Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 153 Een domein koppelen en WordPress installeren op Liquid Web

[Top] 153 Een domein koppelen en WordPress installeren op Liquid Web

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 153 Een domein koppelen en WordPress installeren op Liquid Web dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Domeinnaam en Hosting | Wat kost het starten van een WordPress website?
Domeinnaam en Hosting | Wat kost het starten van een WordPress website?

Als je op zoek bent naar premium business hosting, is de kans groot dat je al eens van Liquid Web gehoord hebt. Het bedrijf bestaat al lang en heeft een indrukwekkend klantenbestand (meer dan 30.000 organisaties en meer dan 500.000 gehoste websites).
Liquid Web’s belangrijkste klantenbestand bestaat uit grote bedrijven en agentschappen, maar hoe toegankelijk is het voor de gemiddelde gebruiker?
Om een goed antwoord op die vraag te krijgen, moet je mijn diepgaande Liquid Web review bekijken. In deze stap-voor-stap handleiding neem ik je mee door het hele proces om je een idee te geven hoe lang het duurt om gewone taken uit te voeren, zoals het koppelen van je domein en het installeren van WordPress.

Het installeren van WordPress op Liquid Web

Het eerste wat je moet weten is dat account management en WordPress management zijn opgesplitst in twee aparte dashboards. Elke keer dat je inlogt, zie je de volgende opties:

Stap 1:

Als je WordPress wilt installeren of aan je website wilt werken, selecteer je WordPress Dashboard.
De eerste keer dat je inlogt op dit dashboard, zie je dit pop-up bericht, dat je voor nu kunt sluiten.

Stap 2:

Vervolgens kun je direct je WordPress-website maken door de naam van je website en het bijbehorende e-mailadres op te geven.
Onthoud welk e-mailadres je hebt gebruikt, want je moet het gebruiken om in te loggen. Liquid Web stuurt daar ook je WordPress inloggegevens naar toe.
Als je op Add Your First Site klikt, wordt je website automatisch ingesteld en wordt je naar het Managed WordPress Portal geleid:
De installatie van WordPress zou drie tot vijf minuten in beslag moeten nemen:
Het WordPress management panel van Liquid Web is strak, intuïtief en gemakkelijk te leren.
Hieronder zie je het management panel voor een individuele WordPress-website. Het biedt gemakkelijk toegang tot belangrijke tools, zoals phpMyAdmin, je WordPress admin dashboard, enzovoort. Je kunt zelfs je cache verwijderen, automatische updates in- of uitschakelen, je logs bekijken of je PHP-versie wijzigen:

Stap 3:

Zoals ik al eerder zei, ontvang je de volgende e-mail op het door jou opgegeven adres. Deze e-mail bevat je inloggegevens en een link naar je WordPress admin dashboard.
Wat nog belangrijker is: hierin staat ook de link om je eigen wachtwoord in te stellen voor je WordPress admin panel:
Nu heb je toegang tot de WordPress installatie en kun je beginnen met het bouwen van je website. Zoals je kunt zien, vergt het proces weinig inspanning.
De reden dat het zo snel gaat is dat WordPress al voor je is geïnstalleerd; je hoeft er alleen maar toegang toe te krijgen. Het hele proces tot nu toe duurde niet eens vijf minuten.

Het koppelen van een domein op Liquid Web

Tot nu toe heb ik nog niet veel te klagen gehad over het gebruiksgemak, maar ik raakte een beetje in de problemen toen ik mijn domein probeerde te koppelen.
Toen ik mijn domein invulde in het veld Primary Domain en het probeerde te updaten, kreeg ik een bericht dat ik een DNS-record moest aanmaken en mijn domein moest wijzigen om het opgegeven IP-adres te gebruiken.
Het is duidelijk dat het koppelen van je domein op Liquid Web iets ingewikkelder is dan bij de meeste andere hosts. Ik moest zelfs contact opnemen met de klantenservice om het uit te vogelen. Beginners zullen waarschijnlijk wat hulp nodig hebben.

Stap 1:

Als je een domein ergens anders hebt geregistreerd, moet je je nameservers bij je registrar zoals gebruikelijk updaten. De nameservers van Liquid Web zijn ns.liquidweb.com en ns1.liquidweb.com. De mijne is geregistreerd bij GoDaddy, dus dat is waar ik de nameservers moest updaten.
De medewerker van de klantenservice gaf me een link naar de zelf-hulp documentatie voor de volgende stappen, maar je vindt dezelfde link onder het Primary Domain veld.

Stap 2:

Je moet een nieuwe DNS-zone aanmaken met behulp van je domein en het IP-adres dat Liquid Web in het Managed WordPress dashboard geeft.
Gelukkig wordt dit IP-adres duidelijk weergegeven in het Managed WordPress dashboard (zoals je kunt zien in de screenshot hieronder) en wordt er een handige Copy link bijgeleverd. Klik op deze link, want die heb je later nodig:

Stap 3:

Vervolgens log je in op je Liquid Web account dashboard, dat er zo uitziet:
Dit doe je door Manage My Account te selecteren in plaats van WordPress Dashboard wanneer je je voor het eerst aanmeldt.
Ga in het linker navigatiemenu naar Domains en open vervolgens het tabblad DNS. Als je de domein entry uitbreidt, krijg je de volledige lijst met DNS-records te zien:

Stap 4:

Klik op de knop Add New Record. Voer vervolgens de waarde van 3600 in voor het TTL-veld, stel het type in op A en plak hier het IP-adres dat je eerder in het gegevensveld hebt gekopieerd. Als je het domeinveld leeg laat, wordt het A-record op het hele domein toegepast, wat je in de meeste gevallen nodig hebt.
Als je op het groene vakje met het vinkje klikt, wordt je nieuwe record aangemaakt:

Stap 5:

Nu ga je terug naar je Managed WordPress dashboard en update je je Primary Domain veld met je domein. Als je op Update klikt, krijg je onderstaande pagina te zien.
Als alles goed is gegaan, zie je het nieuwe domein staan in het veld Primary Domain zonder fouten of waarschuwingen. Vervolgens kun je naar je WordPress-website gaan met behulp van die URL.
Niet de meest intuïtieve manier om je domeinnaam te koppelen, toch? Het grootste probleem is het gebrek aan duidelijke aanwijzingen. Ook maken de twee verschillende dashboards de zaken nog ingewikkelder.
Het hele proces heeft me ongeveer 35 minuten gekost, maar dit is inclusief de tijd die ik heb besteed aan het lezen van ondersteunende documentatie en het praten met het personeel.

Het activeren van Cloudflare CDN voor je Liquid Web Domein

Met Liquid Web kun je ook het Cloudflare CDN rechtstreeks vanuit je management dashboard opzetten. Dit is wederom niet het snelste of gemakkelijkste proces, dus je moet elke stap op de voet volgen.

Stap 1:

Het eerste wat je moet doen is je aanmelden voor een Cloudflare account. Er is een gratis abonnement, maar je kunt ook het premium abonnement voor je website kopen.
Je gebruikt opnieuw het Account Management dashboard, maar navigeert deze keer naar Domains en vervolgens naar het tabblad Cloudflare:
Klik hier op Add a Site en voer het domein in waarop je de Cloudflare CDN wilt hebben:
In de volgende stap kun je ervoor kiezen om je DNS te verplaatsen naar Cloudflare of op Liquid Web te houden. Verhuizen naar Cloudflare geeft je betere laadsnelheden, maar voor deze review blijf ik bij Liquid Web:
Hier zijn de abonnementen voor Cloudflare waaruit je kunt kiezen:
Door te klikken op Activate Service installeer je Cloudflare op je website. Dit duurt maar een minuut of twee:
Wanneer het klaar is, staat je domein onder het tabblad Cloudflare:
Helaas ben je hier nog niet klaar.

Stap 2:

Als je rechtsonder (bovenstaand screenshot) op DNS settings klikt, zie je een aantal van de wijzigingen die je in je DNS-records moet aanbrengen. Liquid Web had het ontwerp wederom wel een beetje intuïtiever kunnen maken. De informatie was er wel, maar was niet duidelijk aangegeven, dus moest ik contact opnemen met de supportmedewerkers om uit te vinden wat ik verder moest doen.
Je moet je DNS-records handmatig wijzigen om het Cloudflare CDN te activeren. Toen ik contact opnam met de klantenservice, gaven ze me enkele links naar stap-voor-stap handleidingen:
Deze artikelen zijn erg handig, maar ik laat je toch de belangrijkste stappen zelf zien.

Stap 3:

Ga binnen je Account Management panel terug naar het DNS tabblad binnen het Domain dashboard. Net als voorheen moet je een nieuw record maken. Typ hier “cf-landing” in het domeinveld, “3600” in het TTL veld, en je volledige website URL (met de www.) plus cdn.cloudflare.net. In mijn geval was dat www.toohumanforhuman.com.cdn.cloudflare.net.
Rekening houdend met de tijd die nodig is om contact op te nemen met de klantenservice en het lezen van een aantal handleidingen, kostte dit hele proces me ongeveer 25 minuten.
Nu heb je eindelijk je Liquid Web hosting opgezet. Het is noch het meest elegante noch het snelste proces. In totaal heb ik meer dan een uur nodig gehad om de hosting voor één domein op te zetten; ik moest tussendoor zelfs twee keer contact opnemen met de klantenservice.
Als je weet wat je doet, kost het je waarschijnlijk ongeveer een uur – wat nog steeds niet het meest efficiënte proces is als je meerdere websites beheert.

Een uitdagend proces dat geschikt is voor ontwikkelaars of Hosting Professionals

Als je het gevoel hebt dat je net een oorlog hebt overleefd, maak je geen zorgen – je bent niet alleen. Ook al heb ik het een aantal keren gedaan, het heeft een tijd geduurd voordat ik er achter kwam hoe alles werkt.
In tegenstelling tot de installatie van WordPress is het installatieproces helemaal niet vriendelijk voor beginners. Zelfs als je een professional bent, kost het nog steeds veel meer tijd dan bij de meeste andere hosts.
Ik denk niet dat Liquid Web duidelijk genoeg heeft aangegeven dat er twee account dashboards zijn. Dit heeft op de lange termijn voordelen, maar in het begin maakte dat het hele proces nog verwarrender.
Toegegeven, de reden dat Liquid Web zo’n langdurig installatieproces heeft, is dat het zich richt op zakelijke klanten. Dit betekent dat de meeste mensen die met het platform werken meestal IT-professionals zijn, die dit al vele malen eerder hebben gedaan. Het platform is ook geschikt voor gebruikers die om technische en organisatorische redenen veel meer controle willen over hun DNS records.
Ook is het bijzonder dat een hosting provider Cloudflare direct vanaf zijn dashboard aanbiedt. In plaats van je te moeten registreren voor Cloudflare en deze apart in te stellen, krijg je makkelijker toegang tot het toonaangevende CDN.
Maar toch, als je op zoek bent naar een host die makkelijk te gebruiken is voor beginners, is er geen tekort aan opties. Ik raad Flywheel aan als alternatief: het is ook gericht op bedrijven en heeft veel van dezelfde krachtige functies.
Om erachter te komen of het voor jou de moeite waard is, bekijk je mijn volledige Liquid Web review.

Hallo, ik ben Hendrik, je webgoeroe. De enige twee dingen, die je over mij moet weten, zijn: ik ben dol op het maken van websites en ik schrijf graag over hoe je dat moet doen. Dat is waarom ik hier ben – om het voor jullie ook leuk en gemakkelijk te maken.

We controleren alle reacties van gebruikers binnen 48 uur om er zeker van te zijn dat deze door echte mensen zoals jij zijn geplaatst. We zijn blij dat je dit artikel nuttig vindt. We stellen het op prijs als je dit met andere mensen deelt.

Deel dit blogbericht direct met vrienden en collega’s:

Thank you, , your comment was submitted successfully!

We check all comments within 48 hours to make sure they’re from real users like you. In the meantime, you can share your comment with others to let more people know what you think.

Bedankt voor het aanmelden!

Een keer per maand ontvang je interessante en inzichtelijke tips, trucs en adviezen om de prestaties van je website te verbeteren en je digitale marketingdoelen te bereiken!

Fijn dat je het leuk vindt!

Deel het met vrienden!

548861

100

5000

95593

Deze pagina is nog niet vertaald in . Als u het vrijwillig wilt vertalen, neem dan contact met ons op via de contactpagina

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: hoe domeinnaam koppelen aan website

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 153 Een domein koppelen en WordPress installeren op Liquid Web. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *