanneer je website van hoge snelheid is, zodat je bezoekers niet snel afhaken. Het is dus belangrijk om vooraf na te denken over met welk bestandstype je te werk gaat op je website.

Selecteren van het juiste bestandstype

Stel jezelf vragen over het type en doeleinde van de afbeelding/illustratie. Een aantal voorbeeld vragen zijn: Is het een afbeelding of een illustratie? Laat je de achtergrond transparant? Wil je een logo plaatsen met mooie strakke lijnen? Aan de hand van al deze overwegingen bepaal je welk bestandstype je het beste kunt kiezen. Een handige tool is het volgen van het onderstaand schema.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/verschil-jpg-jpeg-19eoux25

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 155 Wat is het verschil tussen JPG, PNG en GIF?. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *