Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 140 Wat is het verschil tussen pop, imap en exchange e-mail ?

[Top] 140 Wat is het verschil tussen pop, imap en exchange e-mail ?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 140 Wat is het verschil tussen pop, imap en exchange e-mail ? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

POP3 \u0026 IMAP | Sự khác biệt là gì? | Hiểu rõ trong 5 phút | TING3S
POP3 \u0026 IMAP | Sự khác biệt là gì? | Hiểu rõ trong 5 phút | TING3S

Ondertussen maken we allemaal gebruik van e-mail, ondertussen is e-mail niet meer weg te denken in ons dagelijks leven zowel zakelijk als privé. Maar e-mail gaat niet zonder zorgen, tegenwoordig regent het van de spam e-mail of malware berichten waardoor je computer problemen kunt krijgen. En wat nouw als je computer crasht heb je dan een back-up van je belangrijke e-mails ?

Verschillende soorten e-mail

Om hier wat dieper op in te gaan zal ik de verschillende e-mail diensten hieronder met elkaar vergelijken zodat je een duidelijk beeld krijgt van de hedendaagse e-mail techniek en de mogelijkheden hiervan.

E-mailen via pop of het imap protocool

De meeste gebruikte e-mail techniek is pop en imap, dit klinkt even heel technisch maar dat valt gelukkig erg mee. Je hebt het vast weleens gedaan met het instellen van je e-mail dat er gevraagd wordt om e-mail gegevens of server instellingen. In de meeste gevallen de pop en imap instellingen.

E-mail via het pop protocol

Als je e-mail gebruikt via het pop(3) protocool dan worden je e-mailberichten lokaal op je computer opgeslagen, deze techniek is het meest oudst want als er iets met je computer gebeurt en je hebt geen back-up gemaakt van je e-mailberichten dan ben je deze allemaal kwijt, niet zo handig.

E-mail via het imap protocol

Imap(4) is de moderne vorm van het pop(3) protocol, bij imap worden je e-mails bewaard op de server van je internet of hosting provider (denk aan Ziggo of KPN) en deze worden bewaard op je computer. Als je een e-mail verwijderd op je computer dan wordt deze ook op de server verwijderd. Verwijder je geen e-mails of archiveer je ze netje in je e-mail programma dan worden deze e-mails ook online bewaard. Als je computer crasht geen probleem, zodra je jouw e-mail account weer installeert op je computer via imap haalt deze alle e-mail weer van de online server af.

E-mail via imap wordt ondertussen het meest gebruikt door de meeste internet en hosting providers.

E-mail via exchange online

Deze laatste techniek is het parade paardje van de zakelijke markt en ondertussen ook beschikbaar voor consumenten. Het exchange protocol werkt hetzelfde als imap, met een bijkomend voordeel dat je agenda en contacten ook gesynchroniseerd worden. Deze staan zowel online en lokaal op je computer, bij exchange hoef je ook geen server instellingen in te stellen zoals bij pop(3) en imap, alleen je e-mailadres en wachtwoord en je e-mailprogramma doet de rest.

Exchange e-mail heeft een ingebouwd anti-spam en anti-malware filter en biedt je betere bescherming tegen spam en phising e-mails. Je krijgt in veel gevallen een groot postvak met 50GB opslagruimte, ruim voldoende om je e-mail netjes te bewaren en te archiveren.

En als bonus werkt een exchange e-mail adres via Microsoft outlook op pc en mac, maar ook via de mobiele outlook app op elk mobiel apparaat, waar je ook bent heb je altijd toegang tot je e-mail, agenda en contacten.

Kortom een zee aan voordelen, E-mail via Exchange online is een product van Microsoft de zakelijk markt kan hier gebruik van maken via Office 365 voor bedrijven. Deze gebruiken wij ook in ons ondernemers pakket en thuis gebruikers kunnen hiervan gebruiken via outlook.com met een @outlook.com e-mailadres (voorheen msn, live en hotmail) voor consumenten hebben wij deze verwerkt in ons thuis pakket.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: verschil tussen pop en imap

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 140 Wat is het verschil tussen pop, imap en exchange e-mail ?. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *