U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 155 Hoe te repareren “Uw verbinding is niet privé” in Google Chrome dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.
Wanneer u op internet surft, kunt u een verontrustend bericht van Google Chrome tegenkomen. In dit bericht staat dat “uw verbinding niet privé is” en dat hackers mogelijk in de gaten houden wat u doet. Hoewel dit in het begin eng klinkt, betekent dit niet dat je op het punt staat gehackt te worden! Dus wat betekent het en wat moet je doen als je het ziet?
Wat betekent “Uw verbinding is niet privé”?
Wanneer deze foutmelding verschijnt, betekent dit dat Google Chrome verwachtte dat de verbinding privé was; om de een of andere reden was dat echter niet het geval. Deze fout treedt op omdat er iets mis is met het certificaat van de website.
Websites gebruiken standaard het HyperText Transfer Protocol (HTTP) om met uw computer te praten. Dit werkt prima als u gewoon op internet surft, maar het is niet geweldig voor het doen van veilige transacties. Dit komt omdat HTTP niet versleuteld is, dus een hacker kan de gegevens bekijken en er informatie van stelen.
Om het snuffelen op te lossen, gebruiken beveiligde websites HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS). Dit versleutelt de communicatie tussen u en de website, zodat hackers uw persoonlijke gegevens niet kunnen zien.
Omdat HTTPS wordt gebruikt om legitieme bedrijven te identificeren, moet het bedrijf een certificaat aanvragen om HTTPS te gebruiken. De Bank of America heeft bijvoorbeeld HTTPS omdat ze om een certificaat voor hun bedrijf vroegen en dat werd geaccepteerd. Als een oplichter een nep-website van Bank of America probeert te maken, hebben ze een HTTPS-certificaat nodig om er authentiek uit te zien. Als ze er een aanvragen, zal de uitgevende instantie ze weigeren omdat de website van de oplichter nep is.
U kunt het certificaat van een website bekijken door op het hangslot naast de URL van de website te klikken en vervolgens op ‘Certificaat’ te klikken.
Dit is allemaal goed en wel, maar als er iets mis is met het certificaat, betekent dit dat de website geen HTTPS meer kan gebruiken. Dit is de reden waarom Chrome je waarschuwt dat de verbinding niet privé is; het zou moeten, maar er ging iets mis.
Wat kan er mis gaan met certificaten?
Nu we weten waarom de fout optreedt, moeten we kijken naar wat de fout veroorzaakt. Er zijn een aantal manieren waarop een certificaat ongeldig wordt, waardoor Chrome u deze methode laat zien.
Ten eerste kan de website legitiem zijn, maar het certificaat is er niet meer. Dit kan te wijten zijn aan het verlopen van de certificaten, omdat certificaten om de zoveel tijd moeten worden vernieuwd. Als de host van de website zich misdraagt, kan de uitgevende instantie het certificaat intrekken, waardoor dezelfde fout wordt weergegeven.
Het kan ook zijn dat hackers zich bemoeien met de werking van het certificaat. Ze kunnen bijvoorbeeld een proxyserver opzetten tussen u en uw bestemming. Wanneer u verbinding gaat maken, zal de proxyserver proberen valse certificaten te vervalsen zodat ze uw HTTPS-gegevens kunnen lezen. Google Chrome zal deze truc opvangen en u waarschuwen dat een hacker tijdens het verbindingsproces met het certificaat heeft geknoeid.
U kunt enkele van deze fouten zien door . te gebruiken BadSSL. De website zelf is veilig, maar ze hebben tests om ervoor te zorgen dat uw browser u kan verdedigen tegen online bedreigingen. Linksboven kunt u verschillende certificaatproblemen testen en deze fouten zelf bekijken.
De fout ‘Uw verbinding is niet privé’ oplossen
Zoals u mag verwachten, is dit probleem misschien niet iets dat u aan uw kant kunt oplossen. Er is echter een kans dat er een storing is opgetreden tijdens het verbindingsproces, dus het is de moeite waard om een paar dingen te proberen om er zeker van te zijn dat u het niet bent.
Ververs de pagina
Probeer eerst de webpagina te vernieuwen. Soms worden gegevens een beetje door elkaar gegooid terwijl u bladert en wordt een legitiem certificaat als verdacht gemarkeerd. Een opfrisbeurt of twee zou dingen ophelderen als dit zou gebeuren.
Probeer de website opnieuw in de incognitomodus
Soms gaat er iets mis met de cache van uw computer. Wanneer dit gebeurt, ontstaat er een certificaatconflict waardoor Chrome u waarschuwt voor het probleem.
Probeer de website in incognitomodus om snel te controleren of de cache het probleem is. Dit voorkomt dat uw browser cachebestanden maakt of gebruikt. Als het probleem verdwijnt, wis dan de cache in Chrome en probeer het opnieuw.
Controleer de klok van uw systeem nogmaals
Weet je nog dat we zeiden dat certificaten een bepaalde tijd geldig zijn? Als de klok van uw systeem om de een of andere reden voor de startdatum of na de einddatum van het certificaat valt, geeft het een waarschuwing. Dit gebeurt omdat de server denkt dat u verbinding maakt voordat het certificaat geldig wordt of nadat het is verlopen.
Controleer nogmaals of uw klok de huidige tijd weergeeft. Als dit niet het geval is, wijzigt u het zodat het wel zo is. Bij sommige grote besturingssystemen kun je een klok instellen om automatisch te updaten via internet, dus het is de moeite waard om dat te proberen als je klok af en toe raar loopt.
Laat alle openbare netwerken waarmee u bent verbonden
Als u een openbaar netwerk gebruikt wanneer u deze foutmelding ziet, kan dit betekenen dat aanvallers er actief mee zijn. Daarom is het een goed idee om het netwerk te verlaten en een andere methode te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld uw mobiele data gebruiken door van uw telefoon een hotspot te maken of door tethering.
Wees voorzichtig en ga door
Als al het andere faalt, kunt u nog steeds door de website bladeren. Klik hiervoor op de knop ‘Geavanceerd’ en vervolgens op de link ‘Doorgaan naar’ gevolgd door de URL van de website.
Deze fout verscheen echter met een reden; de gegevens die u naar de server gaat verzenden, zijn onveilig. Voer nooit persoonlijke of vertrouwelijke informatie in op een website met een gebroken HTTPS-certificaat.
Licht werpen op HTTPS-fouten
Wanneer u de foutmelding ‘Uw verbinding is niet privé’ ziet in Google Chrome, kan dit alarmbellen in uw hoofd doen afgaan. Gelukkig word je meestal niet aangevallen. Voor die zeldzame momenten waar u zich bevindt, voorkomt u dat hackers uw informatie krijgen door simpelweg de webpagina te sluiten.
Aan de andere kant, als u de “Err_Connection_Reset” in Google Chrome ziet, laat deze link u zien hoe u dit kunt oplossen.
Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: je verbinding is niet privé chrome