Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 153 Misleidende ‘van-voor’ prijzen worden verboden. Dit moet je weten!

[Top] 153 Misleidende ‘van-voor’ prijzen worden verboden. Dit moet je weten!

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 153 Misleidende ‘van-voor’ prijzen worden verboden. Dit moet je weten! dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

#384: Prijzen Weggeven in Elektronicawinkels [OPDRACHT XL]
#384: Prijzen Weggeven in Elektronicawinkels [OPDRACHT XL]

Verkopers mogen niet meer de prijs van een product in een korte tijd flink verhogen en vervolgens weer verlagen, om het daarna aan te bieden met een aantrekkelijke ‘van-voor’ prijs. Door deze truc worden producten als aanbieding of ‘goede deal’ gezien, maar het kabinet wil dat deze vorm van prijsmanipulatie stopt.

Vanaf medio mei mogen consumenten niet meer worden misleid met valse prijsverminderingen. De ministerraad stemde in met het voorstel voor een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) van minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat (EZK) om dit te regelen.

In de nieuwe regels staat dat een winkel de ‘van-prijs’ dertig dagen voorafgaand aan de aanbieding moet hebben aangehouden. De regelgeving is gebaseerd op een Europees besluit om deze manier van prijsaanduidingen overal in de EU te hanteren.

Opeenvolgende prijsverminderingen blijven wel mogelijk. Zo mogen verkopers nog steeds eerst twintig procent korting hanteren, daarna dertig en dan door naar vijftig procent korting. De verkoper mag dan nog altijd verwijzen naar de prijs waarover de eerste vermindering werd aangekondigd.

Ook zijn producten die minder dan dertig dagen op de markt zijn uitgezonderd. Die uitzondering vervalt zodra het product ouder dan dertig dagen is.

Ook geldt er een uitzondering voor producten die snel bederven of maar beperkt houdbaar zijn. Denk aan vis, vlees, zuivel, verse groenten en fruit dat slechts enkele dagen wordt aangeboden waarvan de prijs snel kan wijzigen. Het is namelijk moeilijk voor verkopers om de prijs van dit soort producten voor een langere tijd bij te houden.

De verkoper mag daarom als ‘van-prijs’ voor dit soort producten de prijs hanteren die gold direct voorafgaand aan de prijsvermindering.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat toezicht houden op de nieuwe maatregel en ook handhaven bij overtredingen.

Ook kun je via de Consuwijzer bij hen terecht als je ziet dat en bedrijf zich niet aan de regels houdt.

Benieuwd naar wat je kunt doen als je tóch zo’n misleidende aanbieding tegenkomt?

Meer over:

rijksoverheid, misleidende aanbiedingen, korting, van-voor prijzen

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

Zoals *BOOKERT* al aangeeft, deze overheid kijkt niet verder dan hun neus lang is. vele maanden geleden begon ineens Coolblue met kortingen op adviesprijzen te hanteren, al snel volgde andere grote ketens met hetzelfde. Melden bij de ACM hielp niets, kreeg zelfs geen antwoord terug. Zelfs de Consumentenbond heeft de ACM daarvan gemeld. De nieuwe maatregel betekend dat de ACM moet handhaven, maar vergeet niet, de ACM mag zelf niet op eigen houtje iets ondernemen, neen … de consument moet eerst iets melden, dan pas moet de ACM handhaven. Kijk zelf eens bij de ACM hoe je moet melden, alleen maar aangeven in dit en dat reclameblok adverteert die en dat bedrijf van –> naar prijzen , helaas … dat was tot nu toe onvoldoende, de ACM verzoekt dan om bewijs te uploaden, vrijwel ondoenlijk voor de meeste gewone burgers. En al zou dat eenvoudiger gemaakt worden … moet dan die anderhalve paardenkop bij ACM dagelijks tientallen *overtreders* aanpakken? in de meeste gevallen is het heel gemakkelijk om prijsfluctueringen na te gaan , tweakers.net geeft dat voor vele gebruikersartikelen netjes in grafieken aan 🙂 Wij, als consumenten kunnen ook stellen *we kopen niet meer bij deze bedrijven met hun misleidende reclames* … dat werkt doorgaans veel beter.

De ACM kan het werk nu al niet aan als je iets meld dan zeggen ze geen mensen te hebben hoe willen ze dit er dan nog bij kunnen doen? Er zijn veel belangrijker zaken b.v controle van al die turkse winkeltjes waar niets van de hygiene klopt!

Ziet U het al voor U ? Bijv. 31 Mei gaat een BOBO bij een groot electraconcern de prijzen noteren..en gaat later weer op pad..weer noteren..enzovoort,enzovoort..weer een zoveelste onzinnige amper uitvoerbaar hersenspinsel van een duur betaalde stropdas….

Jysk heeft dit kunstje kort geleden ook geflikt in hun folder. nachtkastje door ons in februari gekocht voor 60 euro staat nu in hun folder voor 80 euro en zogenaamd afgeprijsd van 149 euro. Geniepig vind ik het….

Deze ‘van voor’ prijzen worden dan wel verboden, echter gebruiken een hoop websites de ‘adviesprijs’ als referentie voor de gegeven korting en dit zal waarschijnlijk niet onder dit verbod vallen. Je komt vaak belachelijke adviesprijzen tegen, bijvoorbeeld een horloge waarvan de adviesprijs €1000,= is en nu wordt aangeboden voor €200,=. Echter is ditzelfde horloge nooit ergens te koop geweest voor die adviesprijs van €1000,=, zodat de gegeven korting waar mee geadverteerd wordt in feite ook misleidend is. Die ‘adviesprijs’ is er alleen maar om met een hoge korting te kunnen schermen en dat fictieve horloge is ook nooit die adviesprijs waard geweest. Hopelijk wordt hier ook naar gekeken en worden die misleidende nep adviesprijzen eveneens verboden.

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/van-voor-prijzen-l0n65upz

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 153 Misleidende ‘van-voor’ prijzen worden verboden. Dit moet je weten!. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *