Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 14 Welk product

[Top] 14 Welk product

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 14 Welk product dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Welke producten verkopen goed op Amazon? Analyse voor beginners!
Welke producten verkopen goed op Amazon? Analyse voor beginners!

Als je een webshop gaat beginnen zul je natuurlijk eerst moeten bedenken wat je gaat verkopen. Je kunt tegenwoordig bijna alles online kopen en er zijn dus nagenoeg geen beperkingen bij het bepalen van het juiste assortiment. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Om je te helpen bij het kiezen van de producten die je online gaat verkopen zetten wij hieronder de verschillende overwegingen voor je op een rij.

Algemene informatie over je eigen webwinkel beginnen >>

De eerste vraag die je moet beantwoorden is of je een webshop gaat beginnen in de zogenaamde hoofdmarkt of nichemarkt. Het verschil tussen deze twee is heel simpel: een webshop die zicht richt op de hoofdmarkt heeft een groot en algemeen aanbod (bijv. telefoonhoesjes voor ieder type smartphone). Een webshop die zich richt op een nichemarkt heeft een zeer gespecialiseerd aanbod (bijv. houten telefoonhoesjes voor de iPhone).

Voor- en nadelen
Een webshop die zich richt op een nichemarkt is mogelijk de enige aanbieder van een bepaald product. Op deze manier heeft deze shop weinig last van concurrentie, is de doelgroep makkelijk te bereiken, hoef je weinig geld uit te geven aan promotie en marketing en kan je shop makkelijk worden gevonden in Google. Het nadeel is natuurlijk dat doorgaans de vraag naar een dergelijk product een stuk kleiner is. Een webshop die zich richt op de hoofdmarkt moet flink investeren in de eerste voorraad, heeft veel last van concurrentie en zal dan ook een groot budget voor marketing, promotie en SEO moeten reserveren. Het voordeel is dat de afzetmarkt een stuk groter is. Als je overweegt een webshop te beginnen op de hoofdmarkt is het verstandig eerst de concurrentie goed in kaart brengen en je af te vragen of je de strijd aan kunt.

Misschien overweeg je een webshop te beginnen met producten die je zelf gaat produceren, zoals cupcakes of handgemaakte sieraden. Dat is natuurlijk superleuk. Niet alleen heb je dan veel affiniteit met het assortiment, maar je kunt ook zelf goed de kwaliteit handhaven en controleren. Tevens zullen je kosten lager zijn omdat je zelf de arbeid investeert. Een mogelijk nadeel is dat als je shop gaat lopen je wel aan de vraag moet kunnen voldoen.

Als je producten gaat inkopen moet je kunnen beschikken over een startkapitaal om je eerste voorraad aan te leggen. Daarnaast moet je op zoek naar een betrouwbare leverancier waar je voordelig kunt inkopen. Het grote voordeel ten opzichte van zelf produceren is dat je heel eenvoudig je voorraad kunt aanvullen. Een nadeel is dat je inkoop duurder wordt en je afhankelijk wordt van een andere partij, je leverancier.

Je kunt tegenwoordig natuurlijk heel eenvoudig producten importeren, bijvoorbeeld vanuit China. Het grote voordeel is dat je de producten in het buitenland vaak veel goedkoper kunt inkopen. Er zijn echter ook belangrijke nadelen. Zo heb je vaak geen persoonlijk contact met je leverancier en moet je maar afwachten of je de goederen daadwerkelijk geleverd krijgt en of ze van een constante kwaliteit zijn. Daarnaast heb je te maken met lange levertijden, hoge vrachtkosten en mogelijk invoerrechten. Ga dus op zoek naar een betrouwbare leverancier en plaatst eerst een kleine proefbestelling om te testen of alles naar wens verloopt. Kijk op de site van de Belastingdienst voor meer informatie over de afhandeling van btw en invoerrechten bij het importeren vanuit het buitenland.

Het is mogelijk een webshop te beginnen zonder dat je een eigen voorraad hebt. Deze vorm van online verkoop heet dropshipping. Je shop bevat dan een technische koppeling met een leverancier en is feitelijk niet meer dan een doorgeefluik. Je biedt (een deel van) het assortiment van een grote leverancier in je shop aan en Iedere bestelling wordt rechtstreeks doorgestuurd naar de leverancier die vervolgens zorg draagt voor de verzending. Het voordeel van een dropship-shop is dat je niet hoeft te investeren in de eerste voorraad en je probleemloos en snel een groot assortiment kunt aanbieden. Er kleven echter ook verschillende nadelen aan een dergelijke manier van een webshop exploiteren, zo kun je niet je assortiment aanvullen met producten van een andere leverancier, betaal je vaak hoge verzendkosten, is de winstmarge beperkt en zijn er vaak al andere shops die exact hetzelfde assortiment aanbieden.

De leukste manier om een webshop te beginnen is natuurlijk door een eigen voorraad van zelfgemaakte of ingekochte producten aan te leggen. Op deze manier heb je zelf de ultieme controle op de kwaliteit van de producten en ben je zelf verantwoordelijk voor de juiste verzending van de artikelen. Doordat je dagelijks in de weer bent met je assortiment krijg je er nog meer affiniteit mee en kun je ook je klanten veel beter van dienst zijn. Om een eigen voorraad aan te leggen moet je natuurlijk kunnen beschikken over voldoende ruimte en zul je moeten nadenken over de inrichting van je magazijn. Vaak begin je met een beperkte voorraad en kun je makkelijk alles kwijt in een kast of op zolder.

Als je artikelen via een webshop gaat verkopen dienen deze te worden verzonden. Ook dit aspect is een overweging waard bij het bepalen van je assortiment. Hele grote of zware producten brengen hoge verzendkosten met zich mee. Kun je de producten dan nog wel tegen een aantrekkelijke prijs aanbieden? Lees meer over het verzenden van pakketten.

Of je nu een webshop begint in de hoofd- of een nichemarkt, producten zelf gaat maken of inkopen, een koppeling maakt met een dropshipper of je eigen voorraad aanlegt, het allerbelangrijkste is dat je enthousiast bent over de producten die je gaat verkopen. Je moet namelijk dagelijks pakkende productomschrijvingen maken, vlammende advertenties opstellen, honderden vragen van klanten beantwoorden, grappige facebookberichten en tweets posten etc. Als je dan niks hebt met de producten die je verkoopt dan wordt het een lastige opgave en is je webshop gedoemd te falen. Kies daarom een product waar je ‘wat mee hebt’, waar je enthousiast over bent en affiniteit mee hebt. Jouw enthousiasme zal een belangrijke drijfveer achter je webshop worden en daarmee de sleutel tot het succes.

Weet je al wat je gaat verkopen? Dan kun je meteen je het juiste pakket kiezen >>

Lees onderstaande artikelen voor handige tips en meer informatie over het beginnen van je eigen webwinkel.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/welk-product-verkopen-24fj4czj

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 14 Welk product. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *