Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 155 Nieuwe trucs rond Betaalverzoeken met iDeal en Gelijk Oversteken Service

[Top] 155 Nieuwe trucs rond Betaalverzoeken met iDeal en Gelijk Oversteken Service

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 155 Nieuwe trucs rond Betaalverzoeken met iDeal en Gelijk Oversteken Service dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

How To Make A Beautiful Landing Page That Converts With ChatGPT [2023]
How To Make A Beautiful Landing Page That Converts With ChatGPT [2023]

Nieuwe trucs rond Betaalverzoeken met iDeal en Gelijk Oversteken Service

Marktplaats wil met Betaalverzoeken met iDeal en de Gelijk Oversteken Service de veiligheid op het handelsplatform vergroten, maar waterdicht zijn beide systemen niet. Dat concludeert Fraudehelpdesk.

De Betaalverzoeken met iDeal en de Gelijk Oversteken Service zijn op zich goed beveiligde initiatieven van Marktplaats. Wanneer kopers en verkopers hier gebruik van maken, neemt de kans op oplichting af.

Oplichters hebben echter een antwoord bedacht op de twee maatregelen, schrijft Fraudehelpdesk. Ze doen alsof ze bij een aankoop via deze veilige methoden handelen. De verkoper wordt evenwel naar een valse site geleid. Nog erger is dat de (bank)gegevens van verkopers op deze manier handen van de oplichter belanden.

Oplichters doen zich onder meer voor als geïnteresseerde koper die snel tot een afspraak willen komen met een verkoper, maar hem wijs proberen te maken dat ze recentelijk zijn opgelicht. Daarom vragen zij aan de verkoper om zijn rekening te bevestigen, maar die moet dat doen op een nepsite.

Bezoekers van deze nepsite kunnen kiezen voor hun eigen bank. Zodra ze een keuze hebben gemaakt, worden ze doorgeleid naar een andere valse website, zogenaamd die van hun bank. Hoeveel mensen daadwerkelijk geld zijn verloren via deze websites is niet bekend bij de Fraudehelpdesk.

Oplichters misbruiken ook de naam van de Gelijk Oversteken Service van Marktplaats om aan bankgegevens te komen. Als de verkoper nog geen gebruik maakt van deze dienst, krijgt hij een nepsms gestuurd met het verzoek op de bankrekening te bevestigen. De link in de sms verwijst naar een phishingsite.

Nieuwe maatregelen die oplichting moeten tegengaan zijn zelden waterdicht, waarschuwt Fraudehelpdesk. Vaak gebruiken ze nieuwe maatregelen juist voor een nieuwe smoes die aannemelijk klinkt.

Deel dit bericht

89 Reacties

bert

Ik blijf erbij: zo snel mogelijk contact buiten MP om leggen. Die mistige e-mail forwarders zijn maar niks. Ik wil gewoon bellen/Whatsappen voordat ik iets koop.

Ruud

Gelijk oversteken is nu in het nadeel van de verkoper. De koper heeft het artikel, de verkoper moet nog wachten op zijn geld.
Dus…het is helemaal niet gelijk oversteken.
Er is er maar 1 die er wel bij vaart, dat is de bedenker van gelijk oversteken.

Jan Jansen

Onlangs nog een verhaal gehoord over gelijk oversteken!

De verkoper had het pakket per aangetekend verstuurd en ja het pakket was aangekomen.

De koper had op het gelijk oversteken formulier ingevuld dat ie het pakket niet had ontvangen en kreeg zijn geld terug. Dus de koper had en geld en spullen.
De Verkoper diende daarop een klacht in bij marktplaats.

En deze klacht werd niet eens onderzocht omdat er waarschijnlijk geen tijd voor was. Dus ineens geld kwijt en spullen kwijt.

Hoe kan dat nou??? En dit is echt gebeurt.

christiaan kwant

Oplichting via gelijk oversteken op marktplaats , alles volgens het boekje gedaan. Maar omdat ik het nog nooit eerder had gedaan , is het waarschijnlijk fout gegaan bij de mail die ik niet had moeten krijgen dat de betaling binnen was. Bij gelijk oversteken dus geen mailadres geven of op andere wijze buiten marktplaats berichten reageren.
Alles via berichten is safe denk ik, maar ik ben genezen verkoop nu alleen nog met ophalen.

Daniel

Ik heb afgelopen week iets verkocht op deze weg. De track en trace zegt pakket bezorgd. De koper zegt van niet . Ik heb de post gebeld die zegt ook bezorgd. Marktplaats reageert niet.

Daniel

Ik had op 2 oktober een bericht geplaatst er over dat ik via het gelijk oversteken ben opgelicht. Wat ik er na gedaan heb is: online aangifte gedaan bij de politie wegens internet oplichting. De politie heeft op de zelfde dag aan marktplaats door gegeven dat ik aangifte gedaan heb waardoor dus marktplaats direct via email mij er van op de en hoogte gebracht heeft dat ze er van weten en het doorgeven An het bladvorm onlinebetalen. Die hebben ook de zelfde dag Kontakt met mijn opgenomen en wouden het track en trace Code. Dat heb ik hun gegeven. Daardoor hebben hun gezien dat de post hét pakket dus wel bezorgd heeft waardoor ik dus nu toch nogijb Geld verkrijgen heb. Dus gelukkig op het einde toch nog positiefe uitkomst voor mijn.

Nick

Ik heb ook een link met een valse gelijkoversteken bevestiging gebruikt. Ik kwam er meteen achter en heb al mijn geld van die rekening op een andere rekening gezet.
Ben dus nog geen geld bestolen maar weet niet zo goed of ik die rekening nog wel veilig kan gebruiken

M

Onlangs is mijn zoon eveneens opgelicht via MP gelijk oversteken. MP is gewoon niet te bereiken vaag mailcontact. Mn zoon heeft het geld gewoon NIET ontvangen, terwijl de “koper” het pakket wel heeft ontvangen. Dat blijkt uit Track en Trace gegevens. Volgens PostNL wordt de ID gecheckt, maar dat is helemaal niet zo. Je kunt in dit geval dus helemaal op niemand rekenen, Aangifte heeft evenmin effect aangezien je niets weet over de “koper”,

a

ik nu net op marktplaats, mn ipad staat te koop. wil vraagprijs betalen, vraagt verder niet naar staat ofzo. Legt contact via whatsapp (leuke foto met vrouw ouder echtpaar), stuurt betaal link van 1 cent om mijn rekening te verifiëren. Woont heel afgelegen, is een loods in het noorden van het land, zijn naam komt daar niet voor, ook niet op fb. Gezegd dat ik deze link niet kan openen en dat hij even zn nummer en naam moet sturen, meteen blokkeerde hij mij. Het betaalverzoek kwam uit op betaalverzoek.net, leek net allemaal echt maar vertrouwde het toch niet. Dus echt oppassen, vraag gewoon rek nummer en naam, kan je het zelf overmaken zonder link, als ze dan afhaken weet je dat het niet klopt. Hoe ze aan een account komen dat al 10jr bestaat op marktplaats is de vraag, en geeft al snel (te veel) vertrouwen

TruusZ

Zojuist gereageerd op een advertentie op MP betreffende antieke glazen onderzetters.
Verkoper stuurde mij vervolgens een ‘betaalverzoek’ maar ik wil alleen betalen als ik een bedrag zelf over kan maken, dus een mail gestuurd met verzoek om persoonlijke gegevens en IBAN. Verkoper helemaal verontwaardigd, zegt dat hij niets te verbergen heeft en dat het ook via ‘gelijk oversteken’ kan. Ik nogmaals een mail gestuurd met de mededeling dat ik ook niks te verbergen heb, maar dat ik het zelf wil overmaken en dat ik van tevoren wil controleren waar mijn geld naartoe gaat; dus geen betaalverzoek en geen gelijk oversteken! Lijkt me een faire deal! Als antwoord weer moeilijk gedoe van de kant van de verkoper en geen gegevens of IBAN, dus de hele koop afgeblazen omdat ik het toen echt niet meer vertrouwde! Een tip: vertrouw op je intuïtie en als het niet goed voelt, gewoon niet doen!

M

Zoals a op 9 november jl., schreef. Een account dat al lang bestaat schept vals vertrouwen. Ga daar niet van uit!

Gelijk Oversteken is absoluut een prachtige kans voor oplichters. MP is slecht bereikbaar overigens en maken zich er eenvoudig van af.

S. – Marktplaats

Ik had een vraag over een iPhone die via “gelijk oversteken” loopt. Nu heeft de koper betaald en laat een screenshot zien van haar bevestiging maar als verkoper zou je daar toch ook een bevestiging over moeten ontvangen. Ik neem morgen even contact op met Marktplaats gezien de koper al wel 11 jaar actief is maar ’t zo graag direct morgen opgestuurd wou krijgen dat ik aangaf dat ik ’t pas dinsdag kan toesturen. En verder prijzen ontvang die toch onder de vraagprijs ligt en de koper direct het volledige bedrag overmaakte.
Dus vandaar (zeker voor iemand die nog nooit met “gelijk oversteken” gehandeld hebt zou je ook als verkoper de “lul” kunnen zijn. Adres via Google Maps is ook ergens bij een industrie wat ook het werkadres zou zijn maar ’t ging allemaal even te makkelijk.

Jessica B

Hey s! Ik heb precies zo’n zelfde scenario als jij vandaag. Ze stuurt mij ook een printscreen dat ze heeft betaald, maar ik heb geen melding ontvangen. En ze wilt het ook zo snel mogelijk verzonden hebben want ze heeft het dinsdag nodig. Dit is poging oplichting. Ik zet de verkoop niet door!!

Ton Veen

Betaalverzoek van MP werkt prima, safe en snel ! Ik verkoop HEEL veel via MP en stuur in de regel een betaalverzoek. Het voordeel is dat de KOPER GEEN bankgegevens te zijn krijgt op voorhand. Want hoe vaak gebeurde het niet dat men je NAW en bankrekeningnummer vroeg en niets overmaakt omdat deze er “van af ziet”.

De eerste uitbetalingen verlopen ivm controles soms een beetje traag, maar doorgaans heb je je geld snel. Gelijk oversteken is daarentegen een farce, als de ontvanger / koper blijft volhouden dat hij niets heeft ontvangen (en wel heeft ontvangen) kan je fluiten naar je geld, hetzelfde als met PayPal. Tikkie trucjes op MP moet je ook voor uitkijken ! Of de koper betaald meteen en kun je dat zien, als hij gaat vragen om 1 cent en legitimatie om je te controleren trap daar NOOIT in. Betaalverzoek werkt prima, en wacht anders 1 of twee dagen met het pakje wegbrengen tot het bedrag op je rekening staat, en als de koper gaat zeuren zeg je gewoon dat de Primera een storing had en geen pakje kon aanbieden. Ik doe al 14 jaar zaken op MP en heb nog gehad dat een pakje NIET aankomt of zoek is geraakt, één keer iets gekocht dat nooit aangekomen is in 14 jaar zaken doen op MP. Ik verstuur jaarlijks tientallen pakjes, en koop ook regelmatig ….. koop en rij voorzichtig, denk aan mij 😉

Arno

Ik kijk altijd hoe lang iemand al op marktplaats zit, als het een paar dagen is zou ik altijd gaan voor persoonlijk ophalen of laten afhalen.

arjen

Hoi Arno,

Pas daar mee op, ze maken tegenwoordig ook al accounts aan met dat ze al twaalf jaar het account hebben, vraag me niet hoe, maar het lukt ze…

Bob – Ook opgelicht

Drie keer achter elkaar opgelicht ze komen allemaal uit zeeland wel toevallig vindt het heel erg je werkt er hard voor en Mp doet helemaal niks

Hanneke

Ook ik ben vandaag opgelicht door het betaalverzoek gelijk oversteken. 800€ van mijn rekening verdwenen. Natuurlijk alles gelijk geblokkeerd en geld gelukkig terug. Maar wees gewaarschuwd. Dus nooit gebruikersnaam en wachtwoord van een bank geven.

Sybren dijkstra

Mooie boel. Ik verkoop een fietscomputer via Mp. Doe een betaalverzoek en klaar. Twee dagen later nog geen geldwolven een bericht van Mp. Mijn rekeningnummer is gekoppeld aan meerdere accounts of een zakelijk nummer . Meerdere wisselingen met mp leveren niets op hun adviezen werken niet en ze sturen me door naar de betalingsprovider. Voor de zekerheid stuur ok de koper een berichtje of het held is teruggeboektop zijn rekening . Eerst ontvang ik een mail dat de verkoper zijn bod heeft ingetrokken en daarna een bericht van verkoper dat hij niet tevreden is en de aankoop terugstuurt . Ik zeg dus: wat een zootje

Richard

Gisteren avond heeft mij een Jan Willems benaderd dat hij interesse had in een rollator die ik te koop had.
Hij vertelde me dat hij eerder was opgelicht via MP en daarom een link zou sturen met een betaal verzoek erin.
Ik dacht,,, dit klopt niet want ik wil geld zien en niet hij. hij is de koper en ik de verkoper.
Na gezegd te hebben dat ik niet op de link reageer maar dat hij met contant geld langs kan komen reageerde hij niet meer….

LET OP ALLEMAAL…………..

Richard

Heeft iemand dit ook ooit mee gemaakt, en hoe kan zo iemand gestopt worden.
is er een mogelijkheid tot aangifte

Triest

Ook ik verkocht iets. Koper was eerder opgelicht zei hij. Ook al ruim 10 actief op MP. Moest 1 cent overmaken voor verificatie. Dacht dat dit iets was ism Marktplaats. Not! Bleek opeens mobiel bankieren app te zijn geactiveerd. Ik alarmnummer ING bellen. Binnen 5 min. Waren 3 bedragen afgeschreven. Pas geblokkeerd, internetbankieren geblokkeerd. Nieuwe pas besteld wachtwoord en gebruikersnaam gewijzigd.
Oh ja, link was met https. Dacht dat het veilig was…

Juultje

Ik verkoop op marktplaats.
In oktober heb ik €0.01 betaald om mijn bankrekening te koppelen, zodat je betaalverzoek kan sturen.
Dit werkte tot kort goed.
Van de week wou ik een betaalverzoek sturen.
Toen gaf het aan dat ik €0.01 moest verifiëren om aan mijn bankrekening te koppelen.
Ik meende dat het 1 malig was.
Durf het niet te doen,bang dat het nu niet klopt.
Heeft iemand dit nog meer meegemaakt?
Kan ook een vinkje aanklikken om mijn telefoonnummer te koppelen uit veiligheid, ook dit weet ik niet of dat klopt

Harald

@Ton Veen 9 januari, 2019.
Het is u ongetwijfeld bekend dat de belastingdienst met veel liefde en plezier mee leest. Kan u nu al vertellen dat u een deze dagen een oproep van de Inspecteur Der Directe Belastingen kan ontvangen. Hetzelfde geld voor aanbieders op MP die gek zijn op “ervaring sterren”. Heo dom kan je zijn om verkoopervaring uit te delen.

Trees

Volg de oplichters al maanden na opgelivht te zijn met dure Dr. Martens schoenen.
Aangifte gedaan bij politie mrt heev gedupeerden en starten geen onderzoek.
Dagelijks krijg ik 100 meldingen van hun advertenties die ze plaatsen en mp verwijderd ze en na 1 minuut staan ze er terug op.
Nu met luxe zwembaden, iphones, nintendos, concertkaartjes, voetbal tickets, tickets v pretparken enz..het zien er proff. Site’s uit waar ze advdrteren en veilige accounts!!!
Zijn soms 13 jaar actief en hangen verhalen op die zielig zijn! Zijn heel vriendelijk en geven je gelijk een revieuw met 5 sterren!
Plaatsen advertenties vaak dubbel en vaak heel veel met onbenullige dingen en daartussen staan de dure luxe artikkelen!!
Ze reageren binnen de 30 min op een advertentie dat lees je op het account.
Maar nu zijn ze zover dat de account ook binnen een dag worden beadwoordt!
Gelezen dat mp geld krijgt voor veilige account te geven aan de oplichters!!!
Het gaat dagelijk masaal door en scheppen geld van de wekende mens.
Mp blijft ze beschermen
Wees voorzichtig!!!

Harald

@Trees 16 mei, 2019. Alvorens u reageert graag even de corrector er over heen halen. Mens, wat een slecht taalbeheersing!

Harald

@Juultje 3 mei, 2019.
Juultje beslist niet doen! Bij een eventuele deal zo snel mogelijk buiten de MP kaders komen en via je eigen mail/tel./whats app verder gaan!

Yass

Ik had mijn iPhone te koop staan voor 300 euro, nu heb ik al paar keer heel vreemde dingen meegemaakt.
1: Komt er opeens iemand die uit London komt met mij praten om het te kopen (wat ik niet begrijp want marktplaats is toch van nederland?). Dan wilt hij het met zijn eigen “engelse” bank overmaken krijg ik een email dat ik het geld pas krijg als ik het heb verzonden, en meneer maar blijven zeuren over wanneer ik het opstuur. Dus verkoop gaat niet door.

2: weer op mijn iPhone die ik te koop heb staan komen nu ook al 2 keer vrouwen mij een bericht sturen waarvan het account al 10/11 jaar bestaat, “betalen “ voor de gehele vraagprijs met verzendkosten erbij bij gelijk oversteken. Sturen mij een screenshot dat ze hebben betaald ?? Maar ik krijg geen melding van MP dat ze het hebben betaald. Ik probeer altijd nog aardig te blijven maar laatste tijd wijs ik ze er echt op dat ze mij niet moeten komen oplichten because I aint stupid. Bij de eerste mevr geeft ze me een naam door als “ Thomas Klumpenaar” lijkt ook op een verzonnen naam en beide vrouwen kan je niet vinden op social media #vaag.

Remar

Kreeg een bod gelijk aan de vraagprijs, van ene( Cristel) om te garanderen dat ze langs kwam ,zou ze alvast handgeld overmaken
Of wilde ik even een betaalverzoek sturen via. MP.
http/marktplaats- ideal-veilig betalen.

space/tBIBwAdgWuWV8km1CHm17

Gemaild dat ik het wel voor haar vast zou houden, en ze wel bij het afhalen kon betalen .

Daarna geen reactie meer ontvangen.

micha

Ik heb nog nooit meegedaan aan gelijk oversteken. Niet als koper en niet als verkoper. Als verkoper loop je gewoon grote risico omdat ik vind dat de kopersbescherming zwaarder meetelt. Ik heb nooit voor grote bedragen gekocht of verkocht op MP. Max. 150. Maar als het om grote bedragen zou gaan en ik het heel graag wil hebben…dan zou ik ff investeren in benzine en een dagje uit van maken. En als verkoper zijnde ‘alleen ophalen’ en gezamenlijk contant pinnen.
Soms zitten er kopers tussen die van te voren jou aanzien als een oplichter. Nou dan zou ik zeggen; koop het maar lekker in de winkel voor 400% van mijn spotprijs. En zodra ik zeg van te voren overmaken op de ouderwetse manier, komen ze aanzetten met: “onlangs ben ik opgelicht”. En dan zeg ik: “ik ook, fijne dag verder”. 9/10 verkoop ik het alsnog. En zodra ik de advertentie weggehaald heb komen berichtjes binnen van : “oh is het verkocht? Ik dacht dat wij…”.
Een vriendin van mij had kleren verkocht en de koper had gewoon een zoom losgemaakt. Waardoor de koper het geld terug kreeg op basis van schade. Bewijs dan maar dat je het niet in die toestand verstuurd hebt.

Ik had een tijd terug een potentiële koper. Nou, doe niet aan MP als je zo angstig bent. Mij vragen om een hele fotoshoot serie te maken van iets dat minder dan 10,- kost en ie reageerde om de 2 dagen met verzoeken en vragen als hoeveel % katoen en hoeveel % polyester met uiteindelijke resultaat dat ie niet meer reageerde.
Ik ben veeeel minder actief op MP dan voorheen. Of ik geef iets weg of ik doneer maar ik kruip niet door het stof voor een ander.

Sander

Beste allen,

Ook mij is het overkomen met Ideal “Veilig” betalen en gelijk oversteken.. finaal erin getrapt, en bijna m’n geld kwijt op mijn rekening.

Gelukkig heb ik een oplettende bank die mij direct belde (helden!) en alles blokkeerde.. dit liep met een sisser af.

Ene gebruiker r_meijer90, misschien gehacked account of niet.. maar kijk AUB uit met deze betaalverzoeken e.d. beste blijft gewoon Contant of overboeken waar je bij staat tót het erop staat.

En MP?? Wel, die reageert slecht en blokkeert de gebruiker niet eens. Ik vind MP langzamerhand afglijden naar het niveau van VIAGOGO (die frauduleuze ticket site die onze overheid maar niet te pakken krijgt). Ik voelde me enorm dom na deze oplichting, het was mijn naiviteit en ongeduld, in combinatie met slechte informatie voorziening op MP zelf dat hiertoe heeft geleidt.

Notabene MP zelf, schrijft op hun site, bij stap2, dat Betaalverzoek Ideal je naar je eigen bank website leidt.. dat is nu NET waar het fout ging.

Ook bij deze de tip, koop NOOIT concert / cabaret tickets op die site, ja er zijn er wellicht een x-% waar het goed ging.. maar het zijn gluiperts.

Wim

Leer uw lessen; bij handeltje gewoon halen/cash betalen en wegwezen. Gewoon ouderwets handel drijven. Wil je opgelicht worden dan vooral betalingsverzoeken laten indienen, iemand vertrouwen op zijn mooie praatjes. Mensen doe het niet! Van MP zijde krijg je geen enkel support. Het is gewoon je eigen schuld als je getild wordt. Dus gewoon de HABEWE methode. Ik heb gezegd.

Jan

Wat ik niet begrip is dat MP volgens deze verhalen in geval van problemen met ‘gelijk oversteken’ niet adequaat reageert.

Op de website van MP staat:
“Mocht de koper aangeven dat hij of zij het pakket niet heeft ontvangen en de Track & Trace code laat zien dat dit wel het geval is, dan ontvangt de verkoper gewoon de betaling vanaf de tussenrekening van Online Betaalplatform.”

micha

MP moet gewoon uitsterven. Je moet eerst tig mailtjes voorbij schrollen langs alles gesponsorde advertenties voordat je bij particuliere advertenties uitkomt.

Dat MP niks doet is volstrekt niet waar want net voordat ze kwamen met gelijk oversteken heb ik kaarten verkocht en op de bus gedaan…koper zegt niks ontvangen te hebben. Verkoper wou perse niet aangetekend met als resultaat: mijn account meteen geblokkeerd. Dus MP doet zeker wel wat :-/ tssss.

Nu ff terug naar het nieuwe systeem. Onlangs wat te koop gezet. Naast belachelijke kringloop prijzen die ik aangeboden heb gekregen, WEER mensen tussen die dan de hemd van je lijf gaan vragen. Mensen stap lekker Peek & Cloppenburg of Bijenkorf binnen. Sta je dan ook uren naar product omschrijving te kijken?? Ik bedoel…ik vertrouw het niet want wie zegt dat nadat ik gelijk doe oversteken de koper mij niet op een of ander manier gaat besodemieteren door een gratis artikel te scoren. Bijv. door een ander kledingstuk als bewijs te overhandigen, een naadje los te halen etc etc? De oude MARKTplaats concept is helemaal naar de kl*te. Kopers weten dat. Ik ga niet voor een paar tientjes al het gedoe doorstaan. Per transactie rekent MP ook nog eens een bedrag van beide kanten. MP bedenkt nieuwere manieren om rijker te worden that’s it. Nee joh laat maar lekker zitten in mijn kast hangen ik maak iemand in mijn kring vroeg of laat wel blij ermee.

Rogier

Ook bijna slachtoffer van oplichting via vermeend gelijk oversteken. Ene Van Middelkoop uit Maartensdijk, al 12,5 jaar actief op Marktplaats, wilde een oude iPhone kopen.

Gisteren stuurde hij ‘omdat hij zoveel slechte verhalen kende over Marktplaats’ een betaalverzoek ter verificatie via https:\\veilig-marktplaats-ideal-betalen.space/. Ik moest 0,01 euro overmaken. Lichtelijk naïef van mij, want ik was de verkoper, dus ook niet goed bij nagedacht.

De popup van Online Betaalplatform zag er erg echt uit, maar de overgang naar ASN Bank werkte niet. Toen ik het met ING probeerde ging ik naar een ‘ING-site’ waar ik moest inloggen. Gewoon ook een https-site, maar https is een beveiligde site, niet per se een veilige site.

Geluk gehad dat de oplichters niet zo alert waren of dat er toch nog iets is misgegaan, want de hele dag geen gelegenheid gehad om te herstellen. Toch even contact gezocht met Marktplaats en die kenden de url en de popup niet. Dus razendsnel mijn rekening geblokkeerd en mijn gebruikersnaam en wachtwoord voor ING gewijzigd. Kwam er dus goed mee weg, maar doe dus nooit meer iets via betaalverzoeken of gelijk oversteken.

Erik

Mijn dochter heeft een ipad pro in de verkoop, de eerste die reageerde wilde hem dolgraag hebben voor de vraagprijs, € 550,-, na veel vijven en zessen wilde hij niet dat het pakket aangetekend werd verstuurd maar gewoon door de brievenbus en betaald via gelijk oversteken, op een gegeven moment werd het echt onprettig en heeft ze hem geblokkeerd en melding gemaakt bij MP.
Daarna reageerde ene Danique Elsenbos uit Veldhoven, 1 dag op MP en bood ook de vraagprijs, na enig heen en weer mailen op MP kwam men overeen dat er via gelijk oversteken betaald zou worden, dochter helemaal blij. Vanmorgen een SMS van MP en een mail van MP dat er geld was overgemaakt maar op MP zelf niet te achterhalen of dit ook werkelijk was gebeurd.
MP geprobeerd te bellen, noppes, MP Via de website geprobeerd te bereiken: een bot met veel vragen en slechte antwoorden.
Toen heeft ze het nummer waarvandaan de SMS gestuurd was gebeld en kreeg ene Bjorn aan de lijn met een huilie huilie verhaal dat zijn nummer werd misbruikt en zo voort.
We hebben de mail doorgestuurd naar de fraude helpdesk, ik verwacht niet dat er iets uit komt maar hoop het wel.
PS. De ipad natuurlijk niet verstuurd.
Ik had mijn dochter nog voorgesteld om via MP een berichtje te sturen met een fake track&trace nummer maar dat wilde ze niet.
Ik zou er de humor wel van inzien ;o)
Kort en goed, gelijk oversteken begin ik niet meer aan en ze mogen branden in de hel!

Klasina

Heb vorige week,donderdag iets via post nl opgestuurd gelijk oversteken, heb tot nu toe niks meer gehoord heb maandag de koper ook gebeld of hij het pakket had gekregen hij zei van niet, nu weet ik niet hoelang zoiets duurt maar het is nu een week later.dus ik ben bang dat ik naar mijn geld kan fluiten

JOOP

ALS IK MET GELIJK OVERSTEKEN BETAAL. MAAR KRIJG GEEN TRACK EN TRACE NR. WAAROM BETAALT MARKPLAATS DAN TOCH UIT AAN DE VERKOPER ???

R.M

Zojuist probeerde iemand buiten marktplaats om 2 items te kopen. Ik kreeg een linkje om mijn betaalgegevens te verifiëren. NOOIT doen. Er wordt dan gevraagd om je bankieren code door te geven (de code waarmee je je bankapp opent. Deze code is net zo belangrijk als je pincode. Geef deze code NOOIT. In mijn geval de Rabobank vraagt NOOIT om deze code.

micha

Ik weet wel wat af van computers. Althans meer dan een leek, maar wanneer het aankomt op app links en verificatie ‘logica’ kijk ik over dingen heen zoals een lettertje of tekentje verplaatst of meer of minder. Ik weet wel dat bankieren code zelfde is als pin maar het moet niet veel ingewikkelder worden ala computer taal want dat zal snel boven mijn pet gaan.

Pinky

Hoe komen ze aan 10 jaar oude Marktplaats accounts? Heel simpel: ik heb deze week vier emails ontvangen van “marktplaats” met een bevestiging dat mijn email adres veranderd is naar een ander mail adres (Nederlandse naam @ gmail . com). Was ik dat niet, dan even de link volgen en inloggen om het ongedaan te maken…..(sure).

Ton Kock

Gelijk oversteken?
Nooit meer.

Verkoper duwt iets in doos, maar dat lijkt niet op wat is gekocht.
Ik als koper gebruik “gelijk oversteken” en denk gedekt te zijn.
Ik geef al het bewijsmateriaal aan het betaalplatform.
Ze kijken er naar en schrijven:
Wij kunnen u niet helpen. De doos is dus aangekomen. Dat is voor ons belangrijk.
Of u tevreden bent of niet, interesseert ons niet.

Weg geld.

We hebben er weer een bankier bij. Geld in bewaring, aantal klanten en hebben zo een cashflow van minimaal enkele miljoenen.
Is dat de bedoeling?
Ik las in een review: Het is enkel in het voordeel van het betaalplatform. en gelijk heeft ie.

Dus boeven, oplichters etc. doe hier uw voordeel mee. Maakt niet uit, wat je verzend. Er wordt toch niet naar omgekeken, want dat kost tijd, dus geld.

Dat is de moderne cultuur van Nederland

Dounoontje – Marktplaats

Je leest steeds vaker dat accounts op marktplaats regelmatig gehackt worden. Zo kan de oplichter advertenties plaatsen die veel vertrouwen wekken omdat het account al bijvoorbeeld 8 jaar bestaat.

Maar nu met die betaalverzoeken ben ik juist huiverig. Stel dat ze je account hacken, kunnen ze zo met de betaalverzoek spullen kopen op mijn rekening.

Ik ga alvast de wachtwoorden nog ingewikkelder maken van Mp.

En marktplaats ga eens de accounts beter beveiligen via sms. Ik denk dat je daarmee al een hele hoop oplichters het stuk lastiger maakt.

Annemarie

Van de week eerst 2x kort na elkaar een reactie gehad op een artikel, dat de koper per app met me wilde communiceren. Dat zou makkelijker zijn dan via MP. Ik heb dat geweigerd en vervolgens niets meer gehoord. Later kreeg ik een mail van MP dat Nancy van Snippenburg, één van de twee kopers een oplichter is.
Zondag jl. contact gehad met ene LuutdeBoer Dorpstraat 22 8899AH Vlieland, die een fototoestel wilde kopen. Hij schreef: kunt u mij een iDeal betaalverzoek sturen via het online betaalplatform van marktplaats via:
https://marktplaats-verificatiesysteem.link/wok9UyC09
Ik vertrouwde het niet omdat ik jaren geleden al eens was opgelicht door naar iemand 0,01 over te maken waarna mijn bankrekening geplunderd werd. Gelukkig is mijn geld toen door de ING bank volledig teruggestort. Ik heb zondag wel via de echte link van MP 0,01 overgemaakt maar koper zei dat hij die link niet kon openen en of ik het toch op zijn manier wilde proberen. Maandag overleg gehad met MP en het bleek een oplichterssite te zijn van die man. MP heeft hem geblokkeerd maar zo iemand kan natuurlijk direct een ander account aanmaken. Mensen pas op!!!!!

Hans

Heb woensdag 18-09-2019 een smartphone te koop aangeboden.
Alle geïnteresseerden waren tot nog toe oplichters.
2 x via een z.g. Tikkie verificatie en 2 die gelijk oversteken wilden gebruiken en aanboden een kopie van de banktransactie te sturen die natuurlijk gemanipuleerd is.
Bij gelijk ovesteken kun jij bij “Online betaalplatform” zien of er daadwerkelijk een betaling heeft plaatsgevonden.
Niet dus.
Ongelooflijk dat op MP de oplichters vér de overhand hebben.
Dat maakt het hele platform kapot dus alleen nog maar via een betaalverzoek die ik gestuurd heb van MIJN bank geld overboeken en als dat binnen is dan pas artikel opsturen of afhalen en handje contantje.

HC Timmer

De deal was Ron bij aankoop van een jas voor € 25,00, en ik kreeg een gelijk overstek bericht van €25.00 en heb een bedrag betaald van 31,90 en dacht nog dat is raar maar zullen de bezorgkosten wel zijn. Ik kreeg de kosten gelijk terug van de verkoper, want ik had de jas incl bezorgkosten gekocht, heel netjes. Toen bleek dat bij haar het bedrag van €25,00 op haar rekening is gezet. I.p.v. 31,90. Ik weer er worden €0,40 transactie kosten berekend maar dit zijn wel heel veel transactiekosten. Dus gelijk oversteken is ook niet veilig en je hoort er niet meer van?……….

Matthijs

Ik kwam vandaag weer een nieuwe vorm van oplichting rond Gelijk Oversteken tegen. Ben akkoord gegaan met een bod op een oude laptop die ik te koop heb aangeboden, koper wilde graag gebruik maken van Gelijk Oversteken. Prima wat mij betreft, ik stuur een betaalverzoek via de marktplaats app. Wanneer de koper zegt betaald te hebben ontvang ik een SMS van marktplaats met daarin de volgende tekst:

“U maakt gebruik van de Marktplaats Gelijk Oversteken Service. Het bedrag van €XXX is veilig betaald via iDEAL en zal overgemaakt worden na bevestiging.”

In de app zie ik echter geen bevestiging en koper stuurt los zijn adres. Toen ging bij mij de alarmbel af. Z’n account zegt 6 jaar op marktplaats, maar verder staat er niks op. Google je het adres dan vind je een alleen een aannemersbedrijf in de Gouden gids… Voor mij reden genoeg om niks op te sturen en de koop te annuleren.

Waar ging dit fout? Hij gebruikte mijn telefoonnummer voor een fake SMS, die had ik niet moeten geven. Gelukkig op tijd voordat er iets verstuurd was, maar pas dus op.

Hans

In aanvulling op mijn posting van 21 september j.l..
30-09 werd mijn bankrekening bij de ING geblokkeerd vanwege “veilighedsredenen”
Wat bleek: de oplichter heeft toch nog gepoogd met alleen het bankrekeningnummer dat via de z.g. tikkie verificatie wel bekend was geworden de bankrekening binnen te komen. Niet gelukt omdat ik al direct het wachtwoord (wat ontzettend lang is) op 21-09 gewijzigd had en de ING de pogingen getraceerd had en toen de rekening geblokkeerd had. Nu ook in overleg ook de inlog gewijzigd en na 1/2 uur via 2 afdelingen en vele controles of ik wel de eigenaar van de bankrekening was werd de rekening weer gedeblokkeerd. Dus ze letten wel op daar en een waarschuwing aan iedereen: doe zoals ik en als je het niet vertrouwd en ze inloggegevens gaan vragen meteen afkappen en uit voorzorg het wachtwoord wijzigen.
Heb dit allemaal aan MP doorgespeeld via hun speciale email adres maar de verkopers staan gewoon nog op MP en zijn niet geblokkeerd.
Schande!!

Kor de Jong – Dhr.

Afgelopen woensdag op donderdagnacht ruim 2800 euro van mijn betaalrekening verdwenen. Ik hoef hier niet meer uit te leggen hoe dit is gebeurd omdat ik meerdere heb gezien die hetzelfde waren.

Gelukkig was er een bestelling gedaan bij bol.com en hadden mijn vrouw en ik de tegenwoordigheid van geest hierna toe te bellen. Mijn bank heeft hier niets over gezegd!! De bestelling van 1830 euro kon nog worden geblokkeerd en ik krijg mijn geld teruggestort. Pffft. Nu nog kijken hoe ik de andere 1000 euro terug kan krijgen. In mijn geval had het niet met niet ontvangen of iets dergelijks te maken. In principe hebben ze gewoon een beroving uitgevoerd door op slinkse manier de toegang tot mijn rekening te gappen. Nu heb ik dit gemeld aan mijn verzekering maar die moeten dat onderzoeken ondanks de vergelijking dat dit zeer vergelijkbaar is met een woninginbraak maar dat dit gewoon de nieuwe manier is van inbreken. En voor braak en diefstal ben ik “gewoon” verzekerd!! Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen. Dat laat ik uiteraard weten.

wannes

Als koper kun je best ook eens alle grote sites (ebay uit USA, UK, Dutsland, 2dehands enz) overlopen naar gelijkaardige foto’s. Oplichters hebben vaak helemaal niets te koop en kopieren zonder schroom bestaande advertenties, als op MP iets te koop staat zogenaamd vanuit ergens een uithoek en gelijkertijd in London , dan weet je hoe laat het is, ik confronteer wekelijks tientallen advertenties aan MP die na langere tijd uiteindelijk misschien verwijderd worden.

Chloe

Ik ben net ook opgelicht via gelijk oversteken. de koper heeft aangegeven dat het pakketje niet ontvangen is terwijl de track en trace duidelijk aangeeft van wel. en wel 6 dagen geleden ontvangen. de koper negeert me en marktplaats is zo moeilijk te bereiken. dit nooit meer! mijn lesje geweest. de koper noemt zich vd stelt en Ekaterina Boustandis Anjerstraat 4 3333GD Zwijndrecht. ze is nog niet af van me

Zuck the Cuck

Eigenlijk is het toch wel je eigen schuld als je NU NOG opgelicht wordt na alle waarschuwingen en “doe dit vooral niet” nieuwsberichten & voorbeeldjes.

Hoe moeilijk is het nou eigenlijk? Geld overmaken via een betaalverzoek van marktplaats (dus in de messenger van marktplaats zelf!!!) of desnoods via overschrijving via bank (en dan WACHTEN totdat het is bijgeschreven) en dan een pakketje opsturen met TnT???

Als je dat nog niet eens goed voorelkaar krijgt, man man man

Silvana

Via Marktplaats een telefoon verkocht, via Gelijk Oversteken.
Prima, bod was geaccepteerd, akkoord en dergelijke
De koper stuurde zijn adres en ik heb de telefoon opgestuurd, track&trace code naar de koper gestuurd (in de Marktplaats Berichten app, zodat MP het ook in de gaten kan houden) en via track& trace het pakketje in de gaten gehouden
De telefoon werd bij een GAMMA afgegeven (in plaats van ineens op het opgegeven huisadres), prima, dat kan, gebeurt wel vaker. De ontvanger moest ook zijn ID kaart laten zien bij het ophalen van het pakketje
Het pakketje is opgehaald, maar er is een simpele handtekening gezet, die iedereen kan zetten
Hierna zou de koper in Marktplaats Berichten moeten aangeven dat hij het pakketje heeft ontvangen, zodat ik mijn geld zou krijgen binnen 1 werkdag..niet dus.. hij heeft niks aangegeven
2 dagen later kreeg ik een mail van Marktplaats dat het om een frauduleuze bieder ging..
Aangifte gedaan bij de politie
Blijkbaar zit er tussen Marktplaats en Gelijk oversteken het Online Betaal Platform, hier hebben zij geen betalingen van de koper gezien, ook geen betalingen op mijn account..

Weg telefoon en weg geld..

Betreft Esmond Schreurders, Bellestein 12, 6714 DN Ede
De heer was ook een jaar of 14 actief op Marktplaats.. 14 jaar om de boel te bedonderen ja..

Tyana

Ik heb afgelopen week via MP een telefoon verkocht. Ene Emily Schouten uit Tilburg deed een bod waar ik op in ging. Ze vroeg of het verstuurd kon worden, dat kon. Ze wilde betaalverzoek en gelijk oversteken doen, ook gedaan.

Toen gaf ze aan dat ze de betaling de volgende dag zou doen. Heb aangegeven dat dat prima was, ik zou daarna pas het pakket aangetekend versturen (die kosten trouwens nog eens bovenop de prijs gegooid, was geen punt).

Volgende dag kreeg ik sms met bericht:
U maakt gebruik van de Marktplaats Gelijk Oversteken Service. Het bedrag van €XXX is veilig betaald via iDEAL en zal overgemaakt worden na bevestiging.

Ik had hiervoor in 2017 al een keer een sms gehad onder ditzelfde nummer blijkbaar met de tekst:
“Je Marktplaats verificatiecode is XXXXXXX. Probeerde je niet zelf in te loggen? Wijzig je wachtwoord op Marktplaats om je account te bevestigen.”

Met mijn slechte geheugen kan ik me niet herinneren of ik toen al twijfelde aan die code of dat ik er echt een heb ingevuld. Dus ik dacht dat het echt was. Gebaseerd op die vorige sms.

In de app stond geen bevestiging van betaling. Moeder waarschuwde me nog, maar ik had die sms gehad. Misschien moest het nog verwerkt worden, dachten we beiden. En Emily vroeg of ik het pakket nog voor 17:00 kon versturen, zodat ze het de volgende dag had.

Dus pakket stom genoeg opgestuurd. En uiteraard track en trace doorgegeven. Zelf ook in de gaten gehouden. Pakketje kwam aan op het adres (dat achteraf het adres is van een bedrijf, of ja een die al opgeheven is, dus wat er nu zit, geen idee), maar van Emily hoorde ik niets meer.

Ik dacht: hm, vreemd. Maar die sms heb ik gehad, dus komt goed.

Vandaag kreeg ik mail van MP dat het om een frauduleuze bieder ging. Als ze dat nou 2 dagen eerder hadden gestuurd… Maar goed. Telefoon weg en geen geld.

Heb meteen aangifte gedaan, maar ja. Verwacht niet echt dat er iets uit gaat komen.

Nogmaals, gaat dus om Emily Schouten, Boksdoornerf 481, 5038 KC , Tilburg

Stond al 13,5 jaar op MP blijkbaar. Ja, dat is wel duidelijk als ze dus al eerder een sms hebben gestuurd ook.

Ik ga dus nooit meer werken met gelijk oversteken. Voortaan komen ze het sowieso ophalen. Geen gezeik meer. Belachelijk hoe makkelijk oplichters hier gebruik van kunnen maken en geen manier om contact op te nemen met MP.

Luca

Hoi Tyana, bij ons op 28-11 exact hetzelfde verhaal en nagenoeg hetzelfde adres alleen dan huisnummer 489. Wellicht de krachten bundelen?
Verkoper heette Le.disko op marktplaats en G. Augustzoon heeft het geld ontvangen. Wij zijn een iPhone XS armer en hebben dus niets. De ontvangster van het pakket was Estele.

DR

Gewoon je verstand gebruiken en geen enkele link beantwoorden danwel erop klikken. Een betaalverzoek sturen vanuit jouw site. Ook geen “gelijk oversteken” gebruiken. Alleen een regulier betaalverzoek. Op die manier doet een veilige aankopen. Succes!

Ralf

Tanya en luca.
Helaas is mij hetzefde overkoemen.
Iphone x verkocht op mp met gelijk oversteken.
Ook ik kreeg een sms van marktplaats.

Nog steeds geen geld ontvangen.
Aangifte gedaan.
Mp is niet thuis

In mijn geval was de naam nick van der hoek
Irene Vorrinkstraat 201
6535 NA Nijmegen
Email Lucteunissen8@gmail.com

Ik kan nergens op internet deze manier van oplichting vinden via marktplaats. Tevens was de naam het e-mailadres en het huis adres niet bekend als oplichting‘s praktijk. Ik voel me zwaar teleurgesteld. Iets om inderdaad gezamenlijk op te trekken.

marina – Hans Boers klus & onderhoudsbedrijf

Iemand wilde langskomen om het artikel op te halen , maar moest van ver komen.
Moest me verifiéren, stuurde een verificatiecode link namens marktplaats, moest daar m’n creditcard gegevens invullen, heb het niet gedaan link bestaat helemaal niet. pas op!!!!!!

J hannes

Staat toch duidelijk bij de uitleg van marktplaats i.v.m. gelijk oversteken, het betaalplatform volgt of het pakje afgeleverd is via track en trace maar gaat niet na of de inhoud klopt. Ik snap niet dat sommige brave kopers dit willen gebruiken, ze hebben totaal geen garantie, integendeel, een malafide verkoper kan rustig een pakje gebakken lucht verzenden, eens het pakje geleverd zijn de centjes binnen! Als via Marktplaats e.d. een koopje wil doen zit er niets anders op dan de verkoper een beetje te vertrouwen, met het risico dat je wel eens bedonderd kan worden. Anders moet je maar uit je luie zetel komen en naar een rommelmarkt gaan, of zoals iemand hier al opmerkte, in de winkel nieuwe spullen gaan kopen dit natuurlijk aan een veelvoud v.d. prijs die ze op marktplaats hadden gehad.

A. F. den Boer

Beste mensen.

Leer hieruit wat je het beste wil of kan handelen.
Accepteer alleen cash of laat het overmaken naar uw eigen rekening.

Ga immers nooit uit op I-deal betalling of een betalingsverzoek uit.

Ik zit al 14 jaar op MP en nooit geen problemen.
Krijg wel mails met een betalingsverzoek en of hij nog beschikbaar is.

Maar ben hier nooit in mee gegaan.
Ik doe het liever gewoon op de ouderwetse manier en het is veel veiliger en je krijgt je geld ook.
Alleen het verkopen kan dan wat langzamer zijn, maar het wordt verkocht en de klanten bij mij zijn zeer tevreden.

Mvg.

Tim

Maakt u a.u.b GEEN gebruik van Marktplaats Gelijk Oversteken service (Online Betaalplatform).

Het is een waardeloze dienst!

Ze doen helemaal niets om u als koper in het gelijk te stellen. Online Betaalplatform heeft geen connectie met Marktplaats als het gaat om chat geschiedenis tussen koper en verkoper. Tevens weten ze niet of een verkoper inmiddels al is geblokkeerd bij Marktplaats wegens fraude en ze doen ook niets met uw aangifte bij de politie.

Sterker nog. Een Track en Tracé code vanuit de verkoper is niet eens nodig. Ze stellen de verkoper altijd in het gelijk!

In mijn geval heb ik een PSN (Playstation Netwerk kaart) gekocht bij een oplichter op Marktplaats.
Betaald met Gelijk Oversteken. Verkoper stuurt per Marktplaats chat een foto van een al gebruikte Google Play kaart. De foto is duidelijk te zien dat het niet om een PSN kaart gaat.

Ik heb meteen melding gemaakt van niet ontvangen product en aangifte gedaan. Marktplaats heeft de verkoper geblokkeerd wegens fraude.

Gelijk Oversteken service van Online Betaalplatform heeft de verkoper in het gelijk gesteld!!

Omdat ik toch een product heb ontvangen geeft men aan. Online Betaalplatform is niet in staat om dan ook maar enig onderzoek te doen tussen koper en verkoper. Bellen met Online Betaalplatform heeft geen zin. Je krijgt niemand te spreken die dan ook maar iets kan betekenen.

Gelijk Oversteken service heeft geen eigen telefoonnummer en zijn dus niet te bereiken.
Diegene die je aan de lijn krijgt geeft aan dat Online Betaalplatform niet samenwerkt met Marktplaats om onderzoek te doen.

Op Marktplaats bij Gelijk Oversteken service staat dat een Track en Tracé code ten alle tijde leidend is. In mijn geval is er helemaal geen Track en Tracé code, en toch stelt Online Betaalplatform de verkoper in het gelijk.

Kortom:
Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maak nooit maar dan ook echt NOOIT gebruik van de Gelijk Oversteken service van Marktplaats. U betaalt extra voor een schijnveiligheid.

Online Betaalplatform faciliteert alleen een nieuwe manier om het voor oplichters nog makkelijker te maken om u geld afhandig te maken!

U heeft het valse vertrouwen dat u uw geld terug krijgt maar dat is dus niet het geval!

Eggens

Maakt u a.u.b GEEN gebruik van Marktplaats Gelijk Oversteken service (Online Betaalplatform).

Het is een waardeloze dienst!

Ze doen helemaal niets om u als koper in het gelijk te stellen. Online Betaalplatform heeft geen connectie met Marktplaats als het gaat om chat geschiedenis tussen koper en verkoper. Tevens weten ze niet of een verkoper inmiddels al is geblokkeerd bij Marktplaats wegens fraude en ze doen ook niets met uw aangifte bij de politie.

Sterker nog. Een Track en Tracé code vanuit de verkoper is niet eens nodig.

In mijn geval heb ik een PSN (Playstation Netwerk kaart) gekocht bij een oplichter op Marktplaats.
Betaald met Gelijk Oversteken. Verkoper stuurt per Marktplaats chat een foto van een al gebruikte Google Play kaart. De foto is duidelijk te zien dat het niet om een PSN kaart gaat.

Ik heb meteen melding gemaakt van niet ontvangen product en aangifte gedaan. Marktplaats heeft de verkoper geblokkeerd wegens fraude.

Gelijk Oversteken service van Online Betaalplatform heeft de verkoper in het gelijk gesteld!!

Omdat ik toch een product heb ontvangen geeft men aan. Online Betaalplatform is niet in staat om dan ook maar enig onderzoek te doen tussen koper en verkoper. Bellen met Online Betaalplatform heeft geen zin. Je krijgt niemand te spreken die dan ook maar iets kan betekenen.

Gelijk Oversteken service heeft geen eigen telefoonnummer en zijn dus niet te bereiken.
Diegene die je aan de lijn krijgt geeft aan dat Online Betaalplatform niet samenwerkt met Marktplaats om onderzoek te doen.

Op Marktplaats bij Gelijk Oversteken service staat dat een Track en Tracé code ten alle tijde leidend is. In mijn geval is er helemaal geen Track en Tracé code, en toch stelt Online Betaalplatform de verkoper in het gelijk.

Kortom:
Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maak nooit maar dan ook echt NOOIT gebruik van de Gelijk Oversteken service van Marktplaats. U betaalt extra voor een schijnveiligheid.

Online Betaalplatform faciliteert alleen een nieuwe manier om het voor oplichters nog makkelijker te maken om u geld afhandig te maken!

U heeft het valse vertrouwen dat u uw geld terug krijgt maar dat is dus niet het geval!

C

Om alle problemen op marktplaats te lossen moet gewoon een 2FA verplicht zijn. Ik begrijp niet waarom er nog geen is

Dirk

Ik verkoop wat spulletjes op marktplaats.
Koper woont in België en zegt dat mijn betaalverzoek niet werkt en mij daarom een betaalVOORSTEL gedaan. Ziet er hetzelfde uit en er:
“TOTAAL TE ONTVANGEN 30.60 OP JE BANKREKENING”
Daaronder: KOPER BETAALD 30.60
Klopt dat wel of ben ik nu opeens de koper geworden ipv de verkoper. Ik kan er niks over vinden

A.L.P. Ruijgrok

Deze week ben ik benaderd via WhatsApp door ene Nicole die belangstelling had voor de Senseo die ik op Marktplaats had gezet.
Zij wilde direct betalen, wist ook wat de verzendkosten waren en vroeg mijn bankrekening. Ok. Maar daarna een mailtje met praktisch dezelfde tekst als boven dit artikel met het verzoek € 0,01 over te maken via de link https://veilig.ibanverificatie.xyz/id/ANHR1joW9.
Of dat direct kon. Mooi niet. Het was al laat en ik vertrouwde het niet. Volgende ochtend weer het verzoek. En nog eens toen ik zei dat ik geen goede verpakking had. Oh, was de reactie, dan kom ik het wel halen (het opgegeven adres was in Zuid-Laren, zo’n 200 km hier vandaan). Maar dan moet je wel die € 0,01 overmaken. Bij navraag bij Marktplaats kreeg ik geen goede reactie.

Katerina Boustanidis

Beste Chloe,

Jij beschrijft mij in je post als oplichter of iets! Dat is niet het geval ik heb oorbellen gekocht bij jou, en jij hebt ze wel opgestuurd maar de achterkantjes waren kapot en heb hiervan foto’s gemaakt en naar marktplaats gestuurd! Als dat mij een oplichter maakt dan denk ik dat jij snel op je teentjes getrapt bent!!

Hennie

Degene die iets van mij wil kopen komt het ophalen.
Maar ik moet eerst een betalingsverzoek doen en gelijk oversteken.
Klopt dit wel?

Arnoud

Probeerde Laptop te verkopen. Ene ‘Chantal’ reageerde en wilde hem wel hebben. Betalen via Gelijk over Steken. Kreeg een SMS zogenaamd van Marktplaats dat er betaald was, maar op de Marktplaats site bleef het op onbetaald staan (dat stond overigens ook in de SMS dat, dat het geval zou zijn wat ik al raar vond). SMS zal wel via internet zijn verstuurd, daar zijn diverse diensten voor.

Chantal probeerde mij te pushen om toch te versturen. Uiteraard niet gedaan.

Rare is wel dat je dit niet kunt melden bij Marktplaats. Gebruiker Chantal heeft een profiel met 8 jaar geschiedenis en heeft een adres doorgegeven in Oost Zaan wat wel bestaat.

Omdat ik niets heb verstuurd kun je ook geen aangifte doen. En je kan bij Marktplaats ook niets melden. Slechte zaak. Wat ik overigens niet begrijp in deze scam is hoe het werkt met het adres, maar daar zullen ze wel een trucje voor hebben bedacht.

Germ

Arnoud

Zat ik mij ook al af te vragen met betrekking tot het adres. Als je via Google Maps de adressen bekijkt gaat het vaak om grote kantoorflats en ook een keer om een gebouw dat nog in aanbouw lijkt. Ze zijn vermoedelijk in staat om op een of andere manier pakketjes te ontvangen voor ‘onbewoonde’ adressen verwacht ik, of dit nu via een corrupte postbezorger is of op een andere manier.

Cassandra

@Arnoud,

Toevallig is jouw verhaal precies wat mij vandaag overkwam. Ook ene “Chantal” uit Oostzaan. Precies hetzelfde. Ik kreeg zojuist een SMS van Marktplaats waarin staat dat ze geld had overgemaakt, terwijl in de chat bleef staan: ‘koper heeft nog niet betaald’. Uiteraard niet ingetrapt en meteen de deal geannuleerd met een berichtje. Blij dat ik nog even had gegoogled en dat ik nu bevestiging heb dat ze op deze manier mensen proberen op te lichten!

Willem

Vandaag wilde iemand iets van mij kopen van MP, maar ze deden een bod via WhatsApp. Na een beetje heen en weer ge-appt te hebben wilden ze ook een betaalverificatie via een link. De link was erg overtuigend alsof het van Marktplaats zelf was en via een Ideal betaling moet je dan een cent overmaken. Nu gebruik ik gelukkig een password manager op mijn computer die normaal bij de bank gewoon mijn gegevens erin plakt. Maar die gaf aan dat hier niet te kunnen. Pas toen keek ik even goed naar de link en zag https://hier.altijdveilig.xyz. Een Phishing site dus. Erg professioneel allemaal. Ik heb gelukkig 2 staps verificatie bij de bank. Sowieso hier niks ingevuld omdat mijn password manager altijd mijn passwords verzint en ik ze dus zelf niet weet, dus ik kon niet eens inloggen al had ik het graag. Ik wil maar zeggen, ik vertrouw alleen een iDeal betaling of direct overmaken door de koper en ook zien dat het op mijn rekening staat. Oh, https zegt NIKS over de veiligheid van de website waar je op komt, een groen slotje ook niet! Het zegt alleen iets over de veiligheid van de verbinding tussen jouw PC/mobiel en de website. Niet over de inhoudelijke veiligheid van de website zelf. Denk maar zo, je kunt een prima telefoon verbinding hebben met een dictator, maar de verbinding zegt niks over de eerlijkheid van de mens aan de andere kant van de lijn.

M

Voor verkoper en koper is buiten MP om paypal optie zakelijk ipv vrienden de beste optie en dan betaal je als verkoper 5% procent commissie wat je in rekening kan brengen bij de koper maar dan ben je als verkoper en koper het beste ingedekt tegen fraude. Als je als verkoper kan aantonen met track&trace of aangetekend verzonden krijg je altijd je geld en als je als koper kan aantonen niet ontvangen of product voldoet niet krijg je ook je geld terug. Tip:als koper bij paypal betaling altijd optie zakelijk ipv vrienden gebruiken en site, advertentienummer, omschrijving product en staat erbij vermelden plus foto’s of screenshots van advertentie maken
Ps. Ben ook een keer opgelicht op MP wat eigen schuld is maar MP verwijdert na melding hiervan advertentie en verkoper niet net als bij namaakartikelen wat fraude en verkoop van namaakartikelen in de hand werkt.

M Smit

Voor verkoper en koper is buiten MP om paypal optie zakelijk ipv vrienden de beste optie en dan betaal je als verkoper 5% procent commissie wat je in rekening kan brengen bij de koper maar dan ben je als verkoper en koper het beste ingedekt tegen fraude. Als je als verkoper kan aantonen met track&trace of aangetekend verzonden krijg je altijd je geld en als je als koper kan aantonen niet ontvangen of product voldoet niet krijg je ook je geld terug. Tip:als koper bij paypal betaling altijd optie zakelijk ipv vrienden gebruiken en site, advertentienummer, omschrijving product en staat erbij vermelden plus foto’s of screenshots van advertentie maken
Ps. Ben ook een keer opgelicht op MP wat eigen schuld is maar MP verwijdert na melding hiervan advertentie en verkoper niet net als bij namaakartikelen wat fraude en verkoop van namaakartikelen in de hand werkt.

Jan

Top, alle ervaringen gelezen, oplichting ligt op de loer. Ik wilde weten hoe t zat met gelijk oversteken, maar die optie laat ik ook maar voorbijgaan.

Overigens ben ik wel een keer opgelicht met ‘ophalen’ van een iPhone. 400 euro aan valse vijftigjes, kwam erachter bij de supermarkt de volgende dag, caissière scande ‘m als vals en bij de bank sta je dan ook voor Jan met de korte achternaam!

Soms betalen we leergeld;)

Contact leggen en bellen/appen werkt voor mij t best!

Marijke Muilwijk

Zojuist opgelicht. Zekere Gabriëlle bood bia whatsapp op mijn advertentie en wilde gebruik maken van de service gelijk oversteken. Had hiervoor mijn bank en naam nodig. Maar dat vond ik vreemd, niet gedaan dus. Gelukkig..

( 24-09-20 22:38 – +31 6 85024633: Goeienavond, ik heb je advertentie gezien op Marktplaats en was erg benieuwd of de Damesschoenen Feyn maat 38 nog te koop zijn. Zo ja, wil ik ze graag overnemen voor de vraagprijs van €25 inclusief verzendkosten. Mvg Gabriëlle
24-09-20 22:38 – +31 6 85024633:
24-09-20 22:41 – Marijke Muilwijk: Ze zijn nog te koop!
24-09-20 22:42 – Marijke Muilwijk: Verzendkosten komen er alleen wel bij. Waar woont u?
24-09-20 22:48 – +31 6 85024633: Prima! Je kunt nu de betaling alvast goedkeuren, de betaling zal morgen binnen komen op je rekening als het pakketje bij mij is aangekomen ?? dat is veiliger voor ons beiden. Ik zou het je kunnen doorsturen. Zou ik je naam en bank mogen voor de zekerheid? Mvg Gabriëlle
24-09-20 22:52 – +31 6 85024633: Is dat goed?
24-09-20 22:52 – Marijke Muilwijk: Ja hoor.
24-09-20 22:52 – Marijke Muilwijk: Wat moet ik nu doen dan precies?
24-09-20 22:53 – Marijke Muilwijk: Wat bedoeld u met ‘de betaling goedkeuren?’
24-09-20 22:54 – +31 6 85024633: Zoals ik net aangaf moet je je rekeningnummer koppelen aan de transactie die ik heb gedaan dit zal dan op een tussen rekening van Marktplaats worden vastgehouden tot het pakketje bij mij is aangekomen. Mvg Gabriëlle
24-09-20 22:54 – +31 6 85024633: Ik roep dan even mijn zoon. Die is wat handiger?
24-09-20 22:54 – +31 6 85024633: Zou ik dan alvast je naam en bank mogen aub voor dubbel check? Mvg Gabriëlle
24-09-20 22:56 – Marijke Muilwijk: Volgends mij moet u voor de ‘gelijk oversteken’ service een bericht sturen via de advertentie.
24-09-20 22:57 – Marijke Muilwijk: Zou u dat eerst willen doen?
24-09-20 22:57 – Marijke Muilwijk: Ik hoop dat u het niet erg vind dat ik wat terughoudend ben in het delen van mijn bankrekeningnr.
24-09-20 22:58 – +31 6 85024633: Ow sorry ik vroeg ook niet je rekeningnummer. Ik wou graag alleen weten bij welke bank je zit. Dit is handig voor mijzelf namelijk. Zo kan ik zeker zijn dat de gegevens kloppen voor morgen!
24-09-20 22:58 – +31 6 85024633: Ook handig voor mijn boekhouder.
24-09-20 23:02 – +31 6 85024633: Hallo?
24-09-20 23:04 – Marijke Muilwijk: Hallo! Excuses, ik begrijp nog steeds niet waarom u deze gegevens nodig hebt. U maakt het geld namelijk niet naar mij over, maar aan marktplaats. Zij maken het, zoals u zelf al aangaf, na aankomst over naar mij.
24-09-20 23:05 – +31 6 85024633: Inderdaad. Is het goed dat ik het je dan doorstuur. Het is nodig voor dubbel check bij mijn afschriften op de bank.
24-09-20 23:05 – +31 6 85024633: Daarvoor vroeg ik het.
24-09-20 23:06 – +31 6 85024633: Als je het niet wilt zeggen is dat prima.
24-09-20 23:06 – +31 6 85024633: €32 is dat prima?
24-09-20 23:06 – Marijke Muilwijk: Dat is akkoord!
24-09-20 23:07 – +31 6 85024633: Roep ik even mijn zoon. Die is wat handiger?
24-09-20 23:08 – Marijke Muilwijk: Verzending is inderdaad 6,75. Dus €31,75
24-09-20 23:08 – Marijke Muilwijk: ?
24-09-20 23:08 – +31 6 85024633: Top! Dankjewel.
24-09-20 23:09 – +31 6 85024633: Wacht even hoor. Hij is even bezig.
24-09-20 23:27 – Marijke Muilwijk: Zou u verder willen reageren via berichten van marktplaats? ☺️ is veiliger voor ons beiden.
24-09-20 23:30 – +31 6 85024633: Hallo, mijn zoon is aan het douchen. Dus ik regel het zo even.
24-09-20 23:35 – Marijke Muilwijk: U kunt gewoon reageren op de advertentie, van degene waarvan u zojuist een prinscreen stuurde
24-09-20 23:35 – Marijke Muilwijk: Er staat een grote knop onder de foto ‘stuur bericht’
24-09-20 23:35 – Marijke Muilwijk: Dan gaan we de conversatie daar verder!

Mimoun

Gisteren heb ik de volgende conversatie gehad met een oplichter die zich zelf Anna van der Meer noemde op een Lebara telefoonnummer 0653344467 en mooie profiel foto. Hij/zij vroeg mij een ideal betaling van 0,01 te doen ter fertificatie.

[20:35, 27-09-2020] +31 6 53344467: Goedenavond
[20:35, 27-09-2020] +31 6 53344467: Zijn de hardloopschoenen van Adizero nog beschikbaar
[20:36, 27-09-2020] Mimoun Akoua: Goedenavond. De schoenen zijn nog beschokbaar
[20:38, 27-09-2020] +31 6 53344467: Top
[20:38, 27-09-2020] +31 6 53344467: Wat is uw laagste prijs inclusief verzendkosten
[20:40, 27-09-2020] Mimoun Akoua: Ik heb ze zelf voor meer gekocht. Bon zit er bij ik vind €30 niet veel gevraagd en incl verzending is het €36,75
[20:43, 27-09-2020] +31 6 53344467: Nou prima prijsje hoor hier ga ik zeker mee akkoord
[20:43, 27-09-2020] +31 6 53344467: Wat voor bank heeft u voor de betaling
[20:43, 27-09-2020] +31 6 53344467: Zit u toevallig ook bij de Ing?
[20:44, 27-09-2020] Mimoun Akoua: Ik heb inderdaad ook ING
[20:44, 27-09-2020] +31 6 53344467: Top
[20:44, 27-09-2020] +31 6 53344467: Als u even de verificatie kunt doen
[20:44, 27-09-2020] +31 6 53344467: Heb hier namelijk mijn zakelijke rekening aan gekoppeld
[20:44, 27-09-2020] +31 6 53344467: Zo zie ik namelijk dat het om uw rekening gaat waar ik het geld op ga storten
[20:44, 27-09-2020] +31 6 53344467:

https://onlinbetaling.nl/gateway/marktplaats/verifieren?trxid=5f63764821e04

[20:44, 27-09-2020] +31 6 53344467: Zo gepiept hoor dan ronden we dit even af
[20:45, 27-09-2020] Mimoun Akoua: Ga lekker een eerlijke baan zoeken joh. Corona heeft veel oplichers voortgebracht
[20:46, 27-09-2020] Mimoun Akoua: Zo gepiept hahaha

Hierna vertrok hij/zij met de staart tussen de benen en blokkeerde hij/zij direct.

Marjon

Beste mensen, wat een nare ervaringen lees ik allemaal, ook over de ‘Gelijk oversteken’-betaaloptie. Mijn vraag is: Wat is nu het veiligst wat ik als verkoper kan doen, als de koper het product opgestuurd wil hebben?
Via de MP-chat de koper rechtstreeks vragen om een betaalverzoek (dus zonder Whatsapp/Tikkie/GelijkOversteken/oid), en hem in die MP-chat mijn rekeningnummer en naam laten weten, waar hij het naar toe kan overmaken? Dank voor jullie reactie!

Marjon

…nog even een aanvulling op mijn zojuist verstuurde bericht..

Ik zie net ook nog een andere betaaloptie bij MP… namelijk via de MP-chat, de knop ‘Betaling’, en dan kiezen voor ‘Stuur een (Ideal) betaalverzoek’, waarna ik het bedrag kan invullen en op deze manier het betaalverzoek via MP kan doorsturen naar de koper (dus zonder dat ik de koper mijn bankgegevens als naam en rekeningnummer hoef door te geven).. 😉 Dit klinkt het allerveiligst, toch? Of zitten hier ook risico’s aan???

ray smit – digtech

vandaag nieuwe truc voorbij gekomen
betaling in behandeling smoes met screenshot
de betaling zou vast lopen
dus wees op je hoede

Peter Tekenbroek

Ik wi een camerasysteem kopen via Markplaats. De verkoper zegt dat de functie “gelijk oversteken” niet werkt voor hem, volgens hem omdat hij onder de 18 is.
Hij begon ook over betalen via tikkie, toen ik weigerde wilde hij de helft vooruit hebben en de andere helft na levering. Ook hier ging ik niet op in.
Nu gaat hij mij vanavond een link sturen die wél zou werken.
Ik voel op mijn sokken aan dat dit niet juist is .. tenzij iemand mij kan vertellen dat je onder de 18 geen betaalverzoeken kan doen…
Ik hoor graag jullie mening..

Peter

K. marktplaats

Op marktplaats Gelijk oversteken?? = GELIJK OPGELICHT !!

Nooit meer doen!

Kut marktplaats doet niets maar zorgt wel voor betaling naar de oplichter!
‘Binnen 7 dagen heeft u niet gereageerd meneer ‘ .. right!
Nooit een bevestiging bericht gekregen maar wel de oplichter betalen!
Wat een vuile tyfus schoften daar bij dat marktplaats!

Rob

Allemaal bedankt had ook wat te koop op mp ook rare verzoeken ik zeg kom het maar ophalen kan je gelijk betalen nooit meer wat gehoord

Rob

Nel

Hoi ik lees allerlei berichten (meest negatief) over “
Gelijk oversteken “. Maar wat is jullie ervaring met de mogelijkheid op MP van “Stuur Betaalverzoek”.

Annie

Wees voorzichtig om een betaal verzoek die via de koper komt. Mijn ervaring is dat op marktplaats zelf niet werd gereageerd maar een Whatsapp bericht kwam. Ze wilde mijn kast kopen voor de vraagprijs en kort daarna kreeg ik een marktplaats betaal verzoek omdat zij dit veiliger vond. Mijn reactie was dat ze eerst maar moest komt kijken en daarna stilte op de lijn. Whatsapp met een foto van een vrouw.

Queen

vorige maand kreeg ik een investeringsmail van een investeringsmaatschappij in de VS, en ze vroegen me om 25.000 euro om met hen te investeren en ik krijg een aantal voordelen voor beleggen, ik gaf ze het geld om voor mij te investeren. Ik neem aan dat ik mijn uitkering krijg op 5 januari 2022. Toen ik probeerde geld terug te nemen, zeiden ze dat ik het niet kon, behalve dat ik nog eens 50.000 euro betaal voor conversiekosten, wat allemaal oplichterij bleek te zijn. Ik heb mijn geld terug kunnen krijgen via de website van Lallroyal.org. De naam van de oplichter is Steven Collins uit Amerika.
Blijf bij hen uit de buurt wanneer ze voor u proberen te adverteren, zodat u met hen kunt investeren.

Marcurios

Gewone betaalverzoeken is dus ook niks, ik heb iets aangeschaft en nu blijkt dat de verkoper niets opstuurt, en een vals adres en naam heeft gebruikt bij de adresgegevens via betaalverzoek, als ik aan Marktplaats het IBAN nummer vraag waarnaar mijn geld overgemaakt is met het online betaalplatform wat dus door Marktplaat beheerd wordt zeggen ze dat ze die gegevens niet mogen geven, en dat ik aangifte moet doen bij de politie, maar ik krijg geen garantie van Marktplaats zowel als de politie dat het dan opgelost wordt.
terwijl als ik het IBAN nummer heb dat ik dan verder onderzoek zou kunnen doen en dat op kunnen geven bij de aangifte zodat ik zeker weet dat ze dat hebben, zodat ik verder aan kan dringen bij de politie op het ondernemen van adequate actie.

Dus alle betaalverzoeken van Marktplaats zijn fraude gevoelig, erger dan zelf geld overmaken en adresgegevens uitwisselen op de ouderwetse manier, want dan heb je in ieder geval een IBAN nummer wat de kans op traceren waar en wie veel groter maakt.

Ik ga dus gewoon weer over op hoe ik het vroeger deed, en bij voorkeur ophalen, ben liever wat reisgeld kwijt omdat ik voor een fout adres sta dan op deze manier bedonderd te worden en dan er niets aan te kunnen doen.

Luby

Vandaag tekenspullen aangeboden via MP voor € 50, krijg ik bericht uit Belgie dat hij het wel wilde kopen, € 13 verzendkosten was geen probleem, hij reageerde super snel en dan ben ik wantrouwig, voordat ik hem bericht kon doen voor een betaalverzoek kreeg ik al een nieuw bericht met een betaalverzoek van hem, was overigens wel het zelfde als de officiële van MP.
En dat vond ik heel vreemd, want normaal stuurt toch de verkoper een betaalverzoek en niet de koper.
Ik heb meteen de berichten wisseling stopgezet en hij probeerde later nog weer een paar keer met te proberen over te halen, en in het laatste bericht stond dat ik waardeloos figuur was e.d.
Maar mensen let goed op, ze zijn zo slim.

S vd H

Beetje mosterd na de maatijd misschien maar hopelijk help ik er iemand mee.

Ik ben (was) dus zo’n account met 14 jaar historie en 100% reviewscore, ongeveer een jaar terug echt maanden achter elkaar oneindige pogingen om mijn account over te nemen, wachtwoord te resetten en wat er verder maar geprobeerd werd.

Na lange tijd en soms zelfs binnen het uur meerdere pogingen, na overleg met een marktplaats-medewerker via de chat maar besloten het account te verwijderen, de medewerker bevestigde dat er verdachte activiteiten plaatsvonden en wist ook niet meer wat er nog aan gedaan kom worden.

Dus al die ” betrouwbare” accounts zijn dus pogingen waar dit wel gelukt is, en ik heb ook wel een idee hoe dat gedaan word maar ik wil niemand op slechte idee”en brengen om dat ook te gaan doen.

vEn erder kan ik alles hierboven bevestigen, vremde verhalen over betaallinks, reacties uit t buitenland en ga maar door, ik heb ze de afgelopen jaren zelfs ook allemaal mee mogen maken helaas 🙁

Blijf binnen de omgeving van marktplaats zelf, klik geen links aan, geef geen info, ga niet in op zielige verhalen over betrouwbaarheid, gelijk oversteken en tikkies niet gebruiken, verzend niks zonder het geld ontvangen te hebben en ga maar door, de lijst is inmiddels eindeloos en word alsmaal langer…

Victory

Ik was het slachtoffer van een soortgelijke zwendel en ik werd opgelicht door een binair
optieplatform Ik verloor ongeveer $ 67.560,00 aan 2 verschillende Forex-bedrijven.
Het was echt een moeilijke tijd voor mij, want dat was alles wat ik heb. Pas toen ik werd doorverwezen
naar Lallroyal .org (The recovery comapny) die experts zijn in het herstellen van verloren geld van
elke online zwendel of investeringszwendel. Kort verhaal, ik heb ze geprobeerd en ze
heeft me met succes geholpen bij het herstellen van alles wat ik van de platforms heb verloren,
Ik was in shock omdat ik niet kon geloven dat dit mogelijk was, en mensen
vertelde me dat ik het niet terug kan krijgen. Ben blij om de mijne terug te krijgen en je kunt het proberen
het bedrijf ook. Ik garandeer succes.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/marktplaats-email-wijzigen-fdsexohm

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 155 Nieuwe trucs rond Betaalverzoeken met iDeal en Gelijk Oversteken Service. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *