Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 151 Byte Computer Haarlem

[Top] 151 Byte Computer Haarlem

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 151 Byte Computer Haarlem dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

W10-0024 Netwerk opnieuw instellen in Windows 10
W10-0024 Netwerk opnieuw instellen in Windows 10

Wat is een VPN service en waar word het voor gebruikt?

VPN, waarschijnlijk heb je er weleens over gehoord en zo niet, lees dan sowieso even verder. Want VPN is ook voor jou belangrijk, zelfs als je nooit downloadt of streamt.

Maar wat is VPN, en waarom zou je het moeten gebruiken?

Het gebruik van een VPN verbinding wordt steeds bekender. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat mensen zich steeds bewuster zijn van hun privacy op het internet. Een andere reden is dat ze content willen bekijken die normaal gesproken geblokkeerd zou zijn.

Maar wat is een VPN nu eigenlijk? Op deze pagina zullen we uitleggen wat een VPN precies is en hoe deze oplossing gebruikt wordt voor verschillende doeleinden.

Waar wordt een VPN netwerk voor gebruikt?

VPN staat voor Virtual Private Network en dit kan je zien als een privénetwerk binnen een groter netwerk. Meestal gaat het om een versleutelde verbinding tussen twee andere netwerken via openbare netwerken (internet). Denk aan je thuisnetwerk en het bedrijfsnetwerk van je werkgever. Een VPN helpt je om een soort privétunnel of -pijplijn tussen die twee netwerken te maken

Bedrijven en andere instellingen

Voor bedrijven is het handig als medewerkers op het bedrijfsnetwerk kunnen als ze niet fysiek binnen het bedrijf aanwezig zijn. Zo zijn belangrijke bestanden die binnen het bedrijf opgeslagen staan altijd bereikbaar. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van services die op het netwerk draaien.

Ook tussen universiteiten en andere onderwijsinstellingen wordt vaak een VPN verbinding opgesteld om zo effectief informatie uit te wisselen. Op deze manier kunnen studenten en medewerkers gemakkelijk en veilig informatie uitwisselen.

Veilig op openbare netwerken

Wanneer je op een openbaar netwerk inlogd is het voor derde relatief eenvoudig om dat netwerk af te luisteren. Met een VPN verbinding is dit gevaar eigenlijk helemaal geweken. Omdat de data die je verstuurt en ontvangt via een VPN verbinding versleuteld is, zien de personen die je data onderscheppen alleen maar versleutelde data. Dit kan bijvoorbeeld zeer wenselijk zijn wanneer je gevoelige data via een publiek netwerk wilt verzenden.

Censuur en geografische blokkades omzeilen

Wanneer je gebruik maakt van een VPN verbinding om het internet op te gaan, ziet het er voor een website uit alsof je direct vanaf het IP adres van de VPN server het internet gebruikt. Zo kan je bijvoorbeeld de indruk wekken dat je in Amerika bent terwijl je gewoon fysiek in Nederland bent.

Als je met je computer, telefoon of andere apparaat connectie maakt met een server in Amerika lijkt het alsof je in Amerika bent. Dit heeft als voordeel dat he geografisch geblokkeerde content die alleen in Amerika te zien is, toch in Nederland kan bekijken.

server locatie kiezen

Een ander voordeel is dat je censuur die in bepaalde landen word toegepast kan omzeilen. In China zijn er bijvoorbeeld veel websites geblokkeerd. Ook in Turkije gebeurt het bijvoorbeeld regelmatig dat de toegang tot bepaalde websites en diensten zoals Twitter geblokkeerd worden. Met een VPN verbinding kunnen deze blokkades vermeden worden.

Om censuur en geografische blokkades te omzeilen worden vaak commerciële VPN services gebruikt. Deze bieden het gebruik van hun VPN servers aan in een abonnementsvorm.

Anoniemer op internet met een VPN

Veel mensen hebben ook simpelweg de behoefte om anoniemer te zijn op het internet. Het feit dat advertentie netwerken een profiel van je proberen te op te bouwen is voor sommige mensen al voldoende om een VPN service af te nemen. In feite verberg je je eigen IP adres bij het gebruik van een VPN.

Daarnaast willen veel mensen ook de overheid of internetprovider die ze gebruiken het inzicht in hun data ontzeggen. Ook hiervoor biedt een VPN oplossing een goede mogelijkheid.

Ben ik echt anoniem met VPN?

Nee, geheel anoniem op het internet bestaat niet. Je internetprovider weet met wie je contact maakt(de VPN dienst). Een VPN-dienst weet wel wat je doet, maar houdt daar normaal gesproken geen logs van bij. Toch hoeft er maar iemand een tap te plaatsen en je bent te zien. Gelukkig kan dat niet zomaar, dat is zelfs voor een overheid, geheime dienst of andere kwaadwillige geen simpele klus.

Hoe zit het met mijn snelheid?

Gebruik je een VPN, dan gaat dat altijd ten koste van de snelheid. De aanvraag voor een bepaalde webpagina of andere internetinfo gaat niet meer direct naar die webserver, maar eerst naar de server van je VPN-dienst, dan naar de webserver, weer terug naar de VPN-dienst en dan weer terug naar jou. En dat gaat continu zo door. Heb je een snelle kabel- of glasvezelverbinding, dan hoef je er niet eens zoveel van te merken.

Daarnaast is er nog de extra rekenkracht die de versleuteling vraagt. Voor een flinke desktop PC geen probleem, maar op sommige mobiele apparaten merk je het toch wel. In alle gevallen: test eerst of de VPN-dienst snel genoeg voor jou is. Veel diensten bieden proefpakketten aan.

Hoe kan ik gebruik maken van een VPN netwerk?

Om in te loggen op een VPN netwerk heb je een apparaat nodig die verbinding maakt met de VPN server. In de meeste besturingssystemen zit standaard ondersteuning voor diverse VPN protocollen. Daarnaast brengen de verschillende VPN aanbieders vaak gratis software uit waarmee je gemakkelijk verbinding kan maken met een VPN server.

Om echt in te loggen in het VPN netwerk heb je een VPN account nodig. De instantie of het bedrijf dat je de toegang geeft tot de VPN servers zal de inloggegeven van jouw VPN account doorgeven

Ook de meeste mobiele apparaten bieden ondersteuning voor connectie met een VPN netwerk. Deze standaard ondersteuning wordt meestal niet gebruikt. De verschillende VPN aanbieders ontwikkelen eigenlijk altijd een eigen app, die veel makkelijker werkt dan de ingebouwde ondersteuning op jouw apparaat.

VPN diensten

De laatste tijd zit de opkomst vanVPN services flink in de lift. Deze VPN diensten zijn partijen die verschillende servers beschikbaar stellen om via deze servers het internet te gebruiken.

De grootste reden om zulke diensten te gebruiken zijn vaak privacyredenen. Zo is de verbinding altijd beveiligd zodat andere partijen niet kunnen zien wat je precies doet op het internet. Daarnaast worden de diensten ook vaak aangewend om content met geografische blokkades toch te bekijken.

Een commerciële VPN service heeft bovendien meestal gemakkelijk te gebruiken software voor verschillende besturingssystemen. Het is bijvoorbeeld zeer eenvoudig om op deze manier met je smartphone connectie te maken met een VPN via een app.

Meer weten over een VPN? neem gerust contact op met Byte Computer in Haarlem!

Wilt je op de hoogte blijven van de laatste tips? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief en/of volg ons via Facebook, Google & Twitter

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/verbinding-maken-met-andere-pc-via-netwerk-7otzapdd

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 151 Byte Computer Haarlem. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *