Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 136 Poort 80 open PROBLEM SOLVED

[Top] 136 Poort 80 open PROBLEM SOLVED

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 136 Poort 80 open PROBLEM SOLVED dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Door Bitwiper:

Zo te zien vangt Online verkeer naar poort 80 op jouw (huidige) IP-adres af, en geeft in de plaats van jouw router antwoord (theoretisch is ook denkbaar dat jouw modem zo geconfigureerd is dat hij dit antwoord geeft

tenzij

deze met een security-by-obscurity URL en/of andere parameters benaderd wordt, maar of dat zo is kan ik niet vaststellen).

Als ik namelijk http://194.134.x.x/ intik in m’n webbrowsr, krijg ik het volgende antwoord (de eerste helft zie je normaal gesproken niet in je webbrowser, maar ik wel in Wireshark die ik had aangezet voor dit doel):

HTTP/1.1 302 Found
Date: Wed, 03 Aug 2011 20:48:31 GMT
Server: Apache/1.3.33 (Unix)
Location: http://www.online.nl/403
Keep-Alive: timeout=4, max=99
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
<!DOCTYPE HTML PUBLIC “-//IETF//DTD HTML 2.0//EN”>
<HTML><HEAD>
<TITLE>302 Found</TITLE>
</HEAD><BODY>
<H1>Found</H1>
The document has moved <A HREF=”http://www.online.nl/403″>here</A>.<P>
</BODY></HTML>

waarna mijn webbrowser

http://www.online.nl/403

zal openen.

Met andere woorden, de ShieldsUp test zal melden dat er iets luistert op poort 80, maar die ziet niet jouw router. Ik vermoed dat hetzelfde geldt voor de poorten 23 en 8080, want die staan ook open volgens jouw laatste plaatje.

Als je vinkjes weghaalt zou het wel eens kunnen dat je geen verbinding meer krijgt met Online: kennelijk willen zij op 3 verschillende manieren in jouw router kunnen wroeten. Overigens betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat je thuis geen webserver kunt draaien (d.w.z. eentje die op de standaard poort 80 luistert).

Ik geloof niet dat ik een Huawei router en/of Online wil.

PS voor insiders: die Apache v1.3.33 is wel mooi, maar die draaien ze vast niet echt… Of toch? 😉

Aanvulling: na het uitzoeken en posten zag ik bijdrage van Mameomowskwooz hierboven, sorry voor de dubbele info!

Ik herken het probleem van het HUAWAI HG655d modem. Ik had voorheen de bekende Sagem Livebox en had een webservertje draaien. Keurig op poort 80. Netjes poortje open gezet en domeintje aan het WAN IP gekoppeld. Werkte prima. Totdat de livebox de geest gaf. Na een week Online overtuigen van een defect modem …. eindelijk een nieuwe gekregen. Standaard staat inderdaad poort 80 open. Zonder wachtwoord is het mogelijk om zowel binnen je LAN als je WAN het modem te benaderen en instellingen te wijzigen. Een wachtwoord instellen is daarom een MUST !! (deze informatie is niet terug te vinden in de zeer uitgeklede gebruiksaanwijzing van Online)

Heb alles …. maar dan ook ALLES aan open poorten uit het modem gedonderd. Daarna was het pas mogelijk om aan poort 80 een LAN ip toe te wijzen. En ja hoor ……… het werkte niet.

Nu blijkt inderdaad dat nog een IP range in het modem zit gebakken …. 194.134.45.xxx. Nu is dit inderdaad te verwijderen, maar poort 80 is NIET te forwarden om een eigen webserver te kunnen draaien.

Antwoord Online helpdesk: “Meneer, wij geven geen ondersteuning op het draaien van een webserver.”

–> maar in uw algemene voorwaarden staat dat u het toestaat.

Antwoord Online helpdesk: “Dat klopt meneer maar we geven geen support. Zolang u gewoon kunt internetten is er niks aan de hand”

Inmiddels draait hier tot zeer grote tevredenheid een ECHTE modem/router en niet de HUAWAI HG655d.

Iedereen met een HUAWAI HG655d wens ik hierbij veel sterkte.

Vriendelijke groet,

Wokdokter

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: poort 80 openzetten

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 136 Poort 80 open PROBLEM SOLVED. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *