Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 146 Waarom is mijn website niet vindbaar in Google? – Mijn Bedrijf Online

[Top] 146 Waarom is mijn website niet vindbaar in Google? – Mijn Bedrijf Online

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 146 Waarom is mijn website niet vindbaar in Google? – Mijn Bedrijf Online dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Website Aanmelden bij Google: in 2 Minuten Geregeld
Website Aanmelden bij Google: in 2 Minuten Geregeld

Waarom is mijn website niet vindbaar in Google?

Stap 1: zorg dat je website geïndexeerd kan worden

Alleen als je je website goed instelt gaat Google je website opnemen in de zoekresultaten. Er zijn namelijk ook instellingen die kunnen aangeven dat je dit niet wilt. Deze instellingen worden vaak gebruikt tijdens het bouwen van de site, maar moeten aangepast worden zodra de website online komt te staan. Je kunt dit op verschillende manieren doen:

  • Meta-tag voor robots in je website code
  • Robots.txt bestand op de webserver

Met ‘robots’ worden de servers van zoekmachines bedoeld. De ‘robot’ van Google luistert naar de instructies die je website geeft: indexeren of niet indexeren.

Voor websites die in WordPress zijn gebouwd kun je deze instellingen eenvoudig wijzigen bij:
Instellingen > Lezen > Zoekmachine zichtbaarheid

Stap 2: zorg dat je website veilig, snel en stabiel is

Als je website soms niet werkt, niet veilig of erg traag is zal dit een slechte invloed hebben op jouw vindbaarheid. Wanneer de site erg traag is zullen bezoekers denken dat de website het niet doet en klikken ze op een ander resultaat. Google plaatst websites die veilig en snel zijn hoger in de resultaten.

Stap 3: maak een sitemap voor je website

Een sitemap kun je zien als een plattegrond van je website. Het wordt voor Google een stuk makkelijker om zijn weg te vinden en alle pagina’s op te nemen in de zoekresultaten met een sitemap. Je kunt eenvoudig testen of je website een sitemap heeft door ‘sitemap.xml’ achter je website URL te plaatsen:
www.[jouwwebsite].nl/sitemap.xml

Stap 4: een beetje geduld… of Google Search Console!

Wanneer alles goed staat kan het alsnog even duren voordat je website in Google verschijnt. Je kunt een week wachten en het nog eens proberen, maar mocht je meer willen zien van de status van de indexering kun je Google Search Console gebruiken. Hierin kun je de indexeerbaarheid van je website controleren en zelf de sitemap.xml uit stap 3 indienen. Daarnaast controleert Google je website op een aantal punten, zoals op problemen met mobiele bruikbaarheid.

Stap 5: pas de inhoud van je website aan

De vindbaarheid van je website optimaliseren is best een kunst. Als je alle technische punten goed hebt geregeld is de tekst en indeling van je website aan de beurt. Het inzetten van de juiste titels en goed geformuleerde teksten is daarin belangrijk. Vindbaarheid op een specifieke zoekterm is sterk afhankelijk van de concurrentie in Google. Je website wordt echter pas een waardige tegenstander als alles goed is ingesteld en de website veilig, snel en stabiel is.

Is jouw website vindbaar in Google?

Wil je de vindbaarheid van jouw website checken? Maak dan nu een rapport in onze website check!

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: waarom is mijn website niet vindbaar op google

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 146 Waarom is mijn website niet vindbaar in Google? – Mijn Bedrijf Online. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *