Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 141 Gids vol onmisbare tips voor productfotografie

[Top] 141 Gids vol onmisbare tips voor productfotografie

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 141 Gids vol onmisbare tips voor productfotografie dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Productfotografie – fotograferen met een fototent
Productfotografie – fotograferen met een fototent

Index
  1. Waarom investeren in productfotografie?
  2. Hoeveel kost het om mijn producten te fotograferen?
  3. Hoe je producten het beste kunt fotograferen
  4. Camera X-smartphone
  5. Welke andere apparatuur kan ik gebruiken?

Productfotografie is een zeer belangrijke bron voor marketing en verkoop in het algemeen. In feite heeft internet in het bijzonder veel geholpen bij verkoopbetrokkenheid tot het punt van het creëren van de e-commerce en de mogelijkheid om dit medium uit te breiden naar sociale netwerken. Instagram is bijvoorbeeld een platform dat erop gericht is om met afbeeldingen en video’s te werken – iets wat de applicatie bijgevolg erg handig en ideaal maakt voor virtuele handel.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het succes van verkopen tegenwoordig met veel verschillende punten rekening houdt. Vroeger besliste het publiek wat ze kochten via tijdschriften en tv-commercials, op een zeer rigide manier. Nu kunnen mensen de beoordelingen van andere klanten beoordelen, hun vrienden beïnvloeden om een product te kopen en zelfs een “ambassadeur” van een biologisch merk worden door goed te praten op sociale media. Dit wetende, is het van essentieel belang dat u verkoopstrategieën ontwikkelt die, naast het creëren van nabijheid met uw klanten, geloofwaardigheid aan uw producten toevoegen.

Onder de planningsonderwerpen die u kunt uitvoeren, kan het gebied van productfotografie, mits goed uitgevoerd, een geweldige bondgenoot zijn om geweldige resultaten te behalen. Bekijk hieronder onze complete gids met fotografietips en hoe je producten fotografeert om je verkoop een boost te geven!

Waarom investeren in productfotografie?

A productfotografie het is belangrijk dat consumenten het object kunnen beoordelen en de aankoopbeslissing kunnen nemen. Ken je die foto’s van producten die in catalogi en online winkels verschijnen? Dus dat is het precies. Veel van deze etablissementen – ongeacht de sector waarin ze actief zijn, variërend van kledingwinkels tot bijvoorbeeld handwerkwinkels – bieden meer dan één foto van het product om alle hoeken te laten zien.

Onthoud als: dit gebied van fotografie beoogt portretteren op een eenvoudige en objectieve manier de producten die te koop worden aangeboden.

Hoeveel kost het om mijn producten te fotograferen?

Volgens Cronoshare, een platform dat professionele dienstverleners, een gespecialiseerde productfotograaf rekent tussen BRL 7,00 en BRL 12,00 per gefotografeerde eenheid. Dit gemiddelde wordt uiteindelijk gewijzigd in specifieke gevallen, zoals gastronomische fotografie. Als we nog steeds dit voorbeeld nemen, aangezien er meer specifieke technieken zijn bij het fotograferen van voedsel, wordt de waarde uiteindelijk tussen $ 10,00 en $ 50,00.

Als je je echter veilig voelt om je gaven in fotografie te riskeren, kan deze game bijna gratis zijn. Foto’s van zelfgemaakte producten zijn niet synoniem met een slecht uitgevoerd resultaat. Met de basistools en tips voor fotografie sta je misschien versteld van de beelden die gemaakt kunnen worden.

Hoe je producten het beste kunt fotograferen

Investeer in een statief

Een van de grootste frustraties die er is, is het maken van een foto en deze komt er wazig uit. En hoewel de beeldbewerkingstools al extreem geavanceerde functies hebben, is het erg moeilijk om de foto te bewerken en dit vervagingseffect volledig te verwijderen – niet in de laatste plaats omdat het rechtstreeks verband houdt met het vastleggen van de foto.

Een van de eenvoudigste oplossingen voor dit probleem is het gebruik van a statief. Dit goddelijke object breekt niet alleen takken, maar zorgt ook voor stabiliteit in de camera, of het nu een camera of een mobiele telefoon is. Er zijn natuurlijk verschillende soorten statieven, variërend van de eenvoudigste met lagere prijzen tot die met absurde prijzen.

Sommige statiefmodellen hebben of kunnen worden uitgerust met een type greep aanpasbaar, die de stabiliteit van de camera behoudt, zelfs bij de meest plotselinge bewegingen. In de lKijk naar tijdschrift Luiza het is mogelijk om sommige modellen te vinden, variërend van R $ 20,00 tot R $ 200,00 gemiddeld.

pas de verlichting aan

Er zijn situaties waarin natuurlijk licht voldoende is. In andere is het nodig richt het licht voor een kenmerk aantonen of onderdeel van het te fotograferen product. Wat niet kan, is de twee soorten licht mengen, aangezien elke lichtbron een andere kleur kan hebben en dit uiteindelijk de kleurbalans van het product negatief zal beïnvloeden.

Het is ook een goed idee om samen te werken met de diffuus licht bij het fotograferen van uw producten. Het kan worden verkregen via Ringlicht, die erin slaagt een reflector te zijn die de richting van het licht gelijkmatig in evenwicht houdt.

Samenstelling achtergrond en landschap

Wanneer u een product moet fotograferen waarvan de foto uiteindelijk door de postproductie in Photoshop moet gaan, is het ideaal altijd om een achtergrond of witte achtergrond. Natuurlijk moet je rekening houden met de context van je foto, maar het helpt altijd om deze elementen te hebben. Dit komt omdat het product aantrekkelijker kan zijn voor een koper als je het item tegen een achtergrond plaatst waardoor het er natuurlijk uitziet.

Nog steeds over contextualisatie, in andere gevallen is het belangrijk om meer elementen te combineren met het centrale object om het verhaal samen te stellen dat u wilt verkopen. Het is bijvoorbeeld veel aantrekkelijker om een outfit die gedragen wordt door een model te fotograferen dan deze te fotograferen in een hokje of op een mannequin. In dat geval kan de koper een meer realistische basis hebben van hoe dat object er op de carrosserie uit zou kunnen zien.

hoeken

Maak nooit slechts één foto en wees tevreden. Probeer bij het fotograferen van uw producten foto’s te maken vanuit verschillende hoeken, zodat u de artikelen waardeert en ze volledig laat zien zodat de consument ze kan beoordelen. Soms hield de koper bijvoorbeeld van de print op de voorkant van het T-shirt waarvoor de verkoper reclame maakte, maar het kan zijn dat de achterkant ook wat design heeft en omdat er geen foto’s zijn vanuit deze hoek, koopt de persoon het, is teleurgesteld, retourneert het en maakt een beoordeling negatief. Daarom is het erg belangrijk dat de productfoto’s gevarieerd, van goede kwaliteit en vanuit verschillende hoeken komen.

Loop niet weg van bewerken!

Als je denkt dat het bewerken van productfoto’s op de een of andere manier klanten misleidt, kun je die gedachte vergeten. Bijvoorbeeld kleine details zoals het verwijderen van ongewenste elementen en het wijzigen van de uitsnede van de afbeelding zodat deze past bij de vormen van sociale netwerken, in feite is het een zorg die deel uitmaakt van het proces, tenslotte kan niet alles worden aangepast op het moment van vastleggen de foto. Door uw afbeelding te behandelen in bewerkingstoepassingen, toont u uiteindelijk zorg met uw werk.

Camera X-smartphone

Als je een beginnende fotograaf bent, is waarschijnlijk een van de eerste gedachten die in je opkomt iets als: “wat voor soort camera kan ik kopen om mijn projecten te starten?”. Welnu, er zijn verschillende semi-professionele camera’s van hoge kwaliteit, maar ook enkele smartphones Commons zijn ook van grote waarde.

Er komen steeds meer mobiele apparaten bij die brengen steeds geavanceerdere camera’s die zelfs nog krachtiger zijn dan bepaalde robuuste camera’s van bijvoorbeeld een decennium geleden. Zichzelf iPhone is referentie met betrekking tot de kwaliteit van de foto’s die het kan registreren. Bovendien kunnen verschillende kenmerken van speciale “traditionele” camera’s worden gereproduceerd en aangepast door de mobiele telefoon zelf (automatisch of handmatig), zoals ISO, lensopening, sluiter, focus en andere.

Een groot deel van de smartphones biedt ook andere geavanceerde functies die normaal gesproken kunnen worden “ontgrendeld” in de instellingen of in de “pro” -interface van de camera-applicatie, zoals stabilisator, nachtmodus, kleuraanpassing, resolutie en rasterlijnen.

Goede semi-professionele camera’s om uw producten te fotograferen

Camera Sony Alpha-a6000 Canon EOS Rebel T7 Nikon D3400
prijs (van) R $ 4400,00 R $ 3750,00 R $ 3325,00
Opening f/3.5-5.6 OSS f/3.5-5.6 IS II f/3.5-5.6 VR
foto resolutie 24.3 megapixel / HD 24.1 megapixel / Full HD 24.7 megapixel / Full HD
Lenstype: Groothoek (16-50 mm) Compacte zoom (18-55 mm) DX VR (15-55 mm)
Memória SD/SDHC/SDXC SD/SDHC/SDXC SD/SDHC/SDXC
Vizier 3 inch / optisch 3 inch / LCD-scherm 3 inch
Batterij 50 mAh Li-ion oplaadbare NP-FW1080 10 mAh Li-Ion oplaadbare LE-E860 EN-EL14A 1230 mAh Li-ion oplaadbare batterij
Conexão HDMI, WiFi, USB NFC, Wi-Fi HDMI, USB. Bluetooth

Mobiele telefoons met goede camera’s om uw producten te fotograferen

smartphone iPhone 13 Galaxy s22 ultra Xiaomi Redmi Note 10S
prijs (van) R $ 4900,00 R $ 7400,00 R $ 1400,00
Bij de. van camera’s 4 5 8
Foto resolutie telelens: 12 megapixels (F/2.8)

wijde hoek: 12 megapixels (F/1.5)

ultra-hoekig: 12 megapixels (F/1.8)

Frontaal: 12 megapixels (F/2.2)

telelens 1: 10 megapixels (F/2.4)

Telefoto 2: 10 megapixels (F/4.9)

wijde hoek: 108 megapixels (F/1.8)

ultra-hoekig: 12 megapixels (F/2.2)

Frontaal: 40 megapixels (F/2.2)

Telelens: 2 megapixels (F/2.4)

wijde hoek: 64 megapixels (F/1.8)

ultra-hoekig: 8 megapixels (F/2.2)

Frontaal: 13 megapixels (F/2.4)

Macro: 2 megapixels (f/2.4)

Video resolutie 4K / 60 fps 4K / 30 fps 4K / 30 fps

Welke andere apparatuur kan ik gebruiken?

Nu we verschillende fotografietips hebben gezien en het proces om ze aantrekkelijker te maken voor uw consumenten, laten we u wijzen op de belangrijkste hulpmiddelen die kunnen bijdragen aan uw doel bij het fotograferen van uw producten – en ook andere dingen.

verlichting bronnen

Zoals hierboven vermeld bij het noemen van het gebruik van Ring Light, benadrukken we dat het essentieel is dat een fotograaf de middelen heeft om het omgevingslicht aan te passen om het gewenste resultaat te bereiken bij het aanklikken van de foto. Als u op dit moment niet over veel middelen beschikt, kan de zaklamp van de mobiele telefoon zelf een haalbare optie zijn om u te helpen. Hoe dan ook, het belangrijkste is om te testen wat voor jou het beste werkt.

tafel nog of mini fotostudio

A mesa nog het vergemakkelijkt de compositie van het landschap in een foto en versnelt ook het bewerkingsproces, voor het geval de gefotografeerde objecten bijvoorbeeld afzonderlijk moeten worden geknipt voor een catalogus. Met een gebogen oppervlak kan een stille tafel kant-en-klaar worden gekocht of eenvoudig worden geïmproviseerd met een rol wit papier of een canvas.

Hetzelfde geldt voor een mini-fotostudio, die in de detailhandel kan worden gekocht, maar ook thuis geïmproviseerd met een kartonnen doos, bijvoorbeeld. In dit geval is het een meer gesloten structuur met ingangen die kunstlicht binnenlaten, aangepast volgens de fotograaf. Deze lichtinput kan in de geïmproviseerde studio zelf worden aangepast of zelfs van een externe bron, zoals gsm-verlichting.

Zie ook

Zoals we hebben gezien, kan een goede mobiele telefoon behoorlijk functioneel zijn als het gaat om het maken van productfoto’s. De iPhone heeft dus de beste camera’s onder de mobiele apparaten. Bekijk 14 fotografietips om geweldige foto’s te maken op je Apple mobiele telefoon.

Bronnen: Bewegingsarray, Grote handel, Alles over foto, Hubspot, Canon, Nikon

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/camera-voor-productfotografie-1c3i3nmg

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 141 Gids vol onmisbare tips voor productfotografie. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *