Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 138 Wat is een permalink?

[Top] 138 Wat is een permalink?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 138 Wat is een permalink? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

WordPress: permalinks aanpassen
WordPress: permalinks aanpassen

Hoe worden permalinks in wordpress opgebouwd?

De permalinks kunnen op verschillende manieren getoond worden. Voor elk type website is een andere url-structuur noodzakelijk. Welke je kiest heeft eigenlijk voornamelijk met het type content te maken en of je een statische website hebt of dat er regelmatig blogartikelen gepubliceerd worden.

De standaard WordPress permalink is echter niet zo heel mooi, namelijk ?p=123 achter je domeinnaam. Dit is geen schone url, zoals ze dit wel noemen. De notatie omschrijft niks over de content van de pagina of bericht en vertelt Google ook niks over de inhoud. Dit is nadelig voor zowel je bezoeker als Google. Hieronder een overzicht van hoe je de permalinks in WordPress kunt instellen.

 • 1. Eenvoudig
  https://basmartens.com/?p=123
 • 2. Jaar, maand, dag en naam
  https://basmartens.com/2020/12/11/voorbeeld-bericht/
 • 3. Jaar, maand en naam
  https://basmartens.com/2020/12/voorbeeld-bericht/
 • 4. Numeriek
  https://basmartens.com/archieven/123
 • 5. Berichtnaam
  https://basmartens.com/voorbeeld-bericht/
 • 6. Aangepaste structuur
  https://basmartens.com/%category%/%postname%/

Datum in permalink

Voor een nieuws website kan het interessant zijn om de datum van publicatie in de url te tonen. Zo weet Google en de bezoeker van de nieuwssite of het om een recent nieuwsartikel gaat of niet. Voorbeeld 2 en 3 hierboven tonen een voorbeeld van hoe een dergelijk adres eruit zou kunnen zien.

Url van cornerstone artikelen

Publiceer je voornamelijk cornerstone content, die longterm moet blijven scoren in de zoekresultaten van Google, dan moet je voorkomen dat er een datum notatie in de url’s getoond wordt. Korte en heldere omschrijvende permalinks direct achter je domeinnaam zijn dan het beste. Een permalink met de berichtnaam, zoals in voorbeeld 5, is dan voldoende.

Categorieën in de url

Gebruik maken van categorieën en subcategorieën in je url kan interessant om een bepaalde hiërarchie in content aan te brengen. Je loopt hiermee wel het risico dat je website urls te lang worden.

Permalinks aanpassen

Het aanpassen van de standaard permalinks (?p=123) is echt noodzakelijk en belangrijk. We willen een beschrijvende website url die al meer verteld over de inhoud van een pagina of over wanneer een bepaald blogartikel gepost is.

Houd er rekening mee dat wanneer je de permalink aanpast van een bestaande pagina of een bestaand artikel de url die in de Google zoekresultaten is opgenomen niet meer klopt. Je zult de oude url moeten redirecten naar de nieuwe url om 404 errors te vermijden.

Url aanpassen op pagina niveau

Waarom zijn permalinks belangrijk?

De WordPress Permalink of de url van een pagina of bericht is het adres waarop de pagina te benaderen is binnen je website. Deze url zal worden gebruikt als een bezoeker van je website een pagina wil delen op Social Media of in een blogartikel op zijn of haar eigen website. De url zal ook door Google opgenomen worden zodra een pagina geïndexeerd is in de zoekresultaten.

Ik hoop dat ik middels dit artikel de permalink betekenis heb kunnen duidelijk maken. Heb je vragen of je hier meer over weten, neem dan gerust contact met mij op

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: permalink aanpassen wordpress

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 138 Wat is een permalink?. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *