Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 138 Een gedownload bestand verwijderen

[Top] 138 Een gedownload bestand verwijderen

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 138 Een gedownload bestand verwijderen dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Bestanden en mappen verwijderen en terughalen
Bestanden en mappen verwijderen en terughalen

X

wikiHow is een wiki, wat inhoudt dat veel van onze artikelen meerdere auteurs hebben. Aan dit artikel hebben 10 mensen bijgedragen, waarvan een aantal anoniem.

Dit artikel is 6.821 keer bekeken.

Wanneer al die gedownloade bestanden zich beginnen op te stapelen, kunnen ze opslagruimte in beslag nemen die je wel beter kunt gebruiken. Het regelmatig opruimen van je gedownloade bestanden zal je veel ruimte schelen en maakt het gemakkelijker om de bestanden te vinden die je zoekt. Het proces van het verwijderen van je bestanden is afhankelijk van het besturingssysteem dat je gebruikt.

Stappen

Methode 1
Methode 1 van 4:Windows

Methode 1

 1. 1Open je Downloads-/Mijn downloads-map. Je kunt deze openen door op de Windows-toets + E te drukken en de map te selecteren.
 2. 2Zoek het bestand dat je wilt verwijderen. De meeste programma’s zullen gedownloade bestanden in Downloads plaatsen.

  • Sommige programma’s maken hun eigen downloadmappen. Weet je met welk programma je het het bestand hebt gedownload, controleer dan de instellingen om te bekijken waar de bestanden op je computer zijn opgeslagen.
 3. 3Doe een zoekactie naar het bestand als je weet hoe het heet. Als je het bestand niet in je Downloads-map kunt vinden, maar je weet wel hoe het heet, dan kun je Windows Zoeken gebruiken om het te vinden. Druk op de Windows-toets en typ de naam in van het bestand. Als Windows het niet kan vinden, dan zal het in de zoekresultaten worden weergegeven.
 4. 4Open de downloadmanager van je browser als je het bestand niet kunt vinden. Heb je het bestand recent gedownload dan staat het misschien nog in de lijst van de downloadmanager van je browser. Hiermee kun je direct de bestandslocatie openen van het bestand dat je wilt verwijderen.

  • Chrome – Druk op Ctrl + J. Klik op “Verwijderen uit lijst” voor het bestand dat je wilt verwijderen.
  • Firefox – Druk op Ctrl + J om de afdeling Downloads te openen in de Bibliotheek. Klik op map-knop om de map te openen waar de download zich bevindt.
  • Internet Explorer – Druk op Ctrl + J of klik op het tandwiel en selecteer “Downloads”. Klik op de link in de locatiekolom van het bestand dat je wilt verwijderen.
 5. 5Sleep het bestand naar de Prullenbak. Eventueel kun je het bestand selecteren en op Verwijderen drukken, of met rechts op het bestand klikken waarna je “Verwijderen” kiest.

  • Als het bestand niet kan worden verwijderd, dan kan dit komen omdat het door een ander programma gebruikt wordt. Dit komt veel voor bij programma’s voor bestandsdeling, omdat sommige gebruikers proberen om het bestand van je pc te downloaden. Sluit programma’s die het bestand zouden kunnen gebruiken, en probeer het nogmaals.

  Advertentie

Probleemoplossen

 1. 1Ik kan het bestand niet verwijderen. Staat Windows niet toe dat je het bestand verwijdert, dan komt dat waarschijnlijk omdat het door een ander bestand wordt gebruikt. Dit is meestal het geval als je het bestand via BitTorrent hebt gedownload en het nog steeds aan het seeden is, of als je het al in een ander programma hebt geopend. Sluit alle programma’s die het bestand misschien gebruiken en probeer het nogmaals.

  • Kijk op wikiHow voor meer informatie als het nog steeds niet lukt om het bestand te verwijderen.

Methode 2
Methode 2 van 4:Mac

Methode 2

 1. 1Open je Downloads-map. Je krijgt toegang tot de Downloads-map vanaf het Dock, of via de zijbalk in Finder. Dit is de standaardlocatie waar de meeste apps bestanden naartoe downloaden. Heb je in de voorkeuren van een van je apps de downloadlocatie gewijzigd, kijk dan ook op die locatie.

  • Je kunt ook op je bureaublad klikken en daarna op “Ga naar” → “Downloads”.
 2. 2Zoek het bestand dat je wilt verwijderen. Blader door Downloads tot je het bestand hebt gevonden dat je wilt verwijderen.
 3. 3Versmal je zoekactie tot schijfkopiebestanden. Mac-programma’s worden gedownload als DMG-bestanden. Dit zijn schijfkopiebestanden waar het programma in is opgeslagen. Installeer je een programma, dan blijft de DMG in je Downloads-map, en neemt ruimte in.

  • In de zoekbalk in de hoek rechtsboven, typ je disk image en selecteer “Disk Image” uit de afdeling “Kinds”. Hiermee beperk je de weergave tot DMG-bestanden, zodat je snel veel ruimte vrij kunt maken.
 4. 4Open de downloadmanager van je browser als je het bestand niet kunt vinden. Heb je het bestand recent gedownload dan staat het misschien nog in de lijst van de downloadmanager van je browser. Hiermee kun je direct de bestandslocatie openen van het bestand dat je wilt verwijderen.

  • Chrome – Druk op Command + J. Klik op “Verwijderen uit lijst” voor het bestand dat je wilt verwijderen.
  • Firefox – Druk op Command + J om de afdeling Downloads te openen in de Bibliotheek. Klik op map-knop om de map te openen waar de download zich bevindt.
  • Safari – Klik op het “Window”-menu en selecteer “Downloads”. Klik op het Vergrootglas naast het bestand dat je wilt verwijderen.
 5. 5Sleep het bestand naar de Prullenbak. Als alternatief kun je het bestand selecteren en daarna op Verwijderen drukken, of met rechts op het bestand klikken en “Verwijderen” selecteren.

  • Als het bestand niet kan worden verwijderd, dan kan dit komen omdat het door een ander programma gebruikt wordt. Dit komt veel voor bij programma’s voor bestandsdeling, omdat iemand misschien probeert om het bestand van jouw computer te downloaden. Sluit programma’s die het bestand zouden kunnen gebruiken en probeer het nogmaals.

  Advertentie

Probleemoplossen

 1. 1Ik wil alle gegevens van mijn downloads wissen. OS X houdt een log bij van al je gedownloade bestanden. Als je je zorgen maakt over de beveiliging van je systeem en nieuwsgierige ogen van onbevoegden, dan kun je dit logbestand handmatig wissen met de terminal.

  • Open de Terminal in Hulpmiddelen.
  • Typ sqlite3 ~/Library/Preferences/com.apple.LaunchServices.QuarantineEventsV* ‘delete from LSQuarantineEvent’ en druk op Return.
 2. 2Ik kan het bestand niet verwijderen. Staat OS X niet toe dat je het bestand verwijdert, dan komt dat waarschijnlijk omdat het door een ander bestand wordt gebruikt. Dit is meestal het geval als je het bestand via BitTorrent hebt gedownload en het nog steeds aan het seeden is, of als je het al in een ander programma hebt geopend. Sluit alle programma’s die het bestand misschien gebruiken en probeer het nogmaals.

  • Kijk op wikiHow voor meer informatie als het nog steeds niet lukt om het bestand te verwijderen.

  Advertentie

Methode 3
Methode 3 van 4:Android

Methode 3

 1. 1Download en installeer een bestandsmanager. Er zijn meerdere bestandsmanagers gratis te verkrijgen voor de Android. Deze kun je downloaden van de Google Play Store. Je apparaat heeft overigens misschien al een bestandsmanager. Populaire apps zijn:

  • ES File Explorer
  • Astro File Manager
  • X-Plore File Manager
 2. 2Navigeer naar je Downloads-map. Wanneer je de bestandsmanager hebt geopend, dan krijg je een lijst met alle directory’s op je mobiel. Zoek naar die met de naam “Downloads”. Het kan zijn dat je een directoryniveau omhoog moet gaan om de het te zien.

  • Let op: Gedownloade afbeeldingen kunnen ook in de Foto-map staan en gedownloade video’s in de Video-map.
 3. 3Houd het bestand dat je wilt verwijderen ingedrukt. Deze procedure wisselt per bestandsmanager, maar meestal kun je het bestand ingedrukt houden en op “Verwijderen” tikken in het menu dat verschijnt. Soms kun je ook meerdere bestanden selecteren, waarna je op de Verwijder-knop tikt.Advertentie

Probleemoplossen

 1. 1De bestandsmanager werkt niet. Als je liever gedownloade bestanden met je computer wilt beheren, dan kun je het Android-apparaat aansluiten met een usb-kabel. Hiermee kun je, voor het beheren van bestanden, het Android-apparaat op dezelfde manier openen als een usb-drive. Kijk op wikiHow voor meer informatie als het nog steeds niet lukt om het bestand te verwijderen.
 2. 2Ik kan de gedownloade bestanden niet vinden. Bijna alle gedownloade bestanden horen in je Downloads-map te staan, maar sommige apps plaatsen ze op andere locaties. Met je apparaat aangesloten op je computer, kun je veel gemakkelijker zoeken naar bestanden.Advertentie

Methode 4
Methode 4 van 4:iOS

Methode 4

 1. 1Open de applicatie die het bestand dat je wilt verwijderen gebruikt. iOS-apparaten geven je geen toegang tot een enkele Downloads-locatie op je apparaat. In plaats daarvan worden bestanden verwijderd via de apps die ze openen. Dat houdt in dat je, als je een PDF wilt verwijderen, je het moet verwijderen met iBooks of Adobe Reader. Wil je muziek verwijderen, dan kun je dat doen met de Muziek-app.
 2. 2Veeg over het item om de Verwijder-knop weer te geven. Deze procedure is afhankelijk van de app die je gebruikt, maar meestal kun je het bestand vegen om de Verwijder-knop weer te geven.
 3. 3Houd een item ingedrukt om meerdere bestanden te selecteren. Heb je alle bestanden die je wilt verwijderen geselecteerd, tik dan op de Verwijder-knop.
 4. 4Gebruik iTunes voor het verwijderen van muziek als je apparaat dit niet voor elkaar krijgt. Misschien is het lastig om een gedownload nummer te verwijderen, zeker als het gesynchroniseerd is met iTunes. Kijk op wikiHow voor meer informatie over het verwijderen van muziek.
 5. 5Gebruik je computer voor het verwijderen van meerdere foto’s tegelijkertijd. Heb je veel foto’s waar je vanaf wilt, dan is de snelste manier het aansluiten van je iOS-apparaat op je computer. Gebruik vervolgens de bestandsmanager van het besturingssysteem om dit te doen. Kijk op wikiHow voor meer informatie.Advertentie

Probleemoplossen

 1. 1Ik kan het bestand dat ik wil verwijderen niet vinden. iOS-apparaten hebben een volledig ander bestandssysteem dan de meeste andere apparaten, en dit kan het bijzonder lastig maken om bepaalde bestanden te vinden en verwijderen. Je hebt een app nodig dat het type bestand dat je wilt verwijderen kan openen, om toegang te krijgen tot het bestand en het te verwijderen.

  • De enige manier om dit te omzeilen is het jailbreaken van je iOS-apparaat. Dit is niet zonder risico en werkt niet op alle apparaten, maar is het eenmaal gelukt, dan kun je bestandsmanagers installeren waarmee je op dezelfde manier als op een Android bestanden kunt bewerken.

Over dit artikel

In andere talen

English:Remove a Downloaded File

Español:eliminar un archivo descargado

Italiano:Cancellare un File Scaricato dal Web

Русский:удалить загруженный файл

Português:Remover um Arquivo Baixado

Bahasa Indonesia:Menghapus Data Hasil Unduhan

Français:supprimer un fichier téléchargé

العربية:حذف الملفات المنزلة على الجهاز

Deze pagina is 6.821 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/bestanden-verwijderen-laptop-wudzojdh

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 138 Een gedownload bestand verwijderen. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *