Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 149 Vakantieperiode: met deze IT-tips ga je met een opgeruimd gevoel op vakantie!

[Top] 149 Vakantieperiode: met deze IT-tips ga je met een opgeruimd gevoel op vakantie!

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 149 Vakantieperiode: met deze IT-tips ga je met een opgeruimd gevoel op vakantie! dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Afwezigheidsmail instellen in Outlook
Afwezigheidsmail instellen in Outlook

De eerste collega’s zijn begonnen aan hun vakantie. Van stedentripjes tot aan vaste prik naar een favoriet eiland tot op de bonnefooi vertrekken met de heerlijke zon in Nederland, alles passeert de revue. We kijken nu al uit naar de goede verhalen bij hun terugkomst.

Werkplekken worden gepoetst, laptops worden opgeschoond, out of office replies worden ingesteld.

Grappige voorbeelden hebben we voorbij zien komen voor out of office replies. Let op: dit zijn voorbeelden en hebben de collega’s uiteraard niet echt ingesteld. Maar deze zijn te goed om niet te delen:

“You are receiving this automatic notification because I am out of the office. If I was in, chances are you wouldn’t have received anything at all.”

“I will be unable to delete all the emails you send me until I return from vacation. Please be patient, and your mail will be deleted in the order it was received.”

Wist je dat je bovenstaande kan uitvoeren per groep? Daar hoeft geen Flow aan te pas komen. Maak bijvoorbeeld in Outlook voor je collega’s een specifieke out of office. Met of zonder grapje.

Opgeruimd staat netjes!

Vakantie vieren doe je niet alleen met een ijskoud biertje op een hagelwit strand. Met onze tips van vorig jaar ga je met een veilig gevoel op vakantie. Dit jaar geven we je ook nog een opgeruimd gevoel!

Dat is namelijk wel zo prettig. Je koffer inpakken gaat helaas nog niet automatisch (of je wacht net zo lang totdat je vrouw het doet) maar toch behoud je vaak het gevoel dat je iets bent vergeten. Met de volgende tips and tricks ga je tóch met een opgeruimd gevoel op vakantie.

Ruim je mail op

Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar een mailbox met nog 55 ongelezen e-mails? Dat gaat je achtervolgen. Maak verschillende mapjes aan met bijvoorbeeld ‘Belangrijk en handig’. Zet daar de mailtjes in die je nog eens wilt lezen ter kennisgeving. Maak een map aan met ‘To Do’ als het langer duurt dan 2 minuten om de taak af te ronden. Taak afgerond? Mail weg!

KB-IT verzorgt onder andere kennissessies over deze manier van productief werken. Meer weten? Bekijk onze vernieuwde website!

OneDrive opruimen

Even snel een bestand opslaan in je OneDrive werkt zo prettig. Verslepen, uploaden, opslaan als vanuit je Office-toepassing. Staat het direct online en kan je thuis er weer verder aan werken. Maar dat zorgt ook voor vervuiling. Want liever het zekere voor het onzekere nemen en alles in je OneDrive opslaan? Tsja… Met standaard 1 TB aan opslag kan je even vooruit. Maar opruimen zorgt voor rust in je OneDrive en daarmee ook in je hoofd.

To Do lijstjes afvinken

Ah, de eeuwige to-do-lijst schrijver! Voordat je het weet ben je dagen bezig met het schrijven van een to do lijst en kom je niet aan je werk toe. Meerdere to do lijstjes zwerven over je bureau… Een app daarvoor gebruiken kan in eerste instantie al heel wat werk schelen. We vertelden je al eerder over de Microsoft app To Do. Waar je tegenwoordig ook sub-taken kan toevoegen.

Superhandige app. Maak lijstjes aan, categoriseer je taken en vink ze af. Je maakt daar niet alleen het geluksstofje aan in je hoofd, je to do lijst wordt zo ook steeds korter.

Ruim je bureau op

We werken dan wel voornamelijk in de cloud, toch verzamelt ongemerkt allerlei troep op je bureau. Flessen limonade siroop en zakken snoep voor de zoetekauwen, doosjes met favoriete theesmaken, handcrème, flyers, fotolijstjes… Je kan het zo gek niet bedenken maar het komt op je bureau terecht.

Ruim je bureau op, gooi weg wat je niet meer gebruikt en maak ruimte voor nieuwe vakantiefoto’s.

Dan rest er nog maar één ding…

Genieten!

KB-IT wenst iedereen (alvast) een fijne vakantie!

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: out of office vakantie grappig

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 149 Vakantieperiode: met deze IT-tips ga je met een opgeruimd gevoel op vakantie!. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *