Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 150 Grote bestanden verzenden met deze 15 tips

[Top] 150 Grote bestanden verzenden met deze 15 tips

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 150 Grote bestanden verzenden met deze 15 tips dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Mail later verzenden of uitstellen ⏲️
Mail later verzenden of uitstellen ⏲️

© PXimport

Grote bestanden verzenden met deze 15 tips

Software

Geplaatst: 14 april 2019 – 13:58

Aangepast: 16 november 2022 – 10:35

Richard Veenstra

Even een film van meerdere gigabytes verzenden via de mail, dát gaat je niet lukken. Er zijn handige webdiensten om grote bestanden te kunnen verzenden, maar ook deze diensten hanteren meestal een limiet. Gelukkig zijn er trucjes om deze limiet te omzeilen, bijvoorbeeld door het bestand op te delen in kleinere stukken. In dit artikel vind je de beste diensten om op een betrouwbare wijze je bestanden te versturen.

Verzenden is niet gelijk aan ontvangen

1 Outlook en OneDrive

In Outlook mag de bijlage maximaal 20 megabyte groot zijn. Wil je een groter bestand versturen, dan moet je het eerst naar een clouddienst uploaden om vervolgens de koppeling naar dat bestand met de ander te delen. Uiteraard raadt Microsoft aan dit bij hun eigen dienst OneDrive te doen. Met een gratis OneDrive-account heb je maximaal 5 gigabyte gratis tot je beschikking, voor meer ruimte moet je een abonnement aanschaffen. Heb je een Office365-abonnement? Dan krijg je al minstens 1 terabyte van Microsoft.

© PXimport

2 Gmail

In Gmail kun je maximaal 25 megabyte aan je e-mail hangen, maar als je een grotere bijlage toevoegt, zal Gmail het automatisch via zijn clouddienst Google Drive versturen. De ontvanger krijgt dan een koppeling waarvandaan hij of zij het bestand kan downloaden, een Gmail-account is hiervoor niet noodzakelijk. Google Drive hanteert een maximale grootte per bestand van 10 gigabyte, wat zelfs genoeg is voor je grootste filmbestanden.

© PXimport

3 WeTransfer

Wil je liever geen bestand versturen via Gmail vanwege privacy-bezwaren of omdat je simpelweg geen Google-account hebt, dan ben je aangewezen op een file transfer dienst. Het Nederlandse WeTransfer is een van de meest populaire opties. Eén of meerdere bestanden mogen in totaal maximaal 2 gigabyte groot zijn en je kunt ze naar meerdere mensen sturen. De bestanden blijven zeven dagen op de servers staan alvorens ze automatisch verwijderd worden.

© PXimport

4 Dropbox

Met een Dropbox-account deel je gemakkelijk bestanden met anderen. Dit kan vanaf de website van de dienst door met je muis over op een bestand te bewegen en op de deel-knop te drukken. Geef een e-mailadres op en kies eventueel of de ontvanger het bestand mag bewerken (can edit). De ontvanger krijgt dan een mail en kan het bestand aan zijn of haar Dropbox-map toevoegen, bekijken of downloaden. Als je de Dropbox-app op je pc hebt geïnstalleerd, kun je, nog sneller, direct je bestanden delen vanuit de Windows Verkenner.

© PXimport

5 Apple Mail

Als je een groot bestand via Apple Mail wilt versturen, dan geeft het programma aan of je dit via Mail Drop wilt doen. Mail Drop is een service van iCloud die het bestand dertig dagen in de cloud opslaat. Ontvangers kunnen het bestand gedurende deze tijd downloaden, na die dertig dagen wordt het bestand automatisch van de clouddienst verwijderd. Hoe groot het te versturen bestand mag zijn, hangt af van de vrije ruimte die je nog in je iCloud-account hebt.

© PXimport

6 Pcloud

Een concurrent van WeTransfer is pCloud. Als je dat wilt, versleutelt de dienst je bestanden met een wachtwoord. Verstuur je af en toe een bestand tot 5 gigabyte dan surf je naar https://transfer.pcloud.com. Je kiest de ontvanger en selecteert het bestand. Bovenin heb je dan de optie om je bestand met een wachtwoord te beveiligen. Wil je vaker bestanden versturen, dan kun je een abonnement op pCloud nemen, dit is beschikbaar vanaf 3,99 euro per maand.

© PXimport

7 Send Anywhere

Send Anywhere heeft een iets andere benadering dan de concurrentie en belooft een directe overdracht van bestanden in realtime. Je selecteert een bestand en stuurt het naar Send Anywhere. Op dat moment komt er een zescijferige code in beeld. Die code laat je vervolgens aan de ontvanger weten. De ontvangende partij gaat ook naar de website van Send Anywhere en geeft deze code in. Het bestand wordt nu direct naar de ontvanger gestuurd, geen gedoe dus met koppelingen die vervallen.

© PXimport

8 TransferXL

Wil je écht grote bestanden versturen, dan biedt TransferXL uitkomst. De XL geeft al aan dat de dienst enorm grote bestanden en mappen kan versturen, tot wel 100 gigabyte. Hiervoor moet je dan wel een betaald abonnement nemen overigens, met de gratis versie kun je tot 5 gigabyte versturen. Optioneel maak je gebruik van end-to-end encryptie. Bij de gratis versie blijven je bestanden één week op de servers van TransferXL staan.

© PXimport

9 Mobiel verzenden

Als je vanuit Android een groot bestand wilt versturen, heb je de keuze uit veel verschillende aanbieders. Omdat het bestandssysteem in Android gewoon toegankelijk is voor apps, kun je gemakkelijk een willekeurig bestand selecteren en deze via een app van bijvoorbeeld WeTransfer, Send Anywhere of Google Drive versturen naar iemand anders. iOS heeft met de app Bestanden een eerste stap naar een meer open bestandssysteem gezet, het delen van bestanden van je iPhone gaat nu een stuk makkelijker.

10 7-zip

Het is verstandig om een groot bestand vooraf in te pakken in een zip-bestand, zodat de transfer sneller verloopt. Uiteraard kun je dit gewoon vanuit het contextmenu in de Windows Verkenner doen. Maar wil je een betere compressie, dan kun je ervoor kiezen om een programma als 7-Zip te gebruiken. 7-Zip belooft dat de compressieratio 2 tot 10 procent beter is dan die van bijvoorbeeld WinZip of PKZip. De ontvangende partij hoeft niet per se 7-Zip op zijn of haar pc te hebben staan, want veel programma’s kunnen 7-Zip-bestanden namelijk gewoon openen.

© PXimport

11 HJSplit

Een ander slim idee is om een bestand op te splitsen in meerdere kleine delen. Het gratis programma HJSplit voert dit in een handomdraai uit middels een extreem simpele interface. Je hoeft het programma niet eens te installeren, het is voldoende om gewoon het exe-bestand te starten. Selecteer je bestand en kies voor de split-optie in het programma. Het enige is dat de ontvanger het programma ook moet draaien om de delen weer aan elkaar te plakken, door op de join-knop te drukken.

© PXimport

12 GSplit

Een vergelijkbaar programma is GSplit. Dit programma heeft iets meer opties en kan bijvoorbeeld een bestand in even grote blokken hakken. Ook is de interface iets moderner en heb je wat meer mogelijkheden om je bestand op te splitsen. Ook hierbij moet de ontvanger het gratis programma op zijn of haar pc installeren om de delen weer samen te kunnen voegen.

© PXimport

13 FireFTP

Een geheel andere mogelijkheid is het versturen van bestanden via ftp, al moet je daarvoor wel over een serverruimte beschikken, bijvoorbeeld van je eigen website. Vervolgens kun je een map delen met iemand waar je vaak bestanden mee deelt of moet delen en hem of haar een ftp-inlogcode geven van deze specifieke map. Voor Mac-gebruikers is het gratis programma Cyberduck een goede optie.

© PXimport

14 AirDrop

iOS- en Mac-gebruikers kunnen gemakkelijk bestanden delen tussen hun apparaten via AirDrop. Deze functie zit standaard in de besturingssystemen van Apple ingebouwd. Open AirDrop en je ziet in een oogopslag welke andere apparaten AirDrop aan hebben staan. Sleep een bestand naar één van de apparaten en de ontvangende partij krijgt een melding dat er een bestand binnenkomt. Deze hoeft het alleen nog maar te accepteren waarna de bestandsoverdracht begint.

© PXimport

15 Koerier

Het lijkt een beetje een flauwe optie, maar als je écht veel terabytes wilt versturen, is een analoge koerier het handigst. Het is met geen enkele online dienst een pretje (of zelfs mogelijk) om meerdere terabytes aan data te versturen. Grote kans dat je bovendien een mailtje van je provider krijgt als je dit te vaak probeert te doen. Bedrijven kunnen gebruikmaken van diensten als Databox van Microsoft Azure of Snowmobile van Amazon.

© PXimport

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/hoeveel-mb-kun-je-mailen-g0qoeqyq

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 150 Grote bestanden verzenden met deze 15 tips. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *