Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 144 Behang verwijderen: zo doe je dat!

[Top] 144 Behang verwijderen: zo doe je dat!

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 144 Behang verwijderen: zo doe je dat! dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Tips voor het verwijderen van behang

Behang verwijderen: het is niet de allerleukste klus. Toch is het zeker de moeite waard om het wel te doen voordat je nieuw fotobehang op de muur plakt. Waarom? Omdat het nieuwe behang meestal niet goed hecht aan het andere soort behang.

Behanglijm is namelijk deels gemaakt van water. En oud behang kun je ook verwijderen met water. Dus ga je nieuwe behanglijm op een bestaand behang smeren, dan gaan de oude en nieuwe laag behang op elkaar reageren. En is de kans dat het behang loslaat groot. Of er ontstaan bubbels (ook wel blaren genoemd) in het behang. Deze kunnen tijdens het drogen wel weer wegtrekken, maar dat is lang niet altijd het geval. Super zonde van je nieuwe fotobehang natuurlijk. Daarom adviseren wij om altijd de oude laag behang te verwijderen, voordat je een nieuw fotobehang aanbrengt. Hoe je dat doet; wij delen een aantal tips.

# Goede voorbereiding is het halve werk

Behang trek je er vaak niet zomaar af. Daar heb je een hoop water voor nodig. Maar een plamuurmes, behangperforator, een krukje en afdekzeil komen ook goed van pas als je behang gaat verwijderen. Bescherm de vloer en meubels met afdekzeil om waterschade te voorkomen. Daarnaast is het ook handig om de stroom eraf te halen. We willen namelijk geen herhaling van de GTST-scene met Frits ten Houten ;-). En als het kan, is het ook handig om de plinten en stopcontacten van de muren te halen. Zodat je ook de restjes behang daarachter kan verwijderen. Daarna ben je ready to go!

Benodigdheden voor het verwijderen van behang

  • Water (lauwwarm)
  • Plantenspuit of emmer, eventueel met behangafweekmiddel
  • Spons of oude doek
  • Krukje of huishoudtrap, zo kom je ook in het bovenste hoekje
  • Plamuurmes
  • Behangafstomer en/of behangperforator
  • Afdekzeil om de vloer en meubels te beschermen tegen waterschade
  • Vuilniszak voor de behangresten

# Behang afweken met water

Vul een emmer of plantenspuit met lauwwarm water. Vervolgens maak je de muur goed nat met de plantenspuit, een spons of oude doek. Laat het een paar minuten intrekken, voordat je aan de slag gaat met verwijderen. Het makkelijkste is om het behang met een breed (en scherp) plamuurmes af te steken. Wees hierbij wel voorzichtig, anders heb je kans op beschadigingen aan de muur. En dat levert weer extra werk op, waar je vast geen zin in hebt.

# Behang verwijderen met wasverzachter of Biotex

Voeg een scheut wasverzachter, Biotex of ander behangafweekmiddel toe aan het warme water en je maakt het verwijderen van het behang nog makkelijker. De rest spreekt voor zich (lees de tip hierboven).

# Behang afstomen met een afstoomapparaat

Is lauwwarm water met afweekmiddel niet voldoende om je behang los te weken? Of moet je een hele grote oppervlakte met behang verwijderen? Huur of koop dan een behangafstomer bij een doe-het-zelf-zaak. Daarmee verwijder je het behang op een eenvoudige manier. Vul het apparaat met water en wacht tot het water is opgewarmd. Daarna houd je de stomer een aantal seconden tegen het behang aan, zodat het behang zacht wordt. Daarna kan je het er super makkelijk af halen met je plamuurmes.

# Behang eraf? Dan kan het repareren beginnen

Is al het behang van de muren, dan zitten er vaak nog wat lijmresten op de muren. Ook deze moeten verwijderd worden voor het mooiste resultaat. Met een harde borstel en water krijg je deze lijmresten er vaak wel af. Ben je tijdens het verwijderen van het behang scheuren of andere beschadigingen tegengekomen? Dan moet je deze repareren met muurvuller. Als de plamuur droog is, moet je het nog even schuren. Zo zie je geen oneffenheden meer door het nieuwe behang heen.

Met deze tips wordt het verwijderen van behang ‘piece of cake’. En kan je daarna zonder problemen je nieuwe fotobehang aanbrengen. De handleiding voor het aanbrengen van ons fotobehang lees je hier. Nog geen nieuw behang uitgezocht, kijk dan eens naar onze ruime collectie fotobehang. Het behang wordt binnen 24 uur geproduceerd, zodat je jouw fotobehang binnen 1 tot 3 werkdagen in huis hebt.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: oude content verwijderen

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 144 Behang verwijderen: zo doe je dat!. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *