Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 143 Dataopslag in de cloud, de 3 beste opties voor veilige dataopslag

[Top] 143 Dataopslag in de cloud, de 3 beste opties voor veilige dataopslag

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 143 Dataopslag in de cloud, de 3 beste opties voor veilige dataopslag dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

MEGA cloudopslag
MEGA cloudopslag

Dataopslag is meer en meer een thema voor een groeiend aantal bedrijven en organisaties. Met de invoering van de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) ofwel General Data Protection Regulation (GDPR), is de wetgeving flink aangescherpt. Dit heeft voor vele bedrijven flinke consequenties. Maar niet alleen de AVG, ook de grote hoeveelheid data (big data) vraagt om veilige en gestructureerde dataopslag. Daarbij neemt de vraag naar flexibele en altijd toegankelijke data steeds meer toe. Steeds meer bedrijven stappen daardoor over naar een cloud opslag. Wij geven u de 3 beste oplossingen op het gebied van dataopslag in een cloud:

1. Data opslag in een private cloud

Een private cloud is een dataruimte die speciaal voor één enkel bedrijf of persoon is gereserveerd. Vergelijkbaar met het beheren van een eigen server maar dan op een cloud omgeving. Hierdoor ligt de zeggenschap over de data heel hoog. Een private cloud onderscheidt zich van andere cloud vormen doordat deze niet op gedeelde hardware staat, de cloud server kan zelfs in het eigen datacenter van uw bedrijf staan. De kosten voor deze oplossing zijn echter hoog. Daarbij is er vaak een onderscheidt te maken binnen organisaties tussen zeer gevoelige data (zoals dossiers en bedrijfsgevoelige informatie) of juist openbare gegevens zoals afbeeldingen die vrij op uw website zijn te downloaden. De vraag is tot in hoeverre u een compleet private cloud systeem nodig heeft voor de opslag van uw data.

Download onze whitepaper ‘Hoe bewaart u uw klantendata op een veilige manier?’ en maak kennis met verschillende cloud-oplossingen en Azure Stack.

2. Data opslag in de public cloud

Met de komst van de cloud ontstonden er vele nieuwe mogelijkheden. In het begin waren veel bedrijven en organisaties wat afwachtend met een migratie naar een cloud. En terecht; men wil zeker weten dat de dataopslag voldoet aan de hoge privacy- en veiligheidseisen. Inmiddels zijn vele bedrijven al overgestapt van eigen servers naar een public cloud services zoals Microsoft Azure aangezien het beveiligingsniveau heel goed is. Het overstappen naar een public cloud kan u vele voordelen bieden zoals het overal toegang hebben tot uw beveiligde data. Het grote verschil met een public cloud ten opzichten van een private clous is dat de hardware waar de cloud op draait van een externe (vaak buitenlandse) partij is zoals Microsoft, Amazone etc. Binnen de nieuwe wet- en regelgeving Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) kan het voor bepaalde data nodig zijn om de data op Nederlands grondgebied op te slaan waardoor overheden van andere landen zich geen toegang mogen verschaffen tot uw data.

3. Hybride dataopslag op de Azure Stack

Er is al jaren sprake van een serieuze kanteling in het werken. Het zogeheten “nieuwe werken” vraagt een grotere verantwoordelijkheid van werknemers maar biedt ze tegelijkertijd meer flexibiliteit. Denk hierbij aan het thuiswerken of werken op locatie. Door dataopslag in de cloud is het veel eenvoudiger om aan die randvoorwaarden te voldoen aangezien data en software altijd en overal toegankelijk is. Werken tijdens een zakenreis naar het buitenland, de urenregistratie bijwerken op woensdagavond vanuit huis, en even de archieven induiken als u in de trein zit en gegevens van enkele jaren geleden nodig hebt. De cloudoplossing van Azure Stack sluit helemaal bij deze ontwikkelingen aan.

Wilt u meer weten over werken in de cloud en Azure Stack?

Wilt u ook klaar zijn voor de toekomst met een flexibele en veilige dataopslag die aan alle AVG regels voldoet en wilt u weten hoe The Sourcing Company u daarbij kan helpen? Download dan nu deze whitepaper en leer alles over het slim en veilig beheren van uw klantendata met een cloud oplossing of neem rechtstreeks contact met ons op voor meer informatie.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/beste-cloudopslag-2018-ma8nqz68

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 143 Dataopslag in de cloud, de 3 beste opties voor veilige dataopslag. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *