Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 134 Tips voor het online verkopen van je tweedehands spullen

[Top] 134 Tips voor het online verkopen van je tweedehands spullen

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 134 Tips voor het online verkopen van je tweedehands spullen dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Hoe Begin je met Verkopen op Bol.com? | Stap-voor-stap guide
Hoe Begin je met Verkopen op Bol.com? | Stap-voor-stap guide

Vandaag deel ik slimme tips & tricks voor het online verkopen van je tweedehands spullen via Marktplaats en hoe je social media hiervoor kunt gebruiken.

Sommige items kun je bijvoorbeeld makkelijker (of voor méér moneys) verkopen via Instagram of een Facebookgroep, dan op Marktplaats. En sommige items kun je weer het beste slijten op de Vrijmarkt met Koningsdag. En van sommige items kun je misschien weer beter afscheid nemen door ze bijvoorbeeld te doneren of recyclen (in plaats van weggooien).

Ik maakte een uitgebreid overzicht van mijn verkoopervaringen en ik hoop dat je er iets aan hebt!

Welke tweedehands spullen verkopen wel of niet goed online?

❤ Een open deur, maar: mooie en goed uitziende spullen doen het beter dan ‘oude meuk‘.
Er zijn wel veel liefhebbers van bijvoorbeeld vintage blikjes en oude Oma-vaasjes, maar deze koopjes worden in mijn ervaring vooral meestal offline op rommelmarkten, vrijmarkten en in Kringloopwinkels gedaan. Maar no worries, want een tip om dit tóch online te verkopen, deel ik verderop in dit artikel!)

❤ Speelgoed van dure of bekende merken, doet het altijd goed op Marktplaats. Merken zoals LEGO en Playmobil bijvoorbeeld, ben je waarschijnlijk binnen no-time kwijt. Ditzelfde geldt voor interieur accessoires of servies van populaire merken.

Een stapel witte borden van Ikea, kun je zelf ook voor weinig kopen en dan heb je geen verzendkosten. Dit verkoopt bijvoorbeeld wel goed op een rommelmarkt, maar zal je online niet snel kwijtraken.
Toen ik besloot om mijn hoeveelheid RICE (hip en prijzig Deens merk) servies te halveren, had ik het binnen één dag verkocht, zonder geklaag over pakketpost tarieven. Mensen die namelijk fan zijn van een bepaald merk en deze kwaliteit op waarde weten te schatten, doen over het algemeen niet moeilijk over verzendkosten en zijn al blij dat ze deze leuke spullen voor veel minder dan de winkelprijzen kunnen scoren.

buffetkast Hare Maristeit

Foto: mijn hoeveelheid servies in de blauwe buffetkast is in de afgelopen jaren alleen maar gegroeid en heb ik dan ook onlangs met pijn in mijn hart uitgedund…

❤ Babymeubels en positiekleding zijn populaire rubrieken op Marktplaats. Positiekleding draag je maar een korte periode en vaak zijn tweedehands items dan ook meer dan prima geschikt voor een tweede ronde. Gewone kleding van minder bekende merken (hoe leuk of hoe mooi ook) heb ik over het algemeen niet tot nauwelijks verkocht.

Jeans van mooie merken als Kuyichi en opvallende positiejurkjes van populaire merken, kun je meestal voor een goede prijs verkopen. Ik maak wel eens mee dat het 1 tot 2 weken duurt voordat het verkocht is, maar het gaat wel altijd voor een goede prijs weg.
Baby- en kinderkleding is vaak ook maar een korte periode gedragen, maar hiervoor geldt in mijn ervaring hetzelfde als voor kleding voor volwassenen: is het geen merkkleding of bijzonder opvallend item, dan raak je het maar moeilijk kwijt. Al die kleine broekjes, shirtjes en jurkjes los aanbieden voor 1 tot 2 euro per stuk, loont eigenlijk niet. Prima op dit op de Vrijmarkt voor een paar euro weg te doen, maar persoonlijk vind ik dit teveel moeite om per stuk online te verkopen.

Wel zie je op Marktplaats vaak pakketten met babykleding aangeboden worden. Dit heb ik ook een paar keer geprobeerd, maar met weinig succes. Ik kreeg vooral veel mails met vragen als ‘Ik wil graag alleen dat ene jurkje en die twee leggings, hoeveel wil je daarvoor?’. Dit vind ik persoonlijk teveel tijd en gedoe kosten, dus babykleding dat ik niet wil bewaren geef ik weg aan vrienden of doneer ik aan de Kringloopwinkel.

AANVULLING: een jaar nadat ik deze blogpost herschreef en opnieuw publiceerde, kwam Vinted online. Dit is dan wel weer een fijn platform om meerdere klein geprijsde items te koop aan te bieden. Vaak vind je hier kopers die in één keer meerdere kledingstukken bij je kopen en daarmee hoef je dan ook maar één wandelingetje naar het postkantoor te maken 🙂 .

❤ Witgoed, meubels en elektronica zijn populaire items om tweedehands te kopen. Het verbaast me soms echt hoe snel (en hoeveel!) er geboden wordt op gedateerde camera’s, laptops of telefoons en dit hoeven niet eens A-merken te zijn. Deze spullen kun je dus snel kwijt zijn en waarschijnlijk kun je er meer voor krijgen dan wanneer je dit op de Vrijmarkt had willen verkopen. Hier gaan mensen toch vaak op pad voor kleine koopjes en vintage schatten. Niemand heeft zin om een hele dag met een zware laptop te sjouwen.

Op welke online platformen kun je welke spullen het beste aanbieden?

❤ Boeken, DVD’s en muziek doen het in mijn ervaring goed op rommelmarkten, maar niet op Marktplaats. Je kunt als particulier een verkopers account aanmaken op Bol.com. Lees er HIER meer over. Dit is een veilige omgeving (ook voor het ontvangen van betalingen) en een groot platform, waar je waarschijnlijk succesvoller van dit soort spullen afkomt, dan via Marktplaats. Het nadeel is alleen wel, dat je commissie afdraagt aan Bol.com en je dus heel veel boeken moet verkopen om een leuk bedrag bij elkaar te sprokkelen.

❤ Merkkleding doet het goed op Marktplaats, maar probeer het zeker ook eens op Facebook!
Geef als zoekopdracht ‘Tweedehands’ en je krijgt een eindeloos lange lijst met (besloten) groepen van populaire merken of producten. Grote kans dat jij de te klein geworden paardrijlaarzen van je dochter sneller verkoopt in een Facebookgroep met de naam ‘Tweedehands Paardrijspullen‘ dan via Marktplaats.

❤ Ook kun je op Facebook lid worden van ‘Prikborden‘ uit je regio. Denk hierbij verder dan alleen je eigen woonplaats, word ook lid van prikborden van aangrenzende dorpjes of steden. Ouders in spé reizen voor een tweedehands baby ledikantje liever binnen de regio, dan dat ze 1,5 uur in de auto naar een andere provincie moeten rijden.

❤ Ook speelgoed van minder bekende merken dat niet door de brievenbus past, doet het vaak goed in Facebookgroepen. Ik wilde bijvoorbeeld €15,- voor mijn dochter’s nauwelijks gebruikte baby mobile hebben, maar via Marktplaats kreeg ik het niet verkocht vanwege de €6,95 pakketpost. Via een Haarlemse Facebookgroep kreeg ik al snel een reactie en werd het dezelfde middag nog opgehaald.

❤ Op Instagram kun je veel mensen met dezelfde smaak en stijl bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van hashtags, wanneer je iets van een populair merk wilt verkopen (bijvoorbeeld #ricedk of #blondamsterdam).
Je kunt een nieuw account openen voor het verkopen van je spullen, als je dit niet met je eigen profiel (en zorgvuldig samengestelde feed) wilt doen. Populaire en zinvolle hashtags voor het verkopen via Instagram, zijn #instagramkoopjeshoek en #instakoopjeshoek. Wedden dat je hier wél snel je #vintage Oma-vaasjes of Droste blikjes kwijtraakt?

Tips voor het maken van advertenties en onderhandelen met kopers.

❤ Mogelijk had je voor Koningsdag wel een paar dozen met kleine prulletjes die van €0,50 tot €2,- per stuk verkocht mochten worden? Beslis voordat je aan de slag gaat met het maken van een lange riedel advertenties, wat de laagste prijs is dat je wil verdienen aan je spullen. Heb je tijd en zin om met mensen te mailen en onderhandelen over losse taartvorkjes à €0,50 en ga je die allemaal stuk voor stuk verzenden in een luchtkussen envelop?

Na mijn laatste opruimsessie, maakte ik voor mezelf de keuze: ‘Ik wil minimaal €7,50 tot €10,- voor producten die door de brievenbus passen’. Alle producten waarvan ik dacht dat het minder zou opleveren, heb ik aan een Kringloopwinkel gedoneerd. Voor grotere spullen die meer geld waard zijn, kun je makkelijker tot een prijs komen inclusief verzendkosten, of wordt het door de koper opgehaald.

❤ Trek er een uurtje voor uit om de volgende stappen goed te doen, raffel dit niet af:
1) Verzamel alle spullen die je wil verkopen en schrijf ze op. Schrijf hier per item de kenmerken bij, zoals de afmetingen, het merk, bijzonderheden, beschadigingen, bouwjaar enz.

2) Maak vervolgens DUIDELIJKE foto’s in DAGLICHT. Ja, ik zet dit bewust in hoofdletters, want té veel mensen doen dit niet. Het zijn natuurlijk Marktplaats advertenties en je hoeft ze niet picture perfect en Instagramwaardig te finetunen. Maar foto’s in slecht licht of met flits, doen je producten geen eer aan. De kleuren komen niet overeen met de werkelijkheid en het ziet er al snel goedkoop uit. Beeld is superbelangrijk, dus neem echt even de tijd voor het maken van deze foto’s.

3) Maak foto’s waarop het product in zijn geheel te zien is en maak ook detailfoto’s. Van veraf bijvoorbeeld, is een printje op een jurk of een grappig ritsje minder goed zichtbaar. Kies de beste foto als uitgelichte foto voor je advertentie. Soms kan dit trouwens beter een opvallende detailfoto zijn, dan een totaalplaatje van het product! Vraag jezelf altijd af waar JIJ als eerste op zou klikken als je VEEL foto’s en advertenties voorbij ziet komen.

4) Bedenk een goede titel, let op je spelling en probeer te bedenken welke zoekwoorden iemand zou gebruiken. Zou jij bijvoorbeeld zoeken op ‘Zwangerschapsbroek’, ‘Zwangerschapsspijkerbroek’, Zwangerschap Spijkerbroek’, ‘Positie Jeans’ of ‘Positiejeans’? Als de ruimte in de titel het toelaat, probeer dan ook verschillende spellingsvormen te gebruiken. Ik heb regelmatig de beste koopjes gescoord, dankzij spelfouten van de verkoper waardoor de advertentie niet veel bekeken werd door anderen 🙂

5) Omschrijf het te verkopen product zo uitgebreid mogelijk, vermeld alles wat je hebt opgeschreven bij stap 1. Wees ook eerlijk. Zitten er krassen of kleine beschadigingen op een meubelstuk? Vermeld dit in de omschrijving en fotografeer het ook. Mensen zullen er toch naar vragen en het scheelt je een hoop mails, extra foto’s maken, opnieuw onderhandelen enz.

❤ Verzending: op de website van PostNL kun je de tarieven vinden voor brievenbuszendingen en pakketpost. Voor €3,95 (dat is €0,30 cent meer dan het maximale brievenbustarief) kun je via het postkantoor je brievenbuspakketje met track & trace laten verzenden. Dit doe ik áltijd, want dan weet ik zeker dat het is aangekomen. Verpak de verkochte spullen netjes, stop kleding bijvoorbeeld in een plastic zak, voordat je het in een envelop of verzenddoos doet. Tijdens het transport kan de verpakking beschadigen (scheuren, natregenen) en hiermee voorkom je de kans op verlies of productschade.

❤ Reageer snel en wees vriendelijk, ook als potentiële kopers dit niet zijn. Ik vind het zelf bloedirritant om berichtjes zonder een begroeting te krijgen en alleen de tekst: ‘Kan telefoon voor €100,- vanavond ophalen’.
Maar… rise above… Niet iedereen heeft dezelfde (digitale) fatsoensnormen. Dus: blijven lachen en snel handelen, als je snel van je spullen af wil zijn. Ik vond het wel de moeite waard om dit puntje toch even te benoemen, want persoonlijk is dit echt iets wat mij tegenstaat als ik een enorme stroom lompe berichtjes via Marktplaats of Facebook ontvang. Houd er rekening mee dat als je een koopje aanbiedt, je ook koopjesjagers aantrekt. Veel mensen zijn nogal fel in het onderhandelen of weigeren verzendkosten te betalen.

❤ Bedenk van tevoren voor welke spullen je het de moeite waard vindt om tijd en energie in een advertentie, correspondenties met mensen en bezoekjes aan het postkantoor te steken. Bedenk ook tot hoe ver je bereid bent om te zakken in je vraagprijs.

Staat een advertentie al weken op Marktplaats en meldt één iemand zich, maar voor minder dan jouw vraagprijs? Als je er gewoon vanaf wilt, zou ik dan niet meer teveel moeite steken in onderhandelingen.
Sommige spullen (zoals telefoons en camera’s) kunnen heel snel gaan. Ik had op een oude laptop bijvoorbeeld al binnen een half uur tien reacties én mensen die meer boden dan mijn vraagprijs. Je kunt dan voor jezelf de afweging maken of je zo’n item snel wil verkopen, of juist voor de hoogst geboden prijs.

❤ Tot slot: blijf niet eindeloos lang proberen om ál je spullen te verkopen. Als iets niet verkocht wordt, dan is er blijkbaar geen interesse voor. Houd ook rekening met het seizoen. In de zomervakantie is er hoogstwaarschijnlijk geen vraag naar jouw kunstkerstboom en zomerjurkjes verkoop je waarschijnlijk sneller (en voor een hoger bedrag) in april, dan in oktober.

Krijg je jouw spullen echt niet verkocht? Doneer het dan aan een Kringloopwinkel (vaak halen zij ook spullen thuis bij je op!) of deel het op Facebook in een ‘Gratis Af Te Halen‘ groep. Opgeruimd staat netjes en niet alles levert geld op, maar wel een heerlijk opgeruimd huis en leeg hoofd 🙂Bewaren

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: online spullen verkopen

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 134 Tips voor het online verkopen van je tweedehands spullen. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *